Nepušački kutak : Ostavite pušenje sa nama!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pij puno vode dok vežbaš, par gutljaja na 5 minuta. Više ćeš se znojiti i izbaciti više toksina iz organizma. Ja popijem i do litar vode dok vežbam (ja sam malo krupniija od tebe, 175cm i 69kg, i imam velike kosti).
Pij puno vode i kad ne vežbaš, ispiraj telo.

Da, u pravu si, od kada sam prestala da pusim inace pijem dosta vode, oko 2L dnevno. Ne znam zasto ali jako mi trazi organizam. A dok sam pusila nisam pila ni 2 case vode za par dana, samo sokove. Ne znam da li se nekome isto dogadja, ali ja jednostavno sada ne mogu da pijem nista sem vode!

Treba da prodje godinu dana,pa da se organizam stabilizuje.Zena i ja smo zajedno prestali sa pusenjem,i potpuno neprimetno presli sa crne kafe na nesicu.Nista mi nismo hteli,samo smo primetili da npr. u zadnjih mesec dana nismo popili crnu kafu,bez secera naravno,koju smo redovno pili vec samo pijemo caj ili nes kafu.
I evo sada opet pijemo redovno crnu kafu,a nesicu ponekad.Ali je proslo od prestanka skoro 16 meseci.I da,kilaza nam je malo otisla gore,a ja sam postao jako problematican sa slatkisima.:sad2: To nekakpo moram da dovedem u red i kilaza ce se stabilizovati sama po sebi,nema potreba da se maltretiram sa dijetama.Promenis nacin zivota i ishrane i to samo po sebi dodje na prethodni nivo.
Inace se ovaj zivot sa prethodnim ne moze porediti.Mi nismo ni bili svesni koliki smo robovi te smrdljive travuljine bili,i koliko to bre smrdi,da ne poverujes.Uzas.
Pusenje treba izbaciti jedino iz glave zato sto je to zlo.
Ko ne zna da je to zlo?
Svi znaju.
Pa nemojte sebi da cinite zlo,i nemojte da pricate sebi bajke kako je to jace od vas.Nije.To je jedna od retkih stvari u zivotu koja zavisi samo od vas.Pa resite je onda u svoju korist.Obijasnite to sebi i to je sva mudrost.

Poslednja izmena:
Evo i mene, posle 12 godina ne pusim vec 20 dana, ovo mi je najduzi pokusaj u zivotu...
danas sam popila prvu kafu posle 20 dana, bas mi je falila cigareta,ali izboricu se, nadam se...

ne pušim ravno 27 dana :cool:

Dobro nam došli:bye:
Najgore je prošlo, nadam se, jer ja nisam ni toliko izgurala.
Sad nas ima više, valjda će biti lakše.

Meni je sutra peti dan kako ne pusim... Ovako sam skroz ok, samo sto osecam neku nervozu u zelucu :sad2: Apetit mi je isti ( dorucak, rucak, vecera u istim kolicinama kao ranije ). Osim zedji i ove nervoze u zelucu, nista posebno ne osecam... verujem da cu izdrzati :D

Odlicno se drzis, i samo nastavi tako, i ja sam pisala u svojim postovima ako si citala da jako mnogo vode pijem. Ali to je naravno odlicno, pre cemo da ocistimo organizam! Nemoj nikako da razmisljas u pravcu da neces i kako ces izdrzati. Pa nije to malo g...o jace od tebe! Citaj forum, pisi nam i sve ce biti ok!:klap:

Odlicno se drzis, i samo nastavi tako, i ja sam pisala u svojim postovima ako si citala da jako mnogo vode pijem. Ali to je naravno odlicno, pre cemo da ocistimo organizam! Nemoj nikako da razmisljas u pravcu da neces i kako ces izdrzati. Pa nije to malo g...o jace od tebe! Citaj forum, pisi nam i sve ce biti ok!:klap:

Hocu naravno :D Sve sam procitala, i bolje se nekako osecam kada znam da moj "slucaj" nije usamljen! Hvala na podrsci! :D

Nije ti slucaj usamljen. Ja sam kroz sve to prosla nekoliko puta. I zbog moje lude glave koja je htela da eksperimentise, sada sam ponovo na pocetku. Nisam pusila godinu dana, zapalila jednu da dokazem sebi da mogu bez njih, i propusila na par meseci. Sada ce opet uskoro 2 meseca kako sam nepusac, tako da i tu opciju imas u vidu, zlu netrebalo. Nikada vise ne iskusavaj sebe!!!

