Nepušački kutak : Ostavite pušenje sa nama!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ma sta se bre hvalite koliko ste dugo nepusaci, meni djeluje ko da se hvalite tipa e vidi koji sam ja karakter, vec dva, pet, deset mjeseci se mucim da ne bi zapalio cigaru! Ako ce mi biti mucenje..necu ni da prestajem..
Ne pomazete tako...
Pomaze se ovako :
dan drugi bez cigara : prohodniji disajni putevi... jel moguce da moj nos ima vise kapaciteta za udisanje vazduha? :lol:

Razumem tvoju nervozu zbog nedostatka nikotina! Pogresno tumacis stvari. Zar ne moze da se gleda i ovako: Mesec dana bez cigareta, pet meseci itd...znaci, kada je neko uspeo u tome, mogu i ja. Samo ti nastavi kako si pocela i videces kako ces biti ponosna na sebe! :klap:

Ma sta se bre hvalite koliko ste dugo nepusaci, meni djeluje ko da se hvalite tipa e vidi koji sam ja karakter, vec dva, pet, deset mjeseci se mucim da ne bi zapalio cigaru! Ako ce mi biti mucenje..necu ni da prestajem..
Ne pomazete tako...
Pomaze se ovako :
dan drugi bez cigara : prohodniji disajni putevi... jel moguce da moj nos ima vise kapaciteta za udisanje vazduha? :lol:

Zapravo to je tacno, :) a odnosi se na pusace koji imaju problem sa nazalnom sekrecijom, sistanjem i pistanjem dok disu. Malo vremena je potrebno da se stanje bitno poboljsa.
I uopste vec nakon nekoliko dana, kad malo prodju udarne krize, i u narednih par nedelja i meseci mogu da se primete mnoge lepe strane ostavljanja cigareta.

Ajd pročitaj moj post malo gore, pa skontaj da li je mučenje.. To da ti posle dva dana osećaš neke promene nije realno, niti moguće. Pozdrav

Nije realno da osjecam neke promjene poslije dva dana bez cigara?! :roll: Mislis?!

Dan treci.. ne osjecam nikakve promjene, pocecu ponovo da pusim.. :dash:

........
.........

Malo su mi popustile kocnice..mogu dopustiti sebi da pisem sta zelim , iako to mozda nema smisla..
Dan treci... nisam popusila nijednu..vise sam grickala nego obicno..srecom ne neku nezdrav vec jabuke, suvo grozdje i sl.. Da probam da se odviknem sjutra i od toga?! :lol:

Nije realno da osjecam neke promjene poslije dva dana bez cigara?! :roll: Mislis?!

........
.........

Malo su mi popustile kocnice..mogu dopustiti sebi da pisem sta zelim , iako to mozda nema smisla..
Dan treci... nisam popusila nijednu..vise sam grickala nego obicno..srecom ne neku nezdrav vec jabuke, suvo grozdje i sl.. Da probam da se odviknem sjutra i od toga?! :lol:

Treci dan bez cigareta? Odlicno, kada si ovo pregurala ne plasi se niceg. Grickaj jabuke, suvo grozdje, i ne brini. Meni je cak pomagalo da po 6 - 7 puta na dan perem zube. Posle ukusa paste nije mi padalo na pamet da zapalim. Ima raznih trikova, samo treba da vidis sta tebi odgovara! Pisi kad god ti je tesko! :bye:

........
.........

Što se mene tiče možeš slobodno, nije me briga..

Vendika, bas si drug! :)

Dan cetvrti...stan mi ne mirise na duvan..:D

al sam nervozna danas...:evil:

Odlicno, samo nastavi tako. Ne misli na cigarete, i izmeni potpuno svoje rituale koje si obicno imala kada si pusila. Dosta treba da pijes caja, vode, setnja, cak i malo fizicke aktivnosti. Tusiranje ako treba i vise puta na dan. Ako jedes previse zacinjenu hranu, pokusaj i to da izbegavas. Jedi vise voca i povrca. I dobri stari savet od nase Pipi kapi Persen ili Valerijana koje veruj mi pomazu kod nervoze.
Ali veruj mi, ja sam nekoliko puta ostavljala i vracala se tom djubretu, najvise pomaze onaj tvoj "kvrc" u glavi! Drzim ti pesnice i javljaj se! :bye:

Odlicno, samo nastavi tako. Ne misli na cigarete, i izmeni potpuno svoje rituale koje si obicno imala kada si pusila. Dosta treba da pijes caja, vode, setnja, cak i malo fizicke aktivnosti. Tusiranje ako treba i vise puta na dan. Ako jedes previse zacinjenu hranu, pokusaj i to da izbegavas. Jedi vise voca i povrca. I dobri stari savet od nase Pipi kapi Persen ili Valerijana koje veruj mi pomazu kod nervoze.
Ali veruj mi, ja sam nekoliko puta ostavljala i vracala se tom djubretu, najvise pomaze onaj tvoj "kvrc" u glavi! Drzim ti pesnice i javljaj se! :bye:

Dobro je, kazu, i kafu ostaviti u isto vreme. Ja to nisam mogla u tom trenutku, mislila sam ako sve izbacim onda stvarno nemam razloga ujutru ustajati iz kreveta. :sad2:
Ostavila sam kafu iz sasvim drugih razloga, opet zdravstvenih, pre mesec i po, izbacila slakise, junk hranu, i cigarete mi uopste nisu ni na kraj pameti. Da li zato sto kafa i neke namirnice stvarno stvaraju ili jacaju zelju za cigaretom ili sam se presaltovala nekako, pa sad povremeno ceznem za slatkisima i kafom a ne cigaretama ili je prosto zatisje, videcu vec vremenom. :)

Pozdrav svima, nisam pročitala celu temu, ali dobar deo jesam, pa hajd da se pridružim sa mojom mukom da ne kažem "iskustvom". Pušila sam dvadesetak godina,ne pušim od 11.06.,sad sam tek skontala da je to danas mini jubilej :), nisam planirala baš da se to desi sad, ali jesam želela da ostavim.Desilo se da sam morala da vadim krajnike pa posle operacije nisam mogla da pušim i onda reko to je prilika da prestanem. I tako počeše moje muke. Fizičku zavisnost nisam ni osetila, jer kad pod matore dane vadite krajnike verujte da imate većih muka nego što je nikotin.Ali kad je prošlo dve nedelje i rane zacelile, tad su počele muke, i drže me još uvek. Ne treba mi nikotin ali mi se u određenim situacijama puši za poludeti., fali mi ritual, čisto psihički, ono što kažu gušt.Ništa novo,vidim iz postova mojih sapatnika, ali mi pri tome nije ništa lakše. Jedino što me drži, doduše na tankoj niti, je frapantno saznanje da imam ozbiljan problem, čim ne mogu ni posle mesec dana da se otresem potrebe da zapalim. Ja sam bila od onih koji su zastupali teoriju da: Kad poželim ja ću to lako, pošto spadam u tvrdoglave osobe.Sad mi je jasno kakav je to protivnik, ne ide to tek tako lako, barem meni, ja naime nisam pušla mnogo ,oko pola kutije dnevno nekad ni toliko, svaka cigareta mi je bila svesni ritual, zato sad imam strašnu psihičku zavisnost, na momente imam jaku želju da odustanem, sa opravdanjem: pa nisi ti puno pušila, zašto da se patiš...... Drži me još tvrdoglavost, pa nisam valjda ja najgora od sve dece kad su toliki izdržali valjda ću i ja.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back