Нepatitis C

Само ти пиши. ;)
тема и служи за то