Nepušački kutak : Ostavite pušenje sa nama!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne pusim skoro 3 godine, ali i dan dan danas mi dodje da zaplim koju :) Medjutim snaga volje i jak karakter moraju da pobede, zar ne?. Cigarete zamenite suncokretom i svaki put kad udjete da kupite cigarete, kupite suncokret. Uposlite se nečim, šetajte i izbegavajte pušače :) stvaraju zazubice :) ja uspeh na taj način...

5 godina, 11 meseci i 2 dana. Javi se osećaj kako bi zapalio punim plućima, ali to je samo slika u glavi. Pomisliš i još mnogo drugih stvari koje ne uradiš, a isto ti se čini da su lepe.

auuuu pa meni ovo lici na mucenje, brojati koliko je tacno proslo od poslednje, izbegavati pusace, kukati, razmisljati, misliti na duvan. izgleda da nisam ni svestan koja je to agonija.

ostavite sem duvana jos neku poslasticu, na primer hleb, slatkise, meso, alkohol, kafu il kome je sta drago. imate da mislite na tu stvar a duvan vam nece biti ni na kraj pameti.

Ja znam da ce sada 21-og biti 5 godina kako ne pusim,a da me preko godine pitas koliko je meseci ,dana...morao bih to da racunam,ne bih znao napamet.A datum sam zapamtio,to se ne zaboravlja.
Kad se samo setim kroz koje sam muke prosao prvih dana,meseci,godina...ma ne bih je zapalio pa da crknem.

Muke ti je to moj Mirko izračunati... 10 Januar je bio kada sam ostavio, danas 13 decembar koji ima 31 dan. Znači 31-13=18 dana 11 meseci i 5 godina

Ja znam da ce sada 21-og biti 5 godina kako ne pusim,a da me preko godine pitas koliko je meseci ,dana...morao bih to da racunam,ne bih znao napamet.A datum sam zapamtio,to se ne zaboravlja.
Kad se samo setim kroz koje sam muke prosao prvih dana,meseci,godina...ma ne bih je zapalio pa da crknem.

Ti si verovatno isao metodom snage volje ali vidis da i ako si uspeo nisi uspeo da ne mislis na cigaru.Potrebno ti je ispiranje mozga! Od srca ti savetujem da procitas knjigu Alena Carra ''Lak nacin da ostavite pusenje'' u toj knjizi ti se toliko promeni svest o pusenju ... ma ima tu mnogo toga.Eto ti si prosao najgore,krize bla bla bla samo jos ti ostaje da rascitis u glavi i to je to.
P.S. Jos samo ovo NI U KOM SLUCAJU NEMOJ DA TI PADNE NA PAMET DA ZAPALIS CIGARU JER TADA SVE TO PADA U VODU I OPET SE VRACAS NA STARO.
BORBA JE TO VERUJEM,PROLAZIM UPRAVO I JA KROZ TO....

Stvar postaje vrlo jednostavna kada prestanete da volite cigarete. Ne da mislite na njih, to nije problem, (cak i treba), nego da prestanete ih volite.
Kao bivsu ljubav koju ste prozreli i prezreli...a ne onu koju niste nikad prezalili i kojoj bi ste se vratili da samo posalje i najmanji sms makar greskom...eto u tome je sva caka.

Volite sebe. Onog trenutka kada zavolite sebe, prestacete da volite cigaretu. Jer to je sustinski nespojivo.

Sve je stvar ljubavi.

Poslednja izmena:
Stvar postaje vrlo jednostavna kada prestanete da volite cigarete. Ne da mislite na njih, to nije problem, (cak i treba), nego da prestanete ih volite.
Kao bivsu ljubav koju ste prozreli i prezreli...a ne onu koju niste nikad prezalili i kojoj bi ste se vratili da samo posalje i najmanji sms makar greskom...eto u tome je sva caka.

Volite sebe. Onog trenutka kada zavolite sebe, prestacete da volite cigaretu. Jer to je sustinski nespojivo.

Sve je stvar ljubavi.

E TOOOO E BAS TOOOO CITAS MI MISLI HAHAHA ....Ne mogu da verujem da jos neko na takav nacin misli kao i ja na cigaru :D
Setio sam se kada sam raskinuo sa osobu koju sam previse voleo,bolesno voleo,koliko sam patio zbog nje bla bla bla e tako sam shvatio i cigaru kao ''bivsu devojku'' i znam da ako sam toliko voleo devojku i uspeo sam da je prebolim uspecu i cigaru da prestanem da volim i upravo mi se to desava.Malo je smesno ali je tako.
Takodje mi pomaze i meditacija da se bolje osecam,gledam motivacione klipove na netu itd,treba se suociti sa realnoscu i ne treba sedeti kuci i izbegavati drustvo,stres i ostalo dok vam ne prodje zelja za cigarom treba odmah izaci,provod,diskoteke,drustvo bez cigara i videcete da cete uzivati i bez cigara u zivotu.Sve je to iluzija da vam zivot nece imati smisla bez cigareta,cigara stvara tu iluziju,robujemo njome.Opet napominjem da snaga volje manje vise pomaze ali ipak je pranje mozga presudno! Procitajte knjigu Allena Carr-a,nemate sta da izgubite.

Poslednja izmena:

Sve je stvar ljubavi.

Evo ja,volim pipiku,a ne volim cigarete.
Prosto i jednostavno.:cmok:

Mnogima je pomogla molitva, sa i bez brojanica. Ko voli Boga, ne voli cigaretu...jer Bog nam je dao slobodnu volju, a djavo nam je uzima...pomocu supstanci od kojih postajemo zavisni. U toj borbi sa lukavim, koji nam smislja stalno nove zamke, Bog nam odmah pomaze ako mu se iskreno obratimo.
Umesto meditacije, molitva uz pomoc brojanice je krajnje efikasna...zaposli i um i ruke, i prizove pomoc odmah.

http://www.svetosavlje.org/biblioteka/DuhovnoUzdizanje/Lat_Brojanice.htm

Poslednja izmena:
To uopšte nije hrišćanski. Što se ti ne bi pomolila za sve njih? :mrgreen:
Uostalom vi žene ste krive jer je Eva prva počela suruje sa djavolom i evo dok smo došli. Okrenula je ledja bogu, zaebala muškarca i eto. Nekad nam djavo uvaljivo jabuku a sad nam uvaljuje cigar. Jabuka je bar bila džabe iako nas je sve skupo koštala. Zato sam i njih batalio, bivši sam jabuko zderac. :lol:

:heart: :heart: :heart: pozdrav drustvo celicnih nerava i kamenog srca.Nedajte se zbuniti,ovo je tema gde se medjusobno pomazemo kako nebismo ponovo zastranili i pali u kandje onog zlotvora zvanog NIKOTIN. A ostavimo mi religiju gde joj je mesto.Svako sa svojim bogom zar ne?.Hajde da se svi sto vise damo i izbavimo jos nekoga

Nema tu religije,sve je u nama (u mozgu,umu) cemu pusenje? Cigarete nam ne trebaju.Jednom kada shvatite da vam cigarete nicemu ne sluze onda cete uzivati u procesu ostavljanja.
Kada ostavite cigare ne znaci da ne trebate izlaziti i ne druziti se vec obrnuto.Izadjite,uzivajte bez cigara,zivite zivot bez cigara i kada shvatite da zivot postoji i bez cigara (trenutak prosvetljenja) onda je to to.
2.jpg
3.jpg
saveti.jpg
EVO VAM PAR SAVETA

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back