FDDD
Veoma poznat
- Poruka
- 11.959
Bukvalno desetine puta manje nego kod savremenih HrvataBitno da su Srbi "čisti" i da kod vas "nema" bivših Hrvata, Bugara, Turaka, Rumunja, Roma, Mađara, Nijemaca, Grka, Albanaca.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Bukvalno desetine puta manje nego kod savremenih HrvataBitno da su Srbi "čisti" i da kod vas "nema" bivših Hrvata, Bugara, Turaka, Rumunja, Roma, Mađara, Nijemaca, Grka, Albanaca.
Dokaz?Bukvalno desetine puta manje nego kod savremenih Hrvata
Kao i ti za crvenu HrvatskuDokaz?
Vjerojatno u Vojvodini ima Nijemaca i Mađara koji se izjašnjavanju kao Srbi.
Upravo to. Ja kad upalim na televiziji neki srpski program di se pušta muzika pa skoro svi njihovi pivači su Romi. Ja ni jednog nisam vidio da liči na bilca. Kao da Indiju gledam a ne Europu."Vjerojatno"Još kad lik sazna koliko se Cigana izjašnjava Srbima u Srbiji, šlagirat će ga.
Imaš prime example Ive Andrića. Roditelji Hrvati, katolici. Tako se i sam izjašnjavao do WWII. Kasnije u Beogradu se počeo izjašnjavati kao Srbin. Nije tu ništa čudno ni neprirodno. Likovi se asimiliraju s vremenom. Eto ovaj je ubacio turbo brzinu prema asimilaciji, drugi su to kroz generacije uradili.
Uglavnom lik dvije knjige nije pročitao, ovdje dolazi isključivo zbog prepucavanja.
I fudbaler Andrew Cole može da misli da je Englez, ima anglosaksonsko ime i prezime, britanski pasoš, član je anglikanske crkve.Upravo to. Ja kad upalim na televiziji neki srpski program di se pušta muzika pa skoro svi njihovi pivači su Romi. Ja ni jednog nisam vidio da liči na bilca. Kao da Indiju gledam a ne Europu.
Da, ali niko od Srba to ne spori, to činjenica.Imaš prime example Ive Andrića. Roditelji Hrvati, katolici. Tako se i sam izjašnjavao do WWII. Kasnije u Beogradu se počeo izjašnjavati kao Srbin
Zavisi koju muziku slušaš.Upravo to. Ja kad upalim na televiziji neki srpski program di se pušta muzika pa skoro svi njihovi pivači su Romi. Ja ni jednog nisam vidio da liči na bilca. Kao da Indiju gledam a ne Europu.
Ne razlikuju svi narod i naciju. Uglavnom između toga stavljaju znak jednakosti.I fudbaler Andrew Cole može da misli da je Englez, ima anglosaksonsko ime i prezime, britanski pasoš, član je anglikanske crkve.
Da, ali niko od Srba to ne spori, to činjenica.
Na primjer?Po meni je problem to što Hrvati nikad ne prihvataju da je neko ko je poreklom bio Srbin postao Hrvat.
Isto tako, Hrvati pričaju o nekoj njihovoj ćirilici , uzgred lomeći table na tom pismu.
Takođe, ne poseduju natpise na svom narodnom jeziku, bezobzira kojim pismom bi bili pisani. Na taj način, ukoliko bi imali koristi, mogli bi tvrditi da su pričali mandarinski koji su, eto, igrom slučaja, morali da zapišu na latinskom
Daj, nemoj da me zezaš i sad da tražim , ne znam 5 osoba koje bi poreklom bile Srbi a oni se izjašnjavanju kao Hrvati.Na primjer
Pa, ajde, ne mogu da kažem da tvrdim, ali stvarno ne mogu da se setim vezano za ćirilicu. Iskreno da ti kažem ja ne mogu da se setim ni nekog narodnog teksta na latinici pre 14-og, 15-og veka.Čekaj jel ti tvrdiš da Hrvati nikad nisu koristili čirilicu? A što se tiče lomljenja tablica, znaš ti dobro koje su se tablice lomili i zašto. Sad bi ja tebi mogao o Srbima i rušenju katoličkih crkava, pored ogromnog broja "srpskih" velikana koji su bili katolici. Od Boškovića, Gundilića pa dalje,zar ne? Ne glupiraj se Gorde, nisi ti FDDD. Mislim da se s tobom ne trebam prepucavati kao s nekim drugim pametnjakovićima. Previše si razuman i načitan za takve stvari.
Jel ima natpis nekog hrvatskog vladara na narodnom jeziku (pa zovi ga kako hoćeš)?Jok nijeEno potraži temu o njemu pa se vrati. Mrki čak ide toliko daleko da od Andrića napravi Židova. Samo da nije Hrvat haha
Na primjer?
