Nepušački kutak : Ostavite pušenje sa nama!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
не би хтео да ме погрешно схватиш, али морам изнети своје мисли (и не само моје ;)
Хармони ти рече, то је клизава клацкалица...увек постоји могућност пада на једну од страна. Па онда боље својом вољом на оу, него вољом нечега ван тебе на пушачку ;)

У свом пушачком стажу имао сам мооооре таквих сличних обреда. УР, једна дневно и не чини пушажа, али ако постоји нешто што то може КВАЛИТЕТНО заменити (и чулно и физички) зашто онда то не узети.
Фалиле у цигарете и мени и свима нама и ене ти Кодеа, колико има постова о његовом комплету крај комјутера који је у мислима "постројавао" :)

Хоћу да ти кажем , искористи то што ти је веза са пушњема једна танана нит а не бродски узао :) лакше је нит прекинути него онлики коноп резати ;)

Јер у том случају не би ни било ОНЕ ДРУГЕ стране коју помињеш у посту ;)

;)

dragi snis...znam, veruje, kapiram, SIGURNA sam da si u pravu...
Jer bas to sto govoris, govorim i ja sebi vec godinu dana. Ali to je kao kada sam sebe ubedjujes da ces od sutra da pocnes da ucis...da ces od ponedeljka na dijetu...
Nikada niko ne ume tako dobro da me slaze, kao ja samu sebe :D

Imam jos 3 cigarete u kutiji.
Gledacu da budem strozija prema sebi, i da ne padnem u iskusenje da kupim novu!

Hvala na vasim misljenjima...

da li da predložim moderatoru da ovoj temi promeni naslov u 'kafana za nepušače' ?

previše je četa na ovoj temi te molim sledeće 4umashe :
betty
snis
shaddow-a
codemaker-a
pikax
harmony
biancaneve
Eliot je sreda
Silent Bob
MegiS
granit
i ostale
da obrišu sve svoje postove koji nemaju veze s temom, jer tema ovakva kakva jeste, većini novih nepušača nece mnogo pomoći, nažalost :(
iskreno, ja sam otišla sa teme upravo zbog previše četa..........treba imati meru, zaista
budimo odmereni, pametni i konstruktivni ( kao što jesmo ) i učinimo da tema služi svrsi

bar ja mislim da je tema tu da pruži podršku i savet novim nepušačima .
ili možda grešim ?
možda je tema postala mesto za čet starih nepušača ?

goldfish, cudi me da nisi primetila da caskamo upravo sa NOVIMA, i to upravo O TEMI ;)

Pomoc i podrska jesu u razmeni iskustava, u tome da novi saznaju da ce sve biti ok, jer smo i mi stari prosli isto. Prakticni saveti su tu i mislim da vise nema sta da se doda. Po potrebi ponovimo i po neku prakticnu stvar, ako neko nema strpljenja da cita celu temu. Novi dolaze svako sa svojim pitanjima i pokusavamo da ga podrzimo kako ko misli da je najbolje. Cini mi se da je novima najpotrebnije upravo to - da mu se obratimo LICNO, i to je nacin na koji se tema razvija.

Zar nije podrska nekom relativno svezem nepusacu cestitati na istrajnosti?

Zao mi je sto si otisla, ali mi se cini da razlicito vidimo smisao ove teme.

Veliki pozdrav :D !

PS (koji su tvoji konkretni predlozi za pruzanje podrske? )

Nije to samo na ovom podforumu, taj problem sa 'caskanjem" i caskanjem....
Mislim da moderatori (ili kako se vec zovu oni koji brinu o podforumima) treba da razlikuju tu rec sa i bez navodnika.
Previse puta se po temama provlace budalastine, prostote i kojekakve price koje sa mozgom imaju malo dodirnih tacaka, pa se na njih ne reaguje i ostavljaju se da "ulepsavaju" forum, ali se zato "caskanje" i caskanje pokusava saseci u samom korenu, odkuda tolka paranoja, nije mi jasno? A i definicija caskanja je mnogo fluidna i zavisi od znanja, shvatanja i raspolozenja onoga ko uredjuje podforum.. (ne govorim o "goldfish")
A onda se desava da se caskanjem proglasi nesto sto to po svojoj sustini i nije..

