Nepušački kutak : Ostavite pušenje sa nama!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
@Bonnyy, Ako ochekujesh da ti ovde ljudi kazzu da si nepushach ako pushish manje, i da je to ok, i sve... potpuno je promashena tema.

Pushish, grize te savest, trazzish potvrdu da je ok ako samo malo pushish. Pushi koliko morash. Sve i da svakog dana zapalish samo jednu cigaretu, opet si ovisnik i rob te navike. Sve navedeno je samo pushachka filozofija opravdavanja, svi smo to proshli. Jer smo i mi bili pushachi. Znamo kako to ide. Inache to razmishljanje je znak psihichke zavisnosti. Nemoj se osechati napadnutim, nisam zlonamerna...ali...sa tim pitanjima smo raschistili kada smo odluchili da prestanemo.
Chak i da pushenje ne narushava zdravlje, sumanuto je davati ogorman novac jer nema koristi od toga.
Chak i ako je zatrovan vazduh i sve oko nas, to nije razlog da plachamo dodatno trovanje. Besmisleno je.
Chak i da umremo zdravi od starosti a ne od pushenja, opet nema razloga da pushimo.
Chak i da nam dele besplatno, nema zdravorazumske potrebe da to chinimo.
Chak i da nam je poslednji trenutak u zzivotu, zashto bi ga proveli trujuchi se
Chak i da je zdravo, a nije, zashto bi to stalno radili? To je kao kada bi ti naplachivali disanje. To i rade.

Od smanjivanja nema nishta, to su gotovo svi iskusili. (ne mislim na kratkotrajno smanjivanje pred prestanak, vech na kontinuirano pushenje "manje" kolichine) ali eto, probaj.

Gordanans, nishta ti ne fali. Ne mozzesh prestati da pushish onako "usput"
dredi datum prestanka. Neki vikend. Preskochi kafu, jer ti je vezana za ritual. Napravi spisak sa motivima zashto zzelish prestati. Kupi dovoljno jabuka i grickalica, zeleni chaj i vode. Pripremi se. Ostavi jednu neodpakovanu kutiju i upaljach negde van kuche, da znash da imash u sluchaju panike. To sprechava paniku i kopanje po djubretu. Ukloni sve pepeljare, upaljache i ostali pribor iz kuche. Pochni odmah da "pushish svesno" odnosno da razmishljash zashto je palish i shta te navodi da pozzelish cigaretu. Te situacije zapishi i zapishi alternativu. Npr. pijem kafu - pushi mi se. Pijem zeleni chaj i grickam keks.
Kupi orbit bonbone, nemaju shecher a u slichnoj su kutiji. Par dana pre potpunog prestanka nemoj paliti "automatske" cigarete, vech samo one koje nisi uspela da odlozzish ili ukinesh nikako. Te koje si "morala" da zapalish zapishi, kad i kako i zashto, pa smisli kontrastrategiju. Razbijesh sebi rituale neko vreme, pole mozze normalno sve. Ja sam npr prvih par dana izbegavala kompjuter, vozznju kolima, jutarnju kafu i ostale situacije koje su mi "trazzile" cigaretu. Posle ruchka komadich chokolade kao zemena radi sasvim fino, itd.
Drugi problem je shta sa rukama? Pripremi se i za to. Tegljive narkvice sa perlama, brojanice, klikeri...bilo shta shto mozzesh (neurotichno :D) da vrtish po rukama dobro dodje. Kako napraviti pauzu bez cigarete? zameniti ritual nechim drugim, kao nr. jedna igrica na kompu, jedno poglavlje knjige, jedan chaj itd.
Pripremi takodje svesku da zapisujesh vreme koliko vech ne pushish. Rachunaj i vreme provedeno u spavanju. Prvog dana smanjivanja odlozzi jutarnju cigaretu shto duzze mozzesh. + 8 sati spavanja, tu se nakupi ozbiljan stazz nepushachki! Kupi u apoteci persen ili valerijanu za smirenje i spavaj shto vishe mozzesh.
Drzzim fige!

Ova mi je tema u praćenju, pa svratih da vidim šta ima.... Ljudi, svaka vama čast!!! Ali stvarno, svaka vam čast!!! Da sam ovako ostavljala cigarete, još bih pušila :rumenko::rumenko::rumenko: Ne pričam o metodi, mada je i to proces, već o tim napadima panike, pa razmišljanjem šta ću s rukama, pa smišljanjem alternativa za posle ručka, za sedanje za komp... jooooj, muke, muke, muke... :(
Izdržite, može se! Ej, bre, sve se može, živ čovek bukvalno sve može, a kamoli da ostavi pišljive cigarete! :ok::ok::ok:
Muž i ja smo ostavili u isto vreme. Ugasili i gotovo! Ni kriza, ni svadja, ni nervoze.... kao da smo vanzemaljci bre :lol: U početku smo hrabrili jedno drugo, mislim, naidje ti želja da upališ, osetiš joj ukus bre, ali minut-dva i prodje, ako i toliko traje. Ja ne znam tačno koliko ne pušimo, oko pola godine, možda manje, ne znam. Neki dan pitam muža da li ima krize, da li mu se puši i slično, a on me pogledao kao da mi fali neka daska u glavi :lol: Daleka prošlost, za nas je to zaista samo daleka prošlost. :ok: Nismo ni neku volju posebnu ulagali, ma ništa... šta znam valjda nam je to vremenom, koliko smo pričali i šta smo sve kao razloge navodili, sazrelo u glavi... tačno kao da nam je sazrelo u glavi i kao da je došao neki prirodan trenutak da se jednostavno ostavi duvan :ok:
Svima vam držim palčeve. Rekla bih vam naš recept za lako i neosetno ostavljanje, ali - ne znam ga! Možda i to što je vrlo draga osoba umrla od raka pluća neposredno pre nego što smo ostavili cigare, možda nam je i to ubrzalo sazrevanje te odluke u glavi... Bog sam zna... Ne znam da vam kažem kako, ali mogu vam reći da vas sve razumem i podržavam! Izdržite, ako ste tako čvrsto rešili - MOŽETE TO!!! :ok::ok::ok:

Sve manje su mi bile gust, a sve mi se vise pusilo. Tahikardija me hvatala samo tako, pusila sam po paklu i po, 2. Danas je 3. 4. dan kako ne pusim, ne znam ni sama. Stalno sam na ivici suza i vise puta u toku dana zaplacem, jer mi je neobicno da se sama nosim sa stresom. Ne mogu da verujem odakle mi ovoliko volje i ne pada mi na pamet da zapalim. Svaku misao o cigarama blokiram, i evo pakla mi stoji na metar, non-stop sam u okruzenju pusaca, ali nema teoretske sanse, odluka stoji i nema izgovora.
Slecu mi misli da uzmem samo jednu, samo sad, da kao smanjim pa prekinem konacno, ali to su tipicni izgovori kojim cu se samo vracati unazad. Ide to dobro.

@Pipi Langstrumpf
Ako ochekujesh da ti ovde ljudi kazzu da si nepushach ako pushish manje, i da je to ok, i sve... potpuno je promashena tema.

Slazem se tobom... Ali netreba meni ljudi da govore sta sam,sam znam.Izabrati forum nepusacki kutak u ovo mom trenutku je bila greska,to jest izneti ovakvo svoje misljenje.

Sto se tice ulagati enrgiju u drzati se na primer 10 cigreta,upoznao sam njih dovoljno,ali ne dovoljno bliske da ih smaram za svaku sitnicu.

Idem da trazi forum,umereno pusenje, do 5-10 cigareta dnevno..Znam tesko da cu ga naci,jer nije ni bitno, o tome sam vec piaso.

Pozzdrav,drzim palceve i za one koji pokusavaju da prestanu i za one koji su potpuno prestali.Mozda se vratim ovaj forum,ako takva odluka bude u skladu sa naslovom teme.bye

Evo i mene posle kraceg "odsustva"! Ha ha ha suprug i ja smo preziveli zajedno njegove 2 nedelje "nepusenja"! Smirio se, drugacije izgleda, ali ne smem da mu kazem narode jede kao mecava! Verujem, doci ce sve na svoje mesto! Ali imam u komsiluku veliko razocarenje. Komsija koji je ostavio cigarete i nije zapalio skoro 5 godina, propusio! Evo kako: govorio je da samo proba, nema sanse da on propusi, da mu cigareta vise nista ne znaci i slicne stvari. Ovo vam pricam da se ne bi neko slucajno prevario i mislio da se "izlecio" zauvek. Neprijatelj uvek vreba! Eto, culi ste novosti, drago mi je da je ovde mnogo zivo, ima nasi novih, samo hrabro i odlucno i uspeh nece izostati!:bye:

Evo i mene posle kraceg "odsustva"! Ha ha ha suprug i ja smo preziveli zajedno njegove 2 nedelje "nepusenja"! Smirio se, drugacije izgleda, ali ne smem da mu kazem narode jede kao mecava! Verujem, doci ce sve na svoje mesto! Ali imam u komsiluku veliko razocarenje. Komsija koji je ostavio cigarete i nije zapalio skoro 5 godina, propusio! Evo kako: govorio je da samo proba, nema sanse da on propusi, da mu cigareta vise nista ne znaci i slicne stvari. Ovo vam pricam da se ne bi neko slucajno prevario i mislio da se "izlecio" zauvek. Neprijatelj uvek vreba! Eto, culi ste novosti, drago mi je da je ovde mnogo zivo, ima nasi novih, samo hrabro i odlucno i uspeh nece izostati!:bye:
Vendika, to su diiiiivne vesti.
Proslo je dve nedelje, i smirio se.
Za pocetak odlicno.
Drzim vam pesnice za dalje :zag:

Još malo i biće tri meseca kako ne pušim. Pušila sam 13 godina po paklicu dnevno i imala sam više bezuspešnih pokušaja da prekinem tu glupost. Mada, možda i nisu toliko bezuspešni iz razloga što sam iz svakog pokušaja naučila nešto- jeste da sam se osećala bedno kada bih posle nekoliko meseci zapalila ali- želja da ostavim cigarete je uvek bila prisutna i nije jenjavala.
Ovaj put sam zaista čvrsto rešila da ne pokleknem. Nije strašno kao što sam mislila da će biti, svaki put me taj strah od neuspeha više plašio od samog ostavljanja.
Osećam se mnogo bolje, glavobolje me ne muče, dišem lakše, nema više onog smrada oko mene. Velika podrška mi je i suprug jer je i on prestao pre godinu dana. Baš se lepo osećam. Krize sam imala prvih nekoliko dana i posle sve manje i manje. Moram da priznam da mi je juče i danas više puta proletela misao kroz glavu- kako bi bilo sad zapaliti jednu- ALI- ništa od toga, nema šanse! Ovu temu sam čitala od samog početka i mnogo mi je pomogla. Kada su mi te krize s početka popustile ređe sam i dolazila ovamo. Evo sad sam opet tu i prvi put se i javljam da podelim svoje iskustvo sa vama. Možda nekog podstakne da prekine sa pušenjem.
Pozdrav za sve!

Uh koliko je samo tesko ostaviti pusenje, ali uz citanje ovog foruma dobijam na samopouzdanju. Pokusavao sam nekoliko puta i poklekao, da bih konacno resio da prestanem od prekjuce. Do sada sam najvise izdrzao 5 dana, a pusim 7 godina da se secam svakodnevno.

Zaista mi je najteze bilo kada sam seo sa ortakom na pivo , i morao da mu se izvinjavam zbog nepaznje koliko me je tresla kriza, pa prestane, pa opet iznova, i sve tako tokom sat vremena. Bas sam se osetio kao heroinski zavisnik, samo sto je to jedina gora zavisnost od ove.

Ja sam poceo pusiti sa 16-7, i do pre godinu dana nisam pomisljao da prestanem, ali kad sam poceo kao da su mi se vratili neki oseti i mirisi koje sam tada osecao, narocito nakon slusanja muzike, .a nakon koji sam cesto palio cigaru radi uzivanja, tako da mi je cigara dosta povezana sa tim osecanjem uzitka kao i svakome, pa je stoga verovatno tesko i ostaviti.

