Нepatitis C

Hristos Voskrese!

ja nisam precutao za PAS. cist sam vec par god. kao sto je neko rekao, najveci broj zarazenih je iz grupe narkomana, a oni se lece takodje. bitno je da ti je organizam cist jer sama terapija nije jednostavna, a ko ce proci na komisiji, zavisi od uslova koji su postavljeni. .zar ne? sve u svemu, najbitnije je da se oslobodimo losih navika i nastavimo da zivimo sto zdravije mozemo. sa hep c se moze ziveti, jaka volja i disciplina i nista nije nemoguce ;-)
12. aprila idem na biopsiju. to je ponedeljak. do vikenda cu valjda izaci iz bolnice?
eto drugari, citajuci vase price ja sam se odlucio za lecenje, a do tada ni puskom nisu mogli da me nateraju:)) sto se tice surutke.. da li fabricki flasirana surutka ima efekat kao i "domaca" sa pijace? kupio sam i neku u prahu, cisto da imam. puna je vitamina b i dobra je za imuno sistem. uzeo sam i neke biljne kapsulice liv good. sta jos ima korisno?
pozdrav i Srecan Uskrs !!

E pa Trustano1 bash mi je drago da si relativno brzo doshao do biopsije. Za one rezultate gore shto si napisao, jesu uvecani ali najgore ti je ono gama gt shto su onoliko povecani, to su kao bilirubini i oni uglavnom su uvecani ako je jetra u jako loshem stanju. Ako te ne mrzi, a interesuje, prelistaj stare postove ima negde sam objasnio shta je i kako je.
Srecan uskrs i tebi i svim clanovima ovog foruma.
Ajde pa kad odesh na biopsiju da ti dodjem u posetu. hahaha

123.83
Pokusao sam da nadjem tvoj post o gama gt ali nisam uspeo. Molim te, ako mozes unajkrace da to ponovis. Zabrinuo sam se mnogo jer kod mene je gama gt 141. U Januaru je bio 239. Eto. A nece da me lece zbog depresije.

123.83,
da, losi su rezultati. sve je to od pivcuge. izbacio sam alkohol skroz. mogao sam jos pre par godina, ali... da ostavimo to sta smo mogli i sad idem dalje. kako to da mi nisu merili bilirubin? zasto mi je izvestaj za bolnicu napisan na engleskom?
ni ja ne mogu da nadjem ta silna objasnjenja, a vec sam trazio i pre nego sto si rekao. mnogo stranica ima, ne mogu sve da prelistam. pa ako dolazis na kliniku javi se pa dodji u posetu:) ostavi broj u pvt poruci.

@ Heartache-

ako si cista duzi period ,npr od 6 meseci pa na gore, mislim da nema potrebe da im pricas da si uzimala drogu jer ces tako samo zakomplikovati proceduru. Bolje reci da neznas kako si dobila c i to je to. To nista ne menja, c je tu pa je tu.

Jedini problem je za one koji su u fazi uzimanja droga, jer tu moze biti zdravstvenih problema ako se opijati uzimaju u isto vreme sa copegusom i pegasysom , to moze izazvati ozbiljne zdravstvene probleme.

Ali , ponavljam , ako si odavno prestala da uzimas , nema potrebe , niti si duzna , da im kazes na koji nacin si dobila c.

@Heartache...Ja sam slagao svog infektologa u lice kad me je pitao da li sam nekad iv koristio nesto..?Jel njegovo da zna dal sam pre 15,20 godina nesto tako uradio?Pitao sam ga"da li to nesto menja u vezi terapije i toka lecenja" i rekao je "NE",kao pita zbog statistike..glupost...cutao sam i pred medicinskim sestrama kad bi me pitale...aj,kasno je...:gace:

a jel moze meni neko da kaze kako izgledaju bolnicki dani za vreme biopsije?
kako ide procedura? jaoo koji smor... hvata me frka...

