Nepušački kutak : Ostavite pušenje sa nama!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Uvek smo ovako podrzavali jedni druge,i za prvi mesec,a ne samo godine. Malo se sada promenilo,promenili se ljudi,promenio se nacin razmisljanja. Mislim da ono sto daje podrsku i nadu ne treba menjati vec mozda poboljsati,nadogradjivati.i,osvezavati...
Moramo se drzati zajedno,i mi tzv. veterani,i oni koji tek pocinju borbu sa ovim zlom XX,a i XXI veka.
Pocetnici,citajte ovu temu od pocetka do kraja,to je najbolja terapija,bolja od svake knjige,a ne kosta nista,besplatna je,dostupna u svakom trenutku ma gde se nalazili.Samo ukljucite komp,i niste sami,tu smo mi,sa vama smo.
A pipika je nasa legenda,samo ona je mogla da nadje ovaku asocijaciju na tzv. Mirkove jabuke,meni su pomogle puno,koristite,sve probajte samo da se oslobodite te drogetine.

Poslednja izmena:
Posle 7. citanja knjige Alana Carra "Lak nacin da ostavite cigarete" konacno je doprla do mene (dobro, doprla je i posle 1. citanja) ali nisam bio poslusan posle 2 meseca prvi put sam zapalio elektronsku (sa nikotinom) i ponovo se navukao.
Sad posle 7. citanja, shvatio sam najozbiljnije do sada zato sto sam pazljivo citao i evo bez duvana 51h. Tj. drugi dan.

Mala pomoc onima koji hoce da batale, provalio sam da je oko 18h najbolje bataliti cigarete, tada izdrzite do spavanja i vec ujutru je proslo dosta sati, onda samo nastavite po filozofiji "Nijedna vise cigareta, nijedan vise dim" :)

Pozzz

:sanke: za kuskhe Dobrodosao u nepusace ili ti bivse pusace kako god.
Prvo da ti pozelim srecu i izdrzljivost.Moras izdrzati sve udare kriza i krizica.Bice tu i zamki koje ce ono cudoviste zvano NIKOTIN da ti postavlja.Samo ostani dosledan odluci i prepoznaces svaku.A pitao si za ukus u ustima.Sve se menja pogotovo ako si dugo i dosta pusac.Sva cula na jeziku a ima ih jako puno su ubivena ili zatupela,moras strpljivo cekati da prodje vreme kako bi se sve vratilo koliko toliko u normalu.Dakle svi smo mi imali raznorazne probleme.Ja sam recimo imala krize poput najjaceg narkomana i to duzi period jer sam na nesrecu dugo i pusila.ali izasla sam iz njih i jako sam ponosna na sebe zbog toga.01.01.2016 bice tacno godina dana od kada nisam zapalila smrdljivu cigaru.I veruj ne foliram se mnogo sam srecnija i zadovoljnija sada.U ustima sam imala utisak da sve sto jedem ima u sebi gvozdja.Znaci samo teraj dalje citaj ovaj forum na njemu imas naci toliko pomoci da nisi ni svestan.Dok izcitas nestace krize

Poslednja izmena:
strasno :(
beda u zemlji...

ljudi, da li pijete kafu kad prestajete da pusite? da li vas vuce ka cigarama? neki kazu da im kafa postane novi najbolji drug...

- - - - - - - - - -

:sanke: za kuskhe Dobrodosao u nepusace ili ti bivse pusace kako god.
Prvo da ti pozelim srecu i izdrzljivost.Moras izdrzati sve udare kriza i krizica.Bice tu i zamki koje ce ono cudoviste zvano NIKOTIN da ti postavlja.Samo ostani dosledan odluci i prepoznaces svaku.A pitao si za ukus u ustima.Sve se menja pogotovo ako si dugo i dosta pusac.Sva cula na jeziku a ima ih jako puno su ubivena ili zatupela,moras strpljivo cekati da prodje vreme kako bi se sve vratilo koliko toliko u normalu.Dakle svi smo mi imali raznorazne probleme.Ja sam recimo imala krize poput najjaceg narkomana i to duzi period jer sam na nesrecu dugo i pusila.ali izasla sam iz njih i jako sam ponosna na sebe zbog toga.01.01.2016 bice tacno godina dana od kada nisam zapalila smrdljivu cigaru.I veruj ne foliram se mnogo sam srecnija i zadovoljnija sada.U ustima sam imala utisak da sve sto jedem ima u sebi gvozdja.Znaci samo teraj dalje citaj ovaj forum na njemu imas naci toliko pomoci da nisi ni svestan.Dok izcitas nestace krize

Hvala srculence na dobrodoslici <3

Samo procitajte Alan Karovu knjigu i necete imati krize uopste. Ja sam 5. dan bez cigareta i nisam imao ni jednu jedinu krizu. Sve je u glavi!