Nemam nameru da brisem nijedan svoj post, ako neko od odgovornih smatra da treba brisati neka brise, ali bih molio objasnjenje za svaki izbrisani post pojedinacno.
Ne verujem da je Krstarica dala diskreciono pravo bilo kome da bez objasnjenja brise postove. Licno shvatanje sta je post a sta nije moze biti mac sa dve ostrice.
Ne moze se kao pravo na brisanje navesti samo "... i sve teme koje su chat..." jer niko nije definisao sta je tacno to. A ako cemo preciznije, izta recenica moze neki puta biti chat a neki puta nikako ne moze biti chat vec specificna komunikacija.

Secam se jedne odlicne teme na podforumu "Razno" gde smo se salili na jedan mnogo zgodan nacin u vezi nekog "ostrva". tema je narasla na hiljade postova a onda se nasao pametnjakovic i bez ijedne reci obrazlozenja obrisao temu u kojojn smo svi koji smo zalazili uzivali. Pa cak i oni koji nisu bili redovni posetioci, rado su svracali.
Nekome je smetalo.
Po sustini ista tema je sada na "beograd" (kabinet...) i niko je ne dira, sto pozdravljam. To pominjem samo zbog toga sto hocu da kazem da je razlikovanje sta je chat a sta ne, veoma diskutabilno ako nema nekih tacno postavljenih pravila

Ako ce Krstarica da pravi reda, neka ga pravi kako valja a ne ovako.

Sve sto sam na ovom podforumu napisao je bilo u svrhu podrske buducim nepussacima. Cak i ako je neko napisao samo kratko "Cestitam - ne daj se!" - ne smatram to caskanjem vec veoma vazan nacin podrske.

codemaker:
Sve sto sam na ovom podforumu napisao je bilo u svrhu podrske buducim nepussacima. Cak i ako je neko napisao samo kratko "Cestitam - ne daj se!" - ne smatram to caskanjem vec veoma vazan nacin podrske.
u potpunosti se slazem sa ovom konstatacijom !!!

da ne dodje do zabune , ja nisam moderator, nego obichan 4umash, koji smatra da je svaki savet, podrska, cestitanje, bodrenje.......neophodan i koristan za nove nepushache ( @ harmony )
ja sam u toku brisanja svojih postova koji spadaju u domen chata, a nemaju veze s temom
ostali nek' postupe kako im savest nalaze
hvala :)

Ma nisam navalio na vas, daleko bilo.... Ovaj je podforum jedan od retkih gde ima jako malo neprijatnih clanova. Ispalo je da sam pricao o necemu veoma rasprotstranjenom po celom forumu, pa ste pomislili da sam mislio na vas. Moderatori ovde spadaju u krug onih koje mnogo cenim. Dakle ne odnosi se na vas.
Zao mi je ako ste stekli takav utisak, izvinjavam se iskreno.

A malo sam dozvolio sebi da "padnem u vatru" zbog sve cescih uredjivackih promasaja po drugim delovima krstarice. Otprilike "Zdravlje", "Dom i porodica" i "Kompjuteri" su podforumi gde retko dolazi do problema, drugde polako zahvata haos.
No, to svakako nije tema za ovaj podforum, pa ne bih dalje.

Da ste vi moderatori ovde, nama zivi i zdravi (saglasno naslovu podforuma) :)

WithdrawnWater:
Ja vec pomislih ti ces se pridruziti ovom Imenu ruze nesto nize na forumu - pa reko, da te apstinencija od duvana nije uterala u neko sumracno stanje svesti, sta li?! :):) Da si i ti ziv i zdrav, i nadam se da ne pusis i da ti je srce sada dobro i da ga cuvas i pazis?
:)
- Ne pusim
- Ne pijem alkohol
- Pijem malo kafe bez kofeina
- Jedem mnogo voca i povrca
- Hodam dnevno 4-5km
- Volim decu i zenu
- Radim koliko mi prija
Dakle sve cinim da sto duze tabanam ovom malom plavom planeticom...

