čvrsnica
Domaćin
- Poruka
- 4.321
И ја треба да верујем кориснику udariga?
Ти најбоље знаш где се на тавану налази икона Светог Ђурђа.
ti si takodjer u ovih 57%
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
И ја треба да верујем кориснику udariga?
Ти најбоље знаш где се на тавану налази икона Светог Ђурђа.
pa to VelikoSrbi ni ne shvaćaju njima su svi Srbi, dovoljno je da si na -ić i da živiš na prostoru Bosne-Hrvatske i po defaultu si Srbin.
Oni nikako da shvate ( još nisu evolucijski dozrijeli) da pitanje vjere kao i pitanje nacije su stvari izbora. Čovjek se smatra/vjeruje da je npr. Hrvat/katolik, i ko mu može to osporiti. Nacija je slična vjeri, pripadnik neke nacije vjeruje u svoju zastavu,himnu, povijest, cjelokupni nacionalni svjetonazor (kao. npr naš srednjodalmatinsko-mediteranski, južnoslovenski, katolički) to čini Hrvata, to je njegov sustav vjerovanja.
Slično je i sa vijerom, ti si katolik, pa znači vjeruješ u Isusa,misa itd. što čini taj sustav.
"Na jugu, osobito pri moru oko Dubrovnika i Kotora ima dosta "Srbalja katolika". Što više u samom Dubrovniku i okolini ima, čujem šest rimskih popova, koji kažu da su Srblji."
ANTUN RADIĆ, "Dom" od 14.4.1904
DOM Antuna Radica, broj 17.za 1901.godinu., petak 13.9.
Ocigledno je da je papa od Srba katolika stvorio Hrvate, na sve moguce nacine...pa i izmjednom imena Zavoda sv.Jeronima.Papa je povuka hr ime,pa je nakon vise decenija opet vratio,kada su vec uspjeli da pohrvate ove Srbe katolike!
U ovome broju Antun Radic objasnjava kako su od Slovenaca, kajkavaca, Zagreb...postali Hrvati!
"U staro vrijeme, i još pred 300 do 400 godina nije oko Zagreba, Križevaca, Siska, Požege itd. uopće u Hrvatskoj s druge strane gore Velebita od mora, u cijeloj toj zemlji NIJE BILO NIJEDNOG HRVATA: Hrvati su bili preko Velebita, bliže moru, a oko Zagrba itd. pa na zapad sve preko Ljubljane i dalje dolje uza Savu sve su to bili Slovinci ili Slovenci. A DANAS SU TU HRVATI! A GDJE SU SLOVINCI? JESU LI SLOVINCI PROPALI? Sudite, jesu li propali: kad je hrvatska vlada i država preko Velebita pri moru propala, preselili su se hravatski bani među Slovence, u Zagreb, ali su se svejedeno zvali hrvatski bani, i vlada se njihova zvala hrvatska. I tako su Slovenci imali hrvatskog bana, ali to njima nije bio tuđi ban, jer su Slovinci govorili slično, ili posve jednako kao i Hrvati. Ali kad imadu hrvatskog bana i hrvatsku vladu, počeli su ljudi sve po malo govoriti da je to i narod hrvatski. I TAKO SU SE SLOVENCI SVE PO MALO PROZVALI HRVATIMA - izgubili su svoje ime, tako da danas ni jedan seljak oko Zagreba ne zna što je to Slovenac ili Slovinac, nego kaže da je Hrvat."
ANTUN RADIĆ, "Dom" od 3.12.1903.
Па то колега драги ни могуче, гријеши, ево Прпич - мали зна боље, има фришкије податке.
Kranjska je do Kupe.
Овај "ХерцегБосна" је стварно занимљив сајт...![]()
Dscp, kad su tvoji prognani iz Hrvatske, u kojem periodu?
Овај "ХерцегБосна" је стварно занимљив сајт...![]()
Jedan od mojih omiljenih sajtova po originalnosti sadrzaja. Otkrio sam ga negde 2003 mislim i nisam mogao da verujem da neko moze u to sve da veruje........ ali vidimo da ipak postoji publika i za to...
prenosim zapazanja sa teme "srpske zablude" (mitovi)
clan Uzviseni je izjavio sljedece:
11. Hrvati su pokatoličeni Srbi.
U ovu provalu ozbiljno vjeruje 57.41% Srba, znači više od polovice. Pošto znam tko samo može u to povjerovati, to automatski znači 57.41% ljudi s IQ-om ispod 90 ili bez završena bar prva 4 razreda osnovne škole (ili oboje).
Хроби јеси ли Херцег-Босну радио у "Ђумли" ?![]()
Jok on, radio "na mukte". Platili fratri njekojeg vještospravitelja za raćunala.Хроби јеси ли Херцег-Босну радио у "Ђумли" ?![]()
Mislim da bi bogumilo-ilir Don't panic mogao da nam potvrdi da je to rec bosnjacko-iliro-bogumilskog porekla i dokaz da su bosanci izmislili CMS i web design.
Pazi...... iako ne verujem i ne uvazavam IQ on je kod mene jako pristojan (vise nego pristojan) pa opet spadam u onih tvojih 57,41%. Zbog cega? Pa zbog toga sto sam se milion puta mogao uveriti da su obicaji, jezik i kultura kod nekadasnjih Srba a danas Hrvata jedni te isti. Pokusaj da dodjes do podataka zapisanih vekovima u Makarskoj biskupiji (btw, do 1875 godine pisanih cirilicom) o migracijama i pokatolicenju stanovnistva Dalmacije i Hercegovine pa vidi sta se tamo moze naci na ovu temu. Mislim da za tebe nije tajna da su stanovnici Konavala morali da prekinu sa slavljenjem Krsne slave 1903 godine posle naloga koji je izdao Pontifiko. Zna se dobro kako su Konavli i kada presli pod Dubrovacku Republiku a znamo i kako je i kada ista presla u sastav Hrvatske. Danas se stanovnici Konavala smatraju iskljucimo Hrvatima-katolicima i to mi uopste ne smeta ali mi smeta kada isti pocinju da izvrcu istoriju i lazu same sebe. Istorija je pokazala kako konvertiti dokazuju lojalnost novom identitetu i sa kakvom se svireposcu odnose prema dojucerasnjim rodjacima.
Pokusaj da nadjes podatke o mestu Ravno u istocnoj Hercegovini. Njima se jako dobro i dokumentovano zna poreklo a isti su svirepo ubijali Srbe dojucerasnje prijatelje i rodjake. Takvih je jako-jako mnogo..... i zbog toga da bi se sprecila buduca klanja kako sa jedne tako i sa druge strane treba da se utvrde istorijske cinjenice a ne da se proizvode beskonecne samoobmane i lazi koje kao rezultat imaju samo ZLO.
i zbog toga da bi se sprecila buduca klanja kako sa jedne tako i sa druge strane treba da se utvrde istorijske cinjenice a ne da se proizvode beskonecne samoobmane i lazi koje kao rezultat imaju samo ZLO.
Ne brini ti ni za kakva klanja dok ste vi istočno od Drine, a mi zapadno od Drine.
: