Nepušački kutak : Ostavite pušenje sa nama!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Tvoja drugarica je u pravu. Baci se na odvikavanje kada prodju ispitni rokovi. Nije strasno ako pusis jos mesec ili dva (do kraja oktobarskog, mada se nadamo da ces poloziti u septembru ;) ), ako posle toga zaista ostavis duvan ;) Sada si pod velikim stresom, a ostavljanje cigareta bi te omelo i u ucenju. Srecno na ispitu, pa se javi kad diplomiras :D

Sada imas jos jedan motiv! Do nove godine DIPLOMIRANI vitki nepusac :D!
Vazi? ;)
Posto ponovo citam temu iz pocetka smejem se sama sebi, niti sam diplomirala (da jos uvek vucem taj ispit) niti prestala da pusim.... toliko o mom karakteru uzas......

Samo jedno pitanjce za vas iskusne, koliko dugo traju krize tj nervoza... kriza i prolazi polako.... danas je sedmi dan i drzim se.... ali me ubi nervoza.....

Evo da pokusam da ti odgovorim jer se mislim da sam u kategoriji "iskusnih", haha jer sam prekidala nekoliko puta. Pre 9 meseci cak nisam pusila godinu dana. Draga moja, kad god sam pokusala da prekinem a nisam rascistila sama sa sobom da to zaista zelim imala sam krize, i naravno poklekla. Pretposlednji put kada sam ostavila cigarete, na godinu dana ni jedan jedini dan mi nisu nedostajale, kao da nikada u zivotu nisam pusila, a ne da sam imala iza sebe 18 godina pusackog staza sa dve pakle dnevno. I sada sam pokusavala nekoliko puta, ali nije mi se desio "kvrc" u glavi, i nikako nisam mogla da prekinem. Evo sada, trebalo mi je neko vreme, da shvatim da zaista ne zelim cigaretu, i kriza nema. Mislim da je sve u glavi. Eto, u mom slucaju je bilo tako, sto ne mora da znaci da je tacno! Zelim ti da istrajes ovog puta. :zag:

Evo da pokusam da ti odgovorim jer se mislim da sam u kategoriji "iskusnih", haha jer sam prekidala nekoliko puta. Pre 9 meseci cak nisam pusila godinu dana. Draga moja, kad god sam pokusala da prekinem a nisam rascistila sama sa sobom da to zaista zelim imala sam krize, i naravno poklekla. Pretposlednji put kada sam ostavila cigarete, na godinu dana ni jedan jedini dan mi nisu nedostajale, kao da nikada u zivotu nisam pusila, a ne da sam imala iza sebe 18 godina pusackog staza sa dve pakle dnevno. I sada sam pokusavala nekoliko puta, ali nije mi se desio "kvrc" u glavi, i nikako nisam mogla da prekinem. Evo sada, trebalo mi je neko vreme, da shvatim da zaista ne zelim cigaretu, i kriza nema. Mislim da je sve u glavi. Eto, u mom slucaju je bilo tako, sto ne mora da znaci da je tacno! Zelim ti da istrajes ovog puta. :zag:
Vendi, nemam ja vise jake krize, danas jednom samo kada sam krenula kuci posle jako stresnog dana..... inace ni ne zelim da zapalim.... samo me nervira ovo moje stanje totalnog ludila.... jer po ceo dan posle posla nesto jurim tek uvece dodjem kuci ma ni ne pomislim maltene na cigarete.... ali histerija, plac ubi me....
da ovaj put jesam rascistila i to cu reci sebi, pred drugima me je frka zbog toga sto sam vise puta poklekla pa da ne bude opet a i si mi govore a decko ti pusi nema sanse da ti ne propusis i to me izludjujue.... mene samo zanima da li ste i vi imali ovakve napade histerije..... doduse ja se pored skidanja sa cigareta skidam i sa koka kole i gaziranih pica, cokolade i vecinu klope jos uvek ne smem (pijem samo vodu, cajeve, cedevitu, sto je za mene jos veci stres jer sam godinama pila minumum pola litre koka kole).... zvake ne smem, ni bombone... mada iskreno niti mi je do jela niti do pusenja.....

BTW hvala na podrsci Vendi, i ja tebi zelim da istrajes....

