Nepušački kutak : Ostavite pušenje sa nama!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Evo i mene posle kraceg "odsustva"! Ha ha ha suprug i ja smo preziveli zajedno njegove 2 nedelje "nepusenja"! Smirio se, drugacije izgleda, ali ne smem da mu kazem narode jede kao mecava! Verujem, doci ce sve na svoje mesto! Ali imam u komsiluku veliko razocarenje. Komsija koji je ostavio cigarete i nije zapalio skoro 5 godina, propusio! Evo kako: govorio je da samo proba, nema sanse da on propusi, da mu cigareta vise nista ne znaci i slicne stvari. Ovo vam pricam da se ne bi neko slucajno prevario i mislio da se "izlecio" zauvek. Neprijatelj uvek vreba! Eto, culi ste novosti, drago mi je da je ovde mnogo zivo, ima nasi novih, samo hrabro i odlucno i uspeh nece izostati!:bye:
Oprez! Ne smije se cigareta zamijeniti hranom! Samo nehranljivim sokovima, čajevima, voćem, običnom vodom...

Danas sam taman pohvalila muza da od 19.septembra nije zapalio. Ne znam sta se danas dogodilo, ali veceras smo imali goste, (nepusace) i kada su otisli on je izasao napolje pod izgovorom da mora da zapali. Bas mi je krivo sto je poklekao, naravno uz obrazlozenje "samo jednu". Znam kako je, i ja sam to radila nekoliko puta i uvek sam im se vracala. :dontunderstand::besna:

Jel nastavio?

Draga Pipi, moj muz je zapalio 4-5 cigareta za dve nedelje pravdajuci se da to nije nista. Ne znam ni sama da li da ga pustim da sam shvati da tako samo muci svoj organizam koji ce kasnije traziti sve vise i vise nikotina, ili da ga kritikujem. Pokusavala sam na sve moguce nacine da mu objasnim i predocim da djavo ne spava i da smo mi teski zavisnici, ali ne vredi. Obradovala sam se ali izgleda uzalud. Sada ne pusi, ali nikada ne znam kada ce ponovo da posegne za njima. Ne verujem da se krije i pusi, jer bi ga ja odmah osetila... Javljam se, pozdrav! :besna:

Danas sam taman pohvalila muza da od 19.septembra nije zapalio. Ne znam sta se danas dogodilo, ali veceras smo imali goste, (nepusace) i kada su otisli on je izasao napolje pod izgovorom da mora da zapali. Bas mi je krivo sto je poklekao, naravno uz obrazlozenje "samo jednu". Znam kako je, i ja sam to radila nekoliko puta i uvek sam im se vracala. :dontunderstand::besna:
Uh sto mi je krivooooo :evil:
Bas sam mislila da ce nekako izgurati :(
Ali dobro, hajde da vidimo, mozda i hoce :)

Svim srcem navijam za njega
smilie_girl_014.gif

Još malo i biće tri meseca kako ne pušim. Pušila sam 13 godina po paklicu dnevno i imala sam više bezuspešnih pokušaja da prekinem tu glupost. Mada, možda i nisu toliko bezuspešni iz razloga što sam iz svakog pokušaja naučila nešto- jeste da sam se osećala bedno kada bih posle nekoliko meseci zapalila ali- želja da ostavim cigarete je uvek bila prisutna i nije jenjavala.
Ovaj put sam zaista čvrsto rešila da ne pokleknem. Nije strašno kao što sam mislila da će biti, svaki put me taj strah od neuspeha više plašio od samog ostavljanja.
Osećam se mnogo bolje, glavobolje me ne muče, dišem lakše, nema više onog smrada oko mene. Velika podrška mi je i suprug jer je i on prestao pre godinu dana. Baš se lepo osećam. Krize sam imala prvih nekoliko dana i posle sve manje i manje. Moram da priznam da mi je juče i danas više puta proletela misao kroz glavu- kako bi bilo sad zapaliti jednu- ALI- ništa od toga, nema šanse! Ovu temu sam čitala od samog početka i mnogo mi je pomogla. Kada su mi te krize s početka popustile ređe sam i dolazila ovamo. Evo sad sam opet tu i prvi put se i javljam da podelim svoje iskustvo sa vama. Možda nekog podstakne da prekine sa pušenjem.
Pozdrav za sve!
Moje cestitke i tebi i ostalima i za odluku i za uspeh
smilie_girl_271.gif

Najtezza stvar tokom ostavljanja cigareta mi je bilo da se nosim sa razocharenjem meni bliskih osoba u danima kada sam se vrachala cigaretama. Bilo me sramota, krila sam se, nisam dolazila ovde i iz nekog revolta zbog toga palila josh jednu. :( A nije me niko ni kritikovao, samo im vidim onaj izraz lica i osecham se ko zadnja budala na svetu. :dash: Mnogo mi je znachila podrshka moje cherke koja je uvek govorila da ja mogu ponovo prestati...shto sam i chinila.

