Nesumnjivo Hrvati

da si mi rekao daj mi barem 100 onda ajde.Ali ovo kao da si mi rekao daj mi bar 10 bivši i sadašnjih hr nogometnih reprezentativaca.Mi smo po pitanju zaslužnih i jakih povijesnih osoba dosta bolji od vas, kao što ste vi jači u vojnoj povijesti.Dajte se spustite na zemlju,mjesto da vaspostavljamo prijateljstva,iako smo mi isti/sličan narod, mi se svađamo.

da si mi rekao daj mi barem 100 onda ajde.Ali ovo kao da si mi rekao daj mi bar 10 bivši i sadašnjih hr nogometnih reprezentativaca.Mi smo po pitanju zaslužnih i jakih povijesnih osoba dosta bolji od vas, kao što ste vi jači u vojnoj povijesti.Dajte se spustite na zemlju,mjesto da vaspostavljamo prijateljstva,iako smo mi isti/sličan narod, mi se svađamo.
Postavio sam ti pitanje vrlo jednostavno, a to je da zaobiđeš ljude iz određenih oblasti. Ostaje ti i dalje dosta.

Fudbaleri nisu baš povijesne ličnosti, a isto Zahumljane tu bi tražio da preskočiš.

Niko se ne svađa, niti je nama namera svađa.
Baš naprotiv. :)

Погодили га они факти у вези генетике, да су јужни Хрвати генетски блиски Србима. Па од муке тролује. :lol:
nisam čitao te postove, više vjerujem vlastitim očima od nekih halotipa i halogrupa.Pa kad pogledaš samo braću, jedan kao arijevac,vatren,kolerik a drugi brat taman, šutljiv,somalijska glava.Kažem više vjerujem vlastitim očima.

Poslednja izmena:
To je opšte poznato. Izgleda da ima i onih kojima nije :lol:

Kako se nikad ne zapitaju što tako nešto niko ne tvrdi za Zagorce recimo.

Поставио сам линк са аутосомалном генетиком Загораца, они су блиски источним Мађарима, Словацима, Чесима и Словенцима. Доста одударају од општег хрватског просека, а српског још више.
Ниједан Србин не говори да Загорци и кајкавци генерално имају везе са Србима. Додуше немају пуно везе ни са Хрватима.

nisam čitao te postove, više vjerujem vlastitim očima od nekih halotipa i halogrupa.Pa kad pogledaš samo braću, jedan kao arijevac,vatren,kolerik a drugi brat taman, šutljiv,somalijska glava.U takve stvari ne vjerujem baš.

Aha... :lol:

Don't feed the trolls' really is good advice – here's the evidence

Поставио сам линк са аутосомалном генетиком Загораца, они су блиски источним Мађарима, Словацима, Чесима и Словенцима. Доста одударају од општег хрватског просека, а српског још више.
Ниједан Србин не говори да Загорци и кајкавци генерално имају везе са Србима. Додуше немају пуно везе ни са Хрватима.
Cela suština je da su ajnhardove tvrdnje, kao i porfirogenitova etnička granica potvrđene i genetski. Niko ne negira Hrvate, niti ima išta protiv da se tako osećaju. Takođe niko nema nameru da svojata hrvatske etničke teritorije. Zato je u najmanju ruku provokativno kad oni zavuku ruke duboko u Zahumlje, Travuniju itd. To je srce prvih srpskih knezevina

nisam čitao te postove, više vjerujem vlastitim očima od nekih halotipa i halogrupa.Pa kad pogledaš samo braću, jedan kao arijevac,vatren,kolerik a drugi brat taman, šutljiv,somalijska glava.U takve stvari ne vjerujem baš.

То да се рођена браћа физички разликују и да један нпр. плав а други гарав ки што велиш постоји код многих народа. Таква браћа су и даље генетски јако блиска, а то што је један повука једну пигментацију а други скроз супротну је друга ствар. Гени су ки лото куглице, има их одређени број и замислимо да је пола куглица тј. гена предодређено за плаву а пола за црну косу. Једном брату се заломило да му дође до изражаја ген за плаву косу а другом ген за црну, али један и други у себи и даље носе ове друге гене који им нису дошли до изражаја за пигментацију у овом случају.
Мој ћаћа има тамно смеђу косу, а његов рођени брат тј. мој ћић (стриц) има свјетло смеђу косу са црвенкастим одсјајем. Обојица имају зелене очи, и неке друге сличности у физиономији али и сличности у карактеру.

Cela suština je da su ajnhardove tvrdnje, kao i porfirogenitova etnička granica potvrđene i genetski. Niko ne negira Hrvate, niti ima išta protiv da se tako osećaju. Takođe niko nema nameru da svojata hrvatske etničke teritorije. Zato je u najmanju ruku provokativno kad oni zavuku ruke duboko u Zahumlje, Travuniju itd. To je srce prvih srpskih knezevina

Генетика потврђују и оно што смо знали и прије ње, да крајишки Срби углавном потичу из Захумља илити Херцеговине. Са Црном Гором немају значајних веза (пуста жеља многих Крајишника :D) . Аутосомално Крајишници су ближи Херцрговцима него Црногорцима, и то доста ближи. Само Крајишници су мало "севернији" аутосомално од Херцеговаца, па је очигледно да осим херцеговачког који је најјачи код Крајишника постоје још неки елементи који чине ту малу разлику у односу на Херцеговце.

