gost 428502
Poznat
- Poruka
- 7.257
Al je zato gundulić hrvatskoDa, tražiš puno. Čuj, Karadžić nije srpsko prezime? Šta bre?![]()

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Al je zato gundulić hrvatskoDa, tražiš puno. Čuj, Karadžić nije srpsko prezime? Šta bre?![]()
Ma vidis da troluje![]()
da si mi rekao daj mi barem 100 onda ajde.Ali ovo kao da si mi rekao daj mi bar 10 bivši i sadašnjih hr nogometnih reprezentativaca.Mi smo po pitanju zaslužnih i jakih povijesnih osoba dosta bolji od vas, kao što ste vi jači u vojnoj povijesti.Dajte se spustite na zemlju,mjesto da vaspostavljamo prijateljstva,iako smo mi isti/sličan narod, mi se svađamo.Daj barem 10
To je opšte poznato. Izgleda da ima i onih kojima nijeПогодили га они факти у вези генетике, да су јужни Хрвати генетски блиски Србима. Па од муке тролује.![]()
Valjda mora da ima slovenski koren. Kao sto veicna prezimena kod Hrvata imajuDa, tražiš puno. Čuj, Karadžić nije srpsko prezime? Šta bre?![]()
Postavio sam ti pitanje vrlo jednostavno, a to je da zaobiđeš ljude iz određenih oblasti. Ostaje ti i dalje dosta.da si mi rekao daj mi barem 100 onda ajde.Ali ovo kao da si mi rekao daj mi bar 10 bivši i sadašnjih hr nogometnih reprezentativaca.Mi smo po pitanju zaslužnih i jakih povijesnih osoba dosta bolji od vas, kao što ste vi jači u vojnoj povijesti.Dajte se spustite na zemlju,mjesto da vaspostavljamo prijateljstva,iako smo mi isti/sličan narod, mi se svađamo.
nisam čitao te postove, više vjerujem vlastitim očima od nekih halotipa i halogrupa.Pa kad pogledaš samo braću, jedan kao arijevac,vatren,kolerik a drugi brat taman, šutljiv,somalijska glava.Kažem više vjerujem vlastitim očima.Погодили га они факти у вези генетике, да су јужни Хрвати генетски блиски Србима. Па од муке тролује.![]()
To je opšte poznato. Izgleda da ima i onih kojima nije
Kako se nikad ne zapitaju što tako nešto niko ne tvrdi za Zagorce recimo.
nisam čitao te postove, više vjerujem vlastitim očima od nekih halotipa i halogrupa.Pa kad pogledaš samo braću, jedan kao arijevac,vatren,kolerik a drugi brat taman, šutljiv,somalijska glava.U takve stvari ne vjerujem baš.
Kara=CrniDa, tražiš puno. Čuj, Karadžić nije srpsko prezime? Šta bre?![]()
Cela suština je da su ajnhardove tvrdnje, kao i porfirogenitova etnička granica potvrđene i genetski. Niko ne negira Hrvate, niti ima išta protiv da se tako osećaju. Takođe niko nema nameru da svojata hrvatske etničke teritorije. Zato je u najmanju ruku provokativno kad oni zavuku ruke duboko u Zahumlje, Travuniju itd. To je srce prvih srpskih knezevinaПоставио сам линк са аутосомалном генетиком Загораца, они су блиски источним Мађарима, Словацима, Чесима и Словенцима. Доста одударају од општег хрватског просека, а српског још више.
Ниједан Србин не говори да Загорци и кајкавци генерално имају везе са Србима. Додуше немају пуно везе ни са Хрватима.
pa više zvuči hrvatski nego Petrović srpski,koje je rusko prezime,ustvari općenito-slavensko.Al je zato gundulić hrvatsko![]()
nisam čitao te postove, više vjerujem vlastitim očima od nekih halotipa i halogrupa.Pa kad pogledaš samo braću, jedan kao arijevac,vatren,kolerik a drugi brat taman, šutljiv,somalijska glava.U takve stvari ne vjerujem baš.
Cela suština je da su ajnhardove tvrdnje, kao i porfirogenitova etnička granica potvrđene i genetski. Niko ne negira Hrvate, niti ima išta protiv da se tako osećaju. Takođe niko nema nameru da svojata hrvatske etničke teritorije. Zato je u najmanju ruku provokativno kad oni zavuku ruke duboko u Zahumlje, Travuniju itd. To je srce prvih srpskih knezevina
pa više zvuči hrvatski nego Petrović srpski,koje je rusko prezime,ustvari općenito-slavensko.
joj dečki ne da mi se više.Vi imate svoju istinu mi svoju.
Nisam dugo bio po forumima i primjetio sam da niste višeprosti i da ne vrijeđate,ajd bar nešto![]()
ispade tacno da se potomci Srba doseljenih na Balkan u najcistijem obliku nalaze u istocnoj i zapadnoj Hercegovini. posebno u zapadnoj.
Pišem ti ovo da bi razumeo da ovaj potforum i nije baš (uvek) mesto za sprdnju, jerbo smo uglavnom barem malčice ozbiljniji. Ako bi da se šališ, slobodno otiđi na Politiku; tamo bukvalno uživaju u ovakvim prepiskama. Ali nemoj samo posle da kukaš kako te neko navodno cenzuriše na Istoriji. U redu?
Tačno, nije uvek, samo jeste za sprdnju na temama koje imaju veze sa Hrvatima, to jest uzimanje za ozbiljno njihovih navoda i potom objašnjavanje pomenutim podljudskim primercima da ti navodi i nisu baš tačni. U prevodu, ovakve teme praktično gaje trolove, jer ne verujem da je iko do sada video nekog ozbiljnog Hrvata ili raspravljao sa njim.
@Kroasanije je prilično ozbiljan (možda i profesionalni istoričar).
istorijski, genetski i (mogao bih reci nenaucno za vladajucu mejn strim oligarhiju) - psiholoski, ukazuju da su ti nekrsteni Srbi po Porf., bili jezgro doseljenih Srba ili barem njen glavni deo. inadzije, nisu hteli da se pokrste tako lakoЈа годинама говорим да је српска етничка језгра у средњем в. било Захумље. Рашка је била периферија све до 13-ог в.
Генетски се потврђује да је Захумље било главно упориште словенских Срба, и да се отуда ширила хаплогрупа I2-PH908. Ширила се из Захумља на централни и јужни Балкан у доба експанзије Немањићке државе, а у османско доба миграцијама на све стране.
Немањићи, Бранковићи, Мрњавчевићи и многе друге српске династије и племићке куће средњег в. су потицали из Захумља. Немањићи по једној верзији из Дријеве на Неретви а по другој из околине Требиња, а Мрњавчевићи и Бранковићи из Благаја на Буни левој притоци Неретве.
za Kroasanija sam mislio bio ubedjen da je neka hrv/srb kombinacija@Kroasanije je prilično ozbiljan (možda i profesionalni istoričar).
Urvan Hroboatos je, nažalost, takođe ozbiljan. Sa naglaskom na nažalost.
za Kroasanija sam mislio bio ubedjen da je neka hrv/srb kombinacija![]()