Nepušački kutak : Ostavite pušenje sa nama!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ljudi, vi ste divni. Prosle godine sam uz Tabex ostavila cigarete (nisam popila celu kutiju jer zaboga meni to vise ne treba) i nisam pusila cca mesec dana. Onda smo otisli na more i ***... uvece deca zaspu, mi hladnu nesicu, suprug zapali i ... jedna po jedna - ja pusac. Vec neko vreme citam forum i mrzim se, mrzim svaki put kad zapalim cigaretu. Sada me muci dilema da li da ponovo kupujem neku hemiju ili da pokusam bez icega (sto je sudeci po vama TESKO). Strah me je od svih tih kriza.

Nemoj da strahujes od straha, a znas koliko ce te pobeda samog straha uciniti srecnom. Nemoj da stvaras sebi u startu granice mogucnosti, ako si vec jednom uspela ZNAS da mozes. Od ostavljanja niko nije umro i nikome nije bilo gore.:bye:

Ja dosla da upisem mesec dana.:klap:
Mislila sam da cu juce posustati. Aj da kazem da mi se gotovo svakog dana trazi u navrate cigareta, ali ni da ne pomisljam da je uzmem. Juce su mi se od jutra tresle sake, puls mi je naizmenicno skakao i padao, nije mi bilo jasno kako takva kriza moze da me spici posle toliko vremena. :dash: Izlazila sam i ponela sam upaljac sa sobom, ali me bilo sramota da kupim paklu. Ne mogu da opisem koliko se danas dobro osecam sto sam uspela, ipak.

Ljudi, vi ste divni. Prosle godine sam uz Tabex ostavila cigarete (nisam popila celu kutiju jer zaboga meni to vise ne treba) i nisam pusila cca mesec dana. Onda smo otisli na more i ***... uvece deca zaspu, mi hladnu nesicu, suprug zapali i ... jedna po jedna - ja pusac. Vec neko vreme citam forum i mrzim se, mrzim svaki put kad zapalim cigaretu. Sada me muci dilema da li da ponovo kupujem neku hemiju ili da pokusam bez icega (sto je sudeci po vama TESKO). Strah me je od svih tih kriza.
To sam i ja isto uradila pre neki mesec... krenula sa tebexom i kao meni to ne treba.... i vrlo brzo ponovo prpusila.... ako zaista zelis da prestanes onda uzmi hemiju (lekove).....

Meni je danas tacno 20 dana od kako sam prestala.... juce je bio pakao od glavobolje.... telo dobija poslusnost.... i i dalje imam krize moram priznati da nije lako ali se nedam :)

pozdrav svima,
Nova sam na forumu i treba mi vaša podrška,jer pokušavam već 2.put da se riješim cigareta ,dima ,smrada i svega ostalog što one nose.Trenutno koristim Tabex(3.dan),ali stvarno ne vidim pomaka,pušim istu količinu cigareta.Pušač sam preko 25 godina po kutiju dnevno,nekad i više.Jesenas sam prestala na 2,5 mjeseca ali za Novu godinu ponovo počela-IDIOT

Treba mi vaša podrška,jednostavno nisam u stanju sama da se borim sa ovom nemani.Već vidim da mi ove tablete neće ništa pomoći.Prošli put kad sam prestajala ,takođe sam bila na jednom od foruma ,što mi je puno pomoglo.Interesantno da ti u tako teškim trenutcima više pomažu nepoznati ljudi nego oni bliski,prijatelji,kolege,...jer oni koji ne puše uopšte ne razumiju šta je tu teško i zašto uopšte pušiš a oni što puše nije im jasno zašto prestaješ

Treba mi vaša podrška,jednostavno nisam u stanju sama da se borim sa ovom nemani.Već vidim da mi ove tablete neće ništa pomoći.Prošli put kad sam prestajala ,takođe sam bila na jednom od foruma ,što mi je puno pomoglo.Interesantno da ti u tako teškim trenutcima više pomažu nepoznati ljudi nego oni bliski,prijatelji,kolege,...jer oni koji ne puše uopšte ne razumiju šta je tu teško i zašto uopšte pušiš a oni što puše nije im jasno zašto prestaješ
Ovako, kao sto i pise na pakovanju MOZES DA PUSIS PRVIH PET DANA. Uostalom ima ljudi koji nisu odmah nakon 5 dana prestali nekima je trebalo 7-10 dana. U tom periodu ili ostavi ili ostavi lekove. Moras kada tada preseci, tabex nije carobna pilulica....
BTW ja svaki dan imam zelju i svaki dan uspesno odolevam....
mada ja imam te napade histerije, ludila do placa.... sinoc sam imala nesanicu (bromic je tu dobro dosao) a danas depresiju i gubitak apetita. Da li je to normalno posle ovoliko vremena?
A od sutra imam paniku. Vidjam se sa mojim starim pusackim drustvom... to su koleginice koje sam upoznala samo zahvaljujuci zabrani pusenja u zatvorenom i prvi dan smo se upoznale i bile nerazdvojne dok meni nisu preselili kancelarije.... Sutra ce biti pravi test.... javljam se uvece kako sam prosla.....

Pozdrav i podrska za nove a i stare forumase. Kod mene je stanje "redovno" bez promena. Drzim se odlicno, i nadam se da ce tako i ostati. Dundolina druzi se sa nama i ne misli na poraze. I ja sam sa pusackim stazom od 18 godina, i 1,5 paklice dnevno. Nekoliko puta sam prestajala i pocinjala, i evo me opet ovde. Tako da nismo gubitnici dokle god se trudimo da prestanemo!

Pozdrav i podrska za nove a i stare forumase. Kod mene je stanje "redovno" bez promena. Drzim se odlicno, i nadam se da ce tako i ostati. Dundolina druzi se sa nama i ne misli na poraze. I ja sam sa pusackim stazom od 18 godina, i 1,5 paklice dnevno. Nekoliko puta sam prestajala i pocinjala, i evo me opet ovde. Tako da nismo gubitnici dokle god se trudimo da prestanemo!
u potpunosti se slazem i nemam sta da dodam! Evo i ja po koji put pokusavam i jos uvek nisam odustala, sve dokle god se borim znam da cu uspeti....zato samo napred..... :worth::cmok:

Hvala svima na dobrodošlici i ohrabrenju,danas ispušila 5 cigara,ovo mi je četvrti dan na tabexu.Prošli put kad sam prestajala na 2,5 mjeseci nisam koristila ništa ,samo sam što bi moja djeca rekla "visila ko džigerica" na forumu i ljudi sa foruma su mi puno pomogli,poslije su mi ovi moji počeli savjetovati da se prođem foruma i da ne pričam odnosno pišem samo o cigarama i ne brojim dane,ja ih poslušala i posrnula.Sutra bi trebala prestati skroz sa pušenjem ali čisto sumnjam,kod mene je kao što je Alan Car u svojoj knjizi napisao kao da se rastajem sa najboljim drugom,pozzz sa sada ,vjerujem da ću biti dosadna na ovom forumu pa se unaprijed izvinjavam

Hvala svima na dobrodošlici i ohrabrenju,danas ispušila 5 cigara,ovo mi je četvrti dan na tabexu.Prošli put kad sam prestajala na 2,5 mjeseci nisam koristila ništa ,samo sam što bi moja djeca rekla "visila ko džigerica" na forumu i ljudi sa foruma su mi puno pomogli,poslije su mi ovi moji počeli savjetovati da se prođem foruma i da ne pričam odnosno pišem samo o cigarama i ne brojim dane,ja ih poslušala i posrnula.Sutra bi trebala prestati skroz sa pušenjem ali čisto sumnjam,kod mene je kao što je Alan Car u svojoj knjizi napisao kao da se rastajem sa najboljim drugom,pozzz sa sada ,vjerujem da ću biti dosadna na ovom forumu pa se unaprijed izvinjavam

kakvi bre dosadna.... svi mi imamo te faze prvih dana to je normalno..... Smanji doze Tabexa.... ne moras da ih se striktno pridrzavas..... ja sam usla u cetvrtu nedelju pa i dalje imam zelju i pisem po nekoliko puta dnevno....
ajde izdrzi prvo 24h pa onda nadalje.....
i pisi koliko god ti je volja :bye:

Baš mi je muka od tabexa,a vama koji ste ga koristili

Izvini dundolina ako je moja prethodna poruka bila malo ostra, ja se tek spremem da pocenm ali prosle godine sam to uradila sa lekicima i nije bilo tesko. Pusila sam 2 kutije cigareta (i sada), a bez problema sam prestala petii dan. Isplanirala sam da zapalim cigaretu na dva sta (kad popijem lekic) i drugi dan mi je bilo muka i bljak, treci dan sam tek palila povlacila dim dva i gasila, cetvrti sam zapalila samo one koje su mi bas nedostajale: ujutru uz kafu i posle rucka. Peti dan vise nisam palila. To planiram i od sutra. Nije bilo negativnih efekata, osim nekog dosadnog kaslja ali i sad me davi. Kad te uhvati zelja za c.. popij casu hladne vode ali ne bi trebalo da imas krize, zbog toga pijes lekice. Organizam se polako navikava od velikh ka malim dozama "nikotina" da bi na kraju prestala svaka zavisnost. Pri tom zivim sa dva pusaca i nije mi bolo nimalo tesko da sedim sa njima i pijem kafu. Ali trenutak na moru kad sam se potpuno oopustila i kad mi je u tom uzivanju nedostajalo "najvece uzivanje"... Ovaj put cu popiti celu kutiju.

Drugari, pozelite mi srecu i strpljenje da uspem!

Izvini dundolina ako je moja prethodna poruka bila malo ostra, ja se tek spremem da pocenm ali prosle godine sam to uradila sa lekicima i nije bilo tesko. Pusila sam 2 kutije cigareta (i sada), a bez problema sam prestala petii dan. Isplanirala sam da zapalim cigaretu na dva sta (kad popijem lekic) i drugi dan mi je bilo muka i bljak, treci dan sam tek palila povlacila dim dva i gasila, cetvrti sam zapalila samo one koje su mi bas nedostajale: ujutru uz kafu i posle rucka. Peti dan vise nisam palila. To planiram i od sutra. Nije bilo negativnih efekata, osim nekog dosadnog kaslja ali i sad me davi. Kad te uhvati zelja za c.. popij casu hladne vode ali ne bi trebalo da imas krize, zbog toga pijes lekice. Organizam se polako navikava od velikh ka malim dozama "nikotina" da bi na kraju prestala svaka zavisnost. Pri tom zivim sa dva pusaca i nije mi bolo nimalo tesko da sedim sa njima i pijem kafu. Ali trenutak na moru kad sam se potpuno oopustila i kad mi je u tom uzivanju nedostajalo "najvece uzivanje"... Ovaj put cu popiti celu kutiju.

Drugari, pozelite mi srecu i strpljenje da uspem!

Srecno draga.... i da nam se uskoro javis kao nepusac!
Ja sam juce uspesno odolela, ma cak nisam imala ni neku jaku krizu... bilo mi cudno prvih pola sata....moje staro pusacko drustvo... a ja ne pusim.... poila sam hladan nes....
kao sto rekoh ja trenutno zbog moje situacije ne smem zvake, ne jedem bombone.... skidam se sa gaziranog....podosta sam se skinula i sa slatkisa i krize su manje nego bilo kada do sada.... da imam ih i dalje iako je proslo vise od tri nedelje....
svim novim nepusacima zelim dobrodoslicu na ovaj forum....
umeju nekada neki da budu i ostriji pa se najlutim ali to je za vase i nase dobro.... tako da vam zelim svima da istrajete....

Mamagaga,uop[te nisam primijetila da si oštro nastupila ,..Meni danas peti dan odkad sam na tabexu,trebala bi prestati pušiti.Igrom slučaja sam jutros prespavala tako da nisam imala vremena za kafu pa nisam ni pušila.Žurila sam na sastanak ali nisam ponijela cigare,na poslu nisam htjela da žicam,a kad sam se vraćala kupim mužu kutiju cigara i dobijem želju da zapalim ,mada se do kuće vozim desetak minuta ,taman da jednu ispušim,..tražila sam jednom rukom po torbi upaljač a drugom držala volan,sreća božija da nikog nije bilo iz suprotnog pravca,jer sam u jednom momentu bila skroz na lijevoj strani,...naći nešto jedne ruke i još ne gledajući ,u ženskoj torbi mislim da je nemoguća misija.Sad skuvala kafu a dal ću zapaliti neznam,...Svima želim puno sreće u vašim namjerama,..
P.S:Jezik me boli od ljutih bonbona,juče kupila 200 g bije mente,a danas 2 pakovanja da imam do ponedeljka

I ja vam se pridruzujem od sutra...ali ja to cesto govorim, ali javicu se sutra na vece da vidim da li sam uspela da preguram ceo dan.Kada bi subotu i nedelju pregurala, onda bi u ponedeljak na posao mogla da idem, nadam se bez vecih problema...cak sam uzela subotu slobodan dan, da bih imala vremena do ponedeljka da preguram, jer razmisljam to ce biti 48 sati bez nikotina, pa ce mi valjda biti lakse. Ja se bar nadam da je tih 48 sati najkriticnije, kad nisam sasvim svoja, pa da ce mi posle biti mnogo lakse kontrolisati se.Znam da treba da ostavim, svesna sam toga, jednostavno mi sve vise smeta i sto cena cigareta sve vise skace ja kao u inat sve vise pusim.Bilo kakav savet da preguram prvih 48 sati bi mi dobrodosao....Ostavljala sam ja vec 2 puta na tri meseca i posle toga uvek propusim kao da mi je to neka kriticna faza

Dva puta sam ostavljala sa tabeksom i opet sam pokusala sa njim, ali mi on vise ne pomaze...bez problema mogla sam da pijem tabez i da pusim, kao da mi se tad jos vise trazila cigareta.Ja sam od onih koji polude bez cigarete, pocnu da histerisu, trazim bilo koga samo da se svadjam, da na nekog vicem i onda najdeblji kraj izvuku moji ukucani koji tad beze od mene, ali nema ni smisla da spavam non stop da bih pregurala kriticnih 48 sati, to mi je najgori period, posle se lakse i bolje kontrolisem

Evo da se javim,juče prošlo super,par puta na momente poželjela da zapalim ali je brzo prošlo,jutros sa mužom i sinom popila kafu,dok su oni dumagijali ja sam ispijala svoju kafu i uživala(i prošli put kad sam prestajala ,više sam pila kafu jer mi je bez cigare imala ljepši ukus).Da bih se što više motivisala,jutros sam uzela jednu teglu i u nju ubacila 5 maraka,to je za jučerašnje i današnje cigare.Htjela sam u kasicu ali pošto ona nije providna mislim da će me tegla više motivisati kad vidim kako se markice skupljaju i to one koje su trebale postati pepeo i dim.
Dudo ,želim ti puno uspjeha ,samo nemoj zapaliti,čitaj forum ,meni nenormalno pomaže,pozzz

Dobro jutro,
danas drugi dan sa tabexsom - popusila uz kafu i mozda jos jednu veceras. Planiram da posle posla odem sa cerkom u soping (krece skola) i necu da nosim cigarete. Juce popusila dve, isto uz kafu ujutru i uvece. Kad me uhvati kriza i nervoza u inat pocenm da se smejem i mislim kako cu imati snage da trcim za klincima dok voze bajs i da skacem sa kucom po livadi. Od sutra ni jednu.
Dudo samo napred, mi to mozemo, svet je ruzicast kad ga negledas kroz grozni dim.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back