Ja sam moje rezime ishrane i ponsanja promenio da kazem "prisilno" ali svim buducim pussacima skrecem paznju da bi bilo jako vazno da osim odluke o prestanku pusenja, donesu jos neke odluke izmena. Mnogo pomaze. Posebno fizikcka aktivnost i nacin ishrane. A i ljubav prema porodici nista manje ne doprinosi uspehu odvikavanja. Da vam neko kaze "ucini to zbog tvoje princeze od 5 godina ili dragog decaka sina.." - verujem da bi pozurili da date sve od sebe - ljubav je cudo... :)

codemaker:
Ja sam moje rezime ishrane i ponsanja promenio da kazem "prisilno" ali svim buducim pussacima skrecem paznju da bi bilo jako vazno da osim odluke o prestanku pusenja, donesu jos neke odluke izmena. Mnogo pomaze. Posebno fizikcka aktivnost i nacin ishrane. A i ljubav prema porodici nista manje ne doprinosi uspehu odvikavanja. Da vam neko kaze "ucini to zbog tvoje princeze od 5 godina ili dragog decaka sina.." - verujem da bi pozurili da date sve od sebe - ljubav je cudo... :)
Pushenje je najveće zlo koje čovjek, iz čista mira i nikakve koristi, čini sebi i svojim najmilijim.
Ne treba nasijedati na provokacije (jedna cigareeta dnevno???).
Inače, ova tema je najbolja na forumu Zdravlje i sva sreća da moderatori nemaju posla. (Ljubomora na uspjeh bi mogla postojati).

Lubomora poneki puta moze biti i pozitivna.
Biti ljubomoran na nekoga ko je uspeo da ne pussi vise, u ogromnoj vecini ljudi ne prozurokuje negativne akcije, za razliku od drugih razloga ljubomore.
Kod mnogih prouzrokuje pozitivne akcije, kao sto je pokusaj prestanka pusenja. I cak ako i ne uspemo, ne prozurokuje negativna osecanja prema onoj "uspesnoj" osobi.
A ne treba zaboraviti da oni koji su uspeli da se otarase duvanske zavisnosti, ne leze samozadovoljno na "lovorikama" vec pokusavaju da pruze ruku i pomognu onima koji bi da im se u tome pridruze.
I sto je jako pozitivno, svi se iskreno obradujemo kad nam se jos neko pridruzi. To je taj pozitivni duh, koji moze mnogima pomoci i verujem, vec jeste pomogao.

Kad bi svaki puta, umesto da popussimo cigaretu, napravili par vezbica i/ili, pojeli jednu jabuku i/ili poljubili nase najdraze - gde bi nam kraj bio :)
Zdravije, ukusnije, mnogo prijatno i na kraju i - jeftinije :)

Kao da je neki nesporazum nastao?! Caskanje? pa zar nismo se dogovorili da svakome ko je sebi presudio da vise ne pusi- svakome- tu dozvoljeno da drami(kako vi kazete) ?Makar to i nemalo veze sa temom, jer ponekad je bolje "leciti " simptome. Najzad , ako neko zeli da ide-nek ide. Eto ja bih zelela da podelim neke stvari ali mi je malo teze i neprijatno zbog jezika, ja vas sve razumem, samo ne umem da pricam. Koja ti je to muka:) Ipak, nikako ne mogu izostaviti da mi ovo puno znaci, kako i da zvuci, ne mislim nego sam sigurna da mi je najvise pomoglo.

Jer, nema pozadi svakog od nas citava armija koja nas podrzava.
I nemamo svi istu kolicinu optimizma u sebe, valjda nesto hormonski, ili mozda karakter, ne znam. Neko je vise podlozan tuzi. ...Pa mu onda treba da prica pa cak i ako ga ne razumu bas sasvim,ili ako misle da nije dovolno jak da prodje kroz krize bez forumaske podrske.

