Nepušački kutak : Ostavite pušenje sa nama!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Osjecam se kao da nisam nikad pusio. Samo ponekad, ali vrlo rijetko, zamirise kad neko u blizini zapali. Tada i ja na trenutak pozelim zapaliti ali to brzo prodje. Tih rijetkih trenutaka se ipak treba paziti jer sam i ranije prestajao pusiti, jednom na dvije godine i poceo sam ponovo tako u tom trenutku slabosti popustivsi iskusenju i zapalivsi "samo jednu", pa poslije mjesec dana opet "samo jednu" pa sve cesce i cesce dok nije otcepilo. Sada sam cvrsto odlucio da nepopustam slabostima i vec pet godina uspijevam u toj borbi.

Ja danas obiljezavam pet godina od prestanka pusenja. Sjecam se da sam tog 5. aprila 2007. godine posljednju marku koju sam imao dao za kutiju cigara. Vec nekoliko mjeseci sam bio bez posla. Zivio na roditeljskoj grbaci. Moja ustedjevina se topila i topila sve dok se tog 5. aprila nije istopila na kutiji LD-a. Sestog aprila ujutru ostalo je jos nekoliko cigara u onoj kutiji ali u dzepu vise ni prebijenog dinara i ja odlucim prestati pusiti i tako bi.

Bravo!

Kao sto rekoh, covek mora da ima razlog da bi prestao nesto da radi. Makar taj razlog bile i finansije.

Meni za sada odlicno ide, vezbam, promenila sam ishranu i jos malo pa ce 2 meseca! Pozdrav svima!

Super si. Samo tako nastavi.
I ja vežbam svaki dan i sve se lepše osećam i sve mi manje nedostaje pušenje. Ali izbegavam društvo pušača (još uvek). Sve je još sveže, tek 8 dana. Važno je da sada verujem u svoj uspeh.
Dvaput ura za vas dve :lol:

Lepo bi bilo da ima jos ucesnika, ali vas dve biste mogle biti dovoljne jedna drugoj dok se jos neko ne pojavi :D

Tacno tako Lamar, podrska je uvek dobrodosla! Guramo nas dve za sada odlicno, zar ne liki?

Guramo, nego šta.:ok:
Sinoć sam imala iskušenje u vidu ženskog druženja, gde bar pola njih puši. Čak sam i čašu vina popila. I nisam pala. Ponosna sam na sebe.
:super:
A ti, Peco, požuri, očekujemo te. Ako ti je frka da presečeš, javi, pa da poguramo svim snagama (zamo dobro kako ti je):bye:

Vendika,
jedini problem nam je što smo u mnogo različitim vremenskim zonama. Ti sada verovatno piješ prepodnevnu kafu, a ja onu par sati posle ručka. Važno je da obe uživamo u kafi bez pušenja.
:kafa::kafa::kafa:

Tacno tako liki, ali ni to nas nece spreciti da "padnemo". Nema sada nazad, kafica, caj, vezbanje, zdrava hrana i... da nam ne bude malo dosadno da zivimo 100 godina? Hahahhahaah ;)
Peco, kao sto rece liki ti se javljaj, citaj ovaj forum i videces uspeh zagarantovan!

Koliko je lepsi i konforniji zivot bez te "djavolje travke",kako je nazva jednom vladika Atanasije Jeftic,da ne poverujes.Ali je jasno i to da se radi o cistoj drogi,i to veoma jakoj,koja stvara tesku zavisnost.
Vredi se boriti,narocito onima koji tek podizu decu,treba im biti dobar a ne los primer.
Starijima pak ta droga jako otezava zivot,i jedino koristi fondu PIO.Ne bi me iznenadilo da oni dzabaka dele duvan penzionerima.:D

Pozdrav svima! Da iznesem moj slucaj...Pre godinu i jace vozio sam se kolima,bacio pljuge kroz prozor i rekao sebi neces vise...Glavni razlog je bio novac..Bio sam bez posla a sramota me bila da se grebem za cigare ili ti sta vise uzimam na crtu...I bacim ja tako...Nit sam imao neki krizu,nit nista,pio kafu svaki dan(sto mi bilo ne zamislivo bez pljuge),izlazio petak,subota opijao se,jos ovi moji me drkaju,gledaju u mene i kao uzivaju dok vuku dim,ja nista,nit zelje nit nista...Nmg vam opisati...Jako jednostavno...Onda posle 3 meseca,javila se neka zelja,ono mogao bi,ali ipak necu i tak...I onda nakon 3 i ajce meseca,pocnem da radim,dobio platu i opet jebeno propusio!!!!Inace sam pusac 7 godina,i radim u UC (jedinica za mozdani udar,med tehnicar) gde vidjam svasta i sta je jedan od razloga pusenje...Sada se lomim ,zelim da prestanem...Ali bojim se da padnem,i najgore mi je na poslu...Sve sto zelim akda sam tamo je da izadjem iz jmu odem na odamraliste i zapalim pljugu...I sad mi je haos u glavi,mnogo sam se optereito time...SAVET LJUDI :) pozz