Крајишницима је испало 60% прото-словенске генетике, Херцеговцима 56.2%, а Црногорцима 44.2%.

20200519_225450 (1).jpg

pa više zvuči hrvatski nego Petrović srpski,koje je rusko prezime,ustvari općenito-slavensko.
joj dečki ne da mi se više.Vi imate svoju istinu mi svoju.
Nisam dugo bio po forumima i primjetio sam da niste višeprosti i da ne vrijeđate,ajd bar nešto :lol:

OK, samo da te upozorim, bez obzira na to što ja PTF Istoriju dolaze zaista svakakvi čudaci i ponekad pišu neverovatne gluposti, ovde važi ipak drugačiji standard od potforuma Politika.

Pretpostavljam da te niko do sada nije prijavio. Ako nastaviš sa ovakvim zezanjem, ja ću te prijaviti i moderacija će početi da ti briše objave, a možda i primeni neke sankcije protiv tebe.

Pišem ti ovo da bi razumeo da ovaj potforum i nije baš (uvek) mesto za sprdnju, jerbo smo uglavnom barem malčice ozbiljniji. Ako bi da se šališ, slobodno otiđi na Politiku; tamo bukvalno uživaju u ovakvim prepiskama. Ali nemoj samo posle da kukaš kako te neko navodno cenzuriše na Istoriji. U redu?

Poslednja izmena:
ispade tacno da se potomci Srba doseljenih na Balkan u najcistijem obliku nalaze u istocnoj i zapadnoj Hercegovini. posebno u zapadnoj.

Ја годинама говорим да је српска етничка језгра у средњем в. било Захумље. Рашка је била периферија све до 13-ог в.
Генетски се потврђује да је Захумље било главно упориште словенских Срба, и да се отуда ширила хаплогрупа I2-PH908. Ширила се из Захумља на централни и јужни Балкан у доба експанзије Немањићке државе, а у османско доба миграцијама на све стране.
Немањићи, Бранковићи, Мрњавчевићи и многе друге српске династије и племићке куће средњег в. су потицали из Захумља. Немањићи по једној верзији из Дријеве на Неретви а по другој из околине Требиња, а Мрњавчевићи и Бранковићи из Благаја на Буни левој притоци Неретве.

Pišem ti ovo da bi razumeo da ovaj potforum i nije baš (uvek) mesto za sprdnju, jerbo smo uglavnom barem malčice ozbiljniji. Ako bi da se šališ, slobodno otiđi na Politiku; tamo bukvalno uživaju u ovakvim prepiskama. Ali nemoj samo posle da kukaš kako te neko navodno cenzuriše na Istoriji. U redu?

Tačno, nije uvek, samo jeste za sprdnju na temama koje imaju veze sa Hrvatima, to jest uzimanje za ozbiljno njihovih navoda i potom objašnjavanje pomenutim podljudskim primercima da ti navodi i nisu baš tačni. U prevodu, ovakve teme praktično gaje trolove, jer ne verujem da je iko do sada video nekog ozbiljnog Hrvata ili raspravljao sa njim.

Tačno, nije uvek, samo jeste za sprdnju na temama koje imaju veze sa Hrvatima, to jest uzimanje za ozbiljno njihovih navoda i potom objašnjavanje pomenutim podljudskim primercima da ti navodi i nisu baš tačni. U prevodu, ovakve teme praktično gaje trolove, jer ne verujem da je iko do sada video nekog ozbiljnog Hrvata ili raspravljao sa njim.

@Kroasanije je prilično ozbiljan (možda i profesionalni istoričar).

Urvan Hroboatos je, nažalost, takođe ozbiljan. Sa naglaskom na nažalost.

@Kroasanije je prilično ozbiljan (možda i profesionalni istoričar).

Da, eto njega sam zaboravio. Profesionalni istoričar sigurno nije, ali je makar pristojan, verovatno zato što mu je tata Slovenac, pa se ne oseća baš toliko vezanim za hrvatski diskurs. Inače, da je čisto pokatoličenog podrijetla, bio bi isti kao i ove ostale budale što gmižu okolo.

Ја годинама говорим да је српска етничка језгра у средњем в. било Захумље. Рашка је била периферија све до 13-ог в.
Генетски се потврђује да је Захумље било главно упориште словенских Срба, и да се отуда ширила хаплогрупа I2-PH908. Ширила се из Захумља на централни и јужни Балкан у доба експанзије Немањићке државе, а у османско доба миграцијама на све стране.
Немањићи, Бранковићи, Мрњавчевићи и многе друге српске династије и племићке куће средњег в. су потицали из Захумља. Немањићи по једној верзији из Дријеве на Неретви а по другој из околине Требиња, а Мрњавчевићи и Бранковићи из Благаја на Буни левој притоци Неретве.
istorijski, genetski i (mogao bih reci nenaucno za vladajucu mejn strim oligarhiju) - psiholoski, ukazuju da su ti nekrsteni Srbi po Porf., bili jezgro doseljenih Srba ili barem njen glavni deo. inadzije, nisu hteli da se pokrste tako lako

Back