Nepušački kutak : Ostavite pušenje sa nama!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Evo i ja da se oglasim! Nema neki poseban "recept" za ostavljanje cigareta. Zvuci kao fraza, i jeste fraza ali treba odluciti i ostaviti i to je to! Pokusavala sam nekoliko puta da ih ostavim i ponovo im se vracala, znaju ljudi koji su duze na ovoj temi. Sve dok nisam shvatila sta radim svom organizmu, koliko stetim sebi i svojoj porodici, niko nije mogao da me natera da ih ostavim. Opet ponavljam po bezbroj puta: dok mi se nije desio neki "kvrc" u glavi i sama odlucila i bila sigurna u sebe nisam mogla da ih se resim. Citala sam i knjigu Allena Cara, lepila flastere, pusila elektronske cigarete, i polako shvatala da je to samo jedno malo djubre koje nije jace od mene i koga mogu i hocu da pobedim. I uspela sam. Za neki dan ce 11 meseci kako ne pusim i veoma sam srecna. :bye:

Evo i ja da se oglasim! Nema neki poseban "recept" za ostavljanje cigareta. Zvuci kao fraza, i jeste fraza ali treba odluciti i ostaviti i to je to! Pokusavala sam nekoliko puta da ih ostavim i ponovo im se vracala, znaju ljudi koji su duze na ovoj temi. Sve dok nisam shvatila sta radim svom organizmu, koliko stetim sebi i svojoj porodici, niko nije mogao da me natera da ih ostavim. Opet ponavljam po bezbroj puta: dok mi se nije desio neki "kvrc" u glavi i sama odlucila i bila sigurna u sebe nisam mogla da ih se resim. Citala sam i knjigu Allena Cara, lepila flastere, pusila elektronske cigarete, i polako shvatala da je to samo jedno malo djubre koje nije jace od mene i koga mogu i hocu da pobedim. I uspela sam. Za neki dan ce 11 meseci kako ne pusim i veoma sam srecna. :bye:

Super! :super:
Medjutim, nemoj da brojiš, ni dane, ni mesece, ništa! Ne obeležavaj "jubileje" koliko ne pušiš, šta ima veze što je za neki dan 11 meseci! Zaboravi dan, datum, ma nisi ni trebala da ga pamtiš :ok:
Ovo ti sada nije ostavljanje pušenja, nego apstinencija. Ako ti tačno znaš koliko dana ne pušiš, jasno je šta ti je stalno u glavi. Zabatali to, za tvoje dobro! :ok:
Iskreno, ja ne znam koliko dugo ne pušim. Otprilike znam po tome što je bilo par dana nakon smrti i sahrane jednog od ukućana, pa to svakako ne mogu zaboraviti, ali i tu činjenicu zaboravim. Baš me skoro neko pitao koliko ne pušim i ja se zbunila - ne znam, neko vreme, par meseci, ne znam tačno. I uopšte se nisam setila, ni po tom dogadjaju se nisam setila. Jednostavno, ja o cigaretama ne razmišljam. Setim se da sam pušila kada me neko potseti, ili kada vidim neku od starih slika na kojoj sam sa cigarom... kao da nikada ni pušila nisam, a jesam sigurno 15-tak godina :rumenko: Ne fale mi, ne razmišljam o tome, i srećna sam ovako :ok:

Meni je super shto znam tachno u dan koliko ne pushim. Svaki put kad proverim, budem strashno ponosna na sebe. To mi dodje neshto kao rodjendan.Evo danas tachno godinu dana, osam meseci i osam dana. JEEEEEEEEEE! :D

Kad god sam zaboravljala vrachala sam se djubretu. Sad pamtim svoj podvig i radujem mu se svaki put. :) Nechu da pamtim dan kada sam pochela. To chu da zaboravim.

Meni je super shto znam tachno u dan koliko ne pushim. Svaki put kad proverim, budem strashno ponosna na sebe. To mi dodje neshto kao rodjendan.Evo danas tachno godinu dana, osam meseci i osam dana. JEEEEEEEEEE! :D

Kad god sam zaboravljala vrachala sam se djubretu. Sad pamtim svoj podvig i radujem mu se svaki put. :) Nechu da pamtim dan kada sam pochela. To chu da zaboravim.

