Kada sam prvi put pochela terapiju Zybanom, i shvatila da deluje, strashno sam se prepala kako chu ja bez cigareta u zzivotu i prestala - da pijem lek!

Pa ti vidi. Posle nekog vremena razmishljanja i rada na odluci da ostavim, pochnem terapju ponovo ( Taj prekid terapije je bio ozbiljan prekrshaj- to nisu bezazleni lekovi i treba se pridrzzavati uputstva!) i uspeshno ostavila cigarete....a onda mi se pochela javljati panika KAKO CHU JA BEZ CIGARETA AKO NE PIJEM LEK!
Znachi, sumanuche mozga, da ti kazzem. Tada sam shvatila koliko je jaka psihichka zavisnost od cigareta....mnogo jacha od fizichke protiv koje ima i lek a i simptomi fizichke nelagodnosti su tako blagi da se mozze i na suvo pregurati ako nas psihichka zavisnost ne sprechava previshe.
Kao shto vidish, cigarete nam pre svega unishte samopouzdanje i to vrlo temeljno - pochnemo da verujemo da smo toliko nesposobni za zzivot da nismo u stanju ni da dishemo bez drzzanja za slamku, pa makar ona bila otrovna.
Evo shta je ISTINA:
MI SMO TOLIKO JAKI I SPOSOBNI I VESHTI I LEPI I PAMETNI I ZABAVNI I ATRAKTIVNI I NEUSTRASHIVI DA SVE, ALI ZAISTA SVE MOZZEMO MNOGO LAKSHE, BRZZE, BOLJE I LEPSHE bez otrova koji nam drzzava podmeche kako bi nam izvukla josh novca, ko da porez i parking servis i saobrachajna policija nisu dovoljni!
Zaista mozzemo, evo ja sam se uverila, godinu dana, dva meseca i 18 dana zzivim sjajno i slobodno svoj zzivot bez straha od bolesti i robovanja navici.