Kao prvo: nemoj da ti bude uopste frka pred drugima koliko puta si poklekla, pa oni nisu ni pokusali, kada budu uspeli to sto si ti, onda neka se jave!
Kao drugo: nije mi bas najjasnije odakle taj napad histerije, oprosti, ali nisam najbolje razumela. Ne, nisam nikada to imala, iako sam nakoliko puta pokusavala da ostavim. Sto se tice decka i njegovog pusackog staza, ni to ih ne slusaj, pa moj suprug je strastveni pusac i nikada nije pokusao ni da smanji, a ni da se skloni iz stana kada sam ja prestajala. On me uopste ne zanima, ne pusim ja nego on. I ja sam kao i ti ukinula gazirano, slatkise, presla na "zdravu" hranu kako kazu nutricionisti, i sve to naravno optrecuje organizam dodatnim stresom. Jednom je neko napisao na ovom forumu da ne treba pokusavati bitke na dva fronta, i verovatno je u pravu. Sada je samo na nama da li mozemo to da izdzimo, a mozemo, nismo slabici! :manikir:

Kao prvo: nemoj da ti bude uopste frka pred drugima koliko puta si poklekla, pa oni nisu ni pokusali, kada budu uspeli to sto si ti, onda neka se jave!
Kao drugo: nije mi bas najjasnije odakle taj napad histerije, oprosti, ali nisam najbolje razumela. Ne, nisam nikada to imala, iako sam nakoliko puta pokusavala da ostavim. Sto se tice decka i njegovog pusackog staza, ni to ih ne slusaj, pa moj suprug je strastveni pusac i nikada nije pokusao ni da smanji, a ni da se skloni iz stana kada sam ja prestajala. On me uopste ne zanima, ne pusim ja nego on. I ja sam kao i ti ukinula gazirano, slatkise, presla na "zdravu" hranu kako kazu nutricionisti, i sve to naravno optrecuje organizam dodatnim stresom. Jednom je neko napisao na ovom forumu da ne treba pokusavati bitke na dva fronta, i verovatno je u pravu. Sada je samo na nama da li mozemo to da izdzimo, a mozemo, nismo slabici! :manikir:

Malo je napad histerije od PMS-a hoce da me uhvati ludilo.... medjutim pre ovoga sada poslednji put kada sam ostavila cigarete na dva meseca isto sam imala takve napade ludila, da mi se desilo na mome rodjendanu da maltene izbacim goste a onda sam na dete moje drugarice (dosla je sa detetom iako sam joj rekla da nije deciji rodjendan i da niko drugi ne dolazi i striktno rekla da ne dolazi sa detetom), kada mi se dete obratilo da duva svecice samnom pocela da pretim nozem. Onda je dosla moja doktorka (pre toga sam bila nesto bolesna dva meseca) i ja je pitala da li smem da zapalim, i posle toga je bila nirvana..... E od tada do ove godine nisam imala ni jedan ni ozbiljan ni neozbiljan pokusaj ostavljanja i sada sam odlucila.... borim se vec mesecima i nadam se da cu ovaj put uspeti.... sto se tice ishrane promenila sam je jer moram zbog rane u ustima..... ne ja kao sto sam rekla ne hranim se zdravo pa ni sada, ali sam morala da izbacim neke stvari.... Nervozna sam i zbog rane (skinuli su mi konce) ali mi smeta, boli itd.... pa onda za sada nervozu resavam tako sto popijem bromazepam od 1,5 barem jos nekoliko dana dok sve ne prodje a onda na skidanje i sa toga..... stvarno ne mogu da verujem da to na mene tako psihicki deluje.... Pozzzzzzzz

Kantarion je prirodn i antidepresiv. Uzmi ulje ili kapsule, samo pazi, uzimaj samo uveche i ne idi na sunce jer je fotosenzitivan - u prevodu, da ti se ne pojave tamne mrlje po kozzi. Semenke lana sadrzze biljni estrogen, pa to pomazze kod PMS-a.
Ako sve ovo omane, bolje pojedi veliku chokoladu nego da propushish. :)
Hvala Pipi, probacu sa kantarionom... ne smem trenutno ni semenke ni cokoladu... trenutno jedem najvise tecnu hranu a polako uvodi i tvrdu.... a o pusenju ni ne razmisljam jer je rana u ustima tolika da bi nikotin samo otezao zarastanje.... ma nemam ni velikih kriza (jednom do dva puta dnevno mi se javi zelja i to je to).... ali ova histerija me ubi......

