gost 151949
Zainteresovan član
- Poruka
- 495
Stojim iza svake rečenice koju sam o tvom tekstu napisala i sa tobom sam završila raspravu.

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Stojim iza svake rečenice koju sam o tvom tekstu napisala i sa tobom sam završila raspravu.![]()
Potpisujem.
Ovo nije tema za pametovanje. Ko ne zzeli da pomogne, vech samo da izgleda pametniji od svih ostalih, nek ide na politiku.
Zovi ti dragi psiho samokontrolu kako god hochesh, svodi se na isto. A onih sedam dana su pravilo po chijim merilima? A ako ne uspe za sedam dana da radi shta? Odustane? Zlonamerno, rekla bih i ja. Uz malo samodiscipline, nasha tamna strana mozze ostati pod kontrolom chak i na forumu.
...ovaj savet zvuči kao da se neko dugo godina intravenozno rokao nikotinom pa se sad skida
Čitam ovde neke ispovesti nikotinskih iskušenika i sve što vidim je forsiranje i insistiranje na samokontroli prilikom ostavljanja cigareta, što na duže staze neće doneti ništa kvalitetno, dok je više nego primetno odsustvo pominjanja samodiscipline u pokušaju ostavljanja cigareta.
Ako pušač ne može valjano da se skine sa cigareta za 7 dana, tj ako ne može potpuno da prestane da misli o cigaretama i da nema želju za istim u toku 7 dana (bez obzira koliko dugo i koliko dnevno je pušio), onda je džaba krečio...sve preko 7 dana će u budućnosti ostaviti vidljive psihičke posledice na nepušača u pokušaju, jer će se osoba prilikom ostavljanja vrteti u začaranom krugu pokušaja samokontrole, samoograničavanja i ispoljavanja slabosti ( kao npr. menjanje navika drugih da bi vama bilo lakše tokom ''kritičnog'' perioda), a takođe, više nego često se dešava da osobe koje su ostavile cigarete nakon ''duge i junačke borbe'', kasnije, tokom svog novog nepušačkog staža, u društvu samo pričaju i mantraju o cigaretama, duvanu, nikotinu, i na taj način vrlo jasno prikazuju da se psihički nisu rešili svog ''problema'', već su ga samo potisnuli negde dublje ili duboko u sebe. Samodisciplina, a ne samokontrola!
...A jel bi mogla da shvatiš ako je od nekoga ko je ostavio cigarete?
The rating scale is from 1 to 6. 1 denotes the drug with the strongest addictive tendencies, while 6 denotes the drug with the least addictive tendencies.
HENNINGFIELD RATINGS
Substance Withdrawal Reinforcement Tolerance Dependence Intoxication
Nicotine 3 4 2 1 5
Heroin 2 2 1 2 2
Cocaine 4 1 4 3 3
Alcohol 1 3 3 4 1
Caffeine 5 6 5 5 6
Marijuana 6 5 6 6 4
BENOWITZ RATINGS
Substance Withdrawal Reinforcement Tolerance Dependence Intoxication
Nicotine 3* 4 4 1 6
Heroin 2 2 2 2 2
Cocaine 3* 1 1 3 3
Alcohol 1 3 4 4 1
Caffeine 4 5 3 5 5
Marijuana 5 6 5 6 4
http://www.druglibrary.org/Schaffer/LIBRARY/basicfax5.htm
prosto moram da se vratim još jednom na ovog člana foruma @psihotronik
znači tip nam sasvim direktno govori kako je prestajanje pušenja cigareta
akcija unapred osuđena na propast, zato jer bivši pušači koji i posle 7 dana
od prestanka pušenja razmišljaju o cigaretama i imaju neodoljivu potrebu da
zapale jednu, ustvari imaju psihičke probleme i da njihov problem nije droga
nikotin, osvrnuo bih se da je nikotin droga, već da ti ljudi ustvari imaju problem
samodiscipline. samokontrole i predpostavimo, niza psihijatrijskih problema.
dakle mi, bivši pušači, ljudi koji su ostavili pušenje cigareta, mi smo po gore
pomenutom članu ovog foruma ludaciako i posle 7 dana od prestanka
pušenja cigareta imamo bilo kakvu vrstu želje za cigaretom.
svaka odrasla osoba, koja je svesna svojih postupaka, pa i postupka ostavljanja
nikotina koji je droga, sebe ne da ne smatra ludakom, već se smatra i treba da se
smatra neverovatno hrabrom i velikom ličnosti, koja je donela čvrstu odluku da
definitivno raščisti sa nikotinom, pušenjem, drogom...
tako da drage moje i dragi moji ostavljači duvana i cigareta
smatrajte se, zato jer vi i jeste velike i hrabre osobe koje zaslužuju svako poštovanje
Odavno ne procitah nesto ovako besmisleno.Ako pušač ne može valjano da se skine sa cigareta za 7 dana, tj ako ne može potpuno da prestane da misli o cigaretama i da nema želju za istim u toku 7 dana (bez obzira koliko dugo i koliko dnevno je pušio), onda je džaba krečio...sve preko 7 dana će u budućnosti ostaviti vidljive psihičke posledice na nepušača u pokušaju, jer će se osoba prilikom ostavljanja vrteti u začaranom krugu pokušaja samokontrole, samoograničavanja i ispoljavanja slabosti ( kao npr. menjanje navika drugih da bi vama bilo lakše tokom ''kritičnog'' perioda), a takođe, više nego često se dešava da osobe koje su ostavile cigarete nakon ''duge i junačke borbe'', kasnije, tokom svog novog nepušačkog staža, u društvu samo pričaju i mantraju o cigaretama, duvanu, nikotinu, i na taj način vrlo jasno prikazuju da se psihički nisu rešili svog ''problema'', već su ga samo potisnuli negde dublje ili duboko u sebe. Samodisciplina, a ne samokontrola!
Dragi drugari! Evo mene ponovo sa vama, po ko zna koji put. Ali ne zelim da brojim svoje neuspehe, vec da se ozborim da ostavim cigarete. Danas mi je bio prvi dan i nisam htela da pisem dok ne vidim da li cu danas izdrzati bez cigarete. Presrecna sam jer sada krecem na spavanje a duvan mi nije bio drustvo ceo dan. Sutra idem dalje. Nadam se da cu uspeti a i vama ostalima zelim puno srece!
Podstakla si me da pogledam koliko je ljudi ucestvovalo na temi i rec je o broju vecem od 450!!! ako je bar 10% ostavilo cigarete trajno, nije bilo uzaludno![]()
Bravo za sve nove nepusace!!!
Zasluzujete postovanje![]()
Dragi drugari! Evo mene ponovo sa vama, po ko zna koji put. Ali ne zelim da brojim svoje neuspehe, vec da se ozborim da ostavim cigarete. Danas mi je bio prvi dan i nisam htela da pisem dok ne vidim da li cu danas izdrzati bez cigarete. Presrecna sam jer sada krecem na spavanje a duvan mi nije bio drustvo ceo dan. Sutra idem dalje. Nadam se da cu uspeti a i vama ostalima zelim puno srece!