Nepušački kutak : Ostavite pušenje sa nama!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pozdrav svima, nova sam na ovom odlicnom forumu koji mi puuuuno znaci. Vidim da ste svi vrlo aktivni sto narocito u prvim danima mnogo znaci. Nadam se da cu ovaj put uz ovoliku podrsku uspeti da se oslobodim cigareta. Zanima me da li su krize nekad jace, nekad slabije. Sigurno odgovor vec postoji na prethodnim stranicama, ali ga je tesko naci.

dobro dosla Mimi :) od srca ti preporucujem da kao vid terapije odvikavanja uvedes svaki dan citanje po nekoliko stranica ove teme. Meni je to puno pomoglo. U fazama odvikavanja bilo mi je toliko puta tesko , znacilo mi je da znam da nisam blesava :) (bilo je situacija , kada su krize bile toliko nenormalne i telo mi otkazivalo poslusnost i nisam mogla da verujem sta mi se dogadja). Svi prolazimo kroz manje vise slicne faze . Drz se

Ja sam posmatrac, s vremena na vreme svracam i citam...ostavljala dva puta, ali bezuspesno i evo sad sam opet resila...sad cu na spavanje i taman nekih 6 sati necu pusiti jer cu spavati, pa mi to onda mozda nije los start, pa kad se ujutru probudim treba samo da nastavim tako...bitna su mi samo prvih 48 sati koji meni jako tesko polaze za rukom...pogotovo mi je tesko kad vozim, a to mi je sastavni deo posla, imam naviku da dok vozim pijem kafu i pusim, to mi je uglavnom najveci problem, al valjda cu sad nekako uspeti...Laku noc i sad spavanje i mojih prvih 6 sati

Samo napred. Vidim da ima dosta novih clanova. Ja imam i dalje krize, zapalila sam po "neku", znaci opet Jovo-nanovo! Nemojte da sledite moj primer!!! Javljam se sutra da vam kazem kako mi prolazi dan! Nadam se da nisam beznadezan slucaj! Sada imam veliki razlog da prestanem koji je zdravstvene prirode! Trebalo bi da me to opameti!

Duda5 samo naprijed, mozes ti to, samo volja, volja i jos jednom volja i onda mozes sve!!!! Uspjeces sigurno, javi kako ide, uzmi za pocetak neke bombonice u autu ili zvake, slusaj neku muziku koja opusta, bilo sta samo da prodje prvih par dana a poslije je lakse.
Vendika samo se nemoj predati. Nije izgubio onaj koji izgubi bitku nego onaj koji odustane od borbe, jos imas zelju i volju, samo jos da je ojacas, nemoj samo odustajati!!! Sretno!!
Mimi dobrodosla, kako ide?! Sretno svima!!

Vec se par dana lomim ali nikako da prelomim. Sve vise necu, ovo je poslednja i sl. Meni je problem sto mm pusi i uvek imamo cigarete u kuci pa pokleknem, ali danas je i on odlucio da baci to djubre, pa ce valjda biti lakse. Ako poklekne jedan, padamo oboje. Da li se nekome desavalo da ga hvataju krize koje kao da traju ceo dan? Cim ugasim i kazem necu vise, vec me hvata kriza! Cini mi se da taj osecaj uzasne zelje za cigaretom nikad nece nestati.

Mimi 77, svaka cast, sretnoooo za vas oboje! Nadam se da ce vam uspjeti. Samo je pitanje volje, SAMO NAPRIJED!!!

Duda, samo se ti pripremi, mozda ti treba jos malo vremena, pa polako, bilo koji dan da odlucis dobro je, samo nemoj odustajati nego daj sebi neko vrijeme pa prelomi kad to vrijeme istekne. Sretno!

Nego gdje su svi nestali? Pusaci, nepusaci gdje ste?

Je li neko uspeo da prestane uz pomoc Tabexa? U uputstvu pise da nije zamena za nikotin, neko kaze da jeste.... Zanima me sta se desava nakon tih 25 dana kada se prestane sa tabletama.
Da li se javljaju krize kao kod prestanka na suvo, pa Tabex na pocetku samo zamaskira simptome ili zaista deluje pa zelja ne postoji? Pocela sam s Tabexom pre pet dana, zaista mi se ne pusi.
Danas nisam zapalila nijednu, ali osecam povremene krize.

