gost 226460
Iskusan
- Poruka
- 5.049
Dscp, kad su tvoji prognani iz Hrvatske, u kojem periodu?
95-te ...
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Dscp, kad su tvoji prognani iz Hrvatske, u kojem periodu?
Ne brini ti ni za kakva klanja dok ste vi istočno od Drine, a mi zapadno od Drine.
Suština problema se dobro ocrtava u tvom upisu kojeg si ostavio. Znaš li ti zašto je potrebna negacija "hrvatstva"? Jer se tako stvara opravdanje za pravoslavno srpstvo na područjima gdje ga nikada nije bilo. U čemu je problem. Moderna srpska nacija je okupljena oko pravoslavlja. E sada se pokušava stvoriti konitnuitet srpstva, nevezanog uz vjeru, na cijelom području gdje su živjeli pravoslavci na kraju 19.st. Kako to učiniti? Negacijom hrvatstva, te dokazivanjem da su odmetnuta srpska plemena, danas Hrvati, zapravo BRAĆA ovim pravoslavcima koji su tu došli s Turcima. Ili da ti još bolje dočaram, da pravoslavci koji dolaze na područja s pojavom Osmanlija, zapravo već dolaze u srpsku zemlju drugog obreda. Dakle, migracija pravoslavlja se događala unutar jedne države, unutar Srbije. I evo ti podloge za Srbiju do Karlobaga. Vidiš, sami sebi kopate jamu, a niste niti svjesni koliko je duboka.
Najveći paradoks je u tome što ste baš vi ti koji naciju/narod poistovjećujete sa vjerom, a optužujete nas da stvaramo "sklepane nacije" na temeljima katoličanstva. Slažem se. Vjera nije narod. Zašto onda trabunjate o pokatoličavanju pravoslavaca, tj. Srba? Kojih Srba ako su samo pravoslavci? Nužno? Naravno da ne. Katolik ne znači biti Hrvat, ali zato pravoslavac znači biti Srbin. Jako nepristojno od vas.![]()
Ne brini ti ni za kakva klanja dok ste vi istočno od Drine, a mi zapadno od Drine.
bas napotiv ,ja smatram srbinom onog ko je etnicki srbin ,vera nije bitna ,pogotovo ako se radi o hriscanstvu ,na ovim prostorima nisu ziveli indijanci ,nego sloveni ,tako da se trudimo uz dobar deo dokaza da dokazemo ono sto znamo ,a to je da je u sastav hrvatske moderne nacije usao veliki broj etnickih srba ,koji su tu zavrsili zbog vere ,za to su krivi i srbi ,naravno jer nisu nista preduzeli ,ili cak sta vise mozda ih nisu ni priznavali zbog vere ...dakle ,nema mnogo veze sa drzavnosti ,meni ,a verujem ni drugima nije cilj da ovo dokazujem zarad toga da bi stekao nekakvo pravo na teritoriju ,bas naprotiv to me neinteresuje ,ovde se radi samo o istoriji ,a prljavu politiku treba ostaviti po strani ...
zato sto su obicaji isti (iako nisu) ti si zakljucio da su svi srbi! genijalno
prve migracije srba na zapad su zabiljezene od preko 1000 godina,kad su croati svako malo primali izbjeglice iz srbije i njihove vodje,spasavajuci ih od bugara koji su svake subote upadali u srbiju,poslje cijih upada u srbiju ostaju cijela 3 covjeka.bizant isto tako.neki su se srbi vracali,neki ostajali.kasnije dolaskom turaka u srbiji ostaju opet cijela 3 covjeka.sjeti se zaharija,nemogu te ja uciti tvojoj povjesti i pokazi malo zahvalnosti.
krsna slava je bila isto na nekoj temi o srpskim mitovima,pa potrazi,da ne gubimo vrijeme na tome
vezano za ravno:
i za kraj,mitomanija je jaka stvar,pogotovo kad je hranjena inflacijom,besparicom,ratovima i daljinom od stvarnosti....poprima oblik kulture,sto je jako uocljivo
Na tvoju zalost, sada ti pisem upravo zapadno od DrineNe brini ti ni za kakva klanja dok ste vi istočno od Drine, a mi zapadno od Drine.
