Ja volim red i cistocu. Mada sada imam tako malo vremena za generalke koje sam nekada redovno sprovodila po kuci. Kakvo mi je to ribanje, ako oribam dnevnu sobu, a spavacu preskocim ili preskocim terasu, jer ona nije u stanu, a sve se unese s terase. Ponekad sam toliki davez, da kad sredjujem stan isteram sve ukucane dok sve ne zavrsim da mi nebi gazili sredjeno i “raznosili prljavstinu”

. Od kada sam izrodila decu nemam vremena da sredjujem onako kako ja volim, a na nesrecu nemam dovoljno para da platim kucnu pomocnicu

, pa sam morala da se pomirim s tim da ne moze sve da bude cisto kako bih zelela. Deca stalno prljaju, jos pravim i torte u stanu, tako da na podu uvek ima i brasna i gustina, koji ne stignemo uvek da usisamo cim prospemo, pa se to raznese…..Mnogo ljudi mi dolazi u kucu, nemogu svima da objasnim da treba da se izuju, a sve se to papucama raznese po celom stanu. Koliko puta sam se uzdrzala da ne prasnem kad moja deca prospu grisini i pri tom ga izgaze trenutak posto sam usisala i oribala:mad:, da ne poludim kad moja svekrva opere sudove, a pri tom isprska vodom pre rucka izglancanu kuhinju

, da ne dobijem nervni slom kad moj stariji sin zalepi sake i nos na tek oprane prozore, pri cemu nemamo zavese pa se svaka mrlja vidi. Jednostavno sam se pomirila s tim da ne moze sve da bude onako kako ja zelim

i zato jednostavno kazem “neka opracu kada dodje vreme”, zahvalim svekrvi sto je oprala sudove i usisala(doduse samo tepihe, a preskocila parket), poljubim sina koji mi umilno kaze kako nije namerno prosuo koka kolu po parketu i tepihu iako ce nam se papuce lepiti za parket dok ne stignem da operem tepih…..o iscrtanim zidovima i da ne govorim, viknem na njega sto je crtao po zidu, a on kaze da nije namerno, nacrtao je “puza”, koji uz to jos i lici na puza (a on je imao samo dve godine), i ja se naravno sva stopim i kazem muzu “ma nema veze, krecicemo, samo nek jos malo poraste”, a igracke o koje se saplicemo, sada pre dobijem nervni slom kada moj muz vice na sina po deset puta dnevno da slozi svoje igracke, a on naravno slozi dve a ostale ostavi tamo gde su i bile….
Toliko o cistoci i redu kada dodju deca…. Eto, a nekad sam glancala i prekidace i uticnice, daljinski….sto se kupatila tice i dan danas dasku skinem sa solje, pa pod tus, jer nikad nemoze dobro da se opere samo krpom, tusem operem solju, obrisem suvom krpom pa vratim dasku…… verovatno jesam bolesna:wink:, ali protiv toga nemogu8)