Nepušački kutak : Ostavite pušenje sa nama!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vidis da je sve trip! Znaci kazes da si ZNAO da ce se krize javljati tu i tamo i ti ih ocekujes,normalno i imas,jer si je sam izazvao! Opet ti kazem sve je u glavi i sve je trip! Nema kriza i nece je nikad vise biti posle toliko vremena!
Nemoj da budes tako iskljuciva :) nismo svi isti a odvikavanje od pusenja svi razlicito podnose. Sto se tice kriza, cinjenica je da fizicka zavisnost itekako postoji a kad se ta muka skine sa dnevnog reda onda na red dolazi psihicka zavisnost koja ce biti jaca ili slabija u zavisnosti od duzine pusackog staza jer nije svejedno da li se neko skida posle 3,4, 5 godina i 25,30 ili 40 godina pusenja. Ne tvrdim da se pusenje ne moze ostaviti, moze, ali je potrebno uloziti napor, neko vise neko manje. Mnogi su uspeli ali mnogi nisu jer je dovoljan samo trenutak slabosti da pokleknes... kad se najmanje nadas.

Nemoj da budes tako iskljuciva :) nismo svi isti a odvikavanje od pusenja svi razlicito podnose. Sto se tice kriza, cinjenica je da fizicka zavisnost itekako postoji a kad se ta muka skine sa dnevnog reda onda na red dolazi psihicka zavisnost koja ce biti jaca ili slabija u zavisnosti od duzine pusackog staza jer nije svejedno da li se neko skida posle 3,4, 5 godina i 25,30 ili 40 godina pusenja. Ne tvrdim da se pusenje ne moze ostaviti, moze, ali je potrebno uloziti napor, neko vise neko manje. Mnogi su uspeli ali mnogi nisu jer je dovoljan samo trenutak slabosti da pokleknes... kad se najmanje nadas.

Prvo da ti kazem da sam se ja 'skinula'posle 25 godina i nije mi ni malo bilo lako.Imala i imam krize,ali samo kazem da ih je i te kako moguce drzati pod kontrolom u ovim prvim danima(kod mene nekih 10-tak)a verujem i nadam se posle duzeg vremena da je to samo blijedo sjecanje! Mislim da ni jednog trenutka ne treba preispitivati sebe jesam li donijela pravu odluku,to svakako jesam,a sve ostalo na ignore,proci ce!:kitip:: Optimizam je moje drugo ime :) srecno svima na ovom 'teskom' putu,ali priznajmo isplati se!

Evo da se javim, na zalost propusila sam ponovo prosle nedelje.... u utorak mi javili da mi je otac u bolnici da sumnjaju na tumor na mozgu ispostavilo se da je shlog i umro je u sredu a ja od shocka sam se prvo uhvatila za cigaretu... sada kada prodje haos ponovo na odvikavanje....
javljam se kada mi prodje haos sada slabo imam vremena i za net i za bilo sta...
ljubim vas sve....

Evo da se javim, na zalost propusila sam ponovo prosle nedelje.... u utorak mi javili da mi je otac u bolnici da sumnjaju na tumor na mozgu ispostavilo se da je shlog i umro je u sredu a ja od shocka sam se prvo uhvatila za cigaretu... sada kada prodje haos ponovo na odvikavanje....
javljam se kada mi prodje haos sada slabo imam vremena i za net i za bilo sta...
ljubim vas sve....

Sorry .. cuvaj se !

