gost 36952
Elita
- Poruka
- 17.066
déjà vuПриметио сам да људи из моје околине, са посла, познаници.. када чују да више не пушим, као да хоће да ми набаце неки осећај кривице.Као да би требало да ме је срамота што не пушим.

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
déjà vuПриметио сам да људи из моје околине, са посла, познаници.. када чују да више не пушим, као да хоће да ми набаце неки осећај кривице.Као да би требало да ме је срамота што не пушим.
Приметио сам да људи из моје околине, са посла, познаници.. када чују да више не пушим, као да хоће да ми набаце неки осећај кривице.Као да би требало да ме је срамота што не пушим.
Данас ме је један тип на послу злонамерно пецкао: Ускоро ћеш ти поново почети пушити и насмејао се. А ја онако, ни пет, ни шест рекао њему: боље да се си ставио г... у уста него ту цигарету.
Човек се наљутио, а ја схватио да сам реаговао на превише агресиван начин.
Тај мој приступ, реаговање, неће помоћи да људи оставе цигарете, већ ће их само учврстити у инату.
Sinoc sam bila u kafani, na nekoj svecanoj veceri, nesto kao svadba, al nije svadba ...i nikako mi nije bilo jasno sta nepusaci rade u kafani-ne pijem, ne pusim, ne mogu ni sa kim da pricam jer muzika tresti, samo jedes, ali valjda nije to smisao...skroz sam se smorila i shvatila da se u kafani pije i pusi iz ciste dosade, jer nista drugo ne moze da se radi. Jedva sam cekala pristojno vreme da se izvucem...
Tema: uopste nisam pozelela da upalim cigaretu, samo sam shvatila da mi je u kafani dosadno i da necu da idem u kafane jer mi je tamo dosadno.... Valjda i to spada u ono menjanje navika
Evo i mene posle krace pauze. Imala sam nekih obaveza pa nisam mogla da se druzim sa vama. Odlicno mi ide odvikavanje, sve manje imam krize, citam knjigu Allan Carr, vezbam... E jedino drugari moji ono sa dijetom mi ide malo teze. Sto rece neko ranije pocela sam bitku na dva fronta, precenila sam sebe. Pridrzavam se ja i dijete ali negde 70%. CUJEMO SE I NE DAJ TE SE!!!
Evo i menelepo je vreme pa vecinom sam napolju neshto raduckam i tako mi lakshe. I mene i supruga pochele da drmaju neke male krizice posle skoro 2 meseca
.Ono shto mene malo brine od 1.maja vracam se na posao a samo jedna koleginica ne pushi ostale su pushachi........ne znam kako cu reagovati jel do sada nisam bila u drushtvu pushacha mada ja imam poprilichno chvrst karakter ali...........hebi ga ne znam ni shto ovo pishem al'eto........
molim za savet i mishljenje
![]()
hehe,oki doki,a meni sve cudno...posto niko od mojih nije prestao da pusi,niko me nije 'terao' i govorio da ih bacim,jednostavno sam otisla na spavanje,i pre toga popusila poslednju cigaretu,po obicaju,i razmisljala tako u krevetu...i zaspala sa idejom da sutra ostavljam pusenje,i stvarno ostavih... i ni jedan dan nisam imala neku krizu,napad ili nesto slicno... jedem kao i pre,radim sve kao i pre,ne razmisljam o njima,cudno,kao da nikada nisam ni pusila,i smeta mi sad dim drugih...verovatno je to sve u glavi svakoga od nas... propusila sam u srednjoj,jake cigarete svo vreme,i do pre 8 dana nisam ni jednom cak ni pokusala da ih ostavim,jer nisam htela... i smatram da je sve to do karaktera i psihe,a ja nisam osoba koja je ovisna o ichemu ikada bila,tj. nisam se osecala ovisnom o icemu,i nisam se osecala kao da pripadam nekom poroku i da me on drzi pod svojim... ne mogu to opisati...
Ura!
Ako nekad zagusti, ti navrati ovde
ili navrati svakako mozzda nekome pomognesh savetom i iskustvom![]()
Miro,nemoj da se brineš.Osetićeš ono na šta do sada nisi obraćala pažnju-da
pušači smrde,njihova odeća kosa,prostorija u kojoj borave. Smetaće ti dim.
Šta god ti govorile kolegnice koje puše,znaj da ti zavide(ne mora to da bude ona zlobna zavist,ako tako uopšte mogu da se izrazim.
Nemoj da pričaš o tome što ne pušiš dok te ne pitaju a i tada budi kratka s odgovorima,ponašaj se kao da je to najnormalnija stvar na svetu,kao da nikada nisi ni pušila.
Trebaće im neko vreme da shvate da si ozbiljna a onda će početo otvoreno da ti se divei da pitaju za savet.Dobar je okidač,ono "kad je mogla ona mogu i ja"
crv počne da radi![]()
Moja koleginica na poslu koja sedi pored mene pusi od prvog dana mog nepusackog staza koji uspesno traje vec vise od mesec dana. A i kolega preko puta mene. Nije to nista strasno. To sam odmah rascistila sa sobom. Ako hocu da ostavim cigare ne smem da obracam paznju na to zato sto SVI puse. Gde god da pogledam ljudi sa cigarom u ruci. Tuzno! Moje resenje je da kada ih vidim ne pomislim kako bi zapalila nego pomislim kako se truju, bacaju pare i smrde. DELUJE!!!