Nepušački kutak : Ostavite pušenje sa nama!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Приметио сам да људи из моје околине, са посла, познаници.. када чују да више не пушим, као да хоће да ми набаце неки осећај кривице.:confused: Као да би требало да ме је срамота што не пушим. :eek: Данас ме је један тип на послу злонамерно пецкао: Ускоро ћеш ти поново почети пушити и насмејао се. А ја онако, ни пет, ни шест рекао њему: боље да се си ставио г... у уста него ту цигарету.:D Човек се наљутио, а ја схватио да сам реаговао на превише агресиван начин.:rumenko: Тај мој приступ, реаговање, неће помоћи да људи оставе цигарете, већ ће их само учврстити у инату.

...klasika,ali to i treba da ti pruzi jos vecu snagu da nastavis i da se sladis sa njihovom zavisti.Evo treca godina i jos uvek cekaju da padnem :per: al...nece moci!

Poslednja izmena:
smeta mi duvanski dim, narocito onih monus cigareta... koliko to smrdi
ja sam se godinama borila sam mamom da ne pali u dnevnoj sobi, jer nam smeta, i kada sam ja pocela da pusim, totalno sam zaboravila koliko je taj smrad gadan, i koliko god mene sestra molila da ne pusim u sobi, ja je kulirala... sada je opet razumijem
drugari otpoceli sezonu diplomdkih proslava, i mnogo se pusi, mnogo se djuska i mnogo pije... a ja se jedva obuzdavam... bas mi je tesko
gledam onu cigaretu... znam da ako je zapalim, nece mi prijati, ali me mami... i tako provedem pola veceri boreci se da ne zapalim, i tada me muci strah, smao da ne pokleknem

imate li vi taj osjecaj straha da cete podleci i sve upropastiti?
i da cete iznevjeriti sebe?>

Imala sam taj problem sve to decembra proshle godine
a onda sam raschistila sa cigaretama.
Nisu jache od mene.
I niko me ne mozze naterati da ponovo propushim, to mogu samo sama sebi da uradim. A nechu.

Ako ti je slika tebe kako se zabavljash u tvojoj glavi povezana sa slikom tebe sa cigaretom ili kako je palish, onda morash da poradish na toj slici. Zamishljaj sebe kako se ludo provodish a ne palish cigaretu i smisli shta je to neshto drugo shto radish da bi se osechala "cool"

Nemam taj osjecaj da ne znam sta cu sa rukama, pa moram drzati cigaretu ili da nisam dovoljno kul ako ne duvanim... vec u tom drustvu svi puse, i nedavno sam nesvjesno uzela paklicu od drugarice, izvadila cigaretu i rukom joj pokazem da mi doda upaljac, tek kada mi ga je dodala, ja se osvijestim sta radim... posle sam joj rekla da mi ne daje cigarete sve i da pocnem da molim:D

Imam taj strah iz razloga sto sam prosle godine bila ostavila, i izdrzala sam nekoliko mjeseci, pa se propusila... ovo je otprilike taj period koliko sam prosli put izdrzala... moguce da me to malo muci

proklete cigarete

sestra sprema neki bitan kolokvijum, ona i drugarice pocele bas mnogo da duvane... ja ih smao pitam da li zele da otvorim prozor, jer nisu svjesne koliko je dima u sobi... kazu njima ne smeta... posle ih upitala otkada su toliko intenzivirale sa cigaretama... kazu, pa mi i ne pusimo mnogo, a pred njima puna pepeljara, i mogu da pstave kad god pozele

da, kada god pozele
nisam htjela da im solim pamet

Da, ne vredi govoriti dok same ne pozzele chuti.

Nisam mislila da imash svesno taj trip u glavi, vech je to podsvesna slika nas samih...vidimo se kao pushachi u nekim situacijama, to je problem...znachi tu podsvesnu sliku sebe kako palish cigaretu na zzurci treba da prebacish na svesni nivo i preradish je u sliku sebe kako radish neshto drugo.
Ne znam da li sam dobro objasnila...ja nisam pushila dve godine ali sam kad pomislim na neku izuzetno tehsku situaciju u mashti videla sebe kako palim cigaretu...i tako se onda i deshavalo. Shto ti kazzesh, nesvesno si uzela paklicu...to ti je to.

