Nepušački kutak : Ostavite pušenje sa nama!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
EUROPSKA UNIJA: uvodi se nova direktiva o duhanskim proizvodima

Nove mjere protiv pušenja: U kutiji će biti manje od 20 cigareta

Planira se i zabraniti prodaju slim cigareta, te onih s okusom mentola i čokolade
Novom europskom Direktivom o duhanskim proizvodima želi se stati na kraj velikom broju umrlih od pušenja, piše RTL. Zakon previđa prekrivanje 75% kutije upozorenjima o štetnosti pušenja. U kutiji bi bilo manje od 20 cigareta, a planira se i zabraniti prodaju slim cigareta, te onih s okusom mentola i čokolade.

Cilj direktive je smanjiti broj pušača za 2 posto tijekom idućih pet godina, jer se čak 25 milijuna eura na godinu u EU se troši na liječenje bolesti uzrokovanih pušenjem. Europski parlament o novim će mjerama raspravljati na jesen, ali već na sjednici Europskog gospodarskog i socijalnog odbora u Briselu rasprava je bila žestoka.

http://www.vecernji.hr/vijesti/nove...utiji-ce-biti-manje-20-cigareta-clanak-584033

Gde ste forumasi? Ovo je neko zatisje? Samo da se prijavim da sam i dalje nepusac, ide mi dobro i ne mislim na njih! Ostalima velika podrska, i sta da vam kazem: drzite se!
Ma ljudi cigarete sam ostavio 3 godine i 2 meseca.Vendika batali se i foruma i svega ostalog.ne misli vise na cigarete i sve ce biti ok.Ja sam prvi put pokusao da ih ostavim i uspeo sam

Ma ljudi cigarete sam ostavio 3 godine i 2 meseca.Vendika batali se i foruma i svega ostalog.ne misli vise na cigarete i sve ce biti ok.Ja sam prvi put pokusao da ih ostavim i uspeo sam

Haha, bravo, da znas da si u pravu! Svaka cast sto si ih ostavio iz prve, ja nisam bila te srece. Ali sada, s obzirom da sam u specificnoj situaciji, znam da je ovog puta definitivno! Nisam svakodnevno na forumu kao sto ste mogli da primetite, ali ipak, ako bih bila nekome od neke koristi svojm primerima da uspe da ostavi duvan, bila bih srecna! :bye:

ja znam ljude koji po 7 godina nisu pusili pa sad puse ko turci ponovo :lol:

- - - - - - - - - -

a bilo je NIKAD VISE NECU !

- - - - - - - - - -

NIKAD ! KAKO SAM GLUP BIO / LA

NIKAD !

Naravno, zato i kaze nas narod: nikad ne reci nikad! Ja imam u komsiluku takav primer. Ali zato poznajem coveka koji mi je pricao da je pusio 2,5 kutije na dan, i to 35 godina. Prvi put kada je rekao da ce ih ostaviti, tako je i uradio, i nikada vise nije zapalio. Sada ima 80 godina. Pricao mi je da ih je sanjao nocu, ali nije popustio! Tako da...ima nas raznih. Bitno je da imamo volju i da je sprovedemo u delo!:bye:

Ne mislim na cigarete, ovog puta zaista. Verovatno je uticala i sva moja prethodna situacija da tako razmisljam, i odlicno mi je. Medjutim, ne mogu da shvatim pojedine ljude iz moje okoline koji su naravno pusaci, i koji kad god me vide imaju jedno jedino pitanje: "Kako uspevas bez cigareta? Ja ne bih mogla (mogao). Zasto da se odreknem cigarete kada pijem kafu?" i slicna pitanja! Ne obracam paznju na takve ljude u smislu da mogu da me pokolebaju, ali su mi zaista fascinantni! Jos gore je to sto su proredili sa mnom vidjanje (a pitanja mi postavljaju telefonom) iz razloga sto sam zabranila u stanu da duvane!
Meni je ovako dobro, ne nedostaje mi to djubre, a vi narode, sta da vam kazem, drzite se, samo napred. Odlucite i to je to, nema neke velike mudrosti!

Ne mislim na cigarete, ovog puta zaista. Verovatno je uticala i sva moja prethodna situacija da tako razmisljam, i odlicno mi je. Medjutim, ne mogu da shvatim pojedine ljude iz moje okoline koji su naravno pusaci, i koji kad god me vide imaju jedno jedino pitanje: "Kako uspevas bez cigareta? Ja ne bih mogla (mogao). Zasto da se odreknem cigarete kada pijem kafu?" i slicna pitanja! Ne obracam paznju na takve ljude u smislu da mogu da me pokolebaju, ali su mi zaista fascinantni! Jos gore je to sto su proredili sa mnom vidjanje (a pitanja mi postavljaju telefonom) iz razloga sto sam zabranila u stanu da duvane!
Meni je ovako dobro, ne nedostaje mi to djubre, a vi narode, sta da vam kazem, drzite se, samo napred. Odlucite i to je to, nema neke velike mudrosti!

