Nepušački kutak : Ostavite pušenje sa nama!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Bez cigara evo već 8 sati, nekom smešno, meni pravi podvig!!! Nikakve krize nemam, doduše uzela sam 1/2 nikorete, (a i 8 sati nije 8 nedelja). Osećam se kao da je mojom zaslugom zakrpljena rupa u ozonu,ili nešto tako veliko! Ovo je fantastičan osećaj. Ne znam zašto je sad lakše nego do sada, ali tako je. Poslušala sam vaše savete, dosta vode, tuširanja, evo sad idem da spavam, samo da me održi ovaj dobar osećaj. P.S. ubi me glavobolja!

Bez cigara evo već 8 sati, nekom smešno, meni pravi podvig!!! Nikakve krize nemam, doduše uzela sam 1/2 nikorete, (a i 8 sati nije 8 nedelja). Osećam se kao da je mojom zaslugom zakrpljena rupa u ozonu,ili nešto tako veliko! Ovo je fantastičan osećaj. Ne znam zašto je sad lakše nego do sada, ali tako je. Poslušala sam vaše savete, dosta vode, tuširanja, evo sad idem da spavam, samo da me održi ovaj dobar osećaj. P.S. ubi me glavobolja!

Bravo i bravo! Nema sada nazad, kako 8 sati, tako ce proci 8 dana, meseci... Pisi sta ti se desava i kad god te uhvati "kriza" a ti ovamo na komp, citaj i citaj ako trebsa ispocetka postove, veruj da deluje! Veliki pozdrav! :bye:

Svaka chast! Glavobolja, zatvor, tuga, nervoza, nadutost sve to dodje i prodje vrlo brzo...Persen, herbalax, kantarion, valerijana, sve su to biljni preparati koji veoma pomazzu za taj prelazni period i naravno VODA. ( da ne zaboravim, i MIRKOVE JABUKE. ecept je na ovoj temi, chitaj redom nachi chesh :D)

Pokusao sam vec 2/3 puta ozbiljno da ostavim i nije mi uspelo... Sutra ujutru iz nekog totalno bezveznog razloga ponovo zapalim cigaretu... :confused:

A hitno mi je da ostavim, jer uskoro idem na fax, koliko ce mi cigare stvari uskratiti ako budem nastavio ne smem ni da pomislim.

Ako imate neki savet, metod i slicno, slobodno pisite. ;) P.S. Izuzmimo medikamente tipa Tabex itd, ne mogu trenutno nikako da ih uzimam iz odredjenih razloga, dakle bez lekova, konkretni saveti i metodi. ;)

Hvala unapred!

Pokusao sam vec 2/3 puta ozbiljno da ostavim i nije mi uspelo... Sutra ujutru iz nekog totalno bezveznog razloga ponovo zapalim cigaretu... :confused:

A hitno mi je da ostavim, jer uskoro idem na fax, koliko ce mi cigare stvari uskratiti ako budem nastavio ne smem ni da pomislim.

Ako imate neki savet, metod i slicno, slobodno pisite. ;) P.S. Izuzmimo medikamente tipa Tabex itd, ne mogu trenutno nikako da ih uzimam iz odredjenih razloga, dakle bez lekova, konkretni saveti i metodi. ;)

Hvala unapred!

Imas temu http://forum.krstarica.com/showthread.php/106640-Nepušački-kutak-Ostavite-pušenje-sa-nama!

Sigurno ce ti je tamo prebacit'!

Ja ti ne mogu nista rec' o tome osim da mene ostavljanje cigarete ne izgleda ba tesko ako je neko abs odlucio da ih ostavi onda ce i ostaviti.Roditelji mi vec ne puse 5-6 godina odlucili su da prestanu i jednog dana su prestali,ne sjecam se da su uopste imali nekih problema,kriza samo su bili cvrsti u toj namjeri. :)

О д ј е д н о м !

Дневно сам трошио преко три пакле. Одједном сам оставио али сам око две године сањао да дуваним а ујутру када се пробудим бивао сам сав сретан што је то био само сан.
Сада ми уопште не смета ако неко у близини пуши али немам никакав мотив да поново запалим. Ујутру дишем пуним плућима а не ,,на сец'' док се плућа не ,,разраде'' а сада региструјем и неке мирисе које, док сам чурио, нисам осећао.
Зато: О д ј е д н о м!

Tako što ćeš prestati da ih pušiš.
Pušio sam 3 godine, nekada i po 2 paklice dnevno i jedan dan sam rešio da prestanem i nije mi bilo puno teško.
Bilo je situacija kada su mi se dlanovi znojili preterano, ja se ceo znojio, bio razdražljiv, ali ništa toliko strašno za nekoga ko nije plačipi.čka.
Šta znam, ne može tu niko da ti pomogne, ako zaista želiš da prestaneš to je lako, iz mog iskustva oni koji zaista nisu ni hteli suštinski da
ostave pušenje rade ovakve stvari, postavljaju teme o banalnim pitanjima koja čovek rešava sam sa sobom.

e, sad mi već nije dobro! prošla me ona euforija, imam utisak, kao da sam ostala bez desne ruke, a ne bez cigara. Ne znam koliko ću moći ovako. Ne mogu da se setim tačno kako sam se osećala dok sam vam pisala o svom uspehu, kad bih to uspela, verovatno bi mi bilo bolje .... aaaaaa. Ovo je pravo mučenje!

A sta ce da ti pomogne duvanski dim,.bolje ces se osecati?
Neces,samo ces smrdeti na duvan,kasljati,tesko disati i pluca ce ti skripati ko cerova kora.To zelis?!

Sve je to stvar psihe , a ne neke gadne zavisnosti organizma za nikotinom .Onog trenutka kad stvarno budes odlucio da ostavis cigarete , tad ces ih i ostaviti .
Ipak tu ima par caka koje pomazu . Nemoj koristiti zvake , bonbone i sl. jer ne vrijedi .Jedna od najbitnijih stvari je da ne kazes sebi da ostavljas cigarete zauvjek
vec sam sebi reci da ostavljas cigarete na jedan odredjeni rok da ocistis organizam od nikotina .Ako te kod odvikavanja uhvati kriza , a uhvatice te sigurno ,
najbolje pomaze da odes pod tus ili kadu na kupanje .Vidjeces kako nervoza odlazi , da ces se cuditi . ako pijes i kafu slobodno nastavi da je pijes .

e, sad mi već nije dobro! prošla me ona euforija, imam utisak, kao da sam ostala bez desne ruke, a ne bez cigara. Ne znam koliko ću moći ovako. Ne mogu da se setim tačno kako sam se osećala dok sam vam pisala o svom uspehu, kad bih to uspela, verovatno bi mi bilo bolje .... aaaaaa. Ovo je pravo mučenje!

Bichesh dobro. Zapravo, bichesh super. I to uskoro. Vech sutra ujutru che ti ova slabost izgledati smeshno. Treba ti dobra motivacija. Papir i olovka, pa zapisuj sve kako se osechash, shta ti je bolje, shta ti je tezze, zashto, smisli kako da prebrodish takve situacije i biche ti mnogo lakshe. Jedan nepushachki dnevnik chuda chini! Pogotovo u kombinaciji sa kasicom prasicom u koju stavljash nepopusheni novac...i plan shta chesh da kupish od toga. :D NAdji na temi link za skidanje knjige Alena KAr-a i skini program kvit kaunter, on ti broji nepushachki stazz, i rachuna ushtedjeni novac.

Sve je to stvar psihe , a ne neke gadne zavisnosti organizma za nikotinom .Onog trenutka kad stvarno budes odlucio da ostavis cigarete , tad ces ih i ostaviti .
Ipak tu ima par caka koje pomazu . Nemoj koristiti zvake , bonbone i sl. jer ne vrijedi .Jedna od najbitnijih stvari je da ne kazes sebi da ostavljas cigarete zauvjek
vec sam sebi reci da ostavljas cigarete na jedan odredjeni rok da ocistis organizam od nikotina .Ako te kod odvikavanja uhvati kriza , a uhvatice te sigurno ,
najbolje pomaze da odes pod tus ili kadu na kupanje .Vidjeces kako nervoza odlazi , da ces se cuditi . ako pijes i kafu slobodno nastavi da je pijes .

Veoma logicno...i tacno.

Eh Demi,Demi...nista od onih dva'es za redom,jel? xD
Evo ja imam savet...

Zavati neku boljku i uvali se u bolnicu jedno 2 nedelje...nece ti daju da pusis,a kad budes izasao neverujem da ces hteti...
Sad se sigurno pitas,zasto bih uradio ovako nesto kad cu se tamo pokidati od nervoze? E tu sam te cekao.... infuzija je mama. :mrgreen:
Pricam iz licnog iskustva,i da nadodam,kad sam izasao nastavio sam svoju pusacku karijeru iako nisam imao nikakvu potrebu za cigaretama...da ubijem dosadu. :dash:

Sto bi sarvas reko,sve je to stvar psihe. :think:

Sad naravno zaboravi bolnicu i poslusaj ovog coveka,zna sta prica... Jedino sto bih mogao da dodam ovde jeste jedi dosta voca,unosi dosta tecnosti i nikako alkohol (narocito ne pivo) jer sam pronaso da nekako izuzetno povecava zelju za dimom. :think:

Anyway,nadam se da ce ti nesto odavde pomoci... Srecno. :)

Hvala unapred!

batali kad zavrsis fax

Svako ima neki svoj savet, nešto što je njemu pomoglo, ali je jedno zajednočko - odjednom! Ugasi cigaretu, isprazni pepeljaru, operi je, obriši i stavi na policu za ukras, stavi nešto u nju, dugme koje ti je otpalo sa košulje ili nešto slično, samo da nije prazna. ;)
Tako smo muž i ja... Pričamo celo popodne da treba otići u trafiku ili radnju, nestaje nam cigara, a ne zna se koga više mrzi da ode. Ja tek saznala da sam trudna, zbunjena, u razmišljanjima... Skuvah kafu. Pogledam, u pakli još 4 cigarete, taman po dve uz kafu. Popili kafu, dovršavamo po tu drugu cigaretu. Gledamo se, mislimo na isto. Pre toga smo pravili računicu - do sada smo razvlačili platu do nekog 15-tog u mesecu, a tek nakon toga kupovali na "crtu", ali trudnoća košta. Ovaj pregled, onaj pregled, starije dete još nosi pelene noću, skupila nam se dva računa za telefon ( nisu isekli, iako smo se pobojali toga ), treba da stigne treći za struju... A mi, iako pušimo Drinu original, jedna od najjeftinijih cigareta, svejedno puknemo 7-8 hiljada dinara mesečno, i to pare koje nemamo! A cigare ne daju na crtu, za to moraš da izbrojiš keš :dash:
Niko eksplicitno nije spomenuo, ali smo mislili oboje. Gleda on mene upitno, gledam ja njega upitno. On je mene prvi pitao - hoćemo li da probamo? Rekoh - nema probe, nema ništa od toga, ebeš sve kad u startu dajemo sebi tampon-zonu, prazan prostor, mogućnost sa tom probom. Nego, hoćemo li da batalimo? Hoćemo! Hoćemo? Hoćemo? Ok, aj još po dim onda i gasimo. I ugasismo u isto vreme... negde u maju ove godine, sam kraj maja, koji dan nakon sahrane njegovog strica koji je umro od raka pluća :rtfm: Koji dan nakon što sam saznala da nosim drugo dete :rtfm: Isti dan kada smo stavili na papir i pretvorili u cifre situaciju u kojoj smo, i skontali da, ako nastavimo da izgaramo pare pod nosom, ne samo da nećemo moći valjano da ispratimo trudnoću, nego ni kada se rodi, a ni ovo već rodjeno dvogodišnje dete, neće imati ni voćku, ni čokoladicu, daj Bože da ima para da skuvam ručak svaki dan. Ako nastavimo da izgaramo 1/4 plate pod nosom. :rtfm:
Od onda nismo upalili! :ok: Bez kojekakvih tableta, bez žvaka, bez ikakvih pomagala. I, verovao ili ne, bez nervoze, bez kriza, bez svadja i trzavica!!! Kunem se, kao da cigaretu u životu nismo upalili, ni on, ni ja! Imali smo svega par puta situacije da jedno drugome kažemo - uh, ala mi se puši, a ovo drugo da kaže - izdrži :zag: Dva ili tri puta u prvih mesec, mesec i po. Prva sledeća plata kada je došla, pa kada smo ceo mesec, uz mere štednje, naravno, pazarili bakaluk za pare, a ne na crtu - sve krize su prošle! Zadužili smo se da okrečimo stan, da izbacimo miris duvana iz kuće, isplakali se jedno drugom na ramenu, više puta, što smo bili zlotvori, pa trovali ćerku duvanskim dimom i zaokružili jedno poglavlje u životu :ok:
Ja sam i kafu prestala da pijem, ali to više jer mi smeta u trudnoći, muka mi je od nje, a ima i toga da mi je sad bljutava i pitam se šta sam ikada pa videla u kafi. Ne verujem ni da ću nju više da pijem, i posle porodjaja, prosto - ukus mi je sad drugačiji. Muž pije i dalje.
Nismo se ugojili, čak ni ja. Stomak odskočio, a dobila sam cela 3 kg za puna 4 meseca trudnoće ( danas ulazim u peti mesec :D :ok: ) Ali je beba krupnija od čerke u ovom embrionalnom periodu, a ja se super osećam! Bolje se jede, u smislu da ima para za kvalitetniju hranu, a i ukus hrane je sada onaj pravi. Miris takodje.
Velike su prednosti kada ostaviš duvan, ogromne, od toga da lakše dišeš i da se lakše penješ uz stepenice, do toga da ti ostane bar 50 dinara u novčaniku ( doduše, nekad i manje, a više teško, al to nema veze sa duvanom :mrgreen: ) do sledeće plate, kuća ti ne smrdi, imaš da obraduješ i sebe i dete nekom jeftinom sitnicom, makar i čokoladicom ( a nekada nisi mogao, jer još malo, pa je to pakla, ako kupim ovo, neću moći cigare, ovo ću na crtu. Pa kad dodješ u radnju - ma neću to ni da kupim, gde bre to da uzimam na crtu, pa nije to hleb. A cigare ti u džepu, a čokoladica na rafu, za nju nemaš :evil::evil::evil: ), do toga da ti je samopouzdanje veće, ogromno, a savest mirna kao bebina! :ok:
Motiv, volja i istrajnost. Ništa više! :ok:

Nikada nisam stavio cigaru u usta, (upaljenu) ovako ugasenu jesam samo zbog par fotografija, nisam probao da pusim niti cu! meni je to odvratno i smrdi nikad ne bih mogao i ne razumem ljude kako mogu u tome da uzivaju!

@Tema!

Nicorette statt Zigarette

Al zato hoces da se kuuurcis pred devojkama i da glumis frajera.... Sta biblija kaze u vezi toga?

Imamo potpuno isti problem i isto smo godište :)
E sad..da počnem, ja ne pušim već mesec dana i ne znam da li ću uspeti da nastavim tako..ali evo nekih saveta koji su meni pomogli. Ovo je razgovor između mene i jedne devojke.

- E imaš li cigaru?
- Ne, prestala sam.
- E pa ništa onda, 'ajde vidimo se.
- Čekaj, zašto ti pušiš?
- Pa...onako, lepo je
- Pusti ti te priče o lepom, daj mi jedan dovoljno pametan razlog što pušiš i odma' idemo da kupimo cigare.
- Pa... rekao sam ti - lepo je. (po prvi put da mi neko postavi to pitanje, i nisam imao pojma šta da odgovorim)
- Znači nemaš pametan odgovor.
- I dosadno mi je. Kad me uhvati dosada, i kad sam smoren, cigare mi pomažu. Kad sam nervozan i u nekom problemu, lakše se opustim uz cigare.
- Brate, kad ti je dosadno, kupiš 10 ćevapa i najedeš se k'o čovek, ili skočiš sa drveta u reku. Nije li to zanimljivije od pušenja? Sto dinara se može mnogo bolje potrošiti!

Zahvalio sam se na savetu. Posle našeg razgovora nastavio sam neko vreme da pušim, ali onda sam odjednom shvatio koliko je bila u pravu. To je bio trenutak kad sam odlučio da prestanem. I svaki put posle toga kad bih poželeo da zapalim setio sam se njenih reči. Jednom sam čak pošao iz kuće samo da bih kupio kutiju i u putu se setio sta mi je rekla i umesto do trafike, otišao sam u prodavnicu i kupio veliku Milka čokoladu i častio sebe.
Naravno da to jeste mnogo bolje od cigara.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back