"njanjave zene"

...hm...dobro...a sada jedno pitanje, kako se zovu zene (muskarci, svejedno) koji na prek pogled lupaju citav dan glavu zasto im je upucen, koji na sekiraciju reaguju nesanicom, koji dobijaju herpes zbog nikotina, neprospavane noci, ispita, koji izbegavaju konflikte u sirokom luku, kojima se iz glasa vidi kada ce da zaplacu iako brane svoj stav, koji ne odgovore coveku na jasnu uvredu a onda se jedu danima, koji se ne svadjaju vec dure u sebi i trpe, trpe, koji su navikli na porodicno mazenje i koji makar umrli ne bi trazili pomoc od drugog iako se vidi na kilometar da ne mogu sami? Sta su oni? Ja sam mislila da su oni njanjavi i gnjecavi...u narodu poznati kao mekusci, placljivci, kmezavci itd...inace mogu biti na sasvim pristojnim funkcijama i dobro se snalaziti ali su prosto receno ranjivi u medjuljudskim odnosima...

Što se ti tu pronalaziš?
Ako reaguješ tako kako si napisala,
ne možeš se svrstati u "njanjave"....
Tvoja tuga,osetljivost,razočarenja,povređenost....
su iskreni,spontani.......
Ti sve to mučno preživljavaš....
"Njanjava" pokušava da da privid toga,
ali foliranjem,glumom....
Neke to rade seljoberski,pa ih i nije teško
pročitati (najčešće je "čita" okolina,a partner kasnije).
A,ima i onih koje su se izveštile i dovele do savršenstva
tu "tehniku"....
Tebe satire emocija,a njanjave održava kvaziemocija....
Ćuti i manje plači!!!

Evo jedne karakteristike koju ima zena a to je "njanjavost" nisam je ja nazvala tako vec ovde jedna forumasica...interesantno...Kakve su to zene? Pretpostavljam nezne blage uzdrzane...mozda folirantkinje ko zna?..Ili vise cenite neke "nenjanjavije" za prijateljstvo druzenje...

To je kategorija zena koju organski ne podnosim. Vecito se prenemazu i stalno nesto ne mogu i sve im je tesko... Ma pali...

Mi se ovde na forumu zgražavamo, ali čini mi se da u rl nije tako :lol:

Naime, sve njanjave osobe koje poznajem bude u većini ljudi želju da ih zaštite, i kod muškaraca i kod žena. Da li kod žena proradi materinski instinkt, pa se u blizini njakavice ponašaju kao mama koke?:think: Maze ih, paze, nutkaju, ove se prenemažu... kao u nekoj predstavi, bar meni tako deluje.

S druge strane, nekim muškarcima baš imponuju ovakve žene i devojke, da li se pored njih osećaju kao veće muškarčine, nemam pojma.z:hm:

Kod mene bas naprotiv. Komsijina zena kad pocne da kuka i njari i da se prenemaze, ja bih joj najradje opalio samar (sto uradim u sebi z:mrgreen: ). Znaci, najezim se sav, pocne neka agresija da se budi, strasno nesto. Ni na kraj pameti mi ne dodje potreba da je zastitim. Pre svega jer znam da nema potrebe da je od bilo cega stitim i sto znam da joj bas nista ne fali.
Komsija je verovatno jedan od tih, koje ti opisujes. Meni neshvatljivo da ne vidi sta mu zena radi i da naseda na njeno njarenje.

Kod mene bas naprotiv. Komsijina zena kad pocne da kuka i njari i da se prenemaze, ja bih joj najradje opalio samar (sto uradim u sebi z:mrgreen: ). Znaci, najezim se sav, pocne neka agresija da se budi, strasno nesto. Ni na kraj pameti mi ne dodje potreba da je zastitim. Pre svega jer znam da nema potrebe da je od bilo cega stitim i sto znam da joj bas nista ne fali.
Komsija je verovatno jedan od tih, koje ti opisujes. Meni neshvatljivo da ne vidi sta mu zena radi i da naseda na njeno njarenje.

Isto, a kad to kažem, neki ljudi oko mene se zgražavaju i govore mi da sam namćor :lol:

Što se tog komšije tiče, nema tu ničeg čudnog, ona je nežna princeza, a on njen princ spasilac, tako funkcionišu i drugačije ne bi mogli, tj oboma tako odgovara i našli su se u tim ulogama.

Ja sam prava njanjavica. Nisam uvek bila takva, i nisam isfolirana.
Prosto sam shvatila da ne moram uvek biti snažna, za sve jaka, sposobna. Da mogu živeti sa svojim slabostima i da imam prava očkivati da ih i drugi prihvate.
I još uvek se kao debil držim nekih olinjalih ideala, i ne želim da ih pustim. Turim roze čale, i skidam ih samo kada moram.:metla:

Da napomenem da znam granicu gde počinje bezobrazluk, i ne prelazim je. Sem kad to neko zasluži z:mrgreen:

Kod mene bas naprotiv. Komsijina zena kad pocne da kuka i njari i da se prenemaze, ja bih joj najradje opalio samar (sto uradim u sebi ). Znaci, najezim se sav, pocne neka agresija da se budi, strasno nesto. Ni na kraj pameti mi ne dodje potreba da je zastitim. Pre svega jer znam da nema potrebe da je od bilo cega stitim i sto znam da joj bas nista ne fali.

