Na ovom linku je gosp.Šipka tako lijepo iznio svoja zapazanja i pretpostavke koje mogu da idu u korist Z (ako nije učesnik) pa mi nije bas ni jasno zasto su Marjanovici zamjerili gospodinovo angazovanje? Ili je Z narucio ubistvo u cijem prikrivanju je i sam ucestvovao? Na ovom linku se takodje prikazuje i slika mjesta na kom je tijelo nadjeno po kojoj i ja kao laik vidim da tu nije usmrćena! Osim toga,po meni najbolja rekonstrukcija je dovodjenje Z na nasip i pravljenje rekonstrukcije,gdje je ko stajao,sta je radio on ,dijete,sta se moglo vidjeti ,cuti i slicno,na osnovu cega se najbolje moze utvrditi i vrijeme svih desavanja! Pitam se da li je to uradjeno?
Osim toga jedno moje zapazanje vezano za Z dok je još bio ucesnik "Zadruge",vodajuci,setajuci Janu po tom prostoru moglo se vidjeti da se ni na jednom mjestu nije dugo zadrzao iako je dijete pokazalo veliko interesovanje kao npr.kod zivotinja ili na ribnjaku,tako da mislim da bi se isto tako ponasao i na toj livadici na kojoj je bio s Janom,nema tu nista posebno dijete mozda ubralo koji cvijetic,pogledala koze ili sta vec,dakle tu nije proveo duze od desetak minuta?
I još nesto vezano za Z i njegovo roditeljstvo,mnoge je rasplakao njegov susret sa J,njihova vezanost,za dijete je to i normalno u takvoj situaciji obzirom da zjoj je nestala majka i da joj ostao samo otac,ali za Z mogu reci samo da strasno manipulise tim djetetom a to pokazuje i cinjenica da za ovih 18 mjeseci nigdje i nikada nisam vidjela tu njegovu ljubav za sina U koji je sad u tinejdzerskim, dakle osjetljivim godinama ,koji je dijete razvedenih roditelja i koji takodje treba paznju,brigu i sve ostalo! Mozda cak vecu brigu nego i samo dijete pokojnice obzirom da se krece i van kuce sam,s drustvom i slicno!