Nesumnjivo Hrvati

Kako misliš povijesnih ličnosti? Nabroj mi ti rodjenih u Hrvatskoj, a da su Hrvati? Dakle ne u AU, pre toga, jer nakon toga i nisu nešto povijesni. Tipa fudbaleri i ostali rođeni 80-tih.
Ne, neka su rodjeni samo na podrucju Srbije, bez obzira da li ste tad bili pod Turcima, ali da su Srbi ujedno.Evo kod nas par primjera:
Marulic,Drizic,Gundulich,Dobrila,Petar Berislavic,Zrinski,Frankopani,Petar Kruzic,Matija Ivanic,Hektorovic,Krleza,Tin Ujevic...mogao bi do sutra nabrajat.

Mileva maric,dragan dzajic,sv sava,p.karsdjordevic,nusic,obrenovici,v.karadzic,đinđic,dragan stojkovic,cvetkovic, nikolic, itd itd...Jelacic :per:
Laza kostic, desanka maksimovic,j.zmaj...

Dve dinastije Obrenovici, Karadjordjevici

Nemanjici, Brankovici,Lazarevici itd itd...

Poslednja izmena:
Ne, neka su rodjeni samo na podrucju Srbije, bez obzira da li ste tad bili pod Turcima, ali da su Srbi ujedno.Evo kod nas par primjera:
Marulic,Drizic,Gundulich,Dobrila,Petar Berislavic,Zrinski,Frankopani,Petar Kruzic,Matija Ivanic,Hektorovic,Krleza,Tin Ujevic...mogao bi do sutra nabrajat.

Ova gospoda su rođena u AU?! Većina njih.
Frankopani?! Zar oni za sebe ne kažu da su Romani poreklom :per:

Poslednja izmena:
Mileva maric,dragan dzajic,sv sava,p.karsdjordevic,nusic,obrenovici,v.karadzic,đinđic,dragan stojkovic,cvetkovic, nikolic, itd itd...Jelacic :per:
Daj Djajic,đinđic,pixi,nikolic... mogao si i Dejana Matica :p navest to nisu povijesne lichnosti,Karadjordje je bio crnogorac,,Nusic je Cincar,Karadzic nije Srbin bar po prezimenu.Eto Mileva i Obrenović,Sv.Sava jedino kao povijesne ličnosti su Srbi rođene u Srbiji,ali tko zna nadam se da će me koji Hrvat ovdje demantirat.

Nesto mu ova lista sve Dalmatinci i Dubrovcani, pa skoro niko od njih nije rodjen u Hrvatskoj, ulgavnom su rodjeni u Dalmaciji i Dubrovniku, tada vrlo jasnom odvojenim regijama od Hrvatske. :maramica:
Vidiš da ili se sprda/zeza ili piše iz 1994-te.
Ladno kaže Karađorđe bio Crnogorac( odvojeno od Srbin), pa procenjuje po prezimenu ko je Srbin, a ko ne.

Gundulić i Frankopani su baš Hrvati ( pogotovo po njegovom metodu, Frankopani cak sami tvrde da su romanskog porekla). Msm glupost koja i ne zaslužuje diskusiju.

Ja tražim da se poštuju ovi kriteriji:
1.Rođen na području današnje Srbije/Hrvatske,recimo Reljković je rođen u današnjoj RH kao i Mileva Maric,to je prvi uvjet
2.Srpsko/hrvatsko porijeklo, ochito je da je npr.Matija Antun Reljkovic,Ivan Dzivo Gundulic su hr prezimena i imena kao,isto kao što Karadzic nije srpko prezime,a Obradović je
3.Zar puno tražim

1.Rođen na području današnje Srbije/Hrvatske,recimo Reljković je rođen u današnjoj RH kao i Mileva Maric,to je prvi uvjet
2.Srpsko/hrvatsko porijeklo, ochito je da je npr.Matija Antun Reljkovic,Ivan Dzivo Gundulic su hr prezimena i imena kao,isto kao što Karadzic nije srpko prezime,a Obradović je
3.Zar puno tražim
Ne, evo ti.

Meni je dosta da kažem svi Nemanjići, Lazarevići, Brankovići, Mladenovići, neki od Altomanovića,Vojinovići itd itd. Zaista ne znam kako bi iko postavio takvo pitanje.

Meni je dosta da kažem svi Nemanjići, Lazarevići, Brankovići, Mladenovići, neki od Altomanovića,Vojinovići itd itd. Zaista ne znam kako bi iko postavio takvo pitanje.

+ Карађорђе, Хајдук Вељко Петровић, Милош Обреновић, Михаило Петровић Алас, Јован Цвијић, Јован Ристић, Стеван Стојановић Мокрањац, Надежда Петровић итд. итд.

3.Zar puno tražim

Da, tražiš puno. Čuj, Karadžić nije srpsko prezime? Šta bre? :lol:

Back