Нepatitis C

Okey,draga dr:) a shta je po tebi najbolje da uradim dok smognem snage i para za tu terapiju?!Da napomenem da sam batalio sklekove i trbushnjake,kako si me i savjetovala:),ne pijem alkohol odavno,ne koristim narkotike,jedina terapija mi je dva bromazepama dnevno do po 1,5mg,neke kapi od nekog Dreshevica kog su navodno priznali i na institutu u Bg(mada sumnjam) i srebrnu vodu povremeno.

pozdrav drugariiii:-) evo i mene malo sam bio odsutan nesto mi je bilo lose sinoc i preksinoc valjda
od ove paklene vrucine!!!!ali vec je bolje kako ste mi vi?
koliko vidim winner1 i dalje eskivira li eskivira:-),brate meni kda sam saznao da sam hcv pozitivan
ceo svet mi se srusio za samo jednu sekundu jer sam znao da nije niko lako objasniti kako sam to
dobio pogotovo najblizima u pocetku je bilo stvarno tesko bilo je tu puno suza ali vremenom se strasti
stisaju pa se onda svi zajedno okrenete na resavnje problema jer ipak nije to mala stvar!!!!
samo hrabro brate stisni zube i bice sve u redu veruj mi!!!!:-)

E pa dobro, svi zivimo sa nekim svoji greskama i greskicama. Ne moras da obelodanis to svima kada im budes saopstavao za C.
Nekada je ovo bila tzv. bolest narkomana, odavno to vise nije tako. I ljudi koji koriste intravenski drogu su se opametili pa se cuvaju, a C moze da te stigne iz ko zna kog izvora.
Kod nemarnih zubara, na primer.
Ja sam se 99,99% zarazila na poslu.

Znam,ali ipak je mnogo lakshe to objasniti u nekim drugim sredinama,a ovdje npr. kad sam prvi put posle saznanja da imam virus,radio analize krvi,i to u privatnoj ambulanti ,sestra koja mi je vadila krv me gledala maltene kao najveceg krimanalca.Ali shta je tu je,najbitnije da su te greshke daleko iza mene,a ovaj nash zajednichki problem,pa valjda njega ubijem,da!!!

Placebo75:
Jeli neko od vas pre dobijanja Pegazysa, radio testove na ANA-antitela?
Hvala unapred.

Pa da. Treba da se urade ANA,AMA... svasta nesto...

@winner1 - ne brini. Svi smo doziveli te cudne poglede, na svojoj sam kozi licno dozivela razne diskriminacije, da ti ne pisem sad o tome.Iznerviram se.
Ljudi se plase, sve to je normalno.
Prve reakcije su najgore, posle sve dodje na svoje mesto.
Ma najvaznije je da si sve to ostavio iza sebe, da si strejt sad, sta te briga sta ljudi misle.
Glevu gore, ko ih j...

:) djumiiv,to je iza mene vec vishe od 10 i po god. i briga me nije shta ce ko da pomisli vishe povodom toga,nego ostao ja nazalost ovaj podmukli MAJMUN koga cemo da sredimo nekako vala:) @markocu,kako se ti osjecash sada,druze?:)

pozdrav drustvo:-) sad sam ok hvala na pitanju druze:-)
ja sam se recimo zarazio svojom nepaznjom tako sto sam delio pribor za brijanje sa tadasnjim cimerom za koga nisam imao pojma da je hcv pozitivan, tek kad sam doznao za sebe poceo da kopam i kad gle cuda!!!!!
a kakvi su to ANA AMA testovi?

Au markocu,shta ti bi da dijelish zilete jbg,ja svoj krijem od kad znam za sebe u svojoj sobi,a chetkicu i noktozrez naravno,to ne bih mogao da dijelim ni sa kim.No dobro,bitno je da ti budesh okey:) a o testovima,hm znash i sam da sam ja u to slabo upucen.

To su autoimuna antitela.
na primer:
ANA su antinuklearna antitela.
ANCA su antigranulocitna antitela.
Ima ih ne znam ni ja koliko. Mislim da je ipak dr kompetentnija da da odgovor na ovo pitanje.

Ja sam sve to radila kada sam saznala za C.
I da, drago mi je da ste dobro drugari.

