andjela1234
Početnik
- Poruka
- 13
Pozdrav svima na ovom forumu.Da pocnem redom.Bila sam pusac 16 godina,poslednjih deset godina sam pusila 2 kutije obavezno a ponekad i vise.Mislila sam da nikada necu moci da ih ostavim.Sve sto sam radila cigara je bila prisutna,bila sam okoreli pusac.Uz kafu sam pusila po sest sedam cigara,ma to je bilo strasno kada se setim.Nikada ranije nisam ni pokusala da ih ostavim,uvek mi je bio izgovor da mi je to svo zadovoljstvo.Desavalo se da nisam imala za jako bitne stvari ali za cigare je vek moralo da se nadje.Kada sam ostajala na pola kutije vec bi me hvatala panika i morala sam da nabavljam drugu punu kutiju,strasno sta reci.Mnogo bi toga imalo da se prica.Iako imam redovne prihode i pomoc od roditelja ipak mi je to bila jako velika novcana izlaganja.Resila sam da probam da ih ostavim i uzela TABEX tablete.Pila sam ih tri nedelje i peti dan ostavila cigare ali sam imala jako velike krize.Kada sam prestala da pijem tablete propusila sam.Bila sam postidjena sto nemam svoje JA I NERESIM SE TOG SMRADA.Pusila sam jos neka 3 meseca ali sam krila od roditelja,iako sam udata i imam porodicu,ja VELIKA,ali mama je stalno zvocala o cigarama.Jedan dan me je mama nazvala i rekla da zna da pusim i izgrdila,mozda sada glupo zvuci ali ko razume shvatice,bilo mi je krivo na sebe sto sam ih razocarala a oni se bas trude da mi uvek budu u pomoci finansiski.Taj dan sam se jako isplakala i krivila sam sebe sto sam razocarala roditelje koji su mi verovali,dala sam detetu kutiju cigara i rekla baci u vatru.Secam se da dete nije htelo ali je ipak bacila.HVALA BOGU od tog dana ja nepusim osam meseci,ponosna sam,verovali ili ne bez dana krize,to me cudi posto svi kazu da imaju krize.Evo guram i dalje i ponasam se kao da nikada nisam pusila,srecna sam sto nemam krize verovatno mi je to pomoglo.Zivot je lepsi,opusteniji bez tih djavola,cistiji,sveziji.Uz moj nagovor i komsinica sa kojom svaki dan pijem kafu jeprestala,dve nedelje posle mene i super nam je.Jutarnju kafu nepijem a ranije sam tvrdila da nemogu da funkcioisem bez nje.Desi se da ceo dan nepopijem kafu pa cak ni tri u jedan neznaci mi nista kafa.Srecna sam sto sam uspela i zato svako treba da rascisti sam sa sobom ako hoce da ostavi cigare.Odgovorno tvrdim da je sve u psihi,nikakve tablete,elektronske cigare,ne nista samo psiha je u pitanju.Kada sam ja mogla a bila sam strastveni pusac moze svako ko je samo malo manje pusio od mene.SRECNO SVIMA