Nepušački kutak : Ostavite pušenje sa nama!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sada je 2 sata posle ponoci i ja ne mogu da spavam. Nema nikoga naravno u ovo doba na forumu a ja hocu da poludim. Moj muz je otisao na spavanje i ostavio je kutiju sa cigaretama evo u koje ja gledam. Ne zelim da ih uzmem, ne mogu da spavam. Da li je i neko od vas imao ovolike probleme. Ostavljam ih na "suvo". Ne koristim flastere, tablete i ostala pomagala. Ali zato evo opet sam gladna. Verovatno pisem nepovezano ali odoh ja da pojedem neku vocku, pa cu videti sta cu. Ne zelim da popustim!!!

Vendika, nadam se da si izdrzzala....
ako nisi,reorganizuj se, potrebno je da trazzish pomoch pri ostavljanju. Od muzza, iz apoteke itd...jachina zavisnosti koju stvara nikotin nadmashuje vishestruko jachinu zavisnosti od heroina a u kombinaciji sa amonijakom koji sada dodaju nesmetano u cigarete ne smem ni da pomislim. To je zadatak koji mozze lako da prevazidje stari metod "snagom volje" i da se demoralishesh neuspesima...a ti si valjda fajter, chim to radish bez ikakvih pomagla, znachi napred u bitku, svim sredstvima, pobeda je tvoja!
analiziraj situaciju od nochas. Osechala si nekomfor: nesanica, nervoza, glad...i "pozzelela" cigaretu. Ovi simptmi mogu da ukazuju na neki sasvim drugi problem u tvom zzivotu trenutno, od PMS-a do nekih stresnih zzivotnih situacija i ti problemi se ne mogu reshiti cigaretom, mogu se njome samo gurnuti pod tepih... Pokushaj da utvrdish uzrok svoje nelagode, jer nelagoda uvek vodi ka ideji o zapaljivom "reshenju" Taj mehanizam smo ristob i ja vech objasnili, glas opstanka se javlja sa pogreshnom porukom.
Uzmi neki biljni preparat za smirenje, hrani se redovno na 4 sata manjom kolichinom hrane, uzmi neki multivitaminski preparat, proveri da li je PMS u pitanju, ako jeste, postoje preparati i za to da se kupe i bacaj muzzu cigarete kroz prozor kada ti ih tako ostavi...neophodno je da ti u ovom prvom periodu bude od pomochi, shto mu trebash objasniti, sve tachno shto ochekujesh od njega, da ti bude prijatelj i podrshka, da skloni pepeljare za sobom, bilo bi fino da pushi na terasi ili prozoru neko vreme, bar dve nedelje da ojachash, pa posle nek nastavi po starom ako bash mora. NEmoj potceniti snagu nikotina...to je ozbiljan protivnik, ali nije nesavladiv. Morash ceo proces ostavljanja odraditi od pochetka do kraja, kao antibiotike shto pijesh celu kutiju, ne smesh prestati sa merama opreza chim malo ostavish cigarete i da se vratish starim navikama...jer one te vode direktno u situaciju od nochas.
Drzzim ti fige!

Poslednja izmena:
Sada je 2 sata posle ponoci i ja ne mogu da spavam. Nema nikoga naravno u ovo doba na forumu a ja hocu da poludim. Moj muz je otisao na spavanje i ostavio je kutiju sa cigaretama evo u koje ja gledam. Ne zelim da ih uzmem, ne mogu da spavam. Da li je i neko od vas imao ovolike probleme. Ostavljam ih na "suvo". Ne koristim flastere, tablete i ostala pomagala. Ali zato evo opet sam gladna. Verovatno pisem nepovezano ali odoh ja da pojedem neku vocku, pa cu videti sta cu. Ne zelim da popustim!!!

Draga Vendi,

u potpunosti te razumem...Ja u tim trenucima teško da poverujem da će trenutak proći, ali prođe. Nekako. I nije lako. ALi ide, dan za danom, i nekako sve je lakše. MAda kad drmne, onda stisni zube, popi čaj od valerijane i kantariona, ili uzmi Persen, ko što Pipi kaže. i drži misao u glavi da nisi ti nervozna, već ta aždaja koja polako umire, jer joj ne daješ više cigare. Ti već jesi slobodna:) Al, evo da ti kažem ja sam i danas preplakala prepodne, a bila sam na jezeru, vozila biciklu 20 km, i opet me stiglo. Al, eto i prošlo. Nisam popustila, nemoj ni ti;)

Plači, i oslobodi emocije...Proći će nas uskoro:zag:

Ja sam vise puta pokusavala da ih ostavim na suvo i nije mi uspevalo sada pijem tabex i guram nekako dan za danom.Kriza ima ali prodju.Sesti dan sam isplakala reku suza,onda mi je cerka rekla(ima 20god):"pogresno razmisljas ja sam mnogo ponosna na tebe i trebala bi i ti da bude na sebe umesto sto tugujes".Kad mi dodje da zapalim setim se koliko su mi smetale i koliko sam se gusila.Ostavila sam ih iz cisto finasiskih razloga ne zaradjujem toliko da mogu da trosim 140din na kutiju cigareta,na zdravle nisam mislila.Ranije sam pila bar 2 kafetina dnevno i bar jedan ranisan,sad me ne boli ni glava ni zeludac.

pozz svima 9 dan

Ja sam vise puta pokusavala da ih ostavim na suvo i nije mi uspevalo sada pijem tabex i guram nekako dan za danom.Kriza ima ali prodju.Sesti dan sam isplakala reku suza,onda mi je cerka rekla(ima 20god):"pogresno razmisljas ja sam mnogo ponosna na tebe i trebala bi i ti da bude na sebe umesto sto tugujes".Kad mi dodje da zapalim setim se koliko su mi smetale i koliko sam se gusila.Ostavila sam ih iz cisto finasiskih razloga ne zaradjujem toliko da mogu da trosim 140din na kutiju cigareta,na zdravle nisam mislila.Ranije sam pila bar 2 kafetina dnevno i bar jedan ranisan,sad me ne boli ni glava ni zeludac.

pozz svima 9 dan
Divno je sto je cerka ponosna na tebe i ponosna je sa razlogom, samo joj reci da to nije tuga iako tako izgleda, nego nervni sistem prezivljava apstinencijalnu krizu. :)
Polako se zavrsava najgora faza :aha:
Dobro je sto si imala dovoljan motiv da ostavis cigarete, makar to bilo zbog novca, ali sada ne bi bilo lose da se ponovo "programiras" tako da cak ni kada bi te cegarete bile besplatne ti ne bi propusila. Mozda ne bi bilo lose da razmislis i o tome, posto se na kraju sve svede na to kako razmisljamo o ovom problemu, a ne samo o odvikavanju. Sada si svakim danom sve jaca, kriza ce popustiti i sada radis na ucvrscivanju motivacije, a mi smo naravno uz tebe da zajedno pronadjemo razloge koji ce te zauvek odvojiti od tog smeca.
Svaka cast za ovo do sada!!!:klap:

Divno je sto je cerka ponosna na tebe i ponosna je sa razlogom, samo joj reci da to nije tuga iako tako izgleda, nego nervni sistem prezivljava apstinencijalnu krizu. :)
Polako se zavrsava najgora faza :aha:
Dobro je sto si imala dovoljan motiv da ostavis cigarete, makar to bilo zbog novca, ali sada ne bi bilo lose da se ponovo "programiras" tako da cak ni kada bi te cegarete bile besplatne ti ne bi propusila. Mozda ne bi bilo lose da razmislis i o tome, posto se na kraju sve svede na to kako razmisljamo o ovom problemu, a ne samo o odvikavanju. Sada si svakim danom sve jaca, kriza ce popustiti i sada radis na ucvrscivanju motivacije, a mi smo naravno uz tebe da zajedno pronadjemo razloge koji ce te zauvek odvojiti od tog smeca.
Svaka cast za ovo do sada!!!:klap:

Hvala ti puno za ovaj post.
Ovo chu da primenjujem u redovnim vremenskim razmacima...da posle godinu dana, dve godine itd, pronadjem nove, aktuelnije motive da ostanem nepushach...reshila si mi problem slabljenja motivacije...posle dve godine nepushenja, zaista su prevazidjeni inicijalni motivacioni razlozi. Posle treba nachi odgovarajuche razloge da se ne propushi ponovo. Nakon par godina, zaboravimo neugodnosti pushenja i to nas slabije motivishe da ne povuchemo koji dim. Posle motivaciju treba nachi u nechem drugom, mozzda u napretku kao lichnosti...moram josh da razmislim o ovome...

Moj cilj je da otkrijem kako ostati uspeshno nepushach :D

Hvala Vam mnogo svima na recima podrske. Ne, nisam popustila sinoc pred cigaretom iako mi je bila uzasna noc. Danas je evo treci dan bez cigarete, ide polako noc i nadam se nece biti kao ona sinoc. Sto se hrane tice ista stvar, mogla bih da jedem bukvalno na svakih pola sata i pijem dosta vode. Javljam se ponovo i da znate ovaj forum je superrrrrrrrrr mnogo pomaze!