Heartache,
slagala si, ali nikoga nisi povredila. a nos, on ce se vec smanjiti vremenom...

a jel moze meni neko da kaze kako izgledaju bolnicki dani za vreme biopsije?
kako ide procedura? jaoo koji smor... hvata me frka...

Dodjes pre 8, moze i posle, ali nisu sigurni da ce ti rezultati krvi uci za taj dan, sto znaci da se sve odlaze za 1 dan, dakle - dodjes pre 8 na odelenje, uzmu ti krv, daju ti krevet, smaras se citav dan, sutradan ujutru ides na biopsiju - zgrada pored, nista strasno, kratko traje, meni je najgore bilo lezanje nakon biopsije (u toj istoj zgradi pored, u hodniku), jer mi se rame grcilo, i kol'ko god to smesno i bezazleno zvucalo, grozan je osecaj. To ne mora da ti se desi, ali ako se desi - normalno je. Taj dan je potrebno da vise lezis, da odmaras organizam. Sutradan - kao da nista nije ni bilo...
E, sad, ako zivis u Bgd-u, ostajes samo par dana, ako zivis dalje - malo ce te zadrzati - faktor rizika...
Ponesi knjige za citanje, ako pusis - cigarete, naoruzaj se strpljenjem i spremi se da cujes gomilu najneverovatnijih prica koje si ikad cuo/la u zivotu... Na odelenju imaju TV, DVD player, sah, karte... Uvek ces naci zrtvu za nesto od toga...
Hrana... hmmm... dorucak u 8h, rucak u 12h, vecera u 18h, sve lagano i bljutavo. Dobra strana je sto prija organizmu, losa je sto se osecas kao u logoru... Slobodno ponesi keksice, grickalice, voce, kafu, ili sta vec preferiras. E, da, OBAVEZNO ponesi svoju solju za kafu/caj, kao i plasticne case za jednokratnu upotrebu. Nakupuj vode za slucaj da ti niko ne dolazi i da sestre nisu raspolozene da te puste da odes do prodavnice.
Kada su lekari tu, svi su fini i svi su u frci (mislim na osoblje bolnice), kad lekari odu, starije sestre su cool, hoce da se ponasaju kao ljudi, ove mladje bi samo da se slihtaju, te se ponasaju kao ... (ili im ja nisam bila simpaticna).
To je, otprilike, to.
Ako se setim jos necega - javicu.

Za Hep C
Da, nisam bio precizan.
Znao sam da terapija za genotip 1 traje godinu dana.
Interesuje me ova cifra 2.678.000.
Ako mozes nesto o tome, molim te.
Hvala

2,6 miliona kopija virusa u krvi (ne znam tačnu jedinicu mere, u koliko mililitara ili mikrolitara krvi)
to ti je suuuuper rezultat :)
ja sam imao 6,7 miliona kopija
a znao sam neke likove pre terapije i sa 40 miliona :)

hep-c
hvala na savetima. ponecu solje, dosta casopisa. s'obzirom da zivim u bgd-u, iskreno se nadam da cu u cetvrtak/petak kuci. trazicu u cet posle podne. ma nadam se prvo da ce samnom sve ok biti. a zasto mi uzimaju opet krv?:) reci mi hep ( kakav smesan nadimak) kakve su sobe u bolnici? koliko ljudi deli sobu? da preguram i ovo i jedva cekam leto da odem negde na more, negde da odmorim od svega...

hep-c
hvala na savetima. ponecu solje, dosta casopisa. s'obzirom da zivim u bgd-u, iskreno se nadam da cu u cetvrtak/petak kuci. trazicu u cet posle podne. ma nadam se prvo da ce samnom sve ok biti. a zasto mi uzimaju opet krv?:) reci mi hep ( kakav smesan nadimak) kakve su sobe u bolnici? koliko ljudi deli sobu? da preguram i ovo i jedva cekam leto da odem negde na more, negde da odmorim od svega...