Sinoc sam bila u kafani, na nekoj svecanoj veceri, nesto kao svadba, al nije svadba ...i nikako mi nije bilo jasno sta nepusaci rade u kafani-ne pijem, ne pusim, ne mogu ni sa kim da pricam jer muzika tresti, samo jedes, ali valjda nije to smisao...skroz sam se smorila i shvatila da se u kafani pije i pusi iz ciste dosade, jer nista drugo ne moze da se radi. Jedva sam cekala pristojno vreme da se izvucem...
Tema: uopste nisam pozelela da upalim cigaretu, samo sam shvatila da mi je u kafani dosadno i da necu da idem u kafane jer mi je tamo dosadno.... Valjda i to spada u ono menjanje navika

Sinoc sam bila u kafani, na nekoj svecanoj veceri, nesto kao svadba, al nije svadba ...i nikako mi nije bilo jasno sta nepusaci rade u kafani-ne pijem, ne pusim, ne mogu ni sa kim da pricam jer muzika tresti, samo jedes, ali valjda nije to smisao...skroz sam se smorila i shvatila da se u kafani pije i pusi iz ciste dosade, jer nista drugo ne moze da se radi. Jedva sam cekala pristojno vreme da se izvucem...
Tema: uopste nisam pozelela da upalim cigaretu, samo sam shvatila da mi je u kafani dosadno i da necu da idem u kafane jer mi je tamo dosadno.... Valjda i to spada u ono menjanje navika

Boki...pušači su narkomani i drogiraju se celo veče i super im je,a mi se provodimo samo ukoliko je negde zaista zabavno :)

Evo i mene posle krace pauze. Imala sam nekih obaveza pa nisam mogla da se druzim sa vama. Odlicno mi ide odvikavanje, sve manje imam krize, citam knjigu Allan Carr, vezbam... E jedino drugari moji ono sa dijetom mi ide malo teze. Sto rece neko ranije pocela sam bitku na dva fronta, precenila sam sebe. Pridrzavam se ja i dijete ali negde 70%. CUJEMO SE I NE DAJ TE SE!!!

Evo i mene posle krace pauze. Imala sam nekih obaveza pa nisam mogla da se druzim sa vama. Odlicno mi ide odvikavanje, sve manje imam krize, citam knjigu Allan Carr, vezbam... E jedino drugari moji ono sa dijetom mi ide malo teze. Sto rece neko ranije pocela sam bitku na dva fronta, precenila sam sebe. Pridrzavam se ja i dijete ali negde 70%. CUJEMO SE I NE DAJ TE SE!!!

Drzi se duso, super ti ide :super:

Ja sam ti rekla za dijetu, nezgodno je, ali ako se pridrzavas 70% sigurno se neces ugojiti, a to mnogo znaci. A smrsaj kasnije, kad prodje frka ;)

Svi znamo da slika cigarete u mozgu pushacha pokreche mehanizam zavisnosti...
Kada vide na tv-u kako neko pali cigaretu, pozzele da i oni upale, zato je donet zakon da je to zabranjeno i u novijim filmovima nechete videti nikoga kako pali cigaretu...zato su zabranjene reklame sa cigaretama...zato pushachi mnogo vishe pushe u drushtvu pushacha...i zato ovu fotografiju treba ukloniti i ne postavljati slichne ako se zzeli dobro ovim ljudima ovde koji se bore protiv ove perfidne bolesti.

Evo i mene :zper: lepo je vreme pa vecinom sam napolju neshto raduckam i tako mi lakshe. I mene i supruga pochele da drmaju neke male krizice posle skoro 2 meseca:dash:.Ono shto mene malo brine od 1.maja vracam se na posao a samo jedna koleginica ne pushi ostale su pushachi........ne znam kako cu reagovati jel do sada nisam bila u drushtvu pushacha mada ja imam poprilichno chvrst karakter ali...........hebi ga ne znam ni shto ovo pishem al'eto........:sad2:molim za savet i mishljenje:worth:

Evo i mene :zper: lepo je vreme pa vecinom sam napolju neshto raduckam i tako mi lakshe. I mene i supruga pochele da drmaju neke male krizice posle skoro 2 meseca:dash:.Ono shto mene malo brine od 1.maja vracam se na posao a samo jedna koleginica ne pushi ostale su pushachi........ne znam kako cu reagovati jel do sada nisam bila u drushtvu pushacha mada ja imam poprilichno chvrst karakter ali...........hebi ga ne znam ni shto ovo pishem al'eto........:sad2:molim za savet i mishljenje:worth:

Miro,nemoj da se brineš.Osetićeš ono na šta do sada nisi obraćala pažnju-da
pušači smrde,njihova odeća kosa,prostorija u kojoj borave. Smetaće ti dim.
Šta god ti govorile kolegnice koje puše,znaj da ti zavide(ne mora to da bude ona zlobna zavist,ako tako uopšte mogu da se izrazim:).
Nemoj da pričaš o tome što ne pušiš dok te ne pitaju a i tada budi kratka s odgovorima,ponašaj se kao da je to najnormalnija stvar na svetu,kao da nikada nisi ni pušila.
Trebaće im neko vreme da shvate da si ozbiljna a onda će početo otvoreno da ti se dive:mrgreen: i da pitaju za savet.Dobar je okidač,ono "kad je mogla ona mogu i ja"
crv počne da radi :whistling:

