Nepušački kutak : Ostavite pušenje sa nama!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Luca :ok:
Evo me u sedmom danu ...
Baš je lepo kada posle 37godina puš-staža objaviš da si ne-puš pa imaš kod kolega i šefova opravdanje da se malo više DEREŠ kada treba da ih ubediš u nešto :zper: Oni naravno idu logikom:" Ma pusti je, jadna na odvikavanju" :andjeo:
Prekrasan je to osećaj, disati punim plućima. Imaš razloga da budeš ponosna na sebe. Hvali se, a kada osetiš da to nikog ne zanima niti je ikoga briga što si ostavila cigarete hvali sama sebe u ogledalu.
Bio jedan super jingle na HTV: devojka sama sebi šminkom na ogledalu ispisuje SUPER SI!

denden44 ti zaista imas razloga da budes ponosna na sebe.Zamisli posle toliko godina zestokog trovanja rekla si ne i u tome uspela.Ja ti od srca cestitam i samo nastavi dalje.Znam ja dobro koliko je tesko ali sve prodje i onda budes jos srecnija i ponosnija na sebe.Govori ti neko ko je nakon 30.g.prestao iz prve.Dakle grizla sam ja sve oko sebe ali ona odvratna droga vise nece u moj mozak.E tako i ti veruj posle svake krize posle bude jos lepsi osecaj.
Neka te ne iznenadi jos koje zestoko drmanje ali svako naredno je slabije.meni su se npr.poklopile neke jako ruzne stvari pa sam istovremeno morala da se izborim i sa depresijom.Samo budi pozitivna vedrog duha i to je pola pobede.Sve cestitke i samo napred

Pre nekih 10 dana sedim u drustvu i rucam sa nekom ekipom..Tu bio jedan momak koji je nepusac sigurno nekih 6 godina..Rucali onako lepo rostiljcic,ko je pusio on zapalio,a taj momak sto ne pusi 6 godina rece onako uz osmeh "Ah kako bi bilo dobro da zapalim jednu",ja se nasmejao i rekoh mu ma da,posle toliko godina da zapalis..I nastavili sa pricom svi,sprdali se,smejali,proslo mozda pola sata ja onako bacim pogled ka njemu on drzi zapaljenu cigaretu u ruci i uvlaci..Kroz mene samo prodje neka struja i pitah ga "Sta radis to jbt,sto si zapalio",a on naa to rece "Ne vredi,poriv je veliki,nisam odoleo".......Ja sam ga tu malo grdio i rekao mi,da je on u stvari sve ove godine uvek razmisljao o cigaretama,uvek je osecao taj poriv i zelju da zapali,i prelomio posle dobre klope i zapalio..Nekako sam se osecao pored njega porazeno na kratko,jer sam pomislio da ovo djubre od cigarete ipak uzima danak,kad tad..Medjutim to ipak zavisi do osobe koliko je jaka,da se ne sme opustati i smaci sa uma da se borba uvek vodi..Letece krize uvek nailaze,dovoljno snazne i vremenski duge da covek prelomi i ponovo se vrati tom poroku..Mi cemo neprestano voditi borbu protiv ovog zla,i moramo uvek biti fokusirani i mentalno jaki da iz te borbe izadjemo kao pobednici..Mali je korak do povratka na stare staze,mi smo jedna vrsta narkomana a droga nam je bio nikotin i jos nekoliko hiljada otrova koja su smestena u svaku cigaretu..Budimo i dalje jaki i fokusirani na nas cilj sto se tice cigareta,a to je da samo istrajemo u nepusenju ovog otrova kad smo vec uspeli da ga ostavimo..Velik je to uspeh i verujte,pusaci koji nas gledaju,nas koji smo ostavili cigarete,su veoma ljubomorni na nas jer su oni slabici i nisu dovoljno jaki da se upuste u tu avanturu i da se pozdrave sa prijateljem "cigaretom"..Idemo dalje u buduce pobede i to bez cigareta u dzepu!

