Nepušački kutak : Ostavite pušenje sa nama!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
HeBePoBaTaH_:
Hahahah..risto, risto, kako tako lascivno sa damom..

OhrabrUUUjem nepušače jednom pušačkom maaaaantrooom..Sad sam video da ova tema ima 78 strana, ima nekoga da ne puši od 1. ?
:razz:

:lol: I tebi je lascivno? a već sam pomislila da definitivno nisam normalna.

Borg, I Granit - lagano kreni teod prve...dok stignete do 78. stranice ima da prođu ta prva tri najvažnija dana :;):

Srećno :D

Borg_Queen:
ma prelistala sam, kenjate neshto :lol:
popushila sam 2 cigare juche, al od jutros nishta, chak sam i kafu popila... bez pljuga :shock:... nisam uopshte nervozna, samo mi je chudno... da, da treba se navici ne pushiti... he he to sam prochitala....

то ти је, отприлике, као и златари на Пеку: мораш тоне и тоне песка кроз сито да би у њему остао који грам злата :)

зато и јесте написано толико постова да би, док прелисташ исте прошло та три критична дана и више :)

али, ипак, кад се све "разгрне" у ситу остане по које зрнце мудрости које ти (или неком другом) могу помоћи у савлађивању те пошасти зване пушење ;)

а то што си здимила коју цигарету, па није смак света, ако си листала видела си да има још њих који су попушили(е) понеку у поступку остављања и није било проблема, па се надам да ћеш и ти то прегурати и у целини нам се придружити :)

4 Дуле
i ja sam ljudi pregurao 2 meseca bez cigaretle, nemam uopste kriza ali tako mi lepo shtipka nos kad neko npr u kolima zapali pored mene...... pa ipak ne sanjam cigaretle, cak sam poceo i u kafi da uzivam ali bez cigaretle

Дуле, према изнесеном ти си већ "наш" ;) само никад не попуштај тој немани ;)

goldfish:
jeste li imali problem da se vama jako dragi ljudi naljute na vas kada im kazete da je u vasem stanu pu.senje zabranjeno ?
kako resavate te probleme ?
Teško je to. Meni je mnogo teško.
Već sam o tome pričala, sa veoma dobrom prijateljicom, sam imala baš konfliktnu situaciju i rekla je da neće više da dodje kod mene :(
Od tada zaista nije dolazila, ali su u pitanju drugi krajnje opravdani razlozi, ali kad ti razlozi prodju... onda ne znam šta će biti. Videćemo.
Svi drugi imaju razumevanje, ali i ja sam malo popustila sa ograničenjima.
Dakle, ko ima meru, pa kao pored prozora, i tako... malo sam popustila u tom smislu.

Veći problem je na poslu, gde ne mogu da im zabranim, osim da ih prijavim, a to opet, ne mogu. U prostoru u kom ja boravim na poslu, ne dozvoljavam da se puši, ali to ne znači mnogo, jer svi znamo kako se taj opaki dim lako širi i svugde prodje i svugde se uvlači... ne znam šta treba raditi, i šta je stvarno ispravno.

Verujem da je najjednostavnije ukinuti cigarete, kao što je već ovde rečeno, prodavati ih samo u specijalizovanim prodavnicama, po ogromnim cenama... pa ko voli - nek' izvoli!
Kada je bilo bombardovanje, i cigarete se nisu prodavale na slobodnom tržištu, ja nisam pušila - dakle može se kad ih nema!

UKINUTI OTROV I GOTOVA STVAR! :mrgreen:

da, to na poslu jeste nezgodno.......ali, opet, tu postoji opcija da se kolega prijavi............
.no, mene bas interesuje u sopstvenom stanu......npr, pu.senje dozvoljeno samo na terasi, nema cak ni pored prozora....
.kako to resavate ??
da li popustate drugima, jer ih volite? ( da im udovoljite )
ili
dosledni ste sebi , jer ih volite ? ( ne zelite da se truju, ni vi ni oni )

U svojoj kuci cu svakome reci da se vise ne pushi. Zamolicu da se ne pushi. Ako nekome to znaci raskid projateljstva, kumstva, rodjackih veza... neka tako i bude.