Pipi u potpunosti se slazem sa tobom a nikako sa postom koji je postavila atakualpa. I to pogotovo ne sa onim delom da sam tek sada u apstinenciji (ne plasi ljue da toliko traje apstinencija, ha ha ha) i da je jasno zato sto brojim dane sta mi je u glavi. Potpuno pogresno!!!:rtfm: To je za mene praznik, drugi rodjendan, nesto zbog cega sam jako, jako ponosna na sebe. Uspela sam da ostavim to djubre pored muza pusaca i 18 godina neprekidnog pusackog staza i to po 2 paklice na dan. Kako da ne pamtim?! Trebala sam taj datum da uramim i zakacim na zid da me zauvek podseca koliko sam jaka osoba. Ponosna sam na sebe ma sta ko mislio i ne mislim da pamtim datum kada sam pocinjala sa tim djubretom i ne znam ga i ne zanima me. Zato dragi moji nepusaci, pamtite te lepe stvari, i to je za pohvalu!

Pipi u potpunosti se slazem sa tobom a nikako sa postom koji je postavila atakualpa. I to pogotovo ne sa onim delom da sam tek sada u apstinenciji (ne plasi ljue da toliko traje apstinencija, ha ha ha) i da je jasno zato sto brojim dane sta mi je u glavi. Potpuno pogresno!!!:rtfm: To je za mene praznik, drugi rodjendan, nesto zbog cega sam jako, jako ponosna na sebe. Uspela sam da ostavim to djubre pored muza pusaca i 18 godina neprekidnog pusackog staza i to po 2 paklice na dan. Kako da ne pamtim?! Trebala sam taj datum da uramim i zakacim na zid da me zauvek podseca koliko sam jaka osoba. Ponosna sam na sebe ma sta ko mislio i ne mislim da pamtim datum kada sam pocinjala sa tim djubretom i ne znam ga i ne zanima me. Zato dragi moji nepusaci, pamtite te lepe stvari, i to je za pohvalu!

Ja sam samo htela da pomognem, jer je meni ovako lakše, pa sam pomislila da će biti još nekome. Imaš svoj način - poštujem :ok:
Treba da budeš ponosna, naravno. I ne mislim ništa loše, naprotiv, rekoh da sam samo htela da razmenimo iskustva i da pomognem. Plivaj kako umeš, kako hoćeš, tvoja stvar! :ok:

Edit: I zaboravih da kažem: svaki zavisnik, a pušači su zavisnici, kada ostavi porok je - u apstinenciji. I apstinencija ne traje dugo, samo doživotno! ;) I ovo kažem iz najblje namere. Ne tebi, ako ne želiš da čitaš, jednostavno preskoči i otpiši, ali ima onih kojima će značiti :ok:

Poslednja izmena:
Ja sam samo htela da pomognem, jer je meni ovako lakše, pa sam pomislila da će biti još nekome. Imaš svoj način - poštujem :ok:
Treba da budeš ponosna, naravno. I ne mislim ništa loše, naprotiv, rekoh da sam samo htela da razmenimo iskustva i da pomognem. Plivaj kako umeš, kako hoćeš, tvoja stvar! :ok:

Edit: I zaboravih da kažem: svaki zavisnik, a pušači su zavisnici, kada ostavi porok je - u apstinenciji. I apstinencija ne traje dugo, samo doživotno! ;) I ovo kažem iz najblje namere. Ne tebi, ako ne želiš da čitaš, jednostavno preskoči i otpiši, ali ima onih kojima će značiti :ok:

Svako ima svoj nachin, istina. I ja smatram da pushachi koji prestanu da pushe ne treba sebe da smatraju NEPUSHACHIMA. Vech bivshim pushachima. U chemu je razlika? Pa u trajno ostechenim receptorima u mozgu. Bivshi pushachi ne mogu da se ponashaju kao oni koji nikad nisu pushili...moraju da mnogo vishe paze..NIKAD VISHE NIJEDAN DIM, i samo tako smo bezbedni. I smatram da treba da imamo konstantno u svesti kako je loshe biti pushach, kako smo pobedili sebe i prestali, to nas chuva...one koji su skloni padovima.
Psihichka zavisnost se pobedjuje SVESHCHU, znanjem shta nam se deshava i zashto (ljudima se posle 20 god nepushenja javi "glasich" i oni ako greshkom pomisle da mogu jedan dim u kratkom roku propushe kao da nikad nisu prestajali :( Ali, to nisu krize! To je samo glasich!) a oni koji nemaju jaku psihichku zavisnost mozzda mogu i da zaborave da su bili pushachi.
Inache ni ja ne mislim vishe na cigarete u smislu da mi trebaju ili nedostaju. Mislim svaki put kad ih vidim:"Hvala Bogu, JA vishe NE MORAM ovo da radim!"

