Netanjahu u UN:Priznanje Palestine kao dati Al Kaidi državu pored Njujorka

Netočno. U ovom obliku postoji od II. Vatikanskog koncila iz 1960-ih. Opet lažeš.

Daj link na te tvrdnje o nemogućnosti razlikovanja katoličkog od pravoslavnog obreda. To mi je veoma sumnjivo. Akvilejska patrijaršija se zove tako, jer se bila otcjepila od Rima. Nemaš ti pojma. :lol:
Ne lupaj i ne spamuj, sam odlično znaš.

Tako da što više država svijeta prizna Palestinu kao neovisnu državu. Kada na kraju ostane samo SAD, morat će i oni popustiti.
To će da se desi nikad. Najizglednije što će da se desi sa tim priznanjima je to da će Europederi udomiti Gazaše. Kao, priznali smo ih, ovi nas ne slušaju - refugees welcome.

Vole ljudi mudžose, šta da im radiš.
Nije da ih baš vole, nego su postali većina u brojnim četvrtima pa čak i u čitavim gradovima. Njihova brojnost im daje političku težinu pa mogu sada nametati svoje političke i društvene prohtjeve. Tako to ide. To je demokracija. Vladavina većine. Kad dobiješ ogromnu muslimansku manjinu u nekoć kršćanskoj zemlji, onda moraš prilagođavati svoju politiku prema želji građana, osobito onih čija je moć u porastu.

Oni u Gazi su u ogromnom procentu za Hamas: Hamas se u suprotnom ne bi održao pred Izraelom da nema apsolutnu podršku stanovništva: gerilski rat protov neuporedivo jačeg neprijatelja je moguć samo ako ti pomaže stanovništvo.
Ja sam nekako sigurna, kao sto rece tvoj sagovornik Most6, i da ne postoji Hamas, da bi Izrael nasao izgovor da isto radi to sto radi. Jer 65000 ubijenih na 1200 njih 7.10.'23 je mnogo, mnogo veca odmazda nego sto je uposte ocekivano.

Na kraju, da li ti ne bi podrzavao onog ko se jedini vojno suproststavlja da ti odrzi drzavu na svom tlu, tvoj opstanak i jedino mesto na kome mozes da zivis?

I trece, zar mislis da pomazu Hamas tako sto idu po humanitarnu pomoc da jedu, jer su ostali bez hrane odavno, a ovi ih ubijaju cak i tada? Ma daj bre.

Neljudi jedni!

I bas me briga ko me voli, vazno je sta je pravedno, i prekini da ogovaras one koji ti se ne dopadaju licno, a da ni sam ne znas zasto i slusas razne lazi, na kraju njih ni tzv. Kosovo nije priznalo, pa ti je odmah jasno da su posteni.

https://www.bbc.com/serbian/articles/c0q7570158go/lat

Nije da ih baš vole, nego su postali većina u brojnim četvrtima pa čak i u čitavim gradovima. Njihova brojnost im daje političku težinu pa mogu sada nametati svoje političke i društvene prohtjeve. Tako to ide. To je demokracija. Vladavina većine. Kad dobiješ ogromnu muslimansku manjinu u nekoć kršćanskoj zemlji, onda moraš prilagođavati svoju politiku prema želji građana, osobito onih čija je moć u porastu.
A ja ne znam zasto vi Hrvati ne priznate Palestinu? Ovde pisete sazaljivo o njoj, doduse citam da je Milanovic za priznanje, ali zasto je ne priznate? Zar ste toliko zavisni od Nemacke i toliko njene sluge? Mene bi bilo sramota da se pojavljujem saopstenjima u javnosti i pravim nesto, a da ne priznam Palestinu i da sam na strani nepravde.

A ja ne znam zasto vi Hrvati ne priznate Palestinu? Ovde pisete sazaljivo o njoj, doduse citam da je Milanovic za priznanje, ali zasto je ne priznate? Zar ste toliko zavisni od Nemacke i toliko njene sluge? Mene bi bilo sramota da se pojavljujem saopstenjima u javnosti i pravim nesto, a da ne priznam Palestinu i da sam na strani nepravde.
Zato što imamo gow.na na vlasti. Sve same poltronske podguzne muve, s izuzetkom Milanovića, a i on je jak na riječima samo zato što je svjestan da nema skoro bilo kakve ovlasti pa može govoriti što mu se prohtije. Osim toga, moje je mišljenje da se hrvatska vlast slizala s genocidnim Izraelcima zbog uloge ustaške vlasti u WW2. Milanović je dobro rekao da im Hrvatska nije ništa dužna zbog ww2 i da nas ne mogu ucjenjivati s time da ne priznamo Palestinu, ali očito kukavica Plenković ne misli tako.

Zato što imamo gow.na na vlasti. Sve same poltronske podguzne muve, s izuzetkom Milanovića, a i on je jak na riječima samo zato što je svjestan da nema skoro bilo kakve ovlasti pa može govoriti što mu se prohtije. Osim toga, moje je mišljenje da se hrvatska vlast slizala s genocidnim Izraelcima zbog uloge ustaške vlasti u WW2. Milanović je dobro rekao da im Hrvatska nije ništa dužna zbog ww2 i da nas ne mogu ucjenjivati s time da ne priznamo Palestinu, ali očito kukavica Plenković ne misli tako.
Hvala na iskrenom odgovoru.

Back