Suština problema se dobro ocrtava u tvom upisu kojeg si ostavio. Znaš li ti zašto je potrebna negacija "hrvatstva"?
Manastir Krka, naprimer je klasicno delo velikosrpske propagande. Lepo si rekao.... PRAVOSLAVNO SRPSTVO. Ja licno ne pravim razliku izmedju pravoslavnih Srba, muhamedanaca i srba-katolika. To je isti narod svidjalo se to nekome ili ne.Jer se tako stvara opravdanje za pravoslavno srpstvo na područjima gdje ga nikada nije bilo.
U čemu je problem. Moderna srpska nacija je okupljena oko pravoslavlja.
E sada se pokušava stvoriti konitnuitet srpstva, nevezanog uz vjeru, na cijelom području gdje su živjeli pravoslavci na kraju 19.st. Kako to učiniti?
nisu odmetnuta.... vec pokatolicena. I nisu plemena vec pojedinci. Pri tome se ne negira Hrvatstvo ali se dobro zna koji su pravi i cisti Hrvati a koji su konvertiti.Negacijom hrvatstva, te dokazivanjem da su odmetnuta srpska plemena, danas Hrvati,
zapravo BRAĆA ovim pravoslavcima koji su tu došli s Turcima. Ili da ti još bolje dočaram, da pravoslavci koji dolaze na područja s pojavom Osmanlija,
zapravo već dolaze u srpsku zemlju drugog obreda. Dakle, migracija pravoslavlja se događala unutar jedne države, unutar Srbije. I evo ti podloge za Srbiju do Karlobaga. Vidiš, sami sebi kopate jamu, a niste niti svjesni koliko je duboka.
Ja stvarno ne znam o cemu ti govoris.... Srbi i Hrvati su jedni od retkih naroda koji se razdvajaju upravo po verskoj liniji. Sa nemcima to nije slucaj, sa Ircima takodje... o Albancima da i ne govorimo.....Najveći paradoks je u tome što ste baš vi ti koji naciju/narod poistovjećujete sa vjerom, a optužujete nas da stvaramo "sklepane nacije" na temeljima katoličanstva. Slažem se. Vjera nije narod. Zašto onda trabunjate o pokatoličavanju pravoslavaca, tj. Srba? Kojih Srba ako su samo pravoslavci? Nužno? Naravno da ne. Katolik ne znači biti Hrvat, ali zato pravoslavac znači biti Srbin. Jako nepristojno od vas.![]()
Na tvoju zalost, sada ti pisem upravo zapadno od Drine
Gresis... je se jako dobro odnosim prema PRAVIM hrvatima i medju njima imam mnogo dobrih prijatelja. Kao sto ni svi Srbi nisu pravi Srbi takva je stvar i sa Hrvatima. Problem je samo u tome sto je jedan veliki broj danasnjih Hrvata (Hrvatina) regrutovan iz redova Srba.
Manastir Krka, naprimer je klasicno delo velikosrpske propagande. Lepo si rekao.... PRAVOSLAVNO SRPSTVO. Ja licno ne pravim razliku izmedju pravoslavnih Srba, muhamedanaca i srba-katolika. To je isti narod svidjalo se to nekome ili ne.
nisu odmetnuta.... vec pokatolicena. I nisu plemena vec pojedinci. Pri tome se ne negira Hrvatstvo ali se dobro zna koji su pravi i cisti Hrvati a koji su konvertiti.
Ne mesaj babe i zabe. Istina je da je odredjeni deo pravoslavaca dosao u to vreme ali je na prostorima danasnje Hrvatske u to vreme zivelo mnogo katolika srpskog porekla. Ja ne bezim od cinjenice da su svi Srbi jedno kratko vreme bili katolici ali religija ovde ima sekundarno znacenje. Govorimo o etnickoj pripadnosti.
Kao savremenog Hrvata te razumem da ne zelis da imas srpske korene ali fakti govore da je mnogo danasnjih Hrvata........ srbocetnickog podrijetla. Genetika ce nam omoguciti da uporedimo snipove i kod jednih i kod drugih pa cemo da vidimo kada nam je ziveo zajednicki predak. To ce da bude konacni udarac vasoj znanosti falsificiranja.