Sinoc sam tako zustro resio da ostavim i justros zapalih uz kafu! Ne mogu da verujem! :evil: Cak sam i alkohol (godinu dana) prekinuo skroz da pijem, cak i na zurkama i u drustvu, a ovo sra*nje ne mogu da batalim. More mogu, ali... Uf. Necu da budem besan na sebe, samo ce kontra reakciju da izazove. :D

Odluchi ujutru. I veoma je lako, samo ne treba da zapalish prvu jutarnju. :)

Nemoj da si odmah na kraj srca. Naravno da svako ima svoj nacin, i necemo sada o tome da raspravljamo ti i ja ovde i da gusimo ove ljude. Sto se tice apstinencije i zavisnosti takodje imamo razlicita misljenja. A ono sto kazes: "Nemoj da citas". Pa kako da ne citam kada je bilo upuceno meni! U svako slucaju veliki pozdrav!:bye:

Nemoj da si odmah na kraj srca. Naravno da svako ima svoj nacin, i necemo sada o tome da raspravljamo ti i ja ovde i da gusimo ove ljude. Sto se tice apstinencije i zavisnosti takodje imamo razlicita misljenja. A ono sto kazes: "Nemoj da citas". Pa kako da ne citam kada je bilo upuceno meni! U svako slucaju veliki pozdrav!:bye:

Ma, to nemoj da čitaš je bilo u fazonu - nemoj da uvažiš mišljenje ako misliš drugačije. Ne bukvalno, naravno. :D Predji preko toga, jer misliš drugačije, a ima i onih kojima će baš biti lakše na ovaj način. Nisi me razumela. Nije bilo direktno upućeno tebi, već je izrečeno kao moje mišljenje. Imaš drugačije mišljenje - poštujem, kako već rekoh :ok:
U stvari, ceo post nisi razumela, nisam na kraj srca, niti se raspravljam, čisto objašnjavam šta sam htela da kažem :) To je problem internet-komunikacije, to što ne vidiš sagovornika, ne čuješ mu ton, pa se desi da se pogrešno protumači. Ma, kakvo raspravljanje, nije mi na kraj pameti bilo :)
Na kraju, bitno je da se ne puši, zar ne? :ok: Na koji način umeš, ti teraj, bitno je da je metoda uspešna :ok: Pozz za tebe, veliki i podrška!!! :ok:

Bravo Vendika!
smilie_flag_338.gif

Kod mene ne ide nikako. grrr Od sutra cu se kaznjavati necim kada mi se pripali cigareta. Ne znam vise sta da radim. Tabex i lekove (zbog druge terapije necu da koristim) a adikcija je jaca nego sto sam mislio. Kada sam alkohol mogao da ostavim posle godina razvaljivanja barem 2 put nedeljnom do te mere da ne pijem vise od godinu dana, cak i kada sam u drustvu uzmem Coca Colu, a cigaretu zapalim kada se skuva kafa ili kada ugledam kako neko pusi. Must quit!

Тачно памтим датум, 21. 1. 1996.
Без никотинских фластера, жвака, лекова, акупунктуре, психолошке подршке...
На суво.
А имао сам 15,5 година дуванског стажа, по две пакле дневно, кад бих играо првенствене партије за шах клуб и по три!
Требало је да оставим дан раније, валда је био понедељак, а у Србији све почиње понедељком!:hahaha:
Али 20. јануар је Свети Јован, наша крсна слава, и сви се окупе, обе сестре и зетови, а сви пушачи и јасно ми је било да од остављања дувана неће бити ништа, тако да сам га баталио дан каснија...
И до данас ни цигарете.
А пре коначног прекида остављао сам дуван не баш десет пута, али скоро толико, једном чак на три месеца и, нажалост опет почињао.

Poslednja izmena:
Тачно памтим датум, 21. 1. 1996.
Без никотинских фластера, жвака, лекова, акупунктуре, психолошке подршке...
На суво.
А имао сам 15,5 година дуванског стажа, по две пакле дневно, кад бих играо првенствене партије за шах клуб и по три!
Требало је да оставим дан раније, валда је био понедељак, а у Србији све почиње понедељком!:hahaha:
Али 20. јануар је Свети Јован, наша крсна слава, и сви се окупе, обе сестре и зетови, а сви пушачи и јасно ми је било да од остављања дувана неће бити ништа, тако да сам га баталио дан каснија...
И до данас ни цигарете.
А пре коначног прекида остављао сам дуван не баш десет пута, али скоро толико, једном чак на три месеца и, нажалост опет почињао.