22 dana! Jos uvek razmisljam o njima, ali te misli uspesno lecim slatkisima... :lol:
stanje jos uvek nije alarmantno jer mi je uvek falilo nekoliko kilograma, ali kada se stvore tih nekoliko, moracu da stanem...
Frka mi je da ne bude prekasno.
Koliko traje ta zelja za slatkisima? :confused:

Ja nemam želju za slatkiškima (ali pijem zyban, možda zbog njega). Svakako vodi računa da se ne ugojiš i suviše. Većini na forumu se baš to desilo, pa sad biju bitku sa kilogramima. Kada ti se jede slatko grickaj bademe ili orahe, može suve kajsije, šljive ili sveža šargarepa ili bilo koje voće (dobro je i za creva). Pipi je preporučivala orbit bombone, one su bez šećera.

evo i ja da se ponovo javim, tj. da ponovo krenem u borbu.....
imam jedno pitanje za sve vas... ja sam onih nedelju ipo dana koliko sam izdrzala bila sva dezorjentisana, jednostavno jako sam se cudno osecala... ne mogu ni da opisem taj osecaj ali kao da to nisam bila ja i uopste ne znam sta mi se desilo.... najgore je izdrzim 4 dana i onda mi dodje takva kriza tj takav osecaj da mi pritisak toliko skoci da hocu da iskocim iz koze i nista ne pomaze, ni setnja, no svez vazduh ni tusiranje ali bas bas nista i tada zapalim i onda opet 4 dana i tako u krug.... da li se jos nekome to desavalo?
Javicu se za nekoliko dana da javim kako napredujem jer me sramota ako opet padnem... pozdrav svim nepusacima tj. bivsim pusacima....

Meni je sutra peti dan kako ne pusim... Ovako sam skroz ok, samo sto osecam neku nervozu u zelucu :sad2: Apetit mi je isti ( dorucak, rucak, vecera u istim kolicinama kao ranije ). Osim zedji i ove nervoze u zelucu, nista posebno ne osecam... verujem da cu izdrzati :D

Dobro nam došla.
Svaka čast za pet dana!
U telu nemaš više nikotina i fizička zavisnost je gotova!
Za nervozu u želucu uzmi kapi valerijane ili persen (koji je bezobrazno skup, a radi isto što i valerijana). Pij puno vode, možeš i čajeve, samo memoj one koji sadrže senu jer ćeš ulenjiti creva i sebi napraviti problem. Šetaj, vežbaj, radi što god poželiš, samo nemoj da pušiš.:ok:

Uspećeš, imaš podršku svih nas. Javljaj se da čujemo kako napreduješ (iz iskustva znam kako prijaju pohvale i daju ti snage da teraš dalje).

evo i ja da se ponovo javim, tj. da ponovo krenem u borbu.....
imam jedno pitanje za sve vas... ja sam onih nedelju ipo dana koliko sam izdrzala bila sva dezorjentisana, jednostavno jako sam se cudno osecala... ne mogu ni da opisem taj osecaj ali kao da to nisam bila ja i uopste ne znam sta mi se desilo.... najgore je izdrzim 4 dana i onda mi dodje takva kriza tj takav osecaj da mi pritisak toliko skoci da hocu da iskocim iz koze i nista ne pomaze, ni setnja, no svez vazduh ni tusiranje ali bas bas nista i tada zapalim i onda opet 4 dana i tako u krug.... da li se jos nekome to desavalo?
Javicu se za nekoliko dana da javim kako napredujem jer me sramota ako opet padnem... pozdrav svim nepusacima tj. bivsim pusacima....

Ništa neobično. Ja sam prvih nedelju dana imala utisak kao da sam omamljena, kao da sve nekako prolazi pored mene, pa i moj život. Posle je to samo od sebe prestalo.
A kad ti dođe frka posle 4 dana, povuci neki dim, pa ugasi. Onda nova 4 dana, pa koji dim manje nego prošli put. Imaš post u kome Cru ili Ljubana daju primer svoje drugarice koja je tako nakon 4-5 dana nepušenja popušila po koju i na kraju prestala. Važno je da želiš da prestaneš a način će se nekako sam iskristalisati.

Dobro nam došla.
Svaka čast za pet dana!
U telu nemaš više nikotina i fizička zavisnost je gotova!
Za nervozu u želucu uzmi kapi valerijane ili persen (koji je bezobrazno skup, a radi isto što i valerijana). Pij puno vode, možeš i čajeve, samo memoj one koji sadrže senu jer ćeš ulenjiti creva i sebi napraviti problem. Šetaj, vežbaj, radi što god poželiš, samo nemoj da pušiš.:ok:

Uspećeš, imaš podršku svih nas. Javljaj se da čujemo kako napreduješ (iz iskustva znam kako prijaju pohvale i daju ti snage da teraš dalje).
Hvala :D Prijaju pohvale, nekako sam jos ponosnija na sebe! Mogu ti reci da mi se danas tek malo smirio zeludac, ali sam ok! Tu i tamo naleti krizna situacija, ali mogu da se izborim. Pijem zeleni caj po 1 solju dnevno, kazu da je odlican za detoksikaciju :think: naravno, pijem i puno vode. Uspecu i izdrzacu! :D

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back