Poslednja izmena:
skoro 2.5 god , strasno je to sto sam jedan period imala osecaj kao da je sasvim prirodno da rukom krenem ka paklici na stolu , pogotovo nakon dobre klope ... kao neki tik koji me prati . Veoma sam zahvalna sto postoji ovaj forum i ljudi koji su prosli sve to , neki i vise puta .... realno , da nije bilo ovih divnih ljudi verovatno bih pala i nakon 2 god.... Zaista se opustis mislis ok sam i neverovatno mi je bilo da i tada moze da naleti kriza , ali ja sam je sacekala manje vise spremna ;)
Srecno svima

Uf, tesko, tesko ... Onaj lahor od juce u mojoj glavi se pretvori u tajfun :dash:
Stalna zelja da zapalim koja oscilira u jacini I traje vise od 24 sata.
Pod Tabexom sam, bilo mi je cudno kako nemam has nikakve krize I nuspojave prvih 7 dana ali I mene dohvati :sad2:
Medjutim, kada sincic zapali u kuhinji, meni ZASMRDI. Sta me onda vuce ... Ah, da, I u PMSu sam :rumenko: mada CEO zivot tvrdim da je on precenjen ;) pa mi sad radi o glavi.

skoro 2.5 god , strasno je to sto sam jedan period imala osecaj kao da je sasvim prirodno da rukom krenem ka paklici na stolu , pogotovo nakon dobre klope ... kao neki tik koji me prati . Veoma sam zahvalna sto postoji ovaj forum i ljudi koji su prosli sve to , neki i vise puta .... realno , da nije bilo ovih divnih ljudi verovatno bih pala i nakon 2 god.... Zaista se opustis mislis ok sam i neverovatno mi je bilo da i tada moze da naleti kriza , ali ja sam je sacekala manje vise spremna ;)
Srecno svima

Ipred ogledala da sednes, i kazes sebi, nema vise, otislo.
A onda pocinjes da mantras i kazes sebi=== Svakog dana u Svakom pogledu Sve vise napredujem.:ok:

- - - - - - - - - -

Uf, tesko, tesko ... Onaj lahor od juce u mojoj glavi se pretvori u tajfun :dash:
Stalna zelja da zapalim koja oscilira u jacini I traje vise od 24 sata.
Pod Tabexom sam, bilo mi je cudno kako nemam has nikakve krize I nuspojave prvih 7 dana ali I mene dohvati :sad2:
Medjutim, kada sincic zapali u kuhinji, meni ZASMRDI. Sta me onda vuce ... Ah, da, I u PMSu sam :rumenko: mada CEO zivot tvrdim da je on precenjen ;) pa mi sad radi o glavi.

Sincic ti namerno prkosi, Provocira te i dalje.
Izbaci ga napolje , tj. kada hoce da zapali, kazi, sinak, aut, pa zavrsi sta si zapoceo, ne daj da ti kucu prlja otrovom, tj. neka te Ispostuje,a ne da ti tera inat, jer nema smisla, jer to te vuce, svesno, zato sto psiha ima to ubelezeno u podsvesti.
Da znas da tek kada prodje 15 godina, bices kao i svi nepusaci, organizam totalno zdrav.Istraj na tome.

denden44 dobo ti jutro.
Citam jutros uz kafu ove yvoje zadnje postove.Kao da vidim sebe.
Evo moj savet .
Poradi malo vise na svom mozgicu.On mora da shvati kako ono sto si bacila
nesmes nikada vise da probas.Razmisli samo da je tu necega bilo dobrog
zasto bi se ti i ja i svi ovoliko mucili da prekinemo.Sada moram na svadbu a sutra se spremi za kritike.
Hahahahahah salim se samo porazmisli o svemu

denden44 dobo ti jutro.
Citam jutros uz kafu ove yvoje zadnje postove.Kao da vidim sebe.
Evo moj savet .
Poradi malo vise na svom mozgicu.On mora da shvati kako ono sto si bacila
nesmes nikada vise da probas.Razmisli samo da je tu necega bilo dobrog
zasto bi se ti i ja i svi ovoliko mucili da prekinemo.Sada moram na svadbu a sutra se spremi za kritike.
Hahahahahah salim se samo porazmisli o svemu
Da dobrog... Još mi u glavi reklama za Marlboro, onaj kauboj sedi na ogradi korala...

