Нepatitis C

Heartache Izvini sto pitam, ali jesi li ti dobila Hcv tako sto ti je neko preneo ili na neki drugi nacin.Sto se tice prenosenja nas lekar tj. lekar moga momka nam je rekao upravo to sto sam i napisala gore,mislim da je sto se tice zena postoji opasnost da se u toku porodjaja prenese na bebu,mislim ni meni mnogo stvari oko trudnoce nije jasno,
Moj momak ima rezultate gotovo iste kao ti,sem sto je prvo bio na Infektivnoj klinici na kojoj su ga slali kuci i pricali kao u fazonu opusteno dodjite za 3,4 meseca i sem analiza krvi nista mu nisu uradili,dok se nije prebacio na Vma gde mu je zakazana biopsiaj i sve analize koje idu uz to,da bi se jednostavno utvrdilo koliko je bolest naprediovala.Uradjen mu Pcr,biopsija i analiza krvi na svakih 3 meseca,pa dalje cemo videti sta i kako.

nzm ja sam procitala na jednom sajtu nesto oko tog prenosenja na dete i pisalo je da je rizik najveci kad se ima preko milion kopija virusa, sve sto je ispod je kao ok, samo sto se toga tice, iskreno to me preterano ne zanima...
cekam ovu biopsiju da vidim na cemu sam....
i najgore mi je to kad kazu seksualnim putem 5%...msm toliko o tome koliko se zna o tome i svi imaju razlicita misljenja...uzas

hep-c ,
Sajmon mozda zna odgovor:)

***. jo jos nisam otisao na kliniku na razgovor i po rezultate. u ponedeljak idem sigurno.
ma smorili su me opasno lekari. a tek ce da me smore izgleda. a rezultate kad dobijem, i jaoo. losi su provereno, a koliko je kriticno to cemo saznati pocetkom sledece nedelje.

Heartache,
ti u pricnipu i ne trebas da ides na biopsiju. dzaba te "buse" samo:) salim se. ma losi su uslovi, moze da bude cimanje i nije bas prijatan osecaj boravak u bolnici. ti si ipak zdrava i jos je rano za biopsiju. mada, ok. ako ti tako hoces izguraj to i pici dalje.

mrzim celu ovu situaciju. sta da uradim da se barem malo opustim u zivotu... zivotu koji proleti za tili cas. nemam normalnih planova za buducnost, brak, porodicu... nista.. jednostavno se predajem... a i realno, dal ja to zaista i mogu? realno NE.

Deltoide,
nisam razgovarao sa lekarima o tome. nisam ni o cemu jos ,konkretno, razgovarao. u ponedeljak idem da pokupim te rezultate i da vidim sta dalje. samo mi nije jasno sada, gde se javljam? u ambulantu ili na odeljenje gde sam bio?
nego razmisljam ono, moras da budes zdrav i jak da budes stub porodice... ***, daleko sam ja od toga. patnja:)) teeska! hahaha

Hearthache,
eeh da su mi tvoje godine:))

Deltoide,
nisam razgovarao sa lekarima o tome. nisam ni o cemu jos ,konkretno, razgovarao. u ponedeljak idem da pokupim te rezultate i da vidim sta dalje. samo mi nije jasno sada, gde se javljam? u ambulantu ili na odeljenje gde sam bio?
nego razmisljam ono, moras da budes zdrav i jak da budes stub porodice... ***, daleko sam ja od toga. patnja:)) teeska! hahaha

Hearthache,
eeh da su mi tvoje godine:))

Ides na odelenje gde si lezao.

brzi prsti, negde oko 12 000 eur je terapija koliko sam ja uspeo da vidim to ovde na forumu.

uzeo sam rezultate biopsije i PCR-a.
zakljucak biopsije: hronicni HCV
minimalne aktivnosti
u stadijumu lake fibroze.

bojenja: HE, masson trihromno, DPAS,PAS,aldehid fuksin, Fe po Perlsu, retikulin
sta je ovo ????

inace pise da sam genotip 1 i imam cak 7.6 miliona kopija !!
ceo izvestaj pa ako neko zna da mi protumaci bio bih mu zahvalan.
izvestaj:

punkciona biopsija jetre suboptimalne velicine ( 6 fragmenata ukupne duzine 10mm),
izgleda ocuvanje gradje.
portalni prostori su lako prosireni. od njih se u okolinu pruzaju vezivni septumi.
lako su infiltrisani, uglavnom limfocitima. granicni hepatitis je fokalan.
u parenhimu se vide retke fokalne nerkoze. gredice su zadebljane.
u sinusoidima su umnozene kupfferove celije.
bojenje na govozdje, bakar, negativno
nema DPAS+granula koje se javljaju kod deficita a-1-antitripsina

juce odem direktno tamo, daju mi samo kopiju biopsije bez PCR-a. kao zovi lokal 40 da zakazes. danas zovem, niko se ne javlja. medjutim odem na odeljenje kod mene oko 13 i kao jel mozete da mi zakazete kontrolu, ne mogu ove sa lokala 40 da dobijem. kao hajde jesi dobio PCR? kao nisam. nadje sestra meni i taj PCR. da mi kopiju i zakaze mi kontrolu za 20 jul:))))) kao dodji na kontrolu i nista vise ja od njih nisam cuo. ni zasto sam radio biopsiju, ni sta je PCR test, ni sta dalje, i kako dalje. sta jos trebam da prikupljam , kada i kako. najbolje da dodjem sledece godine na kontrolu. kakav uzas ***.

