Нepatitis C

Ukratko fibroza je bujanje vezivnog tkiva koje se stvara kao posledica hronicne upale, zapravo izgubljeno parenhimsko tkivo, u vasem slucaju tkivo jetre se zamenjuje vrstom oziljnog tkiva.

Nije bas vezano za hepatitis, ali za jertu jeste. Da ne duzim.
Majka mi je u bolnici u Krusevcu, dvadeset godina ima hemangion na dve trecine i sada predpostavljaju da je postao malignog karaktera, tako kazu lekari koji su radili skener. Sada je salju u Beograd na sintegrafiju jetre pa me zanima sta je to. Zanima me jos i to, da, posto je ona u bolnici i tamo ce se i vratiti, da li je moguce da oni odrade prevoz hitnom pomoci pa makar o mom trosku i koliko bi to kostalo jer ja zivim na Palicu i bas mi je nezgodno da sve to organizujem a pri tom ne znam ni gde je klinicki centar ?
Molim da mi odgovori ko zna sto pre, jer bi u suprotnom sutra morala da krenem pa da to sama izresavam.

Cao svima

Za grca976 ja bih na vasem mestu uzela uput za infektivnu kliniku u Beogradu i otisla bih tamo kod nekog od njihovih lekara, svi su odlicni. Ja idem kod dr Delica, dr Simonovic je fenomenalna, dr Pelenis je takodje sjajan, on je tamo i nacelnik. Imate odlican izbor na raspolaganju. Niko nece bolje da vam objasni sta treba da se uradi od njih.

@Placebo75- koji je kod tebe stadijum fibroze? Koliki ti je broj kopija virusa? Za odredjivanje genotipa virusa potrebno je da imas minimum 500 IU/ml kopija.

@dijalizator - dobro dosao u druzinu. Svidja mi se tvoj optimizam.

I ja evo da vam se pohvalaim da su mi transaminaze dosta opale za mesec dana.
ALT sa 156 na 75
AST sa 60 na 40.
Mozda je to zahvaljujuci surutki, kombuhi i onim silnim preparatima koje pijem. Nemam pojma, verovatno jeste.

Veliki pozdrav svima

Marge Simpson:
Nije bas vezano za hepatitis, ali za jertu jeste. Da ne duzim.
Majka mi je u bolnici u Krusevcu, dvadeset godina ima hemangion na dve trecine i sada predpostavljaju da je postao malignog karaktera, tako kazu lekari koji su radili skener. Sada je salju u Beograd na sintegrafiju jetre pa me zanima sta je to. Zanima me jos i to, da, posto je ona u bolnici i tamo ce se i vratiti, da li je moguce da oni odrade prevoz hitnom pomoci pa makar o mom trosku i koliko bi to kostalo jer ja zivim na Palicu i bas mi je nezgodno da sve to organizujem a pri tom ne znam ni gde je klinicki centar ?
Molim da mi odgovori ko zna sto pre, jer bi u suprotnom sutra morala da krenem pa da to sama izresavam.
Iz Krusevca za Beograd...tesko, u okviru grada Beograda postoji mogucnost placanja kola ali ne znam kako stoji stanje stvari kada su u pitanju prevozi izmedju 2 grada.
Najbolje njih da pitate, tu mogucnost imate sa nekim od privatnih klinika ali bojim se da bi to bilo jako skupo.
Ako je za utehu, klinicki centar se jako lako nalazi pa sve da ste prvi put u Beogradu.
Scinitgrafija je metoda kod koje i.v. putem pacijent dobija odredjeni obelezeni radiofarmak koji prolazi kroz odredjeni deo tela, njegov prolaz se prati posebnim rendgenskim aparatom koji se nalazi iznad tela i snima talase koje emituje radiofarmak,prati se ako postoji abnormalno vezivanje radiofarmaka za odredjeni deo organa, eliminacija istog i onda se ti rezultati tumace.
Metoda nije ni bolna ni neprijatna.
To je onako najbanalnije objasnjeno.http://www.medicina.hr/clanci/scintigrafija.htm

pozz drugari evo i ja da se javim!!! danas sam primio 8 terapiju po redu i smanjili mi dozu na 135 mg
mnogo sam smrsao drugari sto od terapije sto od ove paklene vrucine od koje cu da kaliram nacistooo ali dobro podnecu cu ja to onako muski !!!! rekli su mi lekari da malo vise jedem i tako ...
ja se osecam dobro i nadam se da ce tako i da se nastavi:-)
djumiv drago mi je zbog tebe samo nastavi tako!!!!e a kakva je kombuha jel moze da se konzumira?
winneru brate kako si ti?pozzz:-)

:) markocu:) evo nekako prolazi vrijeme,chas sam okey,chas suvishe nervozan i depresivan,ma totalne promjene...razmishljam shta cu,kako cu naci pare za tu terapiju,shta ako sam ne daj boze zakasnio,i tako...na trenutke mi je svejedno.Nego,da te pitam sledece-najvishe me brinu te psihichke nuspojave,i plashe, pa mi opishi 1 tvoj dan pod terapijom?!Jer shta ako ciknem ne daj Boze pod tom terapijom,koja mozda uspije,mozda ne...itd,i ovako sam previshe nervozan i u bedacima ane tek kad bi to bilo tako naopako.

