Nepušački kutak : Ostavite pušenje sa nama!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
buterfly:
Iako nemam veliki nepusacki staz, moja poruka svima koje zele da se otkazu je-NE OCEKUJTE NISTA OD DRUGIH LJUDI, a najbolje i ne recite da se otkazujete, jer vam to stvara dodatni pritisak.Lepo je kad vas neko podrzava, ali je jos gore kad vam ne veruju ili vas obeshrabravaju. Ubedena sam da mnogo od nas nisu se ranije otkazali zbag toga sto nisu verovali u sebi, bar samnom je takav slucaj bio. :roll:
Pozdrav!
Ne treba ovdje mnogo filozofiranja. Pomoc u vidu iskrene preporuke i zelje da se istraje je uvijek dobrodosla. Psiholoski sigurno pozitivno djeluje kad se zna da iza sebe imate citavu armijui koji su uspjeli i koji vas bezrezervno podrzavaju. Bas ako se ne kaze nikome o resenju sa se prestane sa pushenjem ostavlja se opravdanje za neuspjeh. To je upravo nepovjerenje prema sebi. Ne treba se ni zaricati. Jednostavno u glavi zacrtati NE i toga se pridrzavati.

ristob:
Ne treba ovdje mnogo filozofiranja. Pomoc u vidu iskrene preporuke i zelje da se istraje je uvijek dobrodosla. Psiholoski sigurno pozitivno djeluje kad se zna da iza sebe imate citavu armijui koji su uspjeli i koji vas bezrezervno podrzavaju. Bas ako se ne kaze nikome o resenju sa se prestane sa pushenjem ostavlja se opravdanje za neuspjeh. To je upravo nepovjerenje prema sebi. Ne treba se ni zaricati. Jednostavno u glavi zacrtati NE i toga se pridrzavati.

тачно, али исто тако, на жалост, у нашем друштву признавање такве одлуке повлачи све оне око тебе злобне и мање злобне (а посебно оне који пуше и не могу сами исто одлучити :( ) да те провоцирају, непрестано те нуде дуваном, обесхрабрују да је немогуће, изражавају неверицу да стварно не пушиш итд, што ти отежава настојање да успеш. По мени, најбоље чврсто одлучити - "...ја више не пуши...", то остваривати и не хвалити се превише у околини да те не "притискују", а кад прођу прве кризе, по свом нахођењу..

Ima tu necega o cemu prica 'Leptiric"
Zar se vama, sada bivsim pusacima nije desilo, da se nadjete u grupi ljudi, svi vi pusaci i medjusobno se nutkate cigaretama a jedan kaze "hvala, ja ne pusim"? Ako ste dobar posmatrac ljudi i dogadjanja u grupi (ja eto jesam valjda sam zbog toga studirao nesto u vezi toga), videli biste da se "pusacka" populacija grupe, nekako strecne, malo zgleda, razgovor zastane za sekund - posle ide sve svojim tokom.
Ali, primetio sam nekoliko vrsta pogleda na tog "otpadnika" koji se usudio da ne pusi:
- jedni su ga pogledali sa zaviscu, jer i sami bi voleli da ne puse
- jedni su ga pogledali gotovo sa mrznjom, jer je uspeo u necemu sto oni nisu - da ne puse
- jedni su ga pogledali sa nadmocnim "macho" smeskom - jos jedan pizdek koji se ne usudjuje ziveti zivotom pravog muskarca (cigare i viski su prava stvar za pravog muskarca)
- jedni su ga pogledali kao retku zverku - zar jos ima takvih koji ne puse (ili je toliko bolestan da ne sme)

Sve u svemu, dok sam pusio, i meni se desilo da za nekog ko nehajno kaze "hvala ne pusim" pomisim - pa sta taj ima od zivota, ne pusi, ne pije, nadam se da bar upraznjava seks i da nije tesko bolestan. Ako nista od toga nije tacno, kako sam video stvari, bolje bi mu bilo da odmah bez guzve, stavi beo carsav na glavu i polako krene prema groblju, legne u prvu rupu, ima mesta....
Yebes zivot bez cigara. Ajde, nisam pio alkohol uopste, ali bez cigara je besmisleno zapocinjati dan,ustati iz kreveta...

Imaju pusaci mnogo problema da postanu nepusaci. osim sto se bore sami sa sobom i svojim telom, neki puta se bore i protiv okoline.

buterfly:
Nadam se da ste se bar malo nasmejali mojim pravopisnim i jezicnim greskama, ali kako Marfi kaze sto vise krijes vise se vidi :) Nisam mislila da je vazno odakle sam, jer sam mislila da se mozemo razumeti nekako.

Da, ja sam iz Makedonije. Mislim da to nije problem?
Taman posla.
To sto si iz Makedonije nikome ovde ne predstavlja ni najmanji problem. Pitao sam cisto jer me eto interesovalo. Kao sto bih pitao nekog odakle je kad bi nesto napisao "pirocanskim naglaskom"....
Da si ti nama ziva i zdrava i - nepusacica :)

Sto se tice pravopisnih gresaka, pa mnogo si bolja od mene koji sam 18 meseci proveo u vojsci u Bitolju, da bih tek zadnjih par dana saznao da "nadvor" znaci napolje :)
Moj staresina mi je stalno govorio da ide "nadvor" a ja kao i svaki vojnik nista nisam pitao, a u sebi mislio da ide ili u kafanu "nadvor" ili stvarno u neki dvorac ili tako nesto... :)

Ne daj se, bacaj taj tutun...