Meni je dr rekao da ce za odprilike 3 god izaci nivi lek koji ce biti daleko bolji od ovog, lecenje ce trajati krace ali ce naravno biti i mnnogo skup.
Verovatno ce tada pasti cena pegasysa.

Dragi moji,,,

Evo mojih iskustava sa virusima Hepatitisa.
Naime, na dijalizi sam vec sedam godina i u dva navrata sam imao direktna susret hepatit vrste.
2003. bio sam pozitivan na Hepatits B.
Kazu da je najverovatnije posledica davanja vakcine u momentu kada je moj imuni sistem bio slab.
Smrsao sam 15 kg za mesec dana.
Lek> HEPATOVIT... lek na bazi CICKA ili GUJINE TRAVE...
Posle 9 meseci na testiranju sam bio NEGATIVAN,,
Lekari nisu mogli da veruju...
Drzali su me u sobi u kojoj ima drugih bolesnika sa Hepatitisima B i C...
4 godine kasnije posle deset testiranja u kojima sam bio negativan...
Danas sam ponovo pozitivan na antitela Hepatitisa B i C...
I moja borba ponovo pocinje,...

HEPATOVIT ima u Hrvatskoj..
Medjutim ima slicnih preparata i kod nas ...Najbitnije je da verujete da ce CICAK pobediti virus...

Verujem da cu za par meseci biti negativan i nastaviti pripremu za transplataciju bubrega..

Pozdrav,

aCa

djumiiv: jos uvek nista od terapije cak mi je dr predlozila da sacekam do avgusta pa tek tad da krenem a ja sam insistirala da to bude sad mada jos uvek niko na klinici nije obavesten o tome da ja trebam da krenem sa terapijom. Bila sam u petak pa su mi rekli da dodjem u subotu kad sam dosla u subotu rekli mi da nazovem danas, danas zovem oni nemaju pojma ko sam cak mi kazu da uopste nisu upoznati i prvi put cuju za mene i da sam primala terapiju kod njih, i kao pozvacemo vas u toku dana da vam javimo i evo jos uvek nisam dobila odgovor.A sto se tice ministarstva nisam sigurna mozda se jos gore odrazi na sve, ali planiram da nazovem Institut u Bg-u da ih pitam za rezultat kao satra dr je na odmoru pa nemogu od nje da saznam rezultate pa ako bi hteli da mi procitaju da budem sigurna u to da me zavlaci i ako uspem uspela sam ako ne moracu da obavestim ministarstvo jer ovo stvarno nema smisla.A i jos nesto tolko je moja dr obrazovana da mi je rekla sto se tice supruga i njegovih rezultata za komisiju ''MRKA KAPA'' mislim stvarno sta reci( on inace ima pocetnu fibrozu i 2 800 000 kopija) po novome i oni koji nemaju ostecenu jetru trebalo bi da dobiju Pegasys, to sam skoro procitala negde ali me nesto ne greje sunce jer nemogu ni obican i prevazidjeni roferon da ti daju. sto se tice novog leka cula sam i ja i to sam nasla na inter netu i to bez veze otkucala sam novi lek za hepatitis C i tu je sve objasnjeno sto se tice tog leka. Pozzz svima

pozdrav drugari!!fibroza je druze pokazatelj koliko ti je ostecena jetra,0 je bez ostecenja 1 blago ostecenje,2 je vec ja mislim premostva ciroza a 3 i 4 druze je vec ciroza jetre koliko sam ja uspeo kao laik da skapiram! evo neka nam dr. objasni malo blize?
a sto se tice novog leka pa to je sjajno samo sto mu cena nece biti sjajna
a mozda cajevi od cicka i gujine trave na cijim bazama se zasniva lek hepatovit mozda nisu toliko skupi pa se treba raspitati malo i mozda poceti da ih pijemo hm.. zanimljivo jel da?

Ne mogu da verujem, uradio sam sve pretrage, biposiju (imam zdravstveno osiguranje u Makedoniji, a tamo ne postoji uslov fibroze za Pegazys), ANA, AMA, Tiroidu i jos toliko toga, da bi mi na kraju rekli kako ne mogu da odrede genotip virusa. Pustali su kaze na svih sest vrsta i ne reaguje??? Nista im nije jasno, a ni meni...Inace PCR se radi u Makedonskoj Akademiji Nauka, odn. referentnoj laboratoriji. Jeli neko od Vas imao slicna iskustva???

Back