Nema tu nasedanja. Nasedas ako ti to sto se desava ne odgovara ili ne volis, tj. ako te neko prevario.

Kod takvih ljudi to nije slucaj. I jedan i drugi dobro znaju sta rade. Savrsena simbioza. :confused:

@Cruella_deVil i miss smart: tacno je to sto kazete. Ali meni, koji gledam sa strane, je ipak cesto neshvatljivo sta se tu moze videti.
Najjace mi je kada lik polazi na posao, i ona se onda sva raznjari i njarecim glasom ga zamoli da joj ostavi karticu od banke. Znaci, tesko sam se suzdrzavao u tim momentima a da ne pocnem da se smejem, iako je situacija vise tuzna nego smesna.

Samo mi je drago sto ja nemam takvog debila pored sebe. Ustvari, to je nemoguce, jer tako nesto ne tolerisem 5 minuta, a ne citav zivot. :zcool:

Poslednja izmena:

Pa,o čemu ja stalno pričam ......???

@Cruella_deVil i miss smartl: tacno je to sto kazete. Ali meni, koji gledam sa strane, je ipak cesto neshvatljivo sta se tu moze videti.
Najjace mi je kada lik polazi na posao, i ona se onda sva raznjari i njarecim glasom ga zamoli da joj ostavi karticu od banke. Znaci, tesko sam se suzdrzavao u tim momentima a da ne pocnem da se smejem, iako je situacija vise tuzna nego smesna.

Samo mi je drago sto ja nemam takvog debila pored sebe. Ustvari, to je nemoguce, jer tako nesto ne tolerisem 5 minuta, a ne citav zivot. :zcool:

Hvala Bogu pa smo razliciti tako da svaka krpa uvek nadje zakrpu.

U sta bi se pretvorio ovaj svet da nije tako....daleko bilo

Mi se ovde na forumu zgražavamo, ali čini mi se da u rl nije tako :lol:

Naime, sve njanjave osobe koje poznajem bude u većini ljudi želju da ih zaštite, i kod muškaraca i kod žena. Da li kod žena proradi materinski instinkt, pa se u blizini njakavice ponašaju kao mama koke?:think: Maze ih, paze, nutkaju, ove se prenemažu... kao u nekoj predstavi, bar meni tako deluje.

S druge strane, nekim muškarcima baš imponuju ovakve žene i devojke, da li se pored njih osećaju kao veće muškarčine, nemam pojma.z:hm:
Ja se ne zgražavam,to im je priroda.Ja ih ne volim kao tip žene ali ko voli...:lol:

Pa zavisi...I između tih žena ima razlike.Neke su skroz nesposobne i bebaste a neke imaju svojih kvaliteta samo ih ne pokazuju do određenih situacija...Video sam par primera gde baš te njanje reše neku situaciju gde odlučnije pokleknu.

Evo jedne karakteristike koju ima zena a to je "njanjavost" nisam je ja nazvala tako vec ovde jedna forumasica...interesantno...Kakve su to zene? Pretpostavljam nezne blage uzdrzane...mozda folirantkinje ko zna?..Ili vise cenite neke "nenjanjavije" za prijateljstvo druzenje...

Bas zavidim njanjavima sto umeju da se njanjave i sto puta sam padala na to pa su me drugarice iskoriscavale uglavnom da im teglim neke stvari ili uradim nesto umesto njih. Kad sam jednom obrnula list i iskulirala njanjanje, primetila sam da se odmah nasla neka druga naivna osoba koja je pala na to i pomogla njanjavici tako da sam sklona zakljucku da se njanjavljenje uglavnom isplati. Medjutim, treba biti kreten pa umeti da se njanjavis bez blama, a to nije bas lako.

E sad cu da vam kazem nesto-njanjave zene su u 90% slucajeva takve zato sto im okolnosti zivotne to dozvoljavaju,a pritom su jako veliki i uspesni manipulatori.
Najbolji primer moja sestra od tetka,dok je bila u srednjoj skoli i na faxu,sva osetljiva,nezna,nikada nista radila,dobije ciklus 5 dana lezi zamotana u cebe,prenemaze se,ruca u krevetu,mama joj kuva sta zeli,mama sve radi,tata daje novac za sve sto pozeli-ma nista nije radila.Izlazila samo sa ''jakim tipovima'',tipa ''zastitnik sam'',prava muskarcina,i svi su je mazili i pazili.
E onda se udala,za istog takvog frajera,koji je igrom slucaja posle 4 god imao finansijski krah,morali da se presele u dr grad,i svasta nesto.
Kako se premenila-skoro kad sam je videla nisam mogla da verujem!!!!Zena zmaj!
2 dece rodila,vuce ih svuda sa sobom,malog nosi u narucju,cerkicu za ruku,sama kuva,cisti,ide u nabavku,vucara kese,-sve sama.Zive kao podstanari,nemaju love,samo on radi,njeni u dr gradu.
Ne njace vise kao pre,vidim da ponekad umili glas kad hoce nesto da dobije od njega,ali je uglavnom skroz druga osoba.Popravila se,nekako ojacala,drugaciji pogled ima-ma skroz jedna zmajica.
Tako da dragi moji,njanjave zene izistinski NE POSTOJE to su u ustvari one koje svesno odluce da zele da igraju tu ulogu i tako lakse i lepse zive.
Svako od nas ima jacinu u sebi i moze masu stvari da istrpi i radi sam,a njanjave svesno biraju da budu takve,jos ako im se moze ihiii:poz:

Bas zavidim njanjavima sto umeju da se njanjave i sto puta sam padala na to pa su me drugarice iskoriscavale uglavnom da im teglim neke stvari ili uradim nesto umesto njih. Kad sam jednom obrnula list i iskulirala njanjanje, primetila sam da se odmah nasla neka druga naivna osoba koja je pala na to i pomogla njanjavici tako da sam sklona zakljucku da se njanjavljenje uglavnom isplati. Medjutim, treba biti kreten pa umeti da se njanjavis bez blama, a to nije bas lako.
:lol: to je bezobrazluk.

ispostavlja se da je ono što zapravo najviše nervira-to sto se njanjavima može! :confused:
Kao su razmažene, kao nemaju ozbiljne probleme.
A nije tako.
Samo reaguju na probleme-njanjavo :D

...ne vidim zasto bi se neko uopste za njih zanimao ako nije licno ugrozen...ako nekog cisto, eto tek hobija radi, nervira sto je drugome lagodno u zivotu ima daleko veci problem od tudje njanjavosti...
...recimo meni smetaju agresivni i bahati ljudi ali mi ne smetaju iz cista mira vec zato sto sam licno ugrozena jer sam stalno na oprezu u njihovom prisustvu a te fore "ide mi na nerve, zivcira me, iritira me" daleko jasnije govore kakva je osoba u pitanju koja izgovara takve reci od te koja ih zivcira bez ijednog razloga, tj. samo zato sto postoji na svetu. Ne razumem.

E sad cu da vam kazem nesto-njanjave zene su u 90% slucajeva takve zato sto im okolnosti zivotne to dozvoljavaju,a pritom su jako veliki i uspesni manipulatori.
Najbolji primer moja sestra od tetka,dok je bila u srednjoj skoli i na faxu,sva osetljiva,nezna,nikada nista radila,dobije ciklus 5 dana lezi zamotana u cebe,prenemaze se,ruca u krevetu,mama joj kuva sta zeli,mama sve radi,tata daje novac za sve sto pozeli-ma nista nije radila.Izlazila samo sa ''jakim tipovima'',tipa ''zastitnik sam'',prava muskarcina,i svi su je mazili i pazili.
E onda se udala,za istog takvog frajera,koji je igrom slucaja posle 4 god imao finansijski krah,morali da se presele u dr grad,i svasta nesto.
Kako se premenila-skoro kad sam je videla nisam mogla da verujem!!!!Zena zmaj!
2 dece rodila,vuce ih svuda sa sobom,malog nosi u narucju,cerkicu za ruku,sama kuva,cisti,ide u nabavku,vucara kese,-sve sama.Zive kao podstanari,nemaju love,samo on radi,njeni u dr gradu.
Ne njace vise kao pre,vidim da ponekad umili glas kad hoce nesto da dobije od njega,ali je uglavnom skroz druga osoba.Popravila se,nekako ojacala,drugaciji pogled ima-ma skroz jedna zmajica.
Tako da dragi moji,njanjave zene izistinski NE POSTOJE to su u ustvari one koje svesno odluce da zele da igraju tu ulogu i tako lakse i lepse zive.
Svako od nas ima jacinu u sebi i moze masu stvari da istrpi i radi sam,a njanjave svesno biraju da budu takve,jos ako im se moze ihiii:poz:

eto zasto ih treba tuci.....da se prisveste. :manikir:

maji Mrav:
ispostavlja se da je ono što zapravo najviše nervira-to sto se njanjavima može!
Kao su razmažene, kao nemaju ozbiljne probleme.
A nije tako.
Samo reaguju na probleme-njanjavo

ne, mene ne nervira to, nego zato sto znam da su u 100 posto salucajeva isfolirane. plus sto su neverovatno sebicne. zastupam to da smo svi pomalo sebicni i da je sebicnost zdrava osobina do odredjene granice i da kao takva ima zastitnu funkciju. medjutim, u primeru iznad njanjavica je sebicna i prema onima prema kojima ne bi trebalo da bude, nezahvalna je. da je ona mislila o svojim roditeljima ne bi ih mucila, jer pretpostavljam da ni njenoj majci nije uvek bilo lako ni fizicki, a jos manje psihicki da gleda kako joj dete satro pati. moze im se samo u smislu toga sto postoji neko ko to tolerise. mada, nije moja stvar, ja njanjvice brzo sutnem daleko od sebe, nemam ni vreme, ni nameru da se trosim na njih.

Back