Juuuhu svima!
Ne dajte se krizama...posle tri dana to je samo stvar vase odluke.
Kazes sebi, necu da imam krize, necu da pusim, necu da zelim to i onda udri.
Pomaze veoma da se ponasamo pomalo da kazem sizofreno u tim situacijama. Da posmatramo ovo odvikavanje kao borbu izmedju nas i pusackog cudovista koje tvrdi da je nase pravo ja. Pusacko cudoviste koje nam je kidnapovalo volju, identitet i zivot. Pravi kameleon, ali lako cete ga prepoznati.
Vi ste odlucili da necete da pusite.
I to je jedino vase.
Sve ostale krize i ideje su proizvod tog parazita u vasem mozgu.
Trea da znate da ste vi jaci od tog crva. On samo moze da vas nagovara da pusite, ali ako vi necete ne moze vas naterati. Posle tri dana nema vise nikotina da mu pomaze u tome da vas drzi u ropstvu. I pobedicete ga tako sto mu necete davati nikotin bez kog je on nemocan.
I prestanite da ga volite, da imate pantljicaru dali biste sve od sebe da je se resite i ne biste tugovali za njom, zar ne.
Nadam se!

Deki, taj drugar sto je pao posle rostilja je podlegao psiholoskoj krizi. Nije razbio u svom mozgu asocijaciju na hrana plus cigareta jednako uzivanje. A to je jednacina sa jednom netacnom.

Bilo mi je bezveze da neko posle 6 god ponovo zapali cigaretu jer je lepo jeo,to mi je bezsmisleno..Kaze da nije mogao da trpi taj poriv,i slusam ga sve to kao da mi prica neki svez nepusac od 2 meseca pa poklekne usled tih pocetnih kriza..Pa imao je valjda jos tih lepih ruckova zadnjih 6 godina od kako ne pusi..Ja ipak mislim da kod njega nije prelomilo to da je naletela neka kriza vec da je on doneo odluku da zeli ponovo poceti da pusi iz njemu znanog razloga..Verovatno je patio za vremenom da zapali posle jela,uz kafu,dok cita nesto,dok gleda film,itd..Mislim da je to kod njega prevagnulo jer znam kako se poneo tad i znam da nema stresove u zivotu ili neki tragicni dogadjaj pa da je to bilo okidac..

- - - - - - - - - -

Nikakvog drugara nije bilo, to su izmišljotine da se bude glavni na forumu. Čovek nema šta da piše.

Ajde bivsi cvarku ne budi patetican i licemeran..Za tebe sam glavni ovde,ima da me slusas kad ti nesto kazem..Budi dobar i drzi se striktno teme,ne prozivaj na ovako osetljivoj temi da ne ides u cosak! :rtfm:

juuuuuuuuuuu,BGh ovo sa isterivanjem djavola na islamski nacin ti mnogo stresno.Ne
zelim ovakav tretman za moje saborce.Begaj bre mi smo civilizovani heroji .UFFFF hajde nesto lepo
izceprkaj znam ja da ti imas veseo duh batali ovo s.....:hvala:

Pa kad vide šta je prava muka, onda će shvatiti koliko je zapravo njima lako ;)
Eto (skrivene) pozitivne poruke

Pa kad vide šta je prava muka, onda će shvatiti koliko je zapravo njima lako ;)
Eto (skrivene) pozitivne poruke

hahhahahaha,neka hvala ja ovo nebih ni da gledam,bio je jedan crtac sa cigaretom u ustima
koja mu eksplodira ali se nemogu setiti koji.Ma pusti toliko toga lepog se dogodi u organizmu kada se otarasis ovog smeca
samo istraj i videces
Bgh je malo vise strog,ufffff ali pozitivac je on

Jutro svim a na borbenim pozicijama protiv duvana
Ja svecano izjavljujem necu vise da se druzim sa ovim stranicama.HAhhahah ali nemogu nesto mi neda.
Cele noci sam ja u snu pusila i to kao nikada do sada.Bukvalno sam vukla da mi dim na oci izadje.Boze koliko sam mrzela sebe u snu naravno sto sam propusila .
Na kraju sam sebi rekla da sam beznadezan slucaj i onda se smirila.Zamislite moju srecu kad sam se probudila i shvatila da je to samo san.Dakle i posle 10 meseci se moze prezivljavati huuuuuuuuuu....tesko ali i LEPOOOOOOOOOO

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back