Da li ste ispunili Vašu građansku-forumašku dužnost?

izbori.jpg

FIK (Forumaška izborna komisija) Vas obaveštava da još uvek možete obaviti glasanje na svom biračkom mestu:

http://forum.krstarica.com/threads/125360

Codemaker, kako si lepo i precizno opisao psihologiju pusaca, znas da sam i ja isto kao tebe mislila:e...i zivot se pod rezim! otkazala sam se toliko stvari, pa sad i od c*****? Zar covek ima toliko puno zadovoljstava u zivotu, pa jedno manje nije razlika?! Ali, eto kad se uhvatis na oro ides do kraj. Meni je sad OK, ne steze me grudni kos kao ranije, imala sam uzasne bolove kao da me neko stavio na presu, ne kasljem, samo mislila sam da cu imati vise snage i energije...Mozda je jos rano, tek su 12 dana prosla.Cepa me neka tuga niskog napona. Citala sam ranije na temi da ne treba sve sto nam se desava povezivati sa otkazivanjem. Prednosti ima puno, valjda sam previse razmazena da bih bila svesna toga, ali bicu jednog dana, obecavam:)

Nije strasno da padnes, strasno je da ne ustanes.

Ne treba nikog osudjivati ni zbog cega.
CAO!
Specijalan pozdrav!

Ma rano ti je jos, leptiricu, tek 12 dana. Bices ti jos vesela i snazna i uzbrdo brza, ne brini.
Osnovno je da ne mislis previse na taj prestanak pusenja. Prihvati to kao nesto sto si odlucila i sad eto traje a kao sto vidis, nakon te odluke jos si ziva, sunce i dalje izlazi tacno na vreme svakog dana, zima neumitno stize, dakle nije se srusila planeta na tebe.
Ako ti prigusti, uzmi one male zgodne bonbonice "winterfresh" savrseno su mi pomogle u pocetku. Sad ih uzimam onako, jer mi prijaju onako po ukusu.
Veruj, sto manje o tome razmisljas, lakse ce biti, svakim danom lakse.
Uostalom, naci ces u svemu tome i zadovoljstvo. Cisto grlo, manje kaslja, lakse dises a da ne pominjem ponos sto si eto uspela, sto mnogima jos ne polazi za rukom. Nije to mala stvar, ostaviti pussenje, ma sta ljudi tebi govorili. To znamo najbolje ti i ja i svi bivsi pusaci - zato uzmi to kao jos jednu tvoju pobedu u zivotu.
Pozdrav.

Pa ako cemo realno, i ima zasto da uziva natenane :)
Ma sta mi pricalo o ostavljanju pussenja, nije to bas tako - hocu i gotovo....
Secam se samo mojih impresija kad sam razgovarao sa bivsim pusacem a ja jos strastveni pusac. Kad mi kaze da je ostavio cigarete posle desetina godina pusenja, ja nekako gledam na njega kao na mnogo jaku osobu i prosto mi krivo dodje sto nemam snage koliko od sutradan da uradim isto..
Sad shvatam sta sam zapravo uspeo i drago mi je zbog toga.
Neka "laganica" uziva, i treba, zasluzila je :)

Tek sad primecujem koliko ljudi pusi, a ranije nisam:) Samo, mene nisu tako "postovali" nego nesto kao" pa kako si tako odjednom ostavila cigare kad si pusila po kutiju dnevno, mozda neces izdrzati, trebalo ti je prvo namaliti..." a na to cu ja -pa nisam mogla, kod mene je ili ich ili brich za sve ne samo za ovo. Doduse ovo je bilo samo jednom, dalje nisam ni pricala da vise ne pusim,a malo ko je i primetio, :) Ne znam zasto ljudi toliko sumjaju u nas, ali definitivno to ima veze sa samopostovanjem i samopouzdanjem.Pa pricali smo ranije o tome, ali eto opet se ponavljam.
Pozdrav!

Коде, потпуно се слажем..оно бети је било онако лаганица ус пут као ужива у туђој муци :( иако знамо да бети није таква ;)

buterfly:
Tek sad primecujem koliko ljudi pusi, a ranije nisam:) Samo, mene nisu tako "postovali" nego nesto kao" pa kako si tako odjednom ostavila cigare kad si pusila po kutiju dnevno, mozda neces izdrzati, trebalo ti je prvo namaliti..." a na to cu ja -pa nisam mogla, kod mene je ili ich ili brich za sve ne samo za ovo. Doduse ovo je bilo samo jednom, dalje nisam ni pricala da vise ne pusim,a malo ko je i primetio, :) Ne znam zasto ljudi toliko sumjaju u nas, ali definitivno to ima veze sa samopostovanjem i samopouzdanjem.Pa pricali smo ranije o tome, ali eto opet se ponavljam.
Pozdrav!

не, није то у питању. они се боје да их не "напустиш" :(
они знају да они не могу...па те "вуку "назад ;(

Harmony:
Klizav ti je to teren, mila ;)
Lepo zvuci, ali pazi da se ne okliznes...

у ствари дала си ми шлагворт да питам даму:

а пто и ту једну дневно?
мислим, зар не можеш тај ритуал заменити некум другим, нпр, да љуптиш јабуку полаганце да би ју после сласно појела ?

пи овом не одустајем од раније датог мишљења у вези са твојим постом ;)

Uh, ne znam ljudi.

X puta mi se desi da ne zapalim cigaretu po 5-6 dana (jer ne stignem da kupim na primer), i onda skapiram da mi taj 'ritual' uzasno fali.
Fali mi da izadjem na terasu sa soljom kafe ili caja, zapalim jedan zlatni Marlboro i uzivam u tih 10-tak minuta.

Prija mi jednostavno :roll: ...

A sa druge strane me opet grize savest. Koji djavo uzimam i tu jednu...?
Ali sve se tesim da je to SAMO jedna na dan...hm.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back