Ljudi hvala na podrsci. Nemam fizicke krize ali psihicka zavisnost me dovodi do ludila. U pocetku, kad sam imao fizicke krize, koristio sam valerijanu i pomogla mi je da opustim zivce i prebrodim prve dane. Sad vise ne pomaze. Nedavno sam ovde procitao da se krize javljaju u pravilnim vremenskim intervalima, posle 2-3 meseca, pa posle 6 meseci itd. Ne pusim tek 4 meseca i zaista ne znam da li je to tako ili nije jer prvi put ostavljam pusenje ali imam utisak da se uklapam u ovu zloslutnu semu. Prvih mesec dana mi je bilo uzasno, onda je nastupio period kad mi je bilo potpuno svejedno sto ne pusim (to je trajalo oko mesec i po) i pomislio sam da je gotovo, da sam se oslobodio te napasti, mada sam znao da ce se krize tu i tamo javljati i nervirati me. Ali, ne lezi vraze, posle 3 meseca me spopalo i ne pusta vec mesec dana. Ne znam da li to tako treba da bude ali nesto mi dugo traje pa me pomalo i zabrinjava jer ne znam da li cu izdrzati. Ja ne spadam u one koji tvrde da nikad vise nece zapaliti cigaru, nisam taj tip junaka i priznajem da me od same pomisli na to hvata panika. Poceo sam da pusim sa 16 godina i pusio sam 30 godina. Uopste mi nije lako da to zaboravim, to je pola zivota. Proslo je tek 4 meseca i dacu sebi jos vremena ali ako se za 9, 10 meseci ili godinu dana i dalje budem zlopatio kao sad, zaista ne znam da li ima smisla da samog sebe maltretiram i mucim.