Nepušački kutak : Ostavite pušenje sa nama!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Hvala ti Blesaca, evo, upravo sam popušila poslednju cigaru i već me hvata panika. Nikorete su mi uslovno u prvi mah pomagale, a onda sam uhvatila sebe, kako već imam žvaku u ustima i onda zapalim, onako bez neke potrebe. Valjda mi organizam nema potrebu za nikotinom nego baš za cigarom. Ovaj put IDEM NA SUVO, pa šta bude. Sad idem u šetnju do Dunava. E tu će da bude problem, navika mi je da pustim dete da trči okolo, ja sednem na kej, zapalim i Bog da me vidi... e sad videću kako će da mi bude. U svakom slučaju javljam se na forum
Kako ide?
Najbolje je probati NA SUVO!
Pozdrav!:bye:

drma me danas jaka kriza,a zaš
to????dokle????:dash::dash::dash::dash::dash::dash:

Ma ti to samo mislis da je kriza iz ne znam kog razloga. Pa znas koliko je vec proslo? Pa ti si sada ozbiljan nepusac, ne misli nikako na to djubre. To je proslost za tebe. Pomisli samo kroz sta si sve prosla da bi dosla do ovog cilja i sada da sve to upropastis jednim dimom zbog koga bi se sutra sigurno kajala. Nikome vise ne bi mogla da kazes da si nepusac nego da si pokleknula, jednostavno nisi imala dovoljno kvrca u glavi da to prevazidjes. A nije tako je li??? Nadji sebi zanimaciju i samo dalje, nikako nazad. A vatromet?? Ajde javi kako je bilo! Pozdrav!:cmok2:

Prvo da cestitam na odluci:klap:

Sto se tice tvog problema probaj kapsule zelenog caja ili zeleni caj uopste ako mozes da ga pijes ( meni je jako gorak), ali samo u rinfuzi. Ono u kesici je katastrofa i nema nikakav efekat. On ubrzava metabolizam bas dosta pa bi trebalo da ti pomogne. Ako pijes caj 5 solja dnevno a kapsule su najjeftinije koje sam ja nasla u Liliju neke italijanske na slovo V... mislim. 600 din 150 kom. :bye:

Definitivno cu da probam sa tim kapsulama,jer drugacije ne vredi.Situacija je ista:confused: Nocas sam morao da popijem dve dulcolax tablete,za cisnjenje..Jer bih u suprotnom eksplodirao :eek:
Inace,juce sam bio na vikendici,rostiljao sa drustvom i uzivao sam u prirodi BEZ CIGARA :) moram da priznam da mi je na momente doslo da uzmem samo jedan dim,onako posle rostilja uz kafu..Ali nisam ;) izdrzao sam,i na kraju sam bas bio ponosan,neverovatno je da ta kriza ne traje ni 10-ak sekundi...Dovoljno je samo toliko,i prodje.Sada sam definitivno uvideo da i bez cigare moze da se uziva u drustvu,u picu..i jos je mnogo,mnogo lepse :)

Inace danas je 1 mesec i 5 dana :)

Samo hrabro i ubijajte tog malog djavola,moj polako ali sigurno skoro vise nije ziv ;)

Samo hrabro i ubijajte tog malog djavola,moj polako ali sigurno skoro vise nije ziv ;)[/QUOTE]

Blago tebi,meni preksutra 1 mjesec,a juče i danas me razbi kriza,nije mi ovako bilo ni prva 3 dana, ni 7.mi ni 21-i.....strašno.....ne pomaže ni alen kar,ni voda,grickalice,jedino bježim od društva pušača kao od đavola,jer bih danas zgrabila cigaru i zapalila samo ako neko pored mene zapali....
nećuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu:dash::dash::dash::dash::dash::dash::dash::dash::dash::dash::dash::dash::dash::dash::dash::dash::dash::dash::dash::dash::dash:

Blago tebi,meni preksutra 1 mjesec,a juče i danas me razbi kriza,nije mi ovako bilo ni prva 3 dana, ni 7.mi ni 21-i.....strašno.....ne pomaže ni alen kar,ni voda,grickalice,jedino bježim od društva pušača kao od đavola,jer bih danas zgrabila cigaru i zapalila samo ako neko pored mene zapali....
nećuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu:dash::dash::dash::dash::dash::dash::dash::dash::dash::dash::dash::dash::dash::dash::dash::dash::dash::dash::dash::dash::dash:
Da se nisi usudila :azdaja:
Ma salim se, neces ti, znam ja :zag:
Samo pomisli da i ova ova kriza kako je dosla tako ce i da prodje.
A ti ces ostati nepusac :super:

@jav74
Izadji malo,prosetaj!

jesam bole i šetala danas po ovom toplom danu...pregurala sam nekako....ali nemam objašnjenje za ovo danas i juče....Da nema PIPI nekakvo objašnjenjenje????živo me interesuje razlog ove krize....analizirala sam je sa svake strane,stres nije,dosada nije,žurka nije,ponuda od strane pušača nije.....šta je onda i zašto se javila i uhvatila me nespremnu????spržila sam grlo danas sa mentolom strong,ali pala nisam:klap::klap::klap:

Ma ti to samo mislis da je kriza iz ne znam kog razloga. Pa znas koliko je vec proslo? Pa ti si sada ozbiljan nepusac, ne misli nikako na to djubre. To je proslost za tebe. Pomisli samo kroz sta si sve prosla da bi dosla do ovog cilja i sada da sve to upropastis jednim dimom zbog koga bi se sutra sigurno kajala. Nikome vise ne bi mogla da kazes da si nepusac nego da si pokleknula, jednostavno nisi imala dovoljno kvrca u glavi da to prevazidjes. A nije tako je li??? Nadji sebi zanimaciju i samo dalje, nikako nazad. A vatromet?? Ajde javi kako je bilo! Pozdrav!:cmok2:

evo sam,vendi,pregurala ova 2 dana......jedva,ali uspjelo je...:lol::lol::lol:

Eto vidis jav, moze se. Nije lako ali ipak se moze. Samo ne misli na krize molim te, a te ne bi hvatala jos veca panika: "kako cu, sta cu, da li cu izdrzati i slicno". :klap:Evo sada mozemo da kazemo da si ti odlican primer kako se moze izbeci taj mali otrov iako je dosadan i uporan. Pozdravljam te puno i ponosna sam na tebe! :klap::klap::ok::pivce:
p.s. i ne opterecuj se da trazis odgovor zasto ti se to dogodilo. Ne zelim da te demoralisem, ali ljudi zapale posle godinu dana nepusackog staza, tako da nemoj da trazis razloge. To se jednostavno desilo i tacka. Idemo dalje!

Definitivno cu da probam sa tim kapsulama,jer drugacije ne vredi.Situacija je ista:confused: Nocas sam morao da popijem dve dulcolax tablete,za cisnjenje..Jer bih u suprotnom eksplodirao :eek:
Inace,juce sam bio na vikendici,rostiljao sa drustvom i uzivao sam u prirodi BEZ CIGARA :) moram da priznam da mi je na momente doslo da uzmem samo jedan dim,onako posle rostilja uz kafu..Ali nisam ;) izdrzao sam,i na kraju sam bas bio ponosan,neverovatno je da ta kriza ne traje ni 10-ak sekundi...Dovoljno je samo toliko,i prodje.Sada sam definitivno uvideo da i bez cigare moze da se uziva u drustvu,u picu..i jos je mnogo,mnogo lepse :)

Inace danas je 1 mesec i 5 dana :)

Samo hrabro i ubijajte tog malog djavola,moj polako ali sigurno skoro vise nije ziv ;)

Svaka cast:klap:
Samo tako nastavi. Videces bice jos gomila situacija koje ces vezivati za cigare misleci da ti trebaju ali samo reci NE. Kako je lepo objasnila Pipi samo treba unapred da se zamislimo u situacijama sa kojima smo bili sa cigarama sada bez cigara. One nas ne odrecuju i ne popravljaju zabavu. Samo tako nastavi:ok:

Samo da vas sve pozdravim i da prijavim da sam kupila sinoc Nikorete i da nemam potrebu da zapalim od tad, ne znam kako ce biti posle. Inace pre toga sam par puta zapalila prethodnih dana, jer sam bas bila neraspolozena, nisu mi nesto ni prijale, cak su mi postale teske, pitala sam se zasto uopste pusim. Znaci samo: ZAVISNOST i nista drugo.

Blesaca, vidim da si ti pisala da koristis Nikorete, pa bih da te pitam koliko dnevno, i osecas li neka nezeljena dejstva. Meni se cini da me od sinoc malo boli glava i osecam se pomalo umorno, a mozda mi se samo tako cini. Medjutim, izguglala sam kasnije na nekim stranim sajtovima da se ljudi opasno zale na ove zvake, em su visoko adiktivne (ostanu na njima godinama), a uglavnom svi se zale na niz losih efekata: gubitak kose, slabljenje zuba, stomacne tegobe i sta sve ne... Evo jednog sajta:
http://www.askapatient.com/viewrating.asp?drug=18612&name=NICORETTE

dozon, treba da budes ponosan sto si se izbavio iz ovog pakla, ti si slobodan, itekako si uspeo, ceeeestitam :)

Fairy Girl
ja sam shvatila da su te situacije koje opisujes samo stvar navike, i mislim da nikad nije moguce da zavisnost toliko ovlada zivotom da toliko postane strasno. Bar ja nikad nisam imala takvo iskustvo u odvikavanju niti poznajem nekog takvog.
Ono sto mi je bilo strasno je to sto sam bila rob cigareta, pusila sam uvek cak i kad sam bila bolesna, a za vreme ispita toliko sam pusila da sam se trovala, lisavala sam svoje telo energije i dovodila ga u stanje uzasne iscrpljenosti. Slazem se u potpunosti da je sve to do nasih ispranih mozgova plus ono malo fizicke zavisnosti koja se moze resiti neuzimanjem ni jedne cigarete par dana.
Jedino sto je tesko u odvikavanju je izboriti se sa povremenim naletima krize, inace u medjuvremenu, stalno ces misliti kako odvikavati se zaista nije nista posebno, i kako je ustvari lako. Neki ljudi cak uopste nemaju krize, valjda su to oni kojima se cigarete smuce za celi zivot i odluce da nikada vise ni po koju cenu nece pusiti.
Sve ide prilicno glatko kad zelis da ostavis, a ne kad ostavljas jer mislis da trebas, zbog zdravlja, novca i drugih razloga. Meni je uvek bio najjaci motiv oslobadjanje od ropstva i svest da neuporedivo bolje izgledam kad ne pusim.

Fairy Girl, samo napred, i srecno, tu smo za tebe :)

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back