Nepušački kutak : Ostavite pušenje sa nama!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Evo i ja da se javim posle duzeg vremena. Nisam prestala s cigaretama, ostavila sam jos malo da odluka sazri. Nekim danima sam potpuno spremna da ostavim, nekima uopste. Presla sam na slabije, kolicinski manje pusim. Cini mi se da je odluka negde u meni doneta i da cu mozda vec danas baciti sve u smece. Ko zna mozda se vec sutra u ovo vreme pohvalim da sam bez cigaret 24 casa. Sto bi to bilo lepo.
E sad, problem je sto sebe nikako ne mogu da zamislim kao nepusaca tj. u situacijama u kojima obicno palim cigaretu, a da je nemam. Da li je to navika dugogodisnjeg pusaca?

Ovo je najvechi problem i caka kako ostati nepushach. Vezzbaj jednostavno, prodji sve situacije kojih mozzesh da se setish i zamishljaj ih bez cigarete i sebe kako reshavash situacije bez cigarete.
U ovome je trik psiholoshke krize i kada se to prevazidje, mozze da se lakshe dishe.

ma vendika pricala si ti i pre , kao nikad vise gotovo je, osecas se ko da nikad nisi pusila pa zadimi. nema sanse propurnjaces ti jos neki put. sada ces ti opet kao gotovo , nikad vise .

Kao prvo da te pozdravim, i pozelim da zaista ostavis cigarete i nikada vise se ne propusis! Reci mi samo ko je sa ovog foruma a i uopste ostavio cigarete iz prve, lako, i da im se bar jednom nije vratio! Jako mali broj! A to sto zelis da ponovo "propurnjam" to nije bas lepo sa tvoje strane, ja tebi zelim da se sto pre resis zauvek tog zla, i da ne dodjes u zdravstvenu situaciju kao ja sada da moras da ih ostavljas!

Da vam se pridruzim i ja, resila sam da od ponedlejka 1. jula ne pusim, trenutno sam u psihickoj pripremi.
Svasta sam do sada probala, ali kako nisam odlucila i presekla, nista nije ni imalo efekta. Probala sam svojevremeno ziban, neke magnete za usi, citala bar 3 puta knigu Alana Kara (i nisam imala zelju da pusim dok sam citala), pa u skorije vreme tabex i laser i nista. Prosle nedelje sam bila i na "kursu" koji vodi dr. Petar Borovic i nekako mi je njegov nacin predstavljanja najblizi, ali zbog nekih drugih razloga nisam uspela da ih se resim prosle nedelje. Ostaju mi samo njegovi saveti i podrska kad krenem od ponedeljka.
Vas citam poodavno i kad god citam ove strane i vasu podrsku, ja dobijem ogromniu zelju da ostavim cigarete, zato sam se sada i pridruzila vama.
Pusac sam 22 godina 1-1,5 kutija na dan. :rumenko:
Nadam se da cu biti karakter, a vi me kritikujte i dajte podrsku kad treba, slobodno. :D

Da vam se pridruzim i ja, resila sam da od ponedlejka 1. jula ne pusim, trenutno sam u psihickoj pripremi.
Svasta sam do sada probala, ali kako nisam odlucila i presekla, nista nije ni imalo efekta. Probala sam svojevremeno ziban, neke magnete za usi, citala bar 3 puta knigu Alana Kara (i nisam imala zelju da pusim dok sam citala), pa u skorije vreme tabex i laser i nista. Prosle nedelje sam bila i na "kursu" koji vodi dr. Petar Borovic i nekako mi je njegov nacin predstavljanja najblizi, ali zbog nekih drugih razloga nisam uspela da ih se resim prosle nedelje. Ostaju mi samo njegovi saveti i podrska kad krenem od ponedeljka.
Vas citam poodavno i kad god citam ove strane i vasu podrsku, ja dobijem ogromniu zelju da ostavim cigarete, zato sam se sada i pridruzila vama.
Pusac sam 22 godina 1-1,5 kutija na dan. :rumenko:
Nadam se da cu biti karakter, a vi me kritikujte i dajte podrsku kad treba, slobodno. :D

Dobro nam dosla Metaurina! Samo hrabro, i nemoj da pomislis da neces uspeti. Uspeli su ljudi koji su imali i duzi pusacki staz. Samo se ti naoruzaj psihicki, ja mogu, ja to hocu! Ako te dohvate male "krizice" slobodno uzmi Persen, (stari dobar predlog od Pipi), pij dosta cajeva, setaj, ium samo napred! A kad god ti treba podrska, a ti na forum, uvek ima nekoga da te podrzi!