A jedete li vi ljudi vise,ja ne stajem :)

Nazalost DA.. ispocetka nisam, ali kako vrijeme odmice, ja sve gora i gora. Danas sam pocela sa strogim pracenjem sta jedem. Inace nisam imala problema sa kilazom, ishranom... ali ovo se sada pocelo otimati kontroli. Dobila sam 1-2 kg i vrijeme je da kazem stop i rijesim ih se cim prije. Eto tako, da se od danas patim i po pitanju hrane :(

vaga.jpg

Slatko sam se nasmijala kada sam ugledala ovu sliku ...ako nastavim ovako , i kod mene ce biti isto.

ljubim vas sve....
Primi moje saucheshche :( . Eto tako se choveku u jednom trenutku okrene zzzivot naopachke...sad se ti drzzi i ne daj, biche sve dobro...
Nishta kada prodje prvi udar a ti sve ponovo.... zzivot je suvishe kratak da bi pushili.

A jedete li vi ljudi vise,ja ne stajem :)
Ma samo cepaj, vremenom ce se i to stabilizovati, bilo da se ugojis 5 ili 20kg. Ja nisam sebi hteo da dozvolim da se ugojim ni gram, odmah sam krenuo da cepam teretanu, trcanje i tako to, svaki dan! :)
A sto se tice apetita, povecao mi se apetit malo na pocetku, jeo sam ko mecava!:) bilo je dana kada sam svaki dan zveknuo po jednu milku, po jedan kinder ili po 2-3 snikersa. Ali opet kazem, sve je to privremeno i posle nekog vremena prodje! :)
Bilo je i situacija kada su se grickale cackalice, po 15 komada za vece, kada su se zvakale zvake, po 15 komada dnevno, ali i to je samo privremeno. Vise se ni ne secam kad sam poslednji put kupio cokoladu ili zvake..
Povecan apetit nije problem, rezultat povecanog apetita je brza promena spoljasnjeg izgleda, sto moze da se resi, niko nije kreten da gleda sebe svakog dana u ogledalu a da nista ne preduzme! :) Veci je problem cigareta, pusis je, a ne znas kako utice na tvoj organizam, unistava te polako, svakim udisajem duvanskog dima, a to ne mozes da vidis u ogledalu! :(

ljubim vas sve....
Sauceshce i od mene,ja sam prvi put ostavila cigare prije sedam god. To trajalo nehih par mjeseci i isto kao i kod tebe jave mi da mi je otac tesko bolestan,a ja u inostranstvu,bez papira ne mogu da idem dolje,tako je i umro nisam ga vidjela u tim teskim danima! Naravno prvo sta sam uradila kao i ti pusila,kao da mi je to sta pomoglo,ali....

luckystar74, primi moje saučešće! Život je takav kakav je, ne mogu ni da zamislim kako se osećaš, drži se, nadam se da ćeš se uskoro vratiti ovde.

Sutra će biti šesti dan kako ne pušim. Do sada nije bilo strašno, trudim se da ne mislim na cigare, ako mi posle ručka dođe da zapalim - strpam žvake, prošetam se, pojedem jabuku, ne znam više ni sama šta radim.
Rešila sam da ne pijem nikakva pomagala, nikakve kapi i slično, jer će sve to značiti da ću jednog dana zapaliti, a one će mi pomoći da ih se zgadim. Trenutno mi je jedino pomoćno sredstvo um, neću da zapalim!

Takođe mi pomaže da posmatram pušače na ulici i da ih kritikujem u sebi. Znam da je odvratno, al' šta ću :D
Samo pomislim kako neuredno izgleda, kako će smrdeti kada uđu u autobus i kako će ih osetiti svako ko bude pričao sa njima i bude mi bolje.
Ovih pet nepušačkih dana su mi bili prelepi, nadam se da će potrajati!

Primi moje saucheshche :( . Eto tako se choveku u jednom trenutku okrene zzzivot naopachke...sad se ti drzzi i ne daj, biche sve dobro...
Nishta kada prodje prvi udar a ti sve ponovo.... zzivot je suvishe kratak da bi pushili.