Pozdrav!

codemaker:
Lubomora poneki puta moze biti i pozitivna.
Ma, sve je ok. Ova tema je naj, naj ... ne samo na Zdravlju nego na čitavoj Krstarici. Mislio sam na ljubimoru drugih (posebno moderatora) na njen uspjeh. Ovdje nema zavisti i svi će dobiti podršku bilo koji problem da je u pitanju. To je ono što je najzdravije na ovom podforumu. Ako se ne moze pričati jezikom - može prstima. Na forumu ima i onih koji ne vide, pa normalno komuniciraju sa nama.

4leptirica:

sestro, ovo jeste za podrsku svakome ko je na nasoj strani a ptoriv odvratnog, ljutog smrada to duvan u ogromnim kolicinama siri oko sebe i truje ljude. I svako ko je ovde, uvek ima malu ali jaku armiju iza sebe kao podrsku: kako ti, tako i svi ostali koji su na razlicitim etapama ostavljanja duvana...jer protok vremena samo smanjuje ali ne i uklanja porpuno zelju za paljenjem (jer laze svako ko kaze da bas nikada nije pomislio kako bibilo kad bi ponovo - a to je ve pocetak zelje ;( )

A jezik ? pa pricaj i cistim makedonskim, pa ce te veci broj razumeti (nisu to toliko razliciti jezici,,,sto kaze kode, razumeli smo se 50 godina ;)

4ristob:

na ovoj temi i u vezi moderatora, dr lepo rece: ne zna za nase muke s naseg aspekta i zena se ne mesa u to, nadzire tok teme, ali to joj i nije neki problem jer nema ni nekog talasanja ili suma, a i oni koji imaju nameru talasanja, brzo odu sami jer ih iskuliramo ;)

4zlatnu

ti si potpuno u pravu: bilo je postoja od dve tri reci koji ne da su bili chat, vec shum samo tako - talasanje. Ali je to bilo nesto ranije i nije vise neka velika pojava (mozda je, zato ova tema i malo zamrla ?!)
ipak, podrska nekom je i kad zapadne u krizu pa mu ponudis rame da malo na njemu iskulira...
Takav post moze isto biti podrska potencijalnom nepusacu da vidi da i drugi imaju slcnih problema ili da ljudi vide na koje sve nacije se reflektuje ostavljanje duvana.

i na kraju, ko iscita ovu temu sa sve sumom i talasanjem - taj ima ozbiljnu nameru i jaku volju da se mane duvana i odvikne od pusenja :)))))))

a nestrpljivima smo uvek spremni ponoviti neki savet koji je i vise puta ponavljan na temi ;)

mozda sam ponesto i nezgrapno napisao, ali se nadam da je razumljivo :(

PS. ovakve teme i ovakve podrske nema ni na jednom forumu na srpskom jeziku koje sam sam obisao i koje obilazim, i sad kao jedan od onih koji su podrzali temu i koji je dao predlog da se nacini lepljivom, predlazem i sledece: da tim Krstarice otvori na chatu Krstarice kanal sa ovom temom, tako bi bivsi pusaci bili jos blizi jedni drugima i brze bi se reagovalo, ali i medju chaterima bi se nasao neko ko bi resio da prekine sa pusenjem (nadam se da su ekipe foruma Krstarica i chata Krstarica u nekoj vezi ;))))

trebalo je da bude dva oko dva meseca kako ne p*usim, medjutim nadjem se sa nekim drustvom i ajde jednu po jednu.... i tako... ne da mi je lose bilo sutra dan htela sam da umrem, ne smem ni da kazem koliko sam popusila (valjda oko pola pakle) sada mi ne pada napamet da zapalim toliko su me pluca bolela, grlo itd...a i nemam nikakve krize sada jednostavne ne p*usi mi se....

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back