Ja stvarno ne znam o cemu ti govoris.... Srbi i Hrvati su jedni od retkih naroda koji se razdvajaju upravo po verskoj liniji. Sa nemcima to nije slucaj, sa Ircima takodje... o Albancima da i ne govorimo.....
Tu i jeste problem i za nas i za vas posto osvajac uvek koristi verska osecanja nas i vas (a i muslimana) pa dok se mi medjusobno koljemo on ostvaruje svoje ciljeve.
Opet pišeš gluposti. Nije problem u pokatoličavanju, problem je u dokazivanju srpskog podrijetla onih "Hrvata" koji su živjeli na prostorima gdje su došli kasnije pravoslavci. Konkretno, cijela Bosna i Hercegovina, dalmatinsko zaleđe, pola Slavonije, dubrovačko područje. Ukoliko dokažete da je tamošnje lokalno stanovništvo srpskog roda, u tom slučaju pravoslavne pridošlice preko Drine nisu "gosti" i izbjeglice, već su braća ovima ovdje. Samim time imaju tu pravo i ostati.
Covece...... ti govoris o istorijskoj (pravoj) Hrvatskoj..... (t.j. o teritorijama koje su odavno Hrvatske). Ja ti govorim o velikim prostorima koji su danas u Hrvatskoj a koje su naseljene srpskim plemenima. 75% Dalmacije i ogromni delovi danasnje BiH. Ne treba uopste da znas ni jednu jedinu istorijsku cinjenicu vec je dovoljno da pogledas na mrznju koju Hrvati gaje prema Srbima (ne svi Hrvati, vec uglavnom oni koji su srpskog porekla). Sto je u njih mrznja veca to su im koreni srpskiji. Srpska mrznja prema hrvatima postoji samo kao uslovni refleks na zverstva koje ste nam cinili.
vezano za ravno.... ja mnogo bolje od tebe znam sta je i kako bilo u Ravnom. Ti naravno nemas pojma o tome da je pred napad JNA na ravno poginulo 8 vojnika od granate ispaljene upravo otuda dok su ovi vojnici bili na rucku. Sta si mogao da ocekujes posle toga?!? Jos ste dobro i prosli kako ste bili zasluzili. Da ne govorim o Sijekovcu, Kupresu, Derventi i mnogo drugih mesta gde ste UVEK prvi cinili zverstva a posle toga brainwashing metodom od sepe pravili zrtve velikosrpske agresije.
Za razliku od tebe znam i istoriju konvertitizma Ravnjaka... znam i sta su radili u II sv. ratu.... ti NE ZELIS da znas te stvari vec po misljnje ides kod dume a on kao podanik Svete stolice samo prenosi naredbe s vrha. Mrkalj ti je ovde pisao o katolickom kongresu u ZG koji je u stvari osmislio Bec da uz pomoc vere mobilise Hrvate za njihove osvajacke planove.
Istorija Konavala je vise nego dobro poznat i dokumentovana. Zna se dobro i o krsnoj slavi i kada je zabranjena. Ljudi ti postavljaju mnostvo skenova knjiga gde tvoji Hrvati pisu o istoriji a ti kao slepac prelazis preko toga i ponavljas sta je rekao dumo.
Vrlo slicno ponasanje onome Don't panic-u iliro-bogumilskom bosnjaku
Da rezimiram...... iako vam ljudi ovde postavljaju brda knjiga (i to hrvatskih) vi ne zelite sve to da vidite i onda je stvarno besmisleno razgovarati na ovu temu. Ako ne zelite da verujete Hrvatima koji su pisali stotinama godina unazad, iluzorno je ocekivati da verujete meni.
Postoje pravi Hrvati kao sto postoje i pravi srbi (etnicki).
:
Preci su vam došli u Hrvatsku i Bosnu kao izbjeglice, sada ste se vratili u Srbiju i to je to.
Marš u ***** materinu.
Dakle, ustaša, koji se posnosi time.