Evo mene ponovo.

Radio sam ponovo analize i doslo je do nesporazuma.
Nemam hepatitis C, vec samo antitela Hepatitis B, nekoliko podgrupa.
Rece doktorka da sam jedan od retkih u njenoj karijeri koji je uspeo da izbaci virus iz organizma.

A sada kako sam se ja lecio>

1. Hepatovit tablete nekoliko pakovanja
2. Surutka
3. Dijeta
4. Vera

Nadam se da ce bar nekome pomoci...
Proverio sam ponovo Hepatovita nema u Srbiji... procedure...
Ali osnova je u CHICHKU... idite na sajt www.fero-leko.hr

Pozdrav,

aca

Djumiiv, fibrozu nemam , a broj kopija je oko 700.000, jos nisam video papir ovih danana idem po njega, ali mi je dr.rekla da je oko 700.000 ma kako god se to belezilo.Bilo je , kaze, nekih signala na genotip 3 , alli nedovoljno da bi ga ustanovili.Moram ponovo da odem do Skoplja da dam krv.Kao sto sam u nekoj prethodnoj poruci napisao, u Makedoniji nije uslov za dobijanje pegazisa fibroza...ali se ipak na terapiju ceka, naravno ,kao i ovde.

neznam winneru brate koji od dana bih ti opisao ima ih raznih kad nemam bolove i temperaturu onda
mi je super i raspolozen sam mogu i da odem do grada u setnju, ali zato kad mi je lose onda mi je stvarno lose....ovako ujutru obicno nemam temperaturu tako da mi je ok malo iscrpljen ali je ok,
obicno (ako krene neko "sranje") ono krene oko podneva kad se preznojavam i tad temp. polako raste!!(37,2) pridvece vec osecam da me bole noge ispod kolena(kosti me bole) tad mi je vec temp.
37,5 i onda krece da me sve zivo nervira,smeta mi guzva,smeta mi ponekad svaka sitnica,mrzim sve sto mi se desava i gde bas meni da mi se desi,te necu moci ja ovo da podnesem ako se ovako nastavi jos godinu dana,odustacu i tako mislim bezveze skroz, ali trudim se da sve te crne misli potisnem sto dublje, razmisljam kako ce mi posle svega biti mnogo bolje i kako cu kad se sve zavrsi
na jedan debeli zasluzeni odmor na moru :-)!!!!e kad ti se sve tako lepo izvozam iz imaginacije me trgnu bolovi gde mi vec ide temp. na 38,5 e tu pocinjem da gorim ceo mislim gootovo je ce cvrcnem!!
glava oce da mi eksplodira od pozadi,onda zviknem brufen i za pola sata sa mene teku reke znoja
ali nekako uspem da uhvatim san na 2 sata i posle sam mokar skroz ali mi je vec mnogo bolje!!!presvucem se i natrag na jos jednu partiju sna!!!e to ti je brate jedan od mojih gorih dana osim naravno prva tri dana kad primis prvu terapiju e tad sam se uvece oprasato sa dusom i to mislim ozbiljno to kad preguras sve ostalo je "maciji kasalj"tako da nemoj da ti nista plasi samo hrabro i
bice sve ok!! e da ako nisi neki bolesnik sa mentalnom istorijom nema potrebe da se brinaes na ono
"najgore",u brosuri za copegus koju dobijas uz lek ima nekih strasnih stvari vezane za osobe sa metlnom istorijom bolesti u fazonu kao da moze doci do toga da dignu ruku na sebe!!!!!
nadam se da te nisam mnogo naplasio:-),svako drugacije podnosi te terapije!!!
poz brate :-) samo napred bez straha

pa sta mislis kako su se izlecile poznate licnosti pune para!!!!ljudi mogu sami sebi da priuste sve
sto im treba pa cak i ovako skupa terapija!!ja da imam para mislis da bi se mlatio po lekari da mi rade sva ona silna ispitivanja i cekao silne guzve po hodnicima:-) jok bre!!a da jesete teska, jeste mislim bez daljnjeg:-)

hahahaha hahahahaha druze sad su mi trenutno smanjili terapiju pegasys na 135 mg zbog lose krvne slike pa sam dobro a kad mi opet budu povecali ako mi se stanje popravi videcemo kako
ce mi biti hhahaha:-)pozz druze

Evo me drugari dragi.

U guzvi sam uglavnom sa bebom, malo spavam, malo jedem ali sam mmnogo srecna pa mi valjda zato i padaju ove transaminaze.

Nego drago mi je da ste vi dobro, mislim ja na vas i kad ne stignem da se javim.

Veliki pozdrav svima

Back