Sedam meseci ne pusim i jos uvek mi se pusi. Najmanje 10 puta dnevno imam zelju da smotam jednu i zapalim. Mislio sam da ce zelja za pusenjem proci posle 2-3 meseca ali nije prosla. Nisam nervozan ali imam utisak da cela akcija postaje besmislena. Pre par dana sam sedeo u kaficu sa prijateljem koji mota duvan. Osetio sam potrebu da smotam jednu misleci da sam posle 7 meseci zaboravio tu vestinu ali ne...smot'o sam je u sekundi kao da sam poslednji put pusio pre pola sata. Takodje sam osetio jaku zelju da zapalim, ali nisam. I dalje guram po sistemu ''danas ne pusim a sutra cu videti sta cu''. Idem dalje, pa sta bude.

Sedam meseci ne pusim i jos uvek mi se pusi. Najmanje 10 puta dnevno imam zelju da smotam jednu i zapalim. Mislio sam da ce zelja za pusenjem proci posle 2-3 meseca ali nije prosla. Nisam nervozan ali imam utisak da cela akcija postaje besmislena. Pre par dana sam sedeo u kaficu sa prijateljem koji mota duvan. Osetio sam potrebu da smotam jednu misleci da sam posle 7 meseci zaboravio tu vestinu ali ne...smot'o sam je u sekundi kao da sam poslednji put pusio pre pola sata. Takodje sam osetio jaku zelju da zapalim, ali nisam. I dalje guram po sistemu ''danas ne pusim a sutra cu videti sta cu''. Idem dalje, pa sta bude.

Свака теби част јер одолеваш упркос таквој психичкој зависности. Ако се и мучиш, бар знаш да чиниш то са правим циљем. Желим ти од свег срца да истрајеш и да победиш и жељу!

Meni je tri meseca kako ne pusim,a muz mi se pridruzio od ponedeljka,tako da sam presrecna da se oslobodimo tog zla i smrada iz kuce. Ne pada mi na pamet da zapalim cigaru,vec su mi gadne do bola. Uzivam u svemu mnogo vise nego pre. Bacajte ljudi to smece,imacete kvalitetniji zivot 100%

Bravo za tebe, cestitam! E sada, odaj mi tajnu kako si muza nagovorila da prestane, jer moj ne namerava da prestane sa cigaretama nikako! Veliki pozdrav!

Bravo za tebe, cestitam! E sada, odaj mi tajnu kako si muza nagovorila da prestane, jer moj ne namerava da prestane sa cigaretama nikako! Veliki pozdrav!

E hvala. Sto se tice muza,nisam ga nagovarala uopste :) samo sam gundjarala onako 'za sebe' kako mi je super bez cigara,kako mi to sad ne pada na pamet i td i sl. Sam je video na mom primeru kako se i te kako moze bez toga. Nadam se da cemo nastaviti ovako. Za sada nam je super ! Smatram da ne treba forsirati nikako da se prekine,sam ce,kad mu dodje klik. Pozdrav i srecno!

Da se javim, nisam odavno :) Sad pogledao na onom quit counteru, ne pušim 173 dana i 15 sati :) Nisam odavno ni gledao, nemam želju nikakvu, ne padaju mi na pamet.. S druge strane, od davljenja na 100m sad plivam 1,5km bez pauza za 35 min :) Nisam se ugojio. Eto u kratkim crtama, pozdrav i držite se :)

Bravo za tebe! Ovakav izvestaj daje i nama ostalima snagu da istrajemo!

Ustala sam oko pola 9.. Obicno do ovog doba dana popusim jedno desetak cigara.. Danas nisam nijednu..do sada..I rucam i zapalim. Odmah mi bude lose.. Automatski vrtoglavica.. Mogu misliti kakvi su efekti ostavljanja cigara na duze..Nosicu se s ovim koliko god bude trebalo..Ostavljam ih! Ova jedna danas me podsjetila na zlo koje trpim vec 12 godina..