Ovde su normalne takve slike po apotekama, prodavnicama gde se prodaju cigarete, na mnogim mestima. Vec dugi niz godina ne sme da se pusi po restoranima, kaficima, barovima, javnim mestima, od prosle godine je zabranjeno i na plazi. Podrzavam jako takve mere. Pogotovo sto su kazne ogromne npr ko zapali na stanici dok ceka voz. Tako i treba, pusila sam i ja do juce, ali nisam ugrozavala nepusace, jer mi nije bilo dozvoljeno. Zato i pozdravljam sve te zakone!

Ovde su normalne takve slike po apotekama, prodavnicama gde se prodaju cigarete, na mnogim mestima. Vec dugi niz godina ne sme da se pusi po restoranima, kaficima, barovima, javnim mestima, od prosle godine je zabranjeno i na plazi. Podrzavam jako takve mere. Pogotovo sto su kazne ogromne npr ko zapali na stanici dok ceka voz. Tako i treba, pusila sam i ja do juce, ali nisam ugrozavala nepusace, jer mi nije bilo dozvoljeno. Zato i pozdravljam sve te zakone!

Znam kako je tamo, bila sam proslog leta mesec dana i sizela sam... mada ljudi su pusili na plazama.... ima i zgrade koje su samo za nepusace..... skoro nigde ne sme da se pusi.... uzas.... bas me je nerviralo... ja sam pusila ulicom ali sam sizela sto nigde ne mogu da sednem i kao covek zapalim..... ne podrzavam, jer me nervira ta hajka na pusace.... posto su legalne i kupuju se na svakoj trafici ne trab da se tako ponasaju prema pusacima.... po meni treba cigarete skroz zabraniti napraviti ih nelegalnim kao drogu.... posto i jesu vrsta droge.... i onda kaznjavati.....

Zabranjeno pusenje na plazama su uveli ove godine, ali ne u svim gradovima. Ja ne gledam to kao hajku na pusace, iako sam do juce bila pusac i zivim ovde vec dugo godina. Jednostavno, ne moraju ljudi koji su nepusaci, da senu u restoran, dobro veceraju, i udisu dim cigarete. To je samo jedan primer, a gde su kancelarije, pa i plaze, gde je cisto, i onda nas na hiljade pusaca pobaca pikavce i unisti lepotu prirode.
Ali, gde odosmo nas dve, ti ionako ne zivis u ovoj sredini, ja sam na ovo navikla, i odgovara mi, nego da vidimo gde smo nas dve stale sa nasim "problemom"?? Ja za sada i ne pomisljam na cigarete, iako je vikend, muz purnja li purnja i to u stanu, pijem sa njim kafu i funkcionisem normalno. A ti? Kako ide? Ima li nervoze i slicno? :bye:

Hey Vendi, prosle godine je bilo zabranjeno na Lake Michigan Beach pusenje.... toga se odlicno secam.... Moj jedan poznanik koji tamo zivi vec godinama rekao mi je da je prestao da ide kod prijatelja nepusaca jer mu ne daju da pusi.....
Ovde u Srbiji je zabranjeno u kancelarijama vec duze vreme pusenje i to mi je super...
pricam bas pre neki dan sa drugaricom bivsim pusacem (6 god ne pusi) i ona kaze pa to mi je normalno da kada odes kod nepusaca da ti ne da da pusis.... ako se sam polivas go.... ne moras ni njega.....
Drzim se nekako, evo 11 dan.... povremeno me uhvate krize kao juce... kada sam od srece i uzbudjenja htela da zapalim cigaretu.... Decko mi je doneo macu na poklon.... sada cu barem imati neku zanimaciju po kuci.....
Generalno sam OK, ali za sada nisam izlazila u grad tj na pijancenje i nije mi frka imam jedno nepusacko drustvo za pijancenje i tu cu izdrzati ali sa drugaricom sa kojo je uvek izlazk/vidjanje barem flasa vina ili nekoliko koktela i pakla cigareta e za to mi je frka i to zato sto uz alkohol izgubis kocnice.....za sada ne izlazim :) najbolji nacin....

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back