brzi prsti, negde oko 12 000 eur je terapija koliko sam ja uspeo da vidim to ovde na forumu.

uzeo sam rezultate biopsije i PCR-a.
zakljucak biopsije: hronicni HCV
minimalne aktivnosti
u stadijumu lake fibroze.

bojenja: HE, masson trihromno, DPAS,PAS,aldehid fuksin, Fe po Perlsu, retikulin
sta je ovo ????

inace pise da sam genotip 1 i imam cak 7.6 miliona kopija !!
ceo izvestaj pa ako neko zna da mi protumaci bio bih mu zahvalan.
izvestaj:

punkciona biopsija jetre suboptimalne velicine ( 6 fragmenata ukupne duzine 10mm),
izgleda ocuvanje gradje.
portalni prostori su lako prosireni. od njih se u okolinu pruzaju vezivni septumi.
lako su infiltrisani, uglavnom limfocitima. granicni hepatitis je fokalan.
u parenhimu se vide retke fokalne nerkoze. gredice su zadebljane.
u sinusoidima su umnozene kupfferove celije.
bojenje na govozdje, bakar, negativno
nema DPAS+granula koje se javljaju kod deficita a-1-antitripsina

juce odem direktno tamo, daju mi samo kopiju biopsije bez PCR-a. kao zovi lokal 40 da zakazes. danas zovem, niko se ne javlja. medjutim odem na odeljenje kod mene oko 13 i kao jel mozete da mi zakazete kontrolu, ne mogu ove sa lokala 40 da dobijem. kao hajde jesi dobio PCR? kao nisam. nadje sestra meni i taj PCR. da mi kopiju i zakaze mi kontrolu za 20 jul:))))) kao dodji na kontrolu i nista vise ja od njih nisam cuo. ni zasto sam radio biopsiju, ni sta je PCR test, ni sta dalje, i kako dalje. sta jos trebam da prikupljam , kada i kako. najbolje da dodjem sledece godine na kontrolu. kakav uzas ***.

Nista ja tebe ne kontam, gde si ovo sve radio? Na infektivnoj? Nije mi poznat lok. 40 (a zvala sam ih mali milion puta).
Kontrola 20. jula - verovatno nema lekara do tada... Kada te on vidi, sa sve rezultatima, uzme ti sve to i predaje komisiji... Oni odlucuju da li si za lecenje ili ne.
Sto se hepatitisa C tice, nije 20. jul daleko, veruj mi.
Ja sam od momenta pomena mogucnosti hepatitisa do dolaska na infektivnu na prvi pregled dozvolila da prodje samo 10-ak dana (a jednom nedeljno primaju u ambulanti), tako da jesam od onih koje hoce sve i odmah, ali hepatitis C je spor...
Ne brini, 20. jul je jos i blizu koliko ces se nacekati da 1. zaseda komisija 2. ako ti odobre, da dodjes na red...

Da, i terapija nije 12.000 vec 20.000 (Delic himself rekao).

Pozdrav!

STA ZNACI GENOTIP 1b pomozite uplasen sam skroz vise neznam ni sta cu ni kako,moze li taj genotip da mutira u A ili nemoze koje su sanse da se izlecim?NAjgore od svega je sto nikada nisam koristio opojna sredstva a opet ga imam

Pa koliko ja znam genotip 1b ti je ajde tako da kazemo podvrsta genotipa 1,sto se tice mutiranja ne verujem da moze da mutira u A,a izlecenje je veoma kompleksno da bi bilo ko mogao da ti kaze da li ces se izleciti ili ne, najvaznije je otkriti i krenuti u proceduru.

Poslednja izmena:
hep-c,

rekli su mi, na odeljenju gde sam lezao, da se zakazuje preko loakala 40. na kraju sam ipak zakazao kod njih. tako da je sad sve ok.

carobnjak iz oza,

jetra je daleko od odlicnog stanja, al ajde. hvala na ulivanju optimizma ;)

kad se radi pod grupa genotipa? ili sam corav pa nisam video na onoj losoj kopiji? :)))

Cao drustvo juce sam bio na pregledu i infektolog mi kaze da je moj organizam napravio anti virus i da mi terapija ne treba a trebao sam da krenem na biopsiju jer sam imao veoma mali broj kopija virusa.Kada mi je to rekla izasla je i dovela neke doktore pa su me zagledali zapitkivali i rekli mi da sam jedan od milion kojem je organizam otporan na virus i poslali su me na testove neke koji odma su radjeni i rekli mi da sam fenomen da sam napravio antivirus nesto sam napravio nisam razumeo bas sta ali to je pojelo virus.Pitala me je da ako sam napravio nesto sto ona misli da jesam da li hoce da dam krv i ko je moja krvna grupa da mu daju to nesto iz krvi pretpostavljam taj antivirus napavno pristao sam.Javicu se ovih dana da vam kazem sve detaljno jer danas nisam razumeo pola stvari jer sam bio uzbudjen mnogo

Back