Čekaj jel ti tvrdiš da Hrvati nikad nisu koristili čirilicu? A što se tiče lomljenja tablica, znaš ti dobro koje su se tablice lomili i zašto. Sad bi ja tebi mogao o Srbima i rušenju katoličkih crkava, pored ogromnog broja "srpskih" velikana koji su bili katolici. Od Boškovića, Gundilića pa dalje,zar ne? Ne glupiraj se Gorde, nisi ti FDDD. Mislim da se s tobom ne trebam prepucavati kao s nekim drugim pametnjakovićima. Previše si razuman i načitan za takve stvari.
Kakve natpise?
Jel ima natpis nekog hrvatskog vladara na narodnom jeziku (pa zovi ga kako hoćeš)?
Daj, nemoj da me zezaš i sad da tražim , ne znam 5 osoba koje bi poreklom bile Srbi a oni se izjašnjavanju kao Hrvati.
Pa, ajde, ne mogu da kažem da tvrdim, ali stvarno ne mogu da se setim vezano za ćirilicu. Iskreno da ti kažem ja ne mogu da se setim ni nekog narodnog teksta na latinici pre 14-og, 15-og veka.
Što se tiče lomljenja tabli, znam zašto to rade, ali da li ti razumeš (ukoliko Hrvati misle da je ćirilica bilo i njihovo pismo) da, npr. Hrvati zarate s nekim ko piše latinicom, i šta polome celu Hrvatsku nakon tog rata? Poenta je (ne samo za Hrvate) da takvi ljudi sami sa sobom ne stoje s dve noge na zemlji.
Na isti period kao ti. Ovi lome tablice na ćirilici, a Hrvati nekad davno koristili latinicu (pored drugih pisama). Drugi su 90ih rušili/bombardirali katoličke crkve. A velike Srbende poput Gundulića, Boškovića, i još bezbroj njih su bili katolici. Zar nije ista logika? Meni je potpuno jasno zašto to rade i jedni i drugi. To što se s tim ne slažem i ne odobravam je druga stvar. (Mada se naravno i ne slažem s tim da su Gundulić i Bošković navodno Srbi)Ovo za rušenje katoličkih crkava , na koji period precizno misliš ?
Upravo to. Ja kad upalim na televiziji neki srpski program di se pušta muzika pa skoro svi njihovi pivači su Romi. Ja ni jednog nisam vidio da liči na bilca. Kao da Indiju gledam a ne Europu.
Temnićki natpis je 10-i ili 11 vek. Iz 12-og znam nekoliko.Ima li natpis nekog srpsko vladara na narodnom jeziku (pa zovi ga kako hoćeš)? Ali da taj vladar bude suvremen hrvatskim vladarima (Hrvatima)
Uh, malo je teško da se pročita, neke reči mogu da pročitam jasno ali dosta je nepregledan u smislu stila pisanja.Što piše
Јесте то је тај статут писан српским језиком ћирилицом кога су Хрвати присвојили једноставно.Jel ovaj poljički statut najstariji zapis u Hrvatskoj, svejedno da li je ćirilični ili latinični?
Interesuje me koji je natpis ili zapis najstariji sačuvan na narodnom jeziku, svejedno da li je ćirilica ili latinica!? To nikako da razumem... Ali da je sačuvan, svejedno da li je prepis nekog teksta koji nije sačuvan.Јесте то је тај статут писан српским језиком ћирилицом кога су Хрвати присвојили једноставно.
Ћирилица у тадашњу Угарску провинцију Хрватску, као и српски језик, долази када Срби почињу да насељавају те проторе масовно у време турске инвазије, зато штокавице пре тога тамо и нема.
Вероватно Винодолски законик писан хрватским језиком глагољицом из 13. века.Interesuje me koji je natpis ili zapis najstariji sačuvan na narodnom jeziku, svejedno da li je ćirilica ili latinica!? To nikako da razumem... Ali da je sačuvan, svejedno da li je prepis nekog teksta koji nije sačuvan.
Јесте то је тај статут писан српским језиком ћирилицом кога су Хрвати присвојили једноставно.
Ћирилица у тадашњу Угарску провинцију Хрватску, као и српски језик, долази када Срби почињу да насељавају те проторе масовно у време турске инвазије, зато штокавице пре тога тамо и нема.
Uh, s glagoljicom sam baš tanak. Jel se mogu prepoznati naše reči zapisane tim pismom? Mislim, onako, na oko kad pogledaš?Вероватно Винодолски законик писан хрватским језиком глагољицом из 13. века.
Тешко.Uh, s glagoljicom sam baš tanak. Jel se mogu prepoznati naše reči zapisane tim pismom? Mislim, onako, na oko kad pogledaš?
A latinični neki zapis na narodnom jeziku ?
I ja sam sad gledao upravo na netu, onako na brzinu mi je teško da bilo koju reč prepoznam.Тешко.
Pogledajte prilog 1672509
нема ту ништа чудно језик се мења и еволуира заједно са људима.
Текстови на латиници се јављају још касније од ових на ћирилици и глагољици.