Nepušački kutak : Ostavite pušenje sa nama!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Holaaaaa! :mace:
Pisala sam vam pre oko mes.dana da sam batalila. I fino je to krenulo (kao po obicaju,prvih 7 dana mi nikad nije frka). Odem na more i tamo zapalim... Medjutim, prodje par dana i meni opet lose. Astma gusi, bez volje, umorna... E, kazem sebi, neces ga majci...i prestanem OPET pre 10-ak dana. Naravno, nisam imala nijedan napad astme, samo mi se spavaaaaa stalno :kafa: i kad je neki pusac u mom okruzenju, snifam dim i mirise mi divno! :!:
Covece, prodje li ikad ta nesnosna zelja za pljugom... kao na gudri...

Jupi! Dobrodoshao!
Chestitke svima koji slave jubileje! Vi ste heroji nezavisnosti!

ja ne slavim jubilej:sad2::rumenko::dash:
i izgrdite me ti i Cru najstrašnije, lepo ste mi rekle da se igram vatrom....
nadam se da ću se opet urazumiti...
Pipi, ti bar razumeš o čemu pričam, sećam se kad se i tebi dešavalo...
pućkam...dve, tri do pet, onda se prisilno zaustavim
i nije mi lepo, bilo je u početku, a sad mi smrdei ruka kojom sam držala cigaretu:evil:
a čudno je baš, baš...
nikakav napor mi nije trebao pre dve godine kad sam prestala da pušim, samo moja odluka
ta ista odluka me vodi i da sad ponekad zapalim
luda glava:dash::dash::dash:udariću je ovako i u rl

Ma deshava se, padovi su gotovo obavezni...srechni su oni koji ostave iz prve.
Ne kazzem da je to stvar koju treba olako shvatiti,, ali ne vredi se ni samobichevati. Ponekad podcenimo neprijatelja i precenimo svoju snagu.
Matematika je prosta: cigareta je uvek jacha, osim u jednom sluchaju: kad ne pushite. Psihichka zavisnost se sastoji u tome shto nam mozak igra igre, nagovara nas na razne "popuste" kako bi se ponovo navukli na dim. To je zato shto nam se receptori u mozgu izvitopere jer je molekul nikotina vechi od serotonina i rajno proshiri to mesto za koje serotonin treba da se vezze. Elem, to je podsvesna reakcija, taj "glasich" koji nas ubedjuje da mozzemo da povuchemo jedan dim, pushimo samo dve mesechno, pushimo lulu, cigarilose chaj, samo danas i slichne stvari...
Ipak, to nije stvar koju ne mozzemo savladati. Reprogramirajte slike sebe u pamchenju, i tretirajte taj "glasich" na svesnom nivou kao prevaru, jer to i jeste.
Inache, kada sam padala ubijala me je krivica. Krivica nije dobar motiv za prestajanje, i zato ne uspe. Pushite, a onda odluchite da hochete da prestanete, zato shto zzelite, a ne zato shto se osechate krivim.

Pisala sam vam pre oko mes.dana da sam batalila. I fino je to krenulo (kao po obicaju,prvih 7 dana mi nikad nije frka). Odem na more i tamo zapalim... Medjutim, prodje par dana i meni opet lose. Astma gusi, bez volje, umorna... E, kazem sebi, neces ga majci...i prestanem OPET pre 10-ak dana. Naravno, nisam imala nijedan napad astme, samo mi se spavaaaaa stalno :kafa: i kad je neki pusac u mom okruzenju, snifam dim i mirise mi divno! :!:

Prodje ta zzelja vrlo brzo. Jako sam ponosna na tebe shto si opet prestala! Svaka chast!:worth:

Prodje, veruj mi :zag:
Svaka cast na novoj-staroj odluci :hvala:
Drzimo fige da sada sasvim uspe :ok:

opet sam pušio cigarlilose, 3 komada
pio sam lepo belo vino, pa mi nekako išlo uza nj
cigarete nisam pušio
da l sam pao, ne znam

Maky, ne valja ti posao! Ostavi to djubre, ili pusis ili ne pusis. Ne zavaravaj se da su cigarilosi manje stetni od cigareta, ili da nisi zavistan ako pusis cigarilose. Jesi, ne mozes znaci bez cigareta, odnosno nisi rascistio sam sa sobom. Mozda sam presrtoga u komentarima ali takva sam i ja bila, trazila sam i izmisljala razloge ne bih li zapalila. Opusti se i ne misli na to djubre! :bye:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back