Nepušački kutak : Ostavite pušenje sa nama!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
jel moze neko da mi odgovori sta da radim u vezi krvnog pritiska..naime od kad sam prestao pusiti pritisak mi je opao..prije dok sam pusio imao sam 130/80 a sad 115/65...a maloprije je billo 110/60...stalno me boli glava i spava mi se..pijem litar i po vode dnevno i to tokom cijelog dana po malo..jedem neke supice i idem u setnju jednom dnevno...pozdrav svim nepusacima a onim koji puse predlazem da sto prije bace...ja sam pusio 13-14 godina...i gotivno mi je sada sto mi je lice cisto i svjeze..i ne smrdim na dim.ako neki ima kakvu ideju sta da radim neka kaze..
http://forum.krstarica.com/threads/2506&highlight=nizak+krvni+pritisak

da se upišem i ja u klub.
evo kotrlja se deseti dan.
sreća pa imam neko blago zapaljenje pluća ;) drugi put.
prvi put mi to nije smetalo, da posle mesec dana nepušenja i iskašljavanja sopstvenih pluća ponovo zapalim. jedva sam čekala, tačnije, da mi se smiri stanje u plućima da mogu da pušim kao čovek.
otad vučem neku glupost na bronhijama i jedan (omanji) nefunkcionalan deo pluća, i oba su rezervoari infekcije. radost!

rešila sam da ne pušim više, posebno što je moj muški roditelj, na koga sam onako, sva, pregrmeo infarkt i bori se sa posledicama.

dodatak: studiram medicinu, i ne možete da zamislite količinu psihičkog pritiska kojem nas izlažu dragi nam profesori. pušenje je u svakoj drugoj rečenici. u početku je bilo zabavno, igrati se crnog humora, sad je već postalo bolno.

dakle, navikavam se na činjenicu da sam nepušač. sve ostalo će valjda lakše.
a, da, ovo je neki četvrti put da prestajem da pušim. svaki put prestanem na duži period. i svaki put zbog komplikovanih respiratornih infekcija.
sad je konačno.

oke sam.
ne želim da pušim, i to je oke. dim mi smeta (to je zbog bolesti). mogu čak da pijem kafu bez cigare, to mi nije nikada ni bio problem.
ali drug mi je jutros (stara neka fora) kupio paklicu. kim. slims.
pa posle otišla na ručak u restoran, pa ručkila, pa kafa... da ne pričam dalje. trudila sam se da ne mislim, ali... jbn navika. onda sam žvakala čačkalicu. pa kašičicu od kafe. onda sam neurotično gužvala papiriće. i prošlo je. jbg, lakše bi mi bilo da u torbi nisam imala paklicu.

hvala što se brineš!

Verovatno su me svi ovde vec zaboravili!
Evo uskoro ce biti skoro cele dve godine kako nisam zapalila nijednu cigaretu i super se osecam a sve to u velikoj meri dugujem i ovom forumu i nasem malom nepusackom kutku koji je bio uvek tu kada sam bila u krizi :)
Pa sam eto resila da svratim na kafu posle toliko vremena i pozdravim sve stare a i sve nove nepusace :)

Bravo za karakter, nego gde si ti za ove nove? ;)

Dosta dugo nisam bila u prilici da koristim internet, evo sada sam resila taj problem, i tuj sam :)
Verujte mi svakim danom mi je sve draze i draze sto ne pusim! Ogromna promena!
Od kada sam ja prestala i moja najbolja drugarica je prestala, moj brat, moj decko, i jos dosta ljudi iz blizeg i daljeg okruzenja, tako da se sada ustvari i retko kada nadjem u drustvu pusaca!
Eto kako se situacija okrene za 180 stepeni :)
Ranije skoro uopste da nisam znala ljude koji su nepusaci!
Bilo bi bolje kada bi u Beogradu i uopste u Srbiji postojalo vise mesta samo za nepusace, tj mesta na kojima je stvarno zabranjeno pusenje! A ne ovako odem na kafu sa drugaricama i umesto da uzivamo gusimo se u dimu sa svih strana..Omiljeno mesto za kafu postao nam je mek :)
Pozz

Bitno je sve proci po prvi put, vec sledeci je laksi..jedan naucen (i polozen) ispit bez cigara, vec ostali nisu strasni, prvi izlazak bez cigara, svaki sledeci sve opusteniji..itd..tako je barem meni bilo...
Kada sam prosla sve situacije..mogla sam da odahnem i da se opustim..napokon free :)
A zabranu pusenja su vec valjda i uvodili..samo sto to niko ne postuje:)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back