Ne moze svako da ostavi cigarete.
Los materijal nikad ne moze da se popravi.

Ne moze svako da ostavi cigarete.
Los materijal nikad ne moze da se popravi.

Tako je, u pravu si da ne mogu da ostave! Ali zbog cega pokusavaju i mene ponovo da uvuku u istu pricu?
Ali znas kako je, necu sada da kukam i da ih "pljujem" i ja sam do juce bila pusac, i da me nije bolest sprecila verovatno bih jos uvek bila, da se ne lazemo! Samo sigurno znam Mirko da ne bih nikada pokusala bicseg pusaca da nudm cigaretom, bivseg alkoholicara picem itd...
Imam jedno pitanje za tebe, ostavio si ako se secam cgarete kada sam ja neuspelo pokusala da ostavim prvi put, negde u isto vreme kada i ti! Da li posle oko tri godine koliko mi se cini imas ponekad "krize" u smislu da ti dodje da zapalis! :bye:

Tako je, u pravu si da ne mogu da ostave! Ali zbog cega pokusavaju i mene ponovo da uvuku u istu pricu?
Ali znas kako je, necu sada da kukam i da ih "pljujem" i ja sam do juce bila pusac, i da me nije bolest sprecila verovatno bih jos uvek bila, da se ne lazemo! Samo sigurno znam Mirko da ne bih nikada pokusala bicseg pusaca da nudm cigaretom, bivseg alkoholicara picem itd...
Imam jedno pitanje za tebe, ostavio si ako se secam cgarete kada sam ja neuspelo pokusala da ostavim prvi put, negde u isto vreme kada i ti! Da li posle oko tri godine koliko mi se cini imas ponekad "krize" u smislu da ti dodje da zapalis! :bye:

Prvih nekoliko meseci da.Sada se duvana ne setim dok ne dodjem na ovu temu.Veliko je to zlo,ali to covek mora da sagleda realno,nema tu mnogo price.prvo moras da budes realan i uvidis da si ROB jedne potpuno nepotrebne gluposti.Bas si rob.
Ne volim da budem rob nicega pa ni duvana.
Drugo,to je bolest zavisnosti,ne kazem to ja vec Svetska zdravstvena organizacija.
Trece,to bre toliko smrdi da osecam pusaca na dva metra,ne mora da pusi,dah mu smrdi.
Ali,razumem pusace i nikada ne bih nekome rekao: Zasto pusis,stetno je.To svaka budala zna.Jednostavno neko nije u stanju da se odrekne tog poroka pa onda ne moze da prihvati ljude koji bez duvana mogu.Neko moze,neko ne moze,i to je sve zivot.

Ја нећу да заборавим на дуван, нећу да заборавим како сам се мучила, како сам стрепила да ли имам довољно цигарета за ујутру, да ли имам новца за цигарете, да ли су поскупеле, где ми је упаљач, да носим већу торбу да стану залихе, да ме срамота када МОРАМ да запалим на улици, да ме је срамота код зубара, да се питам да ли је дозвољено пушење или не, да истрчавам из биоскопа пре завршетка филма...
Нећу да заборавим, да ми се не би поново десило.
Грозно је бити пушач, тешко, скупо, прљаво, застрашујуће, оптерећујуће...не поновило се!

Дивне ли кафе без цигарете! Дивног ли живота у слободи!

Hvala Mirko na odgovoru! Ne znam da li se secas, ali ti i ja smo prestali od prilike u isto vreme, samo sto si ti (svaka cast) izbacio to djubre sasvim a ja sam "padala" od tada nekoliko puta. Plasi me samo da mi se ne dogodi ista stvar, kao prosli put. Izdrzala sam godinu dana, nekih vecih kriza nisam imala. Tacno kada je bilo godinu dana kako sam ostavila cigarete, ja sam dobila takvu krizu da nisam mogla da izdrzim a da je ne zapalim. E to m je bila katasrofalna greska. Milslila sam, samo ta jedna i nema sanse da pusim, pogresila sam, nisam mogla da ih se opet otarasim.
Zato sam te i pitala, da vidim da li si imao mozda slicno iskustvo...

- - - - - - - - - -

Izdrzala od 12 nocas do 12 u podne i onda...:dash: a chini se da je malo trebalo da istrajem...izgleda da ja moram tako, mic po mic:sad2:

Nemoj samo da te to obeshrabri. Umalo da istrajes, ali nisi. Sledeci put se bolje pripremi, narocito psihicki, i samo napred.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back