Nepušački kutak : Ostavite pušenje sa nama!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mirko, pročitala SVE postove jesenas, pila Tabex i posle 4 nedelje prodimila. Sada sam pročitala više od 1000 stranica drugog foruma i pripremam se da 2.1 pokušam ponovo.

Slusaj,ako ti HOCES da pusis,nema te sile da te spreci.
Ako ti NECES da pusis,nema te sile koja te moze naterati da zapalis.
To je TVOJ izbor.
Jako je tesko ostaviti cigarete,to je takva drogetina da mi ovde treba da ustanovimo orden za 1,2,3.....5...10 godina nepusackog staza'
Ko se te drogetine oslobodi,SVAKA MU CAST.
Lako je biti frajer i pusiti.
Batali,tad si frajer,pobedi, dokle vise da budes gubitnik.
I to ne zavisi od Vlade,Skupstine,politike...to zavisi samo od tebe.
Tacka.
:pop:

Nova godina se veseras ceka,vreme da se kutija zguzva i baci u pm.
Srecna Nova svima,budite nepusaci a ne robovi duvanskog dima.
Budite slobodni,ne robujte nikome i nicemu.
Pa ni duvanu smrdjivom .

Poslednja izmena:
:zjelka3::grudvanje3:Cestitke Pipi i sada vec nemoras ni godine da brojis.Dakle bravo,bravo ....i bravo.A ja sutra slavim godisnjicu.I jako,jako sam srecna.Da u pravu je Mirko lako je biti mangup toboze i duvati onaj smrad iz usta.Pobednik je onaj koji im se iskoprca iz zagrljaja.Kolika je to sreca kada biste vi koji jos uvek pusite znali, nikada nebiste vise to cudo zapalili.Verujte govorim istinu bez imalo preterivanja.samo kad se setim sta sam sve radila samo da snabdem sebe sa rezervom tog djubreta.Mnogi su bili u istom redu dok su letele bombe iznad glava.Sada me sramota i od pomisli da sam to uradila.Srecno onima koji shvate koliki je cigareta neprijatelj :zpozdrav::zpozdrav2::zblesav:

Moram da priznam da je George Karelias odličan duvan za motanje...
Za svoju cenu ne može se nadje takva cigara medju onim fabrički spakovanim
Zaebao i Sobranie
Uživam...

- - - - - - - - - -

cestitke luka,ti si vec i u mozgu nepusac,bravo za sve koji su uspeli i apel za one koji ce tek.Sto pre prestanite smrdeti svoju dusu sa onom prokletom drogom:zskace:

ko ostavi cigare ostaće mu više para za govna od Matijevića

- - - - - - - - - -

DUVANSKI DIM OZBILJNO ŠTETI LJUDIMA U VAŠOJ OKOLINI
istini za volju - to su loši ljudi, čak vam ne bi ni pomogli

rasejani prorok

ti si ocito pogresio mesto i vreme.I da vrati se u tvoje selo i prodaji lazno uzivanje ako uopste znas uzivati ,ostavi ove ljude da se izbore sa ovom teskom zavisnoscu izazvanu najtezim hemikalijama koje izazivaju zavisnost i ne dozvoljavaju mozgu da ih se oslobodi.To sto ti nemozes pa onda kao govoris da uzivas samo pokazuje koliko si zapravo slab

PozZ ljudi. Ne pusim vec 33 dana. Najgore je proslo. Da zlo bude vece, ovo mi je 4. Put u proteklih 4 godine kako pokusavam da ostavim cigarete. Prvi put 5 meseci, pa 9 meseci, pa opet 5 meseci. Nikad mi nije bilo teze da se odlucim nego ovog puta. Ovo je prvi put da sam koristio Tabex. Kriza je nenormalno jaka bila. Ali hvala Bogu, uspeo sam vec mesec dana da izdrzim, a tabex sam prestao da pijem nakon prvih nedelju dana. Zna li neko koliko je pametno piti taj Tabex? Msm ja nisam osetio nikakve posledice.

Pre svega, urrrrra za tebe jer si jos jednom nasao snagu da se suprostavis. Retko ko ostavi iz prve, to znas...previse trikova novih koriste da bi nam zbrljali mozak, bitno je ne kapitulirati pred neprijateljem, ma koliko bitkica iz\gubio.....konacna pobeda ce biti tvoja ako ti to tako odlucis.
Sto se tice tabexa, Zybana i ostalog...sve je bolje nego pusiti...lekove pijes jednokratno, pusenje je do smrti...pa proceni sta je stetnije.

Nego, nesto razmisljam o pusackoj licnosti...ono sto nas karakterise generalno da so slabi u postavljanju granica i ogranicenja, pravila i da ih se drzimo. Ne mozemo sami sebi da zapovedimo i da istrpimo malo radi mnogo boljeg...to je as losa osobina za ziveti s tim, zar ne, mislim, tako smo onda i zgodne zrtve za lose ljude koji ne postuju nase NE, jer vide da mi sami pre svega ne postujemo sebe i ono sto smo odlucili.
Da, prestajanje pusenja definitivno ima mnogo vise dobrih strana nego samo zdravstvenih...

I počinjem još jedan, ko zna koji po redu, pokušaj da prestanem...
Bolje da sam sebi ruku odsekao nego što sam zapalio prvu cigaretu, stvarno to mislim. Pi je*em ti klinca radoznalog!

Nemoj sebe da ocrnjuješ. Što se tiče cigareta, čak nisi ni u manjini. Velika većina je propušila, ali ne zbog radoznalosti ili ne znam čega već nego zato što se
nudilo kao svaki potrošački proizvod,

Propao pokušaj

Nisi jos ni pokusao. Ajd sad ozbiljno. daj sebi nedelju dana u toku kojih mozes da zapalis ako bas nikako ne mozes da izdrzis, ali ne celu cigaretu, nego eto par dimova. Sve kutije i pepeljare i ostalu opremu baci, a jednu neotvorenu paklu, upaljac i pepeljaru stavi negde van kuce, na nekom neudobnom mestu (ja sam svoju drzala na krovu kuce jer se plasim visine)i naparavi sa sobom ovakav dil: mozes da zapalis, ako bas nikako vise ne mozes da izdrzis, ali moras ugasiti pre polovine cigarete i moras je popusiti tu, napolju, u tom nekom neudobnom okruzenju. To ce ti smiriti napade panike, sta ako ne izdrzim pa onda navalis na kutiju ko mutav. i obavezna ta kutija mora biti neotvorena i neke marke koju nisi koristio rado, neki skart od cigarete, iz pusackog ugla gledano.
napravi spisak zasto zelis da prestanes
napravi tabelu u kojoj upisujes koliko sati vec ne pusis, racuna se i noc, a ako odes da zapalis tu hitnu cigaretu, razmisli sta te je nateralo, kakave su bile okolnosti, u koliko sati si je zapalio, i kako si se osecao pre i posle toga. sve zapisi.
vodi racuna da puno spavas, ne budes gladan, zedan ili umoran, to ce ti okinuti zelju za cigaretom.
nagradjuj sebe za svaki sat, prva tri dana, zatim za svaki dan, pa na nedeljnom nivou.
zelim ti uspeh, ne daj se, mozes ti to. POBEDI.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back