Ko god je pokusavao da ostavi pushenje, on je to na kraju i ostvario! :super: Pipika to najbolje zna. :klap: Zato, za sve što vam je nejasno - njoj se obraćajte! :D

Posle 17 godina sam ostavio duvan, evo već 6 meseci, i to je najbolja stvar koju sam uradio za sebe u ovoj godini. Samo, bilo je čupavo ali imao sam jak razlog pa sam uspeo. Usput sam skinuo tri kilograma, znači može i to zajedno. Sve je u glavi.
Eto, tako. :ok:

Hey:)!Treba mi savet po mogucstvu nekoga ko je prosao kroz isto kroz sta ja prolazim.Naime,imam bulimiju,a ostavila bih cigare,ali se neizmerno plasim da cu totalno izguniti kontrolu nad unosom hrane!I sa cigaretama to tesko uspevam,a kamoli bez :( .Pusim 6 godina(toliko i duze imam i poremecaj ishrane)nikada nisam pokusala da prestanem jer imam problem s tim da vecito nesto mora da mi bude u ustima.Ne znam ni da li da pokusavam,labilna sam psihicki,a razlozi mi nisu preterano jaki,npr zdravlje,vec se samo radi o finansiskoj krizi i tome da sam umorna vise od presipanja iz supljeg u prazno,racunanja,pozajmljivanja(student sam,nemam svoje prihode).Osecam se kao narkoman-cigarete,hrana..Mislim da je ovaj post pre imao funkciju kukanja,cisto da se istresem,ali ne zamerite:mrgreen:..Svaki savet je dobrodosao,pozdrav;)

Pušenje sam ostavio maja 2007g., iz čista mira, i bez prethodne pripreme. Pre toga sam divanio, pa nekih 18 godina. Smetalo mi je i te kako. Mučio me, i zamor, i nedostatak vazduha, i lupanje srca, ... , ali nikako da se otarasim te bede. Pokušavao u par navrata, fazone sa postepenim smanjenjem. Pa onda, samo uz kaficu (pogađate, pio sam kafu kao smuk ;) ). Slaba vajda. Pri prvoj narednoj prilici sve bih to nadoknadio (slave, svadbe, rođendani,...).
I onda došao 6. maj, i moja slava - Sv.Georgie. Prošlo sve oket. Razišli se gosti. Ja i ženče počistili astale. Ostali samo stolnjaci, i meni dođe! Skuvam nam onako domaćinsku, tursko-srpsku, kaficu, izdivanim svoju zadnju Classic cigaretu, i kažem sebi - od sutra, nema više!
I tako i bi. Narednih dana, nema ni frke, ni nervoze, niti želje da zapalim (samo još jednu). Ma ništa. Kao da nikada nisam ni pušio! Ni dan danas mi nije jasno kako je sve to lako prošlo.

Hey:)!Treba mi savet po mogucstvu nekoga ko je prosao kroz isto kroz sta ja prolazim.Naime,imam bulimiju,a ostavila bih cigare,ali se neizmerno plasim da cu totalno izguniti kontrolu nad unosom hrane!I sa cigaretama to tesko uspevam,a kamoli bez :( .Pusim 6 godina(toliko i duze imam i poremecaj ishrane)nikada nisam pokusala da prestanem jer imam problem s tim da vecito nesto mora da mi bude u ustima.Ne znam ni da li da pokusavam,labilna sam psihicki,a razlozi mi nisu preterano jaki,npr zdravlje,vec se samo radi o finansiskoj krizi i tome da sam umorna vise od presipanja iz supljeg u prazno,racunanja,pozajmljivanja(student sam,nemam svoje prihode).Osecam se kao narkoman-cigarete,hrana..Mislim da je ovaj post pre imao funkciju kukanja,cisto da se istresem,ali ne zamerite:mrgreen:..Svaki savet je dobrodosao,pozdrav;)

Nisam prošao kroz to, kroz šta si ti prošla, ali za gore boldovani problem, moja preporuka su ti drvene čačkalice. Bar za početak.

20.10.2011

Evo navrši se dve pune godine a ne stavih cigaretu u usta (zapaljenu) :lol: U glavi mi je još uvek košmar. Skoro svakog dan poželim u nekoj situaciji da zapalim i ostavim se ćorava posla nepušačkoga. A s druge strane, žao mi para i pluća zalivenih katranom :sad2:
Ništa ne znam osim da sam ispunio sebi obećanje od 1,5 godine apstiniranja. Jedva čekam da zapalim a žao mi. Ebo bi se al da mi ne uđe ... :dash:

Pozdrav mučenicima koji puše a i onima koji ne puše. Ništa nije sasvim dobro. Ni jedno ni drugo. :sad2:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back