Hvala Vam mnogo svima na recima podrske. Ne, nisam popustila sinoc pred cigaretom iako mi je bila uzasna noc. Danas je evo treci dan bez cigarete, ide polako noc i nadam se nece biti kao ona sinoc. Sto se hrane tice ista stvar, mogla bih da jedem bukvalno na svakih pola sata i pijem dosta vode. Javljam se ponovo i da znate ovaj forum je superrrrrrrrrr mnogo pomaze!
Znas sta, SVAKA TI CAST! Za ta tri prva dana treba biti heroj i uspela si!!! Kada si ovo pregurala svaki sledeci dan ce biti mnogo laksi, narocito posle prve nedelje!
Da znas da si me obradovala u ove sitne sate!:D

Znas sta, SVAKA TI CAST! Za ta tri prva dana treba biti heroj i uspela si!!! Kada si ovo pregurala svaki sledeci dan ce biti mnogo laksi, narocito posle prve nedelje!
Da znas da si me obradovala u ove sitne sate!:D

Hvala Harmony do neba! Opet je pocela da me hvata kriza i usla sam na forum. Da znas kada citam tvoje i od Pipi komentare sramota me je da zapalim. Naravno i ostali su super i mislim da cemo uspeti. Ima mnogo dobrih iskustava gde covek moze da nadje sebe pa tako naravno i da pomogne sebi. Evo opet su kasni sati, ja nervozna, gladna, ali necu samo ja da kukam. Pa nije valjda samo meni tesko:dash: I ostali prolaze kroz isti period. Procitala sam knjigu od Allana Cara i prvi put mi nije pomogla, a sada iznova kad god me uhvati kriza ja citam iz knjige neke bitne stvari. POZDRAV!!!:klap:

Hvala Harmony do neba! Opet je pocela da me hvata kriza i usla sam na forum. Da znas kada citam tvoje i od Pipi komentare sramota me je da zapalim. Naravno i ostali su super i mislim da cemo uspeti. Ima mnogo dobrih iskustava gde covek moze da nadje sebe pa tako naravno i da pomogne sebi. Evo opet su kasni sati, ja nervozna, gladna, ali necu samo ja da kukam. Pa nije valjda samo meni tesko:dash: I ostali prolaze kroz isti period. Procitala sam knjigu od Allana Cara i prvi put mi nije pomogla, a sada iznova kad god me uhvati kriza ja citam iz knjige neke bitne stvari. POZDRAV!!!:klap:

Bravo Vendi:klap:

Meni počinje 7.dan. I puši mi se...Opet.

:
Bravo Vendi:klap:

Meni počinje 7.dan. I puši mi se...Opet.

Ne dozvoli da te to malo cudoviste opet navuce na zlo! Ono samo vapi da ga mi hranimo a ako ne pusimo, uginuce! Ha ha bas sam pametna (samo bi volela da znam koliko dugo to cudoviste moze da trazi nikotin). Citala sam da ljudi i posle godinu dana imaju zelju da zapale!
Evo mene i nocas vilenim po kuci, od spavanja nema nista a posto je 3 i 15 posle ponoci znaci da pocinje cetvrti dan kako ne pusim. Nadam se da ce i ove nesanice nastati, kao i zelja za cigaretom samo ne znam kada!
Pisite svoja iskustva, hvala unapred!:cmok:

To chudovishte je u nama zauvek..............neki ljudi propushe posle 20, 30 godina nepushenja.....nema opushtanja, od sad pa nadalje chemo morati biti svesni njegovog prisustva i drzzati ga pod kontrolom.

Dobra vest je da njegova moch slabi....ove neprijatnosti i muke koje nam priredjuje u pochetku vrlo brzo nestaju, ali moramo biti svesni da kada recimo posle dve godine (kao shto se meni desilo par puta :dash:) chudovishte slabashnim glasichem kazze: Daj mi samo jedan dimich, pa neche ti biti nishta od toga, ne treba da budemo popustljivi ni sluchajno. Ta zverchica i najmanjim unosom nikotina ojacha na prvobitnu snagu.
Kao "Onajchijeseimenepominje" u Harry Potter-u. :cool:

:

Ne dozvoli da te to malo cudoviste opet navuce na zlo! Ono samo vapi da ga mi hranimo a ako ne pusimo, uginuce! Ha ha bas sam pametna (samo bi volela da znam koliko dugo to cudoviste moze da trazi nikotin). Citala sam da ljudi i posle godinu dana imaju zelju da zapale!
Evo mene i nocas vilenim po kuci, od spavanja nema nista a posto je 3 i 15 posle ponoci znaci da pocinje cetvrti dan kako ne pusim. Nadam se da ce i ove nesanice nastati, kao i zelja za cigaretom samo ne znam kada!
Pisite svoja iskustva, hvala unapred!:cmok:

