Nepušački kutak : Ostavite pušenje sa nama!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Koliko sam videla ti si smanjivala i ok ti je. Za koliko popusti ta uzasna zelja?
Podsvesna zelja je uvek tu negde, ali sam ja prvih dana setala po 8-10 km dnevno, ceo krug oko
Ade, i merila vreme.Sad vreme zeza, radi neke blage vezbe po kuciAko imas vremena gledaj malo komedije.
Pokusaj bez tableta ako mozes, ako ne kupi nesto.Sama najbolje znas svoj organizam.

Koliko sam videla ti si smanjivala i ok ti je. Za koliko popusti ta uzasna zelja?
za tri dana je gotovo. svaki sledeci dan je lakshi. brzo prodje vreme, to je sve shto ti treba, samo isplaniraj shta ces da radis kad krizirash. negde na pocetku teme sam dala celu listu alternativnih aktivnosti, ali smisli i sama. od tusiranja do trchanja, shta god.
super je shto si zapalila samo par komada. to je ozbiljan uspeh. hajde, kad si vech izgurala danas, probaj sutra skroz bez. biche lakshe nego danas, jer si vech malo ochistila organizam.:ok:

Odgledala sam ceo i malo su mi pomešana mišljenja. Ne mogu u potpunosti da se složim ni sa jednim od njih. Svako pokušava da odbrani samog sebe, naravno...
Nikolićka je tipičan pušač i naravno da se opire činjenicama, ali opet, mislim da i doktor i terapeut malo preteruju...

Ali Nikolicka nije tipican pusac. Ona je profesor Poljoprivrednog fakulteta, ucestvuje u degustacijama, doktorirala je na temi vezano za duvanski dim i 30 godina se bavi, koliko sam razumela, duvanom u preko sto fabrika. Sto znaci da njena rec ima daleko vecu tezinu od reci tipicnog pusaca.
I onda me stvarno cudi nonsalantnost kako se ne zna u kojoj su meri cigarete stetne, a ono sto se zna je da su stetne materije u zanemarljivom procentu prisutne u cigaretama. Da moras da pusis paklu i vise dnevno preko 40 godina da bi imao problem sa toksicnoscu nikotina, znaci kad budes imalo 75-80 godina (to valjda vazi za one koji su propusili u 35-40, ne u adolescenciji sto je cesto slucaj). I inace vazi pravilo da cigarete mogu da naskode tek posle 75.godine(?!), a onda 75 godina je duboka starost i tu je svejedno od cega ces umreti, onda cuveno pozivanje na zagadjenost u prometnim ulicama...
Ako je ranije krilatica bila 'nema dokaza da je pusenje stetno', sad je 'znamo da je stetno, ali ne mozemo da tvrdimo u kojoj meri'. To sto se pusenje dovodi u vezu sa mnogim bolestima, ogradjuje se stavom da je tesko izolovati samo pusenje kao faktor rizika.
Meni je prica da narko karteli finansiraju antipusacke kampanje, da bi prigrabili klijentelu, vise nego komicna.
Kad je slusas, stvarno ti nije jasno cemu tolika prica o stetnim efektima pusenja. I sasvim je u redu da vasa deca puse. Meni je to nikako nije jasno, narocito ako se uzme u obzir njemo zvanje.

Poslednja izmena:
Valjda cu i ja moci da se pohvalim kao ti, svaka cast. To mi se sad cini tako daleko. Probam sutra skroz bez cigareta. Ova podrska mi stvarno mnogo znaci! Ako uspem to ce biti samo zahvaljujuci vama

Vreme proleti za chas. Tri dana manjih neugodnosti pa onda tri po tri godine ladovina :D
Chim si ti danas uspela sa par da pregurash dan, sutra si na konju. Potrudi se da utichesh na svoje misli, umesto jao teshko mi je i slichno misli nije mi nishta, lako chu ovo, i tako.

Nagradi se za svaki sat koji prodje. :)
Josh jedna stvar: kriza traje tri minuta. Dakle imash fore tri minuta da se bacish na neku akciju, sve posle toga ako mislish da je kriza, nije, obichno dramoseranje pushachkog mozga, ne nasedaj. :D

