NickFreakyrgios
Elita
- Poruka
- 24.262
Наиме тада још нисам знао да се култура Срба разликује од јужних Словена онда сам био обавештен о археолошком открићу Срејовића код Пљеваља села Љутићи и отишао то да видим , пратећи ово откриће............
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Па није постојао никакав очајнички покушај да се Поп Дукљанин докаже већ је трагао за пореклом Моровлаха. За Попа Дукљанина је конкретно рекао да су подаци који су очигледно у распону од 13-15 века доста младаи. По томе је закључио да су подаци које доносе Дубровчани заправо најмлађи које имамо. О хрватској редакцији сам ти написоа шта га је привукло да се не спомиње сеоба Вулгара већ Моровлаха.
Тако да је тај термин о култури црвених Хрвата преузео из старог наратива јер се ове појаве синхроно преплићу са појавом хрватског и српског имена у изворима а то је 9. век са изузетком Ајнхарда 8. век. Он је само Комани Кроја именовао културом црвених Хрвата према нама популарном делу попа Дукљанина. Ни на који начин није хтео доказивати да је Дукљанин тачан већ је био заинтересован за порекло Моровлаха.
Je li, sasvim slučajno preuzeo inspiraciju od Dukljanina. Ne, prilično sam ubeđen da jeste. On ne govori o Crvenim Hrvatima kao o nekakvom pragmatičnom pojmu koji je preuzeo pod inspiracijom, već kao o istorijskoj činjenici. A sve u svrsi, kko da se izrazim, rehabilitacije Dukljanina.
I to, sve skupa sa pokušajima da se arheološki omeđe Srbi, meni deluje kao potpuna fantazija. On je zbog takvih i sličnih stavova i diskreditovan u nauci...ne samo domaćoj, već i na međunarodnoj sceni, dobrim delom zahvaljujući Florinu Kurti (uz važnu ogradu da Kurta kao u nekim drugim stvarima zaista mnogo preteruje...on je tvrdio da je Janković čak svoje izjave i zaključke možda prilagođavao pragmatično vojnim potrebama Vojske Republike Srpske pod komandom Ratka Mladića).
Да си прочитао једно његово дело не би тако мислио.
Ако Тибор Живковић мисли да је Селимир први архон који је Србе довео на Балкан да ли то значи да је рехабилитовао Дукљанина?
А јесте то урадио докле се уклапа са другим изворим односно ДАИ.
Pa pročitao sam Srpsko pomorje, Crkva i predanje u Srba i možda par rasprava.
Tibor jeste napravio najsvežiji i do sada možda najuspešniji pokušaj rehabilitacije Dukljanina, da.
Интересантно да кад сам цитирао тачније постављао странице из "Српског приморја" на твојој теми си ми лајковао све постове не знајући да је Јанковић у питању
Ne, nego da uvažavaš argumente dok ne znaš kako politički da se postaviš prema njima.Šta hoćeš da kažeš? Da nisam prepoznao i da lažno tvrdim da sam pročitao?
O kojim je objavama reč?
Šta hoćeš da kažeš? Da nisam prepoznao i da lažno tvrdim da sam pročitao?
Урадићу ти скрин шотове кад будем могао опет сте се размилели са свих страна.O kojim je objavama reč?
Ne, nego da uvažavaš argumente dok ne znaš kako politički da se postaviš prema njima.
Не! Већ када су постављене неке странице из тог дела а ниси одмах знао о коме се ради деловало ти је тачно.
Наравно да нико не може да запамти сваку страницу дела нарочито не аутора коме није привржен.
Урадићу ти скрин шотове кад будем могао опет сте се размилели са свих страна.
Znači, opet u potpunosti skrećete sa teme i pretvarate je u priču o meni, i to na nivou ja se sećam nečega da si ti bio jednom zaboravio odakle je i onda rekao da je to tačno, što piše, a onda kada si saznao da je to Janković izjavio da je netačno.I to još nepotkrepljeno bukvalno nikakvom vezom koja bi pomogla da svi razumemo o čemu je reč. Jerbo, ja nemam predstave o čemu govoriš. A i ti Niče — bez uvrede — dokazano se vrlo često loše sećaš stvari, tako da mi nemoj zameriti ako imam rezerve da i ovde možda nije došlo do neke zabune.