Hvla ti Pipi...
cim prodje frka krecem ponovo u borbu... ne znam zasto sam se odmah uhvatila za tu prokletu cigaretu ali sam 2 dana zivela bukvalno na koka koli i cigaretama.... uh.... tek sam posle toga pocela i da jedem.... mnogo mi je tesko jer mi je to bio jedini preostali zivi roditelj....
javljam se kada prodje frka....
hvala svima.... pozzzzzzzzzzzz

The amount of nicotine in most cigarettes rose an average of almost 10 percent from 1998 to 2004, with brands most popular with young people and minorities registering the biggest increases and highest nicotine content, according to a new study.

Nicotine is highly addictive, and while no one has studied the effect of the increases on smokers, the higher levels theoretically could make new smokers more easily addicted and make it harder for established smokers to quit.
"People need to be aware of this," said Sally Fogerty, Massachusetts's associate commissioner for community health. "If a person is trying to quit and is having a hard time, it's not just them. There is an increasing percentage of nicotine that they are ingesting, and that may make it more difficult."
http://www.washingtonpost.com/wp-dyn/content/article/2006/08/30/AR2006083001418.html

Increasing Nicotine Levels Isn't the Only Chemical Trick Tobacco Companies Use to Addict New Smokers and to Keep Current Smokers Addicted
http://www.moralbower.com/2011/07/2...smokers-and-to-keep-current-smokers-addicted/

Ja sam pre neki dan pokusao i poklekao sam,danas sam cvrsto odlucio da ostavim,evo vec celi dan nisam zapalio a tako mi nedostaje samo jedna cigara (al ne dam se) Ne koristim nikakve tablete,sem mentol bombona i citam knjigu Allena Carra zaista mi pomaze da skontam neke stvari.Necu pisati dugo ovde,tek kad mi prodju mesec dana :D DRZITE MI FIGE !!! <3

- - - - - - - - - -

UTISAK NEDELJE | NEDELJA 9.05.2010 | 09:19
Pušenje - igra sa velikim brojevima
http://www.b92.net/info/emisije/utisak_nedelje.php?yyy=2010&mm=05&nav_id=432592
Ko nije gledao... Sad znamo da je pusenje stetno, ali se ne zna u kojoj meri....

Bećković: Da, da, dobro, ali čini mi se da nema te dileme više u svetu, da li je pušenje štetno ili nije?

Nikolić: Nema, o tome da li je pušenje štetno – apsolutno nema dileme. To bez diskusije. Koliko je štetno i kad počinjemo da primećujemo tu štetnost, to možemo da razgovaramo i to vrlo ozbiljno. Znate, i to baš imajući u vidu svetske podatke. Nažalost, srpskih nema. Znači, ne možemo da kažemo...
:eek::lol:

Ja sam pre neki dan pokusao i poklekao sam,danas sam cvrsto odlucio da ostavim,evo vec celi dan nisam zapalio a tako mi nedostaje samo jedna cigara (al ne dam se) Ne koristim nikakve tablete,sem mentol bombona i citam knjigu Allena Carra zaista mi pomaze da skontam neke stvari.Necu pisati dugo ovde,tek kad mi prodju mesec dana :D DRZITE MI FIGE !!! <3

- - - - - - - - - -

Svaka cast! Drzzim fige, uspechesh sigurno, ne sumnjam u tebe. Jedan od yvojih najvazznijih dana u zzivotu je upravo danas! :cistinaocare:

Odgledala sam ceo i malo su mi pomešana mišljenja. Ne mogu u potpunosti da se složim ni sa jednim od njih. Svako pokušava da odbrani samog sebe, naravno...
Nikolićka je tipičan pušač i naravno da se opire činjenicama, ali opet, mislim da i doktor i terapeut malo preteruju...

Ja sam gledala pre dve godine kad je bilo na programu. Tada sam prvi put pomislila da bi mozda mogla da ostavim, ali i profesorka je dobro branila svoje stavove,
Meni je danas 10 dan bez duvana,nemam vise napade gladi., sada pijem velike kolicine tecnosti.
Nema vise nervoze, samo blaga usporenost, ali i to ce proci.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back