Dobro je, prošlo je...AL kad će iz glave da nestane, ne znam. Možda je pogrešno što imam očekivanje da kad se probudim, neće mi prvo u glavi biti "naš nekadašnji ritual", i svaki put me sačeka...Pa se pomalo razočaram.I postanem malodušna...
Al ide vreme, i hoću i o ostalim stvarima u životu da razmišljam!!! Hoću da mi prevagne osećaj da je SVE KAKO TREBA DA BUDE, baš sad, i baš kao nepušaču:lol:

Idemo dalje...

Znate shta sam primetila? Ponashamo se prema cigareti kao prema ljubavnom partneru. Poshto sam zzensko, prichachu o cigareti u mushkom rodu:

Zaljubila se ja u njega, Winstona, bash zato shto je bio losh dechko, mama ga nije prihvatala nikako ali sve odrasle devojke su ga imale...i taj Winston je bio jako, jako losh prema meni, maltretirao me je i gushio i pretio da che da me ubije ali sam ja mislila da ne mogu da zzivim bez njega...budila sam se ujutru i prvo shto bih pomislila je on, sve sam radila s njim i po njegovim pravilima
Uskoro sam prestala da lichim na sebe, glas mi se promenio, ten, izbio mi je i poneki zub...bila sam sve slabija...svi su mi govorili da treba da ga ostavim ali ja vishe nisam znala kako da zzivim bez njega...kada sam konachno raskinula s njim gorke sam suze ronila i zzelela da mu se vratim, iako sam znala da me zlostavlja....mislila sam da mi je lepo s njim...
A ono, Winston je obichan smrad i ubica i shta che mi u zzivotu!!!

:zcepanje: Ajd recite, zar bi ostale sa takvim tipom u vezi?! (mushki neka samo zamene gospodina Winstona gospodjicom Davidoff)

P.S. Razvedite se od cigarete i prestanite da je volite, jer je obichan manipulator i nema nijedan kvalitet. Cheka vas neka druga ljubav, ona prava! :D

Poslednja izmena:
Znate shta sam primetila? Ponashamo se prema cigareti kao prema ljubavnom partneru. Poshto sam zzensko, prichachu o cigareti u mushkom rodu:

Zaljubila se ja u njega, Winstona, bash zato shto je bio losh dechko, mama ga nije prihvatala nikako ali sve odrasle devojke su ga imale...i taj Winston je bio jako, jako losh prema meni, maltretirao me je i gushio i pretio da che da me ubije ali sam ja mislila da ne mogu da zzivim bez njega...budila sam se ujutru i prvo shto bih pomislila je on, sve sam radila s njim i po njegovim pravilima
Uskoro sam prestala da lichim na sebe, glas mi se promenio, ten, izbio mi je i poneki zub...bila sam sve slabija...svi su mi govorili da treba da ga ostavim ali ja vishe nisam znala kako da zzivim bez njega...kada sam konachno raskinula s njim gorke sam suze ronila i zzelela da mu se vratim, iako sam znala da me zlostavlja....mislila sam da mi je lepo s njim...

:zcepanje: Ajd recite, zar bi ostale sa takvim tipom u vezi?! (mushki neka samo zamene gospodina Winstona gospodjicom Davidoff)

P.S. Razvedite se od cigarete i prestanite da je volite, jer je obichan manipulator i nema nijedan kvalitet. Cheka vas neka druga ljubav, ona prava! :D
:worth::worth::worth:

Pipi al` me nasmeja :zcepanje:

:klap: Ovo bi trebalo u praktični priručnik za sveže nepušače...Koji ne bi bilo zgoreg da sročiš i izdaš uskoro-...Pristup pomaže u potpunosti:manikir:

Ej Pipi extra je pricica.
Inace, to sam procitala i u nekim prirucnicima za ostavljanje cigareta. Kada ostavljas cigarete, to je kao da izlazis iz lose veze, uvek si znao da je to lose za tebe ali si se i dalje vracala/o toj losoj osobi i kad jednom odlucis da prekines, u pocetku nije lako- patis, ali na duze staze znas da cinis pravu stvar. Tako isto i sa cigaretam!

28dan! Inace zavrsila sam terapiju sa Tabexom i ide ok. Ostalo mi je jos tabletica pa bas ako uhvati kriza da progutam jednu. ;)

Ajde ljudi drzite se !:ok:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back