Sto se tice posla, da se zakon primenjuje kako valja, moglo bi se resiti. U Americi ako sam hteo na cigaret-pauzu (dok sam pushio) morao sam samo na terasu firme da izadjem. Ako bi neko ko je nepushac istovremeno izasao na terasu, morao sam da gasim cigaretu momentalno.
Inace, po svim vecim gradovima cete videti gomilice strastvenih pusaca kako ispred ulaza u zgrade firmi stoje kao pokisli i puckaju cigarete. Prosto mi ih sada dodje zao, kao pokisle kokosi se skupe u grupice i duckaju. Narod koji prolazi ih u sve vecem broju gleda sazaljivo a bogami neki vec i dobacuju.... Izgleda da dolazi vreme vladavine nepusaca, zdravijeg zivota.
Dakle ako se zakon sporovodi, moze se to resiti i na poslu.

Dok sam pušio, na poslu sam se trudio da ne pušim u prostoriji za odmor kad ima nepušača u njoj.
Zanimljivo, većina tih nepušača me je ubeđivala da im ne smeta i prosto me "terala" da zapalim. Obično im nije trebalo puno vremena da me ubede. Sad ne pušim, a nikako mi nisu jasne ove moje malopre pomenute kolege nepušači, meni dim svakog dana sve manje prija.

Samo da se zapljunem - u mesecu oktobru će biti godinu dana da ne pušim! JEEEEEEEEE!
Sreća, sreća, radost!
Mogu vam reći da je brzo prošlo, i da sam tokom ovog perioda imala 3 - 4 ozbiljnija premišljanja, tipa: "ma, daj da je zapalim", i tačno 2 pušačka sna! Naravno, sa ponosom izjavljujem da nisam podlegla :D - bar ne na javi!
eto
Mnogo, mnogo sreće svim nepušačima!

Prekjuče napisah kako mi dim cigareta sve manje prija.
Juče krenem na posao, čekam bus na stanici kad naiđe kolega kolima i stade da me poveze. Uđem ja u kola , a on unutra zapalio cigaretu.
Ljudi moji, kako je to meni zamirisalo! Duša mi je uvlačila taj dim... uspeo sam da se smirim i odoleo sam krizi, ali nije bilo lako. Sreća pa je kratko trajalo.
Kad sam se vraćao s posla, poveze me jedan drugi kolega, takođe je pušio u kolima, ali se ovog puta uopšte nisam primio. Niti mi je dim smetao, niti mi je prijao.

PS. MegiS, srećna ti godišnjica, svaka ti čast!

ggolub:
Prekjuče napisah kako mi dim cigareta sve manje prija.
Juče krenem na posao, čekam bus na stanici kad naiđe kolega kolima i stade da me poveze. Uđem ja u kola , a on unutra zapalio cigaretu.
Ljudi moji, kako je to meni zamirisalo! Duša mi je uvlačila taj dim... uspeo sam da se smirim i odoleo sam krizi, ali nije bilo lako. Sreća pa je kratko trajalo.
Kad sam se vraćao s posla, poveze me jedan drugi kolega, takođe je pušio u kolima, ali se ovog puta uopšte nisam primio. Niti mi je dim smetao, niti mi je prijao.

PS. MegiS, srećna ti godišnjica, svaka ti čast!

ражличито ћеш реаговати на дувански дим, углавном је, бар мени, одвратан. Но, кад се нађем у друштву некога ко пуши лулу или неки од сличних дувана, замириши ми али са ове дистанце не ствара кризу. Понекад, ал' само понекад тај мирис примим са симпатијама :).

сада више немаш проблема, сем да бројиш време (ако хоћеш) и ако пропушиш то је само твој избор, никако последица неке кризе :) сртено.

Srteno za ggoluba i od mene :) (nema ljutis?)
Sto se mene tice, sutra 4 meseca i nemam problema.
Toliko nekako lepse i lakse disem da mi duvanski dim zasmeta samo kao supstanca koja mi smeta da slobodno disem. Inace me duvanski dim ne asocira na "neke tamo pussacke dane" i sa time nemam problema.
Moj NE je stameniji od NE Staljinu pre mnogo godina! :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back