Odgledala sam ceo i malo su mi pomešana mišljenja. Ne mogu u potpunosti da se složim ni sa jednim od njih. Svako pokušava da odbrani samog sebe, naravno...
Zasto ti imas(pravis) misljenje na osnovu toga sto si pogledala i cula a ne sad vec na osnovu svog licnog iskustva? Da neko ko nikad nije prestajao da pusi kaze da ne zna kolika je stetnost i kome da veruje u ovoj situaciji pa da ga i razumem...vise zbog toga sto znam da je zavistan od cigareta pa automatski staje na jednu stranu bez da razmislja, ali neko ko je na svojoj kozi osetio sta znaci zivot sa i bez cigareta da ne moze da zna sta je dobro a sta nije,ne mogu da razumem. Ta zena za koju kazes da dobro brani svoje stavove moze da doktorira jos 100 puta i dalje veze sa zivotom nece imati. Kada sam cuo prvu izjavu kako je lepo spakovala pricu da je umereni pusac paklu dnevno i ne smeta joj 30 godina sve mi je bilo jasno gde ce prica ici... Pa sta ona tako debela meni da prica sta znaci pakla dnevno i koliko to ne steti kad sam ja sam sebi (kao sto ste i vi sebi) zivi primer koliko sam zivnuo i kakvu sam promenu osetio od kada ne pusim! I jos sto mi je zasmetalo u emisiji je momak koji je naucio knjigu Alana Kara napamet i samo to ponavlja kao papagaj a imao je 101 nacin da utisa ovu "profesoricu" rec vise da ne progovori...

Ali Nikolicka nije tipican pusac. Ona je profesor Poljoprivrednog fakulteta, ucestvuje u degustacijama, doktorirala je na temi vezano za duvanski dim i 30 godina se bavi, koliko sam razumela, duvanom u preko sto fabrika. Sto znaci da njena rec ima daleko vecu tezinu od reci tipicnog pusaca.
I onda me stvarno cudi nonsalantnost kako se ne zna u kojoj su meri cigarete stetne, a ono sto se zna je da su stetne materije u zanemarljivom procentu prisutne u cigaretama. Da moras da pusis paklu i vise dnevno preko 40 godina da bi imao problem sa toksicnoscu nikotina, znaci kad budes imalo 75-80 godina (to valjda vazi za one koji su propusili u 35-40, ne u adolescenciji sto je cesto slucaj). I inace vazi pravilo da cigarete mogu da naskode tek posle 75.godine(?!), a onda 75 godina je duboka starost i tu je svejedno od cega ces umreti, onda cuveno pozivanje na zagadjenost u prometnim ulicama...
Ako je ranije krilatica bila 'nema dokaza da je pusenje stetno', sad je 'znamo da je stetno, ali ne mozemo da tvrdimo u kojoj meri'. To sto se pusenje dovodi u vezu sa mnogim bolestima, ogradjuje se stavom da je tesko izolovati samo pusenje kao faktor rizika.
Meni je prica da narko karteli finansiraju antipusacke kampanje, da bi prigrabili klijentelu, vise nego komicna.
Kad je slusas, stvarno ti nije jasno cemu tolika prica o stetnim efektima pusenja. I sasvim je u redu da vasa deca puse. Meni je to nikako nije jasno, narocito ako se uzme u obzir njemo zvanje.

Pogrešno si shvatila šta sam želela da kažem. Okarakterisala sam je kao tipičnog pušača jer ne želi da prihvati činjenicu da način života koji ona vodi nije zdrav, bez obzira na to da li ona može da izdrži tri nedelje bez cigare ili ne.
Tipičan pušač će reći da može prestati u bilo kom trenutku, samo ukoliko želi - što je, zapravo, parafraza i čitanje između redova njenih rečenica.
Tipičan pušač će se naoružati činjenicama koje govore u prilog da cigare ne moraju biti loše, ukoliko postoji mera, čega se ona striktno pridržava.
Zbog toga je ona tipičan pušač, bez obzira na njeno obrazovanje i radni staž, njene rečenice se mogu poistovetiti sa rečenicama bilo kog drugog pušača, ukoliko se izuzme njeno znanje o određenim istraživanjima.
Što se tiče dela o zaverama narko kartela, u potpunosti se slažem,smejurija, ne mogu da verujem da se obrazovana žena takvim stvarima bavi. To samo govori u prilog do koje granice će ići kako bi spustila nivo antipušačkih organizacija. Pritom, čak i da jeste tako, u čemu antipušačke kampanje greše, ako žele da nam pomognu da se odviknemo od cigara i započnemo novo, zdravo poglavlje u životu?