Opet krv, nego sta... Moraju jos jednom da se uvere sta i kako. Ako budes imao srece, uzece ti odmah i krv za PCR...
Elem, sobe - 4/1, i boxevi... Nisam bas sigurna kako boxevi funkcionisu, ali, cini mi se da je u 1 "prostoriji" po 6 boxeva. Da li je dobro ili lose uleteti u box, nisam sigurna.
Ponesi i lap-top ako imas mogucnost... Nije problem... Brze ce ti proci vreme...
Elem, grozota od infektivnog odelenja je kod mene trajala nekih... brat-bratu 3 sata... Nakon toga - *** - sta je tu je, gledaj da se ne raseces na nesto i guraj...
Ponesi papuce sa gumenim djonom, jer ces, hteo - ne hteo, morati da se istusiras, a ne zelis da stanes bosom nogom na ONO. Vlazne maramice obavezno. Ako se setim jos necega - javicu.

gumene papuce da, to bih zaboravio. lap top da nosim hmm. ne bih bas. jel ima wireless?
maramice i alkoholni gel nije losa stvar. keks i mleko:) ali nemamo frizider? valjda ce me neka sestra pustiti do trafike da prosetam. jesi mogla da spavas?
bilo bi dobro da mi urade i taj PCR to je za utvrdjivanje genotipa? daj Boze da sam neki "laksi".

gumene papuce da, to bih zaboravio. lap top da nosim hmm. ne bih bas. jel ima wireless?
maramice i alkoholni gel nije losa stvar. keks i mleko:) ali nemamo frizider? valjda ce me neka sestra pustiti do trafike da prosetam. jesi mogla da spavas?
bilo bi dobro da mi urade i taj PCR to je za utvrdjivanje genotipa? daj Boze da sam neki "laksi".

Ima frizider. Zajednicki, ali niko nista ne dira za sta nije siguran cije je...
Cudo...
Moze da se spava.
Sestre? U zavisnosti od raspolozenja...
Nema wireless.

Ko tako kaze,rekla kazala ili lekari,znam i ja da tako kazu, ali mi to iskreno malo neozbiljno zvuci,nisam bas najbolje razumela kako "nista pod milim bogom" znaci li to da ni zastitu nekoristite ?

Ko tako kaze,rekla kazala ili lekari,znam i ja da tako kazu, ali mi to iskreno malo neozbiljno zvuci,nisam bas najbolje razumela kako "nista pod milim bogom" znaci li to da ni zastitu nekoristite ?

Pazi ovo: prenos hepatitisa c je krv-na-krv, ne telesna_tecnost-na-telesna_tecnost. Dakle, sex? Jedino ako on ima ranicu i ti imas ranicu i obe ranice po malo krvare, a vama se prohtelo... Prema lekarima - prenos putem sexa je 6%, a i tih 6% je pitanje, da li je putem sexa, ili su osobe koje imaju sex delile cetkicu za zube, ili koristile isti brijac ili grickalicu... Tj, sta ja to vise pricam, u pravu si, sve je ovo samo rekla-kazala, jer ni lekari nisu vise sigurni kako se sve prenosi i ne prenosi...
Eto.

Nisam htela da bedacim, ali toliko prica a niko nista sigurno i provereno da kaze,ne znam sta da mislim iskreno,cak neki ljudi tvrde da postoji u svim telesnim tecnostima (virus) dok neki tvrde da nije tako,mislim ne znam kome da verujem i u sta da se pouzdam jer se nije saliti sa ovim,ja sam se testirala odmah cim je moj momak saznao da ga ima i bila sam negativna,lekar mi je rekao da vise nemoram da se proveravam sto je mene sokiralo mislim trebala bih valjda jos jednom za svaki slucaj,ne znam sto vise vreme prolazi coveku nista nije jasnije,strasno zaista.......

Back