P.S. A i sestra je obecala vrijedan poklon..nije ni to za zanemariti..:-)

Ustala sam oko pola 9.. Obicno do ovog doba dana popusim jedno desetak cigara.. Danas nisam nijednu..do sada..I rucam i zapalim. Odmah mi bude lose.. Automatski vrtoglavica.. Mogu misliti kakvi su efekti ostavljanja cigara na duze..Nosicu se s ovim koliko god bude trebalo..Ostavljam ih! Ova jedna danas me podsjetila na zlo koje trpim vec 12 godina..

P.S. A i sestra je obecala vrijedan poklon..nije ni to za zanemariti..:-)

Velika podrska za tebe, i samo nastavi tako! Ne misli na krize,nema ih kada imas jaku volju! :klap:

nemam čvrstu volju, radim zbog drugih,
ali želim i potrudiću se da ih ostavim na dva meseca,
pa ću opet da počnem

Pusio sam preko 40 godina i prestao u trenu.Rekao sam da od sutra vise ne pusim i nisam zapalio,sad ce skoro tri godine od tada.
I srecan sam covek.
Ali da vam kazem,najjebao sam prvih dana i meseci.Strasna je to borba,pusenje je uzasan neprijatelj coveku i tesko ga je pobediti.Svako ko pobedi pusenje treba orden za hrabrost da dobije.Toliko je taj neprijatelj opasan i jak.

ja želim da ostavim, zanima me da li teba da idem postepeno
npr. da duvanim po deset cigareta dnevno nedelju dana, pa onda pet i tako dok ne ostavim ili da odmah prestanem sa konzumiranjem?
šta je bolje? ne bih da gubim glas i da me boli grlo

Боље је да пресечеш и само престанеш. Ако идеш постепено, јачаш психичку зависност и то ти онда отежава процес. Ово постепено има донекле смисла ако пушиш три четри кутије на дан, па да се организам не шокира.
Зашто се ограничаваш на два месеца? Буди непушач што дуже можеш, најлакше је опет пропушити. Довољно је да само једном поново запалиш. Ово ти кажем зато што ти је кратак период за организам да га бацаш из једног мода у други, а за два месеца нећеш стићи да уживаш предности непушачког начина функционисања организма, таман завршиш муке и промене и онда ништа. То ти је као да идеш на олимпијаду па не одеш по освојено злато.
Предлажем ти да пијеш пуно воде, лубенице и зелени чај да брже избациш токсине из тела и на тај начин ублажиш апстиненцијалну кризу. И класика, за смирење првих дана уколико је потребно, Персен или валеријана капи. Затвор уколико се појави регулиши сувим шљивама или ако мора, Панлакс таблетама, немају сену. Против туге и депресивних стања док не проради природни механизам лучења сератонина обично помаже кантарион, али сад има превише сунца, па боље не да не би дошло до пигментације на кожи, али зато кретање и чоколада раде посао.

Ma sta se bre hvalite koliko ste dugo nepusaci, meni djeluje ko da se hvalite tipa e vidi koji sam ja karakter, vec dva, pet, deset mjeseci se mucim da ne bi zapalio cigaru! Ako ce mi biti mucenje..necu ni da prestajem..
Ne pomazete tako...
Pomaze se ovako :
dan drugi bez cigara : prohodniji disajni putevi... jel moguce da moj nos ima vise kapaciteta za udisanje vazduha? :lol:

Ma sta se bre hvalite koliko ste dugo nepusaci, meni djeluje ko da se hvalite tipa e vidi koji sam ja karakter, vec dva, pet, deset mjeseci se mucim da ne bi zapalio cigaru! Ako ce mi biti mucenje..necu ni da prestajem..
Ne pomazete tako...
Pomaze se ovako :
dan drugi bez cigara : prohodniji disajni putevi... jel moguce da moj nos ima vise kapaciteta za udisanje vazduha? :lol:

Ajd pročitaj moj post malo gore, pa skontaj da li je mučenje.. To da ti posle dva dana osećaš neke promene nije realno, niti moguće. Pozdrav

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back