Nepušački kutak : Ostavite pušenje sa nama!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Problem je što sam pušio 7-8 godina, i pre oko 3 godine pročitam Alena Cara i prestanem bez ikakvih problema. I dve i po godine ne pušim, i pre pola godine propušim. Pre nekoliko dana ponovo pročitao Cara, al ne vredi ovaj put. Kažu ko jednom lako prestane, lako opet počne, izgleda da je tako. Ima njegova knjiga baš za ovakve slučajeve, al nažalost nije prevedena.
Večeras ću opet pokušati, al mislim da bih večeras mogao uspeti...ako uspem, objasniću zašto :D

znam jednu zenu sto je posle sedam godina pocela da purnja cigarete ,rekla mi je da se oseca kao da nikad nije ni prestajala ..... : )))))))
zasto je propusila ? pa.. javila se zelja i ona kao dobar domacin ispunila sebi zelju ..... e sad, trauma je tu definitivno....... nepusacu nece pasti na pamet da zapali nikad, a ex pusac se godinama bori protiv sebe... pa kako se nece razviti neka patologija..iz jednu u drugu prelaz samo...
i ja danas ostavljam ! lol
bezanje u neku drugu bolest <3

Cigarete su jako gadna navika,a covek je celog zivota rob svojih navika.
Neke navike su dobre,neke lose.
Cigarete su losa navika i protiv toga se borimo,cista drogetina.
Posle 6 godina apstinencije propusi samo glup covek,a protiv toga nema leka,glupnica ne postoji koja bi glupost lecila.
Govorim o onima koji nisu glupi.
Znas kroz koje si muke prosao,mene u sestoj godini ne privlaci duvan ma bas ni malo.Ko veruje veruje,ko ne veruje ne mora.
Mogu da se mangupiram i da uzmem cigaretu,ne znam samo kome bih se mangupirao ,kad mi na samu pomisao smrdi ko tvor.
I onda pocinjes iz pocetka.
Ja se samo setim kroz koje sam muke prosao prvih dana,meseci,prvih par godina...pa stvarno treba da si MNOGO glup pa da sve to bacis i ponovo uzmes taj smrdljak u usta.
Neka puse drugi,meni to ne treba,i od mene sto dalje,smrdi mi ii smeta.

Nema to veze sa pamecu, Mirko. Svako moze da padne ponovo, bez obzira na to koliko je vremena proslo. Zato je bitno da toga budemo svesni, da ne mislimo samouvereno to se meni ne moze desiti jer nisam glup jer svakome moze da se desi, da znamo da se krize javljaju u odredjenim vremenskim razmacima i budemo spremni za borbu, i da znamo da je u pitanju nesto mimo nase volje...da "zelja" koja se javi nije nasa vec hemijski refleks kome ne treba popustati.

Nije ni navika u pitanju vec bolest zavisnosti, jer nam hemijom iz cigareta brljaju po mozgu. Ostecuju ga.

Nema to veze sa pamecu, Mirko. Svako moze da padne ponovo, bez obzira na to koliko je vremena proslo. Zato je bitno da toga budemo svesni, da ne mislimo samouvereno to se meni ne moze desiti jer nisam glup jer svakome moze da se desi, da znamo da se krize javljaju u odredjenim vremenskim razmacima i budemo spremni za borbu, i da znamo da je u pitanju nesto mimo nase volje...da "zelja" koja se javi nije nasa vec hemijski refleks kome ne treba popustati.

Nije ni navika u pitanju vec bolest zavisnosti, jer nam hemijom iz cigareta brljaju po mozgu. Ostecuju ga.

Ko ne pusi pet godina,pa ponovo propusi - glup je ko *****.
zasto?
1. Zna koje su muke ostaviti,prosao je prvi mesec,pola godine,godinu,dve,tri,pet...sve zna,ne treba niko nista da mu prica.
2. Te vase "krize" posle 5 godina su prica za malu decu,nema kriza,ima samo iskusenja,ali ako imas malo mozga to iskusenje samo pljunes i okrenes se dalje,zato sto nisi gloop.
3. Nikad ne moze da dodje takva zelja,iskusenje,kriza...posle 5 godina,kao sto je prava kriza u prvoj godini. Ne moze da bude jaka noi 10% od toga.Ako padnes na te gluposti onda si bas glup.
4. Narocito padaju "mangupi" koji jelte ne puse 5 ili vise godina pa misle da cigareta vise njima nista ne znaci i da mogu da puse kad hoce,i da batale kad hoce,To misli gloop covek,pametan zna da je to droga i da se sa njom ne isplati igrati.Ma necu u ruku da je uzmem ni nezapaljenu,ne zanima meeeeeeeeeee...

Pozdrav,
19.januara 2014. sam uz ovaj forum prestao da pusim, sada to vec dodje pre nesto vise od dve godine. Do tada pusio sam kutiju ili kutiju i frtalj na dan sa stažom od oko 15 godina. Najvise mi je pomagalo iscitavanje iskustava ljudi sa ovih stranica. Nisam koristio nikakva pomocna sredstva, osim sto sam dve nedelje pre konacnog ostavljanja pusio elektronsku cigaretu, ali sam vro brzo uvideo da me to samo vodi na drugu stranu jer sam dnevno konzumirao skoro 3ml tecnosti sa nikotinom, tako da sam i to brzo prestao. Forum sam tada citao i citao od prve do poslednje stranice i prepoznavao se u odredjenim situacijama glavnih i sporednih junaka ove teme. To je nesto sto mi najvise znacilo u tim momentima, mogao sam da procitam sta me ceka i da prepoznam dokle je moj napredak otprilike stigao. To me je svaki put dodatno motivisalo i ohrabrivalo, a na moju srecu ali na neciju žalost mogao sam dosta toga da naučim iz tudjih iskustava sta ni u kom slučaju ne treba da dozvolim samom sebi. I dan danas kada me ljudi upitaju kako sam uspeo ,a ja sam jedan od onih "ako sam ja mogao mogu svi" rado im pomenem ovaj forum i temu koja mi je toliko pomogla.
Na kraju da se osvrnem da je sada lako da pisem o tome, ali bila je to ozbiljna borba 101. put ali tog puta je uspelo.
Kao sto vidite i posle dve godine setim se ovoga foruma i ovh stranica i sa osmehom dodjem da procitam koju stranicu i pokusam i ja da dam mali doprinos ovim stranicama koje su meni dale jednu od najvecih stvari u zivotu, da postanem bivsi pusac.

Veliki pozdrav za sve i veliko samo napred i uspecete.. :super:

Hitno ostavite pušenje !

Pušenje svake godine ubije više ljudi čak i od Obame !

Bz0WoeQ.jpg

Pušači nemaju izbor, moraju da puše.
Nepušači biraju slobodno, da li hoće da puše ili ne.
Bivši pušači su se izborili da više ne moraju da puše.

ljudi koji su očistili mozak od nikotina, više ne prave logičke greške tipa:" slobodno pijte sonu kiselinu, znate li samo koliko ljudi umre godišnje od starosti." Ili " slobodno pucajte sebi u glavu ako vam je to užitak, nema veze što ćete umreti od toga, pa koliko samo ljudi bude ubijeno u ratovima pa ništa"
:think:

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back