Ne pušim već 2 godine. Još uvek po nekad ne mogu da verujem da sam uspela, jer dok sam bila pušač bukvalno sam jela cigarete.Moje iskustvo je da dok ne rešiš nećeš ni uspeti. Nisam koristila ništa, samo sam sebi rekla šta god da se desi nećeš više zapaliti cigaretu. Nisam težila ka tome kao što neki rade samo da izdržim 5 dana, pa 10 dana i tako dalje. Ja sam sebi govorila izguraj samo još ovaj dan i sutradan bih opet to isto sebi rekla. Kada me hvatala kriza odmah bi uzimala nešto da radim da skrenem sebi misli sa cigarete. Mislim da preparati ne pomažu samo čvrsta volja.

Evo mene ponovo u bitci... izgubila sam ne znam koliko bitki do sada ali ne i rat... malo sam promenila stav...procitah knjigu Alaba Cara i ne nije uticao na mene da prestanem da pusim, zapalila sam posle citanja ali sam promenila stav u smislu da mi to ne treba da me truje i da ne uzivam (sto je istina jer mi smeta). Sve znam i sada krecem.... Nadam se da cu ovaj put uspeti.... Da imam frku i to veliku od neuspeha... Tj. izdrzim 3 dana i cetvrti pokleknem i tako redovno....
Pozzzzzzz

Je li neko uspeo da prestane uz pomoc Tabexa? U uputstvu pise da nije zamena za nikotin, neko kaze da jeste.... Zanima me sta se desava nakon tih 25 dana kada se prestane sa tabletama.
Da li se javljaju krize kao kod prestanka na suvo, pa Tabex na pocetku samo zamaskira simptome ili zaista deluje pa zelja ne postoji? Pocela sam s Tabexom pre pet dana, zaista mi se ne pusi.
Danas nisam zapalila nijednu, ali osecam povremene krize.
Da se nadovezem za Tabex. Ja sam krenula sa njime i kao posle 4 dana ne treba to meni mogu i bez toga, a u stvari nisam zelela da prestanem da pusim. Ne moras da se skroz drzis doza jer su prejake to ti je moj savet, pusi ti se ali jednostavno posle njega imas osecaj kao da si prepusio. Pilo mi se mnogo vode i pekao me je jezik, to su nus pojave....
Ja ako ne uspem ovaj put na suvo, probacu nekoliko dana od ponedeljka cu ponovo poceti, u pitanju je jaka volja a Tabex je samo sredstvo koje ti pomaze.....
Nadam se da sam ti pomogla i zelim ti puno srece....

Ja sam posmatrac, s vremena na vreme svracam i citam...ostavljala dva puta, ali bezuspesno i evo sad sam opet resila...sad cu na spavanje i taman nekih 6 sati necu pusiti jer cu spavati, pa mi to onda mozda nije los start, pa kad se ujutru probudim treba samo da nastavim tako...bitna su mi samo prvih 48 sati koji meni jako tesko polaze za rukom...pogotovo mi je tesko kad vozim, a to mi je sastavni deo posla, imam naviku da dok vozim pijem kafu i pusim, to mi je uglavnom najveci problem, al valjda cu sad nekako uspeti...Laku noc i sad spavanje i mojih prvih 6 sati
Po svemu što si rekla garantovano ćeš uspjeti! :ok:

Ne pušim već 2 godine. Još uvek po nekad ne mogu da verujem da sam uspela, jer dok sam bila pušač bukvalno sam jela cigarete.Moje iskustvo je da dok ne rešiš nećeš ni uspeti. Nisam koristila ništa, samo sam sebi rekla šta god da se desi nećeš više zapaliti cigaretu. Nisam težila ka tome kao što neki rade samo da izdržim 5 dana, pa 10 dana i tako dalje. Ja sam sebi govorila izguraj samo još ovaj dan i sutradan bih opet to isto sebi rekla. Kada me hvatala kriza odmah bi uzimala nešto da radim da skrenem sebi misli sa cigarete. Mislim da preparati ne pomažu samo čvrsta volja.
Ovo je svakako najbolji način da se postigne potpuni uspjeh. :ok: Ko ovako ostavi nikad više neće pushiti.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back