Stvarno ocajna stvar i steta sto sam ikada uzeo pljugu u ruke. Izgleda u psihickoj zavisnosti ima dosta poverzanosti izmedju cigara i alkohola, ne znam...
To je jedina situacija u kojoj pokleknem, i tad se osecam veoma lose sa sobom. ako neko ima neki savet i kakvu rec podrske bio bih veoma zahvalan,.
Primecivao sam nakon nekoliko dana kako sam sveziji i lepo ustajem , i kako mi podocnjaci nestanu , nema smrada iz usta... predivno osecanje i bilo bi lepo da potraje duze.
pozdrav svima i samo napred! :)

Danas sam taman pohvalila muza da od 19.septembra nije zapalio. Ne znam sta se danas dogodilo, ali veceras smo imali goste, (nepusace) i kada su otisli on je izasao napolje pod izgovorom da mora da zapali. Bas mi je krivo sto je poklekao, naravno uz obrazlozenje "samo jednu". Znam kako je, i ja sam to radila nekoliko puta i uvek sam im se vracala. :dontunderstand::besna:

Ovako pusim vec neko vreme,poceo sam tacno pre srednje skole,sad sam 3. razred. Pre sam po jednu dnevno i to samo vikendom,a vec par meseci pola pakle dnevno. Poslednjih 4,5 dana imam otezano disanje,i mali bol u grudima. Ne znam dal je pusenje problem ili sta vec,sve u svemu prestadoh. E sad sta je zapravo moj problem i kako da ga uklonim :/. Ne mogu da disem onako na automatik bas tako lako. Lakse mi je malo kad izadjem napolje. Dal je alergija ili sta vec...

Ovako pusim vec neko vreme,poceo sam tacno pre srednje skole,sad sam 3. razred. Pre sam po jednu dnevno i to samo vikendom,a vec par meseci pola pakle dnevno. Poslednjih 4,5 dana imam otezano disanje,i mali bol u grudima. Ne znam dal je pusenje problem ili sta vec,sve u svemu prestadoh. E sad sta je zapravo moj problem i kako da ga uklonim :/. Ne mogu da disem onako na automatik bas tako lako. Lakse mi je malo kad izadjem napolje. Dal je alergija ili sta vec...

Sta god da je ostavi cigare. Jos si mlad i nemas dugacak pusacki staz tako da ce ti biti lakse da ostavis:D Nemoj da se bezveze trujes. Cak i ako ti to sada nije od cigara (a verovatno jeste) imaces sigurno od njih posledica ako nastavis. Bacaj to:D

@Bonnyy, Ako ochekujesh da ti ovde ljudi kazzu da si nepushach ako pushish manje, i da je to ok, i sve... potpuno je promashena tema.

Pushish, grize te savest, trazzish potvrdu da je ok ako samo malo pushish. Pushi koliko morash. Sve i da svakog dana zapalish samo jednu cigaretu, opet si ovisnik i rob te navike. Sve navedeno je samo pushachka filozofija opravdavanja, svi smo to proshli. Jer smo i mi bili pushachi. Znamo kako to ide. Inache to razmishljanje je znak psihichke zavisnosti. Nemoj se osechati napadnutim, nisam zlonamerna...ali...sa tim pitanjima smo raschistili kada smo odluchili da prestanemo.
Chak i da pushenje ne narushava zdravlje, sumanuto je davati ogorman novac jer nema koristi od toga.
Chak i ako je zatrovan vazduh i sve oko nas, to nije razlog da plachamo dodatno trovanje. Besmisleno je.
Chak i da umremo zdravi od starosti a ne od pushenja, opet nema razloga da pushimo.
Chak i da nam dele besplatno, nema zdravorazumske potrebe da to chinimo.
Chak i da nam je poslednji trenutak u zzivotu, zashto bi ga proveli trujuchi se
Chak i da je zdravo, a nije, zashto bi to stalno radili? To je kao kada bi ti naplachivali disanje. To i rade.

Od smanjivanja nema nishta, to su gotovo svi iskusili. (ne mislim na kratkotrajno smanjivanje pred prestanak, vech na kontinuirano pushenje "manje" kolichine) ali eto, probaj.
Ovdje niko to bolje od tebe ne zna! :ok: :klap:

Još nešto. Samo jedan pušač i samo za jedan dan zsmrdi stan da se ne može dovesti u zdravo stanje bez krečenja i generalnog čišćenja i pranja! A tek kakva je prljavština u organizmu pushača! A bogme i ostalih stanara.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back