Slaven - uvek - spinuje tako što proglašava sebe žrtvom kada ga uhvate sa prstima u pekmezu. To radi tako što upravo on pretvara temu u temu o sebi i za to optužuje druge. Već viđeno. Zeeev...Znači, opet u potpunosti skrećete sa teme i pretvarate je u priču o meni, i to na nivou ja se sećam nečega da si ti bio jednom zaboravio odakle je i onda rekao da je to tačno, što piše, a onda kada si saznao da je to Janković izjavio da je netačno.I to još nepotkrepljeno bukvalno nikakvom vezom koja bi pomogla da svi razumemo o čemu je reč. Jerbo, ja nemam predstave o čemu govoriš. A i ti Niče — bez uvrede — dokazano se vrlo često loše sećaš stvari, tako da mi nemoj zameriti ako imam rezerve da i ovde možda nije došlo do neke zabune.
Slaven - uvek - spinuje tako što proglašava sebe žrtvom kada ga uhvate sa prstima u pekmezu. To radi tako što upravo on pretvara temu u temu o sebi i za to optužuje druge. Već viđeno. Zeeev...
Znači, tebi bilo sasvim smisleno da kažeš da si ti „uhvaćen sa prstima u pekmezu”, kada bi NickFreak kazao eee sad sam se setio ti si Mrkalje jednom nekad ne znam kad tačno uradio nešto ne znam šta tačno i ne znam gde je to bilo bio neki Baja Pivljanin možda i onda si posle promenio ploču!
I još pazi, vas dvojica počeli priču o meni, pa me optužujete da je pretvaram o sebi.Toliko si providan da se vidi da se uopšte više ni ne trudiš s ovako bednim pokušajima konverzacijskih manipulacija.
Опет самопројекција оно што ти тражиш у личностима и што их дискредитујеш на основу неких ствари из њихових живота та пројекција се сама враћа као бумеранг.
Што би друг Рамбо рекао " Под којим углом летиш у небеса под тим те чекају хладна требеса" Пивара Никшић!
Dakle, ti nazivš „samoprojekcijom” kada te osoba koju si za nešto optužio (koje su u domenu nešto si uradio, ne sećam se gde ni kada i ne šta konkretno, ali mislim da je bilo nešto dvolično) javno upita da svoje optužbe dokažeš i obrazložiš, i to sve dok u potpunosti skrećeš sa teme na priču o tome vezano za mene na ličnoj osnovi (a što niko ne zna ni šta je)?![]()
То није ништа дволично већ свака особа другачије чита ако чита са неким предубеђењем и ставом о нечему него без њега.
Јер у првом случају је већ у негацији у другом чита информацију не обраћајући пажњу ко је тај ко је написао већ шта пише!
По овом што кажеш испада да се сматраш интелигентнијим и упућенијим од учесника расправе. Ако ниси тако мислио, онда си се заиста погубио.čitajući ove vaše postove i ja se pogubim a kamo li vi![]()
ma ne smatram sebe uopšte inteligentnim nego više puta čitam i skroz sam zbunjenПо овом што кажеш испада да се сматраш интелигентнијим и упућенијим од учесника расправе. Ако ниси тако мислио, онда си се заиста погубио.![]()
čitajući ove vaše postove i ja se pogubim a kamo li vi![]()
![]() | |
Born | September 8, 1942 (age 78) Niš, German-occupied Serbia |
---|
Želimir Žilnik, režiser
Po ocu Slovenac, po majci Srbin
Otac, Konrad Slobodan Žilnik
Želimirova majka, Milica Šuvaković, kao aktivistkinja SKOJ-a uhvaćena je u poodmakloj trudnoći i zatočena je u logoru Niš. Porodila se u niškom porodilištu, pa je vraćena u logor i kasnije streljana. Ime Želimir dobio je po majčinoj želji.