Bravo, ti si primer ostalima da se sve moze jakom voljom. Kao sto smo odvde vec mnogo puta pisali, nema nista bez cvrste odluke! :klap:

Da. Najvazznije je da reshimo chvrsto, onda je pobeda pre ili kasnije nasha.
Inache...ranije se moglo mnogo lakshe ostaviti pushenje. Pre svega, u pochetku je bio chist duvan, shto je ipak prirodna substanca, i moglo se jednostavno odluchiti "nechu vishe" i ne zapaliti vishe nikad. Prirodan duvan ima svostvo da se gasi ako ostavimo cigaretu u pepeljari, za razliku od ovih cigareta koje su dizjnirane da izgore u pepeljari.
Konkurencija na trzzishtu i potreba da se pojeftini a "unapredi" proizvod su izmenili sadrzzaj cigarete vrlo ozbiljno. Preko 4000 raznih shtetnih jedinjenja ima u njoj, koje nisu obavezni da navedu na paklici. Kada bi zaista hteli da ljudi prestanu da pushe, uveli bi obavezu da - kao i na prehrambenim proizvodima - odshtampaju sastojke umesto "umrlice". Fora je u tome shto je "umrlica" stimulativna i povechava stres, pa samim tim i pushenje, a spisak sastojaka bi odbio sve pushache u pokushaju. Samo kad znamo da je papir natopljen olovom da ti ravnomerno goreo... :bljak: Ta jedinjenja prave u kombinaciji neshto slichno kreku, pa je jako teshko ostaviti na suvo, i svaka chast svima koji su u tome uspeli, dokazuju da nije nemoguche.

Kod mene ne ide nikako. grrr Od sutra cu se kaznjavati necim kada mi se pripali cigareta. Ne znam vise sta da radim. Tabex i lekove (zbog druge terapije necu da koristim) a adikcija je jaca nego sto sam mislio. Kada sam alkohol mogao da ostavim posle godina razvaljivanja barem 2 put nedeljnom do te mere da ne pijem vise od godinu dana, cak i kada sam u drustvu uzmem Coca Colu, a cigaretu zapalim kada se skuva kafa ili kada ugledam kako neko pusi. Must quit!

Pristupi planski. Protivnik je tezzi od alkohola. Radi na dva nivoa: fizichkom i psihichkom.
Prvo napravi motivacioni spisak, zashto bi zzeleo da prestanesh, posle chesh na taj spisak pisati sve promene koje osechash. Ukloni iz kuche sve pepeljare, upaljache i ostali pribor. Ostavi jednu neotvorenu paklicu negde van domashaja da je imash, npr. na krovu kuche ili tako, vrlo nepraktichno...chisto da znash da imash ako bash,bash morash...onda ne hvata panika...
Lakshe je prestati u danima koji nema propisanu rutinu...kada ne idesh na posao i mozzesh da se ponashash kako zzelish...npr. da prespavash ceo prvi dan. :) Uz puno vode i chaj od pershuna, koja ti pomazze da izbacish otrove shto pre iz organizma, ti si "chist" za tri dana. Persen ili valerijana kapi koristi za smirenje ako osetish nervozu, kantarion kapsule protiv deresije ako se pojavi ( mozze i chokolada :)), suve shljive protiv zatvora i vodu protiv glavobolje. Ta tri dana je zgodnije ne izlaziti medju ljude vech se fokusirati na sebe i svoje potrebe. Fizichka aktivnost kao trchanje u prirodi i slichno che te preporoditi i "zamajati"
Kada osetish potrebu da zapalish, treba da odlozzish ideju za tri minuta, i ona nestaje. Dakle, pod tush! ili neshto drugo, shto je nezgodno raditi uz cigaretu...
Pishi svoje uspehe. Ako ipak zapalish, zapishi u svesku tachan datum, marku, vreme i razlog zashto si je zapalio.Otkloni zatim u glavi uzrok "zzelje" za cigaretom. Smisli alternativnu radnju.
Drzzim fige!

Zdravo svima...

u vise navrata sam pokusavao da ostavim duvan ali mi je najveci problem bio osecaj da mi nesto fali u plucima i aroma duvana...

naisao sam na uredjaj pod imanom elektricna cigareta i po onome sto oni tvrde mislim da bi mi pomoglo da ostavim duvan iz razloga sto ovog puta nebi imao osecaj praznine u plucima, nedostatak arome duvana kao i krizu zbog pada kolicine nikotina u krvi...

e sada naisao sam na 3 vrste tecnosti to jes ulja za te cigarete ... ulje sa nikotinom , ulje sa malom dozom nikotina i ulje bez nikotina...

planiram da prvo pocnem sa nikotinom jedno mesec dva... pa da par meseca pusim sa malom dozom nikotina pa na kraju poslednjih par meseci bez i malo nikotina...

e sada zanima me misljenje ljudi koji koriste ovu napravu da mi kazu svoja iskustva i da ako mogu me upute na koju marku da pazarim i tako to...

namerno necu staviti ime marke koju zelim da uzmem da nebi moderatori pomislili da reklamiram neki proizvod...

Molim ljude da mi iz licnog iskustva kazu osnovne stvari

HVALA :)

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back