Nepušački kutak : Ostavite pušenje sa nama!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
мислим да она калкулише са оним коа: пако и попијем коју чашицу нисам алкос.

ипак, неин данке...
(и жао ми је што сам синоћ имао обавеза ван дома слатког до 18 и 3о, па нисам слушао Политику :( :( :( )

U cemu je vernost ako nema iskusenja ;)?
Ipak, ne igrajmo se vatrom 8)!!!

PS I meni je zao sto sam prekasno saznala za Politiku...
Betty, pozdrav, i nemoj da mi slucajno SKRENES SA PRAVOG PUTA.
DA, pozelim da zapalim i NE necu to uciniti, jer znam da nisam nepusac, vec bivsi pusac, tj neko ko moze lako da se oklizne i padne, ako ne pazi kuda gazi.

Code - sve je u redu - to veče se rodila sestričina, bila sam mnogo srećna ...i tako :D Ne pušim, to je važno! A to što sam krizirala posle 30tog rođendana ... ma pušilo mi se itekako! Ali onda skapiram: pa ako sad i zapalim - ŠTA će biti drugačije? Imaću iste ove probleme samo će me još povrh svega gristi savest i što - ponovo pušim.
I takoC...sve je u najboljem redu :D

Betty:
Code - sve je u redu - to veče se rodila sestričina, bila sam mnogo srećna ...i tako :D Ne pušim, to je važno! A to što sam krizirala posle 30tog rođendana ... ma pušilo mi se itekako! Ali onda skapiram: pa ako sad i zapalim - ŠTA će biti drugačije? Imaću iste ove probleme samo će me još povrh svega gristi savest i što - ponovo pušim.
I takoC...sve je u najboljem redu :D
ne daj se... ! :)

goldfish:
a el vam se vise pripushi kad ste srecni ili shebani ?
ajd sad da vas vidim

Više ne, ali u početku - malo, tačnije za godinu dana ;) nepušenja ;) imala sam takvu krizu cca. 3-4 puta.
Zapravo, to je klasično gušenje emocija duvanom - bilo pozitivnih ili negativnih - često to pušača i tera u uživanje duvanskog dima, ali šta je pravi uzrok toj potrebi da se emocija uguši... Svaki pušač za sebe kada bi to otkrio, čini mi se da bi sa većom lakoćom bacio to smeće... i opet se vraćamo na to da je to bolest zavisnosti, ali tu moja kompetencija prestaje, pa samo hoću da ponovim da takvih kriza više nemammmm! :-D
I mnogo mi lepo.

MegiS:
Više ne, ali u početku - malo, tačnije za godinu dana ;) nepušenja ;) imala sam takvu krizu cca. 3-4 puta.
Zapravo, to je klasično gušenje emocija duvanom - bilo pozitivnih ili negativnih - često to pušača i tera u uživanje duvanskog dima, ali šta je pravi uzrok toj potrebi da se emocija uguši... Svaki pušač za sebe kada bi to otkrio, čini mi se da bi sa većom lakoćom bacio to smeće... i opet se vraćamo na to da je to bolest zavisnosti, ali tu moja kompetencija prestaje, pa samo hoću da ponovim da takvih kriza više nemammmm! :-D
I mnogo mi lepo.
ovo je jezivo tačno :?
neću se predati!

Jeste, jeste tačno je!
Gušeći emocije duvanskim dimom, zapravo smo dovodili sebe u situaciju da se sa tim emocijama ili tom količinom emocija ne suočimo, već je bilo lakše da ih "umanjimo" pa onda valjda njima lakše baratamo... To ja sve pričam iz svog iskustva, možda treba da stoji u prvom licu :)
Elem, sada kada ne pušim, i kada naidju takve i tolike emocije, odolela sam iskušenju da zapalim cigaretu, ali! tu je zamena za to, mada ne tako adekvatna - slatkišiiiiiii! (Kada kažem slatkiši, najčešće mislim na čokoladu i proizvode od ili sa čokoladom)
Ona, čokolada, je moj prvi porok, čini mi se i pre cigareta.... ali neću dalje, jer ovo onda potpada pod druge teme.
Ono što je za mene najvažnije, ne pušim već godinu dana (hehehe), i nisam se zbog toga ugojila ni kilogram! I zadovoljna sam. Za sada mi je to dovoljno. :D

Da ne bude zablude, na osnovu nepushackog staza (6 g. prvi put, 3 g. sada, pushac 2X13 g.) a i po prici bivsih pusaca sa dugim nepusackim stazom, "senzacije" u grlu (kako ih Code nazva) ostaju dozivotno prisutne. Znaci, lako mozete ponovo poceti, kao da nijeste ni prestajali. Medjutim, samo jedno zrno grozdja, jedan srk soka, jedam pogled u sare na nebu ili jednostavan pokusaj da se sjetite sta ste to znacajno trebali da uradite tog momenta i - "senzacije" ce biti zaboravljene. Kasnije cete shvatiti da su te "senzacije", zapravo, prijatne, da ne potrebuju utapanje u dimu duvana i naucicete da ih koristite kao kompletnu i dovoljnu zamjenu za pushenje.
Oslobodjene emocije (i sve druge misaone sposobnosti) su ono sto ste otrovima duvana ubijali u sebi. Sada shvatate koliko ste prema sebi bili nepravedni.

ristob:
......Medjutim, samo jedno zrno grozdja, jedan srk soka, jedam pogled u sare na nebu ili jednostavan pokusaj da se sjetite sta ste to znacajno trebali da uradite tog momenta i - "senzacije" ce biti zaboravljene. Kasnije cete shvatiti da su te "senzacije", zapravo, prijatne, da ne potrebuju utapanje u dimu duvana i naucicete da ih koristite kao kompletnu i dovoljnu zamjenu za pushenje.
Oslobodjene emocije (i sve druge misaone sposobnosti) su ono sto ste otrovima duvana ubijali u sebi. Sada shvatate koliko ste prema sebi bili nepravedni.

Da, ovo je lepo i korisno rečeno!
I zaista deluje

јављају се са већ оствареним стажом, ал' нових нешто и нема.

Сад сам почео огорчену борбу на једном другом форуму са неком тамошњом окорелом пушачицом дуХана :( ако успем довешћу је, ал' је луцкаста к'о струја...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back