Pozdrav svima! Da iznesem moj slucaj...Pre godinu i jace vozio sam se kolima,bacio pljuge kroz prozor i rekao sebi neces vise...Glavni razlog je bio novac..Bio sam bez posla a sramota me bila da se grebem za cigare ili ti sta vise uzimam na crtu...I bacim ja tako...Nit sam imao neki krizu,nit nista,pio kafu svaki dan(sto mi bilo ne zamislivo bez pljuge),izlazio petak,subota opijao se,jos ovi moji me drkaju,gledaju u mene i kao uzivaju dok vuku dim,ja nista,nit zelje nit nista...Nmg vam opisati...Jako jednostavno...Onda posle 3 meseca,javila se neka zelja,ono mogao bi,ali ipak necu i tak...I onda nakon 3 i ajce meseca,pocnem da radim,dobio platu i opet jebeno propusio!!!!Inace sam pusac 7 godina,i radim u UC (jedinica za mozdani udar,med tehnicar) gde vidjam svasta i sta je jedan od razloga pusenje...Sada se lomim ,zelim da prestanem...Ali bojim se da padnem,i najgore mi je na poslu...Sve sto zelim akda sam tamo je da izadjem iz jmu odem na odamraliste i zapalim pljugu...I sad mi je haos u glavi,mnogo sam se optereito time...SAVET LJUDI :) pozz

Ova tema ima 516 strana.Procitaj je prvo,pa posle pitaj.Ali celu,natenane da ti bude jasno sta je ko hteo da kaze.

...Sada se lomim ,zelim da prestanem...Ali bojim se da padnem,i najgore mi je na poslu...Sve sto zelim akda sam tamo je da izadjem iz jmu odem na odamraliste i zapalim pljugu...I sad mi je haos u glavi,mnogo sam se optereito time...SAVET LJUDI :) pozz
Prvo moraš da se rasteretiš, nemoj sebi da stvaraš pritisak da moraš da prestaneš. Ja sam tako sebe bila opteretila, pa što sam više razmišljala o prestanku, sve mi se više pušilo. Polako, razmišljaj, smišljaj plan i jednog dana ćeš jednostavno prelomiti.

Nema bivših pušača, nema zainteresovanih da to postanu... Šta se dešava?

Vendi, kako idu vežbe?
55823c77-d431-418e-b66e-02b1.gif

Ja se forsiram, i baš mi prija. Čak sam i omršala 1 kg (nije baš često viđeno kod ostavljanja pušenja).
Kada ne znam šta ću sa sobom sređujem cveće, proleće je.
garden.gif

Quitcounter kaže 11 dana i 3 sata.

Stabilne četrdesete
U ovim godinama preporučuje se sat vremena treninga s tegovima, i to tri dana u nedelji. Pored toga, trebalo bi svakoga dana praktikovati i kardio-vežbe 45 minuta dnevno. To je više nego u tridesetim, ali s manje intenziteta. Mnoge turbulencije događaju se u telu tokom četrdesetih godina - gravitacija sve više čini svoje, hormoni blago divljaju, a metabolizam postaje još sporiji. Da vam se mast ne bi lepila sve više, i to na delove na kojima nikada nije bila, uvedite vežbu kao redovnu aktivnost u životu. Neke žene u ovom dobu prestanu da vežbaju jer, kako se opravdavaju same sebi i drugima, ometa ih bol u različitim delovima tela. Vežba je dobra i pozitivna stvar koja u vaš život može da donese mnogo pozitivnih promena.

Ovaj tekst sam našla na netu, možda malo pomogne.

Poslednja izmena:
Bravo likiiiiiiiii!!! :klap: Sve pohvale. Imeni ide odlicno, vezbam svakodnevno, (sem u izuzetnim situacijama, recimo kada imam migrenu po nekoliko dana kao sada na primer). Skinula sam 5 kg i osecam se sjajno. Sada imam 62kg na svojim 168 cm visine, pa nije lose za pocetak. Jos par kg i super. Na cigarete ne mislim nikako, nisu mi uopste preokupacija kao ranije, i osecam veliko olaksanje sto ne moram da jurim za njima, da se krijem da zapalim, da gledam da ne dobijem negde kaznu ako sam zapalila i slicno! Samo napred narode i nema odustajanja, moramo pobediti zlo!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back