- - - - - - - - - -

Zasto ti imas(pravis) misljenje na osnovu toga sto si pogledala i cula a ne sad vec na osnovu svog licnog iskustva? Da neko ko nikad nije prestajao da pusi kaze da ne zna kolika je stetnost i kome da veruje u ovoj situaciji pa da ga i razumem...vise zbog toga sto znam da je zavistan od cigareta pa automatski staje na jednu stranu bez da razmislja, ali neko ko je na svojoj kozi osetio sta znaci zivot sa i bez cigareta da ne moze da zna sta je dobro a sta nije,ne mogu da razumem. Ta zena za koju kazes da dobro brani svoje stavove moze da doktorira jos 100 puta i dalje veze sa zivotom nece imati. Kada sam cuo prvu izjavu kako je lepo spakovala pricu da je umereni pusac paklu dnevno i ne smeta joj 30 godina sve mi je bilo jasno gde ce prica ici... Pa sta ona tako debela meni da prica sta znaci pakla dnevno i koliko to ne steti kad sam ja sam sebi (kao sto ste i vi sebi) zivi primer koliko sam zivnuo i kakvu sam promenu osetio od kada ne pusim! I jos sto mi je zasmetalo u emisiji je momak koji je naucio knjigu Alana Kara napamet i samo to ponavlja kao papagaj a imao je 101 nacin da utisa ovu "profesoricu" rec vise da ne progovori...

Pomešana su mi mišljenja o NJIMA i njihovim stavovima, a ne o uticaju koje cigare imaju na mene, odnosno koje su imale, dok sam pušila.

Pogrešno si shvatila šta sam želela da kažem. Okarakterisala sam je kao tipičnog pušača jer ne želi da prihvati činjenicu da način života koji ona vodi nije zdrav, bez obzira na to da li ona može da izdrži tri nedelje bez cigare ili ne.
Tipičan pušač će reći da može prestati u bilo kom trenutku, samo ukoliko želi - što je, zapravo, parafraza i čitanje između redova njenih rečenica.
Tipičan pušač će se naoružati činjenicama koje govore u prilog da cigare ne moraju biti loše, ukoliko postoji mera, čega se ona striktno pridržava.
Zbog toga je ona tipičan pušač, bez obzira na njeno obrazovanje i radni staž, njene rečenice se mogu poistovetiti sa rečenicama bilo kog drugog pušača, ukoliko se izuzme njeno znanje o određenim istraživanjima.
Što se tiče dela o zaverama narko kartela, u potpunosti se slažem,smejurija, ne mogu da verujem da se obrazovana žena takvim stvarima bavi. To samo govori u prilog do koje granice će ići kako bi spustila nivo antipušačkih organizacija. Pritom, čak i da jeste tako, u čemu antipušačke kampanje greše, ako žele da nam pomognu da se odviknemo od cigara i započnemo novo, zdravo poglavlje u životu?
.

Znam, ali to je njoj struka i vrlo se ozbiljno bavi time. Ne mogu ni da zamislim koliko ta zena zna do detalja sve veznano za duvansi dim, verujem da su joj poznati podaci koji ne izlaze u javnost.
I slazem se sa tobom da je u nacinu na koji brani stavove vrlo slicna tipicnom pusacu. I vesta je u biranju reci, nikom ona ne preporucuje pusenje, samo pobija da postoje dokazi da su neke bolesti u vezi sa pusenjem, osim, sta rece, raka pluca i emfizema.
Ali verujem da je ubedila pusace, koji do sad nisu licno videli posledice konzumacije cigareta, da se nemaju cega bojati, pogotovu mlade kojima je tih 75 godina previse daleko.
U tom smislu me cudi kako je zvanje univerzitetskog profesora, koji predaje mladima, ne navodi da malo rezerve unese u pricu. Ne zbog samog viskog obrazovanja, vec zato sto je polozaj obavezuje na tacne, nepristrasne informacije, a verujem da njima mnogo dobro barata. Ne verujem prosto da to sto je pusac dovodi do nekih profesionalanih previda i zabluda. Samim tim sto joj nije problem da po potrebi tri nedelje pred konzumaciju duvana ne pusi. Mi ovde ne mozemo da se resimo samo, a i kad resimo kakvu muku mucimo bas te tri prve najgore nedelje. Posle je pesma. Pre bih rekla da me ona da bude daleko umerenija nego sto je to priznala u emisiji. I da ume sasvim dobro da se cuva.
Cak i ako je tako govorila zato sto je stavljena u poziciju da se brani, sto pusace gura u taj model ponasanja.
Da, svi pusaci koje znam, od onih kojima ne pada na pamet da ostave cigarete, ne zele da njihova deca puse, to mi je isto bilo bas cudno.

Svi su ovisnici isti, bez obzira na obrazovanje i pamet i okolnosti. Svi dobiju taj karakter koji se odredjuje supstancom ili aktivnoshchu koja ih dominira.
Pushachki karakter, vinjak karakter, heroin karakter, trava karakter, chokolada karakter, seks karakter, dinar karakter, kladionica karakter....svaka zzrtva poprimi lice svoga gospodara...

U pravu si 100%,ja sam ovde (boldovano).
Cigarete batalih,ali pusti sex...to jos gora muka.Nadao sam se da ce to sa godinama da se stabilizuje.Sipak,jos gore.:evil::evil::evil:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back