Boga mi ja sam procitao i evo vec peti dan bez cigara,imao sam krize one fizicke nije da nisam ipak nikotin je to,treci dan mi je bilo najteze cak sam se nocu probudio koliko me je vrtelo u stomaku ali nisam se dao evo svakim danom zelja za cigarom sve manja i manja.
Kada mi dodje da zapalim cigare samo zapitam sam sebe ''Sta bi sada uradio neko ko voli sebe'' i eto mi odgovora.

Pozdrav svima!Trazila sam tekstove o ostavljanju cigareta i naisla sam na ovaj forum.Pusila sam 11 godina 15 cigara na dan.Nikada pre nisam pokusala da ih ostavpr.Danas mi je 16.dan kako nisam zapalila cigaru.Ne mogu da kazem da sam imala neke jake krize ali sam primetno nervozna.Ono sto me plasi to je gojenje.Vec sam se ugojila kilogram i po a od prvig dana sam na dijeti i vrzvam pet puta nedeljno.Da li neko moze da mi kaze o svom iskustvu sto se tice nekontrolisanog gojenja i pored dijete i vezbanja?

Gojenje je privremena pojava koja se regulise kasnije. Nemoj drzati dijetu, neces uspeti onda ni jedno ni drugo. Vodi naravno racuna o ishrani, sli nikako dijete ili gladovanje. Negde sam procitala da se moze ugojiti do 5 kg dok se metabolizam ne uspostavi ponovo na normalu bez nikotina.
Bolje da budes tri meseca malo deblja nego pusac dozivotno. Mirkove jabuke u svakom slucaju mogu smanjiti gojenje, kao i redovni manji obroci, pogotoovo nemoj izbacivati veceru, jer kod mnogih se pusacke krize pojacavaju posle 18. 00
Setnje, kretanje i lagana hrana puna vitamina sa puno vode i zelenog caja ili kukuruzne svile ce te brzo dovesti u top formu i olaksati ostavljanje pusenja.

Pozdrav svima!Trazila sam tekstove o ostavljanju cigareta i naisla sam na ovaj forum.Pusila sam 11 godina 15 cigara na dan.Nikada pre nisam pokusala da ih ostavpr.Danas mi je 16.dan kako nisam zapalila cigaru.Ne mogu da kazem da sam imala neke jake krize ali sam primetno nervozna.Ono sto me plasi to je gojenje.Vec sam se ugojila kilogram i po a od prvig dana sam na dijeti i vrzvam pet puta nedeljno.Da li neko moze da mi kaze o svom iskustvu sto se tice nekontrolisanog gojenja i pored dijete i vezbanja?

Pesacenje do besvesti,do upale misica,da se jedva dovuces do kuce,tusiranje pa se zakucas u krevet i spavas ko jagnje.
I opet,i opet,i tako svaki dan...
Bices zdravija,bolje ces se osecati,i bartaliti taj otrov,a Mirkove jabuke su odlicne,slucajno su nastale,ali je vazno da ljudima pomazu,koristi ih.

Svima onima koji hoce da prestanu sa pusenjem samo da kazem da je pravi trenutak SADA.

Ako bas ne mozete SADA, odlozite prestanak pusenja za nekih 18h popodne, tako sam ja prestao i mislim da to moze da bude i drugima od koristi.
Negde sam cuo da je to najbolje vreme za ostavljanje cigareta.
Kad malo razmislis ima istine. Ubrzo legnes, a kad se probudis vec je proslo minimum 14,15h otkad nisi pusio. Onda samo nastavis bez ijedne cigarete.

Nego, ljudi, meni je 7. dan i danas mi je bio (opet) bas cudan osecaj u ustima. Pogotovu kad gutam pljuvacku. Nekako tesko ide.
Pitam se jel se jos nekome to desavalo.

Posle 7. citanja knjige Alana Carra "Lak nacin da ostavite cigarete" konacno je doprla do mene (dobro, doprla je i posle 1. citanja) ali nisam bio poslusan posle 2 meseca prvi put sam zapalio elektronsku (sa nikotinom) i ponovo se navukao.
Sad posle 7. citanja, shvatio sam najozbiljnije do sada zato sto sam pazljivo citao i evo bez duvana 51h. Tj. drugi dan.

Mala pomoc onima koji hoce da batale, provalio sam da je oko 18h najbolje bataliti cigarete, tada izdrzite do spavanja i vec ujutru je proslo dosta sati, onda samo nastavite po filozofiji "Nijedna vise cigareta, nijedan vise dim" :)

Pozzz

Ja ću za tri dana pokušati i OSMI put da je pročitam, možda mi svane u glavi :idea:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back