Koga smo prešaltali u Hrvate smo prešaltali, koga nismo, ******, vraćen je nazad. Da se mene pita, trebalo vas je sve pokrstiti i pohrvatit, ne bi bilo niti rata niti ičega.
Da se mene pita, trebalo vas je sve pokrstiti i pohrvatit, ne bi bilo niti rata niti ičega.
Preci su vam došli u Hrvatsku i Bosnu kao izbjeglice, sada ste se vratili u Srbiju i to je to. Koga smo prešaltali u Hrvate smo prešaltali, koga nismo, ******, vraćen je nazad. Da se mene pita, trebalo vas je sve pokrstiti i pohrvatit, ne bi bilo niti rata niti ičega.
Hajde sada da vidimo (moderatore) kako se u Srbiji kažnjava klerofašizam. Mislim da je zakon o tome u Srbiji donet lane.
Срби су аутохтото становништво Босне
Tako je! To je upravo ono što govorim. Pravoslavci nisu autohtono stanovništvo Bosne, no postoji nužnost dokazivanja da je predotomansko stanovništvo Bosne SRPSKO, jer u tom slučaju kasniji pravoslavci dobivaju sva "prava" na zemlji kojoj se nalaze- jer je ona srpska.
Mrkalj, zanemari Hrvate i Srbe, uključi logiku i razum i odgovori mi iskreno na ovo:
Živiš u Srbiji. Prije nekoliko stoljeća ti se doseli, recimo, 300 000 ljudi. Postepeno jačaju i jačaju. Postepeno im se javljaju političke ideje. Separatističke. Terorističke. Postepeno ne priznaju državu u kojoj žive.
Imaš tri opcije, od kojih je jedna najnepopularnija (pobit ih), druga je brutalna, no nježnija (protjerat ih nazad) i treća je najhumanija (inkorporirati). Što bi ti izabrao? Nemoj biti licemjer i reći da bi dopustio da rade to što rade i dalje.
Ja u konvertiranju ne vidim baš ništa lošeg, i budi uvjeren da se za koju godinu odselim u Englesku, da bih djecu koja mi se tamo rode odgajao kao Engleze, a ne kao Hrvate, dao bi im engleska imena, a ne hrvatska. Smatraš li to normalnim? Ja smatram.
gle razlika izmedju nas i vas ,ti ovde spominjes nekakvo pokrstavanje i zelju za asimilacijom drugih naroda ,dok recimo ja nikad nebi asimilirao nekog u svoju naciju ,nekog ko nije srbin tj. koga ja nesmatram srbinom ,bolje da nas ima 1milion pravih istinskih srba ,nego 100 miliona nekih koji nemaju veze sa srbimima i srpstvom ,dakle ja koga zastupam za srbina ,ja zaista mislim da on to jeste ,mozda gresim naravno ,ali nikad svesno nebih prisvajao nekog ko nije srbin ,jer sta ce mi ...meni je vaznija etnicka pripadnost od bilo koje druge ...verovatno je to glupo razmisljanje za 21 vek ali ,eto ja smatram da je to pravi odraz prave nacije ...
nemoze se kokosima biblija citat
vezano za ravno.ako paljenje,ubijanje i pljacka od konavala,preko ravnog,peljesca i do pola puta prema splitu nije velikosrpska agresija,onda si ti zadnji mohikanac.nevjerojatno mene pokusavas ubijedini u nesto sto ni ti ne vjerujes.necemo potezat ratne teme,ali molim te smanji dozivljaj ili vec opisi kuda si izvlacio bijelu tehniku.
vezano za kovertite,ravno i popovo polje.veci su dusmani sizmatski svecenici nego turci,to ce ti reci narod preko bosne,huma i croacije,a i sami turci.da ti nebi ljepio deftere i ono sto je vidjeni milion puta,evo video
gle ,tito je napravio lepu hrvatsku ,pre njega ona bas i nije bila definisana ,u tome je problem ...a i poturanje sahovnica na glave ,pa otpustanje sa posla ,i dovodjenje hercegovaca u policiju u grdovima ,vi ste sve radili da se mi pobunimo ,da mozete napraviti cistu drzavu ,e sad dali je cista ,to je pitanje za istoriju i nauku ...