:klap:
Ura!
Ako nekad zagusti, ti navrati ovde
ili navrati svakako mozzda nekome pomognesh savetom i iskustvom :cvet:
hehe,oki doki,a meni sve cudno...posto niko od mojih nije prestao da pusi,niko me nije 'terao' i govorio da ih bacim,jednostavno sam otisla na spavanje,i pre toga popusila poslednju cigaretu,po obicaju,i razmisljala tako u krevetu...i zaspala sa idejom da sutra ostavljam pusenje,i stvarno ostavih... i ni jedan dan nisam imala neku krizu,napad ili nesto slicno... jedem kao i pre,radim sve kao i pre,ne razmisljam o njima,cudno,kao da nikada nisam ni pusila,i smeta mi sad dim drugih...verovatno je to sve u glavi svakoga od nas... propusila sam u srednjoj,jake cigarete svo vreme,i do pre 8 dana nisam ni jednom cak ni pokusala da ih ostavim,jer nisam htela... i smatram da je sve to do karaktera i psihe,a ja nisam osoba koja je ovisna o ichemu ikada bila,tj. nisam se osecala ovisnom o icemu,i nisam se osecala kao da pripadam nekom poroku i da me on drzi pod svojim... ne mogu to opisati...

Miro,nemoj da se brineš.Osetićeš ono na šta do sada nisi obraćala pažnju-da
pušači smrde,njihova odeća kosa,prostorija u kojoj borave. Smetaće ti dim.
Šta god ti govorile kolegnice koje puše,znaj da ti zavide(ne mora to da bude ona zlobna zavist,ako tako uopšte mogu da se izrazim:).
Nemoj da pričaš o tome što ne pušiš dok te ne pitaju a i tada budi kratka s odgovorima,ponašaj se kao da je to najnormalnija stvar na svetu,kao da nikada nisi ni pušila.
Trebaće im neko vreme da shvate da si ozbiljna a onda će početo otvoreno da ti se dive:mrgreen: i da pitaju za savet.Dobar je okidač,ono "kad je mogla ona mogu i ja"
crv počne da radi :whistling:

:heart::heart::heart:Hvala ti puno,tvoje rechi su me malo osvestile da znash da si u svemu u pravu.Srce si!:cmok2:

Draga Avramira! Ne obracajte paznju ni na koga. Vi ste pobednik a ne pusaci.Time sto ste prestali sa cigaretama povratii ste samopouzdanje i hrabrost!!! Slobodu od ropstva!!! Ne dozvolite da pokleknete nikada vise. Jednostavno ignorisite da vase koleginice puse i to je to, kao da vi nikada u zivotu niste zapalili cigaretu. SRECNO!!!

Moja koleginica na poslu koja sedi pored mene pusi od prvog dana mog nepusackog staza koji uspesno traje vec vise od mesec dana. A i kolega preko puta mene. Nije to nista strasno. To sam odmah rascistila sa sobom. Ako hocu da ostavim cigare ne smem da obracam paznju na to zato sto SVI puse. Gde god da pogledam ljudi sa cigarom u ruci. Tuzno! Moje resenje je da kada ih vidim ne pomislim kako bi zapalila nego pomislim kako se truju, bacaju pare i smrde. DELUJE!!!

@ avamira

Ne brini

Moja koleginica na poslu koja sedi pored mene pusi od prvog dana mog nepusackog staza koji uspesno traje vec vise od mesec dana. A i kolega preko puta mene. Nije to nista strasno. To sam odmah rascistila sa sobom. Ako hocu da ostavim cigare ne smem da obracam paznju na to zato sto SVI puse. Gde god da pogledam ljudi sa cigarom u ruci. Tuzno! Moje resenje je da kada ih vidim ne pomislim kako bi zapalila nego pomislim kako se truju, bacaju pare i smrde. DELUJE!!!

Tacno tako :ok::D

Nisam izbegavala drustvo pusaca, bas iz tog razloga...svi puse, moja familija, poznanici, kolege. Nisam se druzila sa nepusacima...igrom slucaja...ili mozda zato sto ja prva nisam imala obzira ako nekome smeta.

Bilo kako bilo, svesna sam da ne mogu pobeci. I nije problem.
Jednostavno ne zelim da budem rob cigaretama ponovo.

I ne moram da izbegavam mesta gde se ne pusi, nego uzivam bilo gde da sam. Nije mi frka u cekaonicama, kod lekara, u bioskopu, pozoristu, Meku (koji sam izbegavala zimi, jer nema baste gde moze da se pusi), avionu, abutobusu.

To je velika prednost nepusaca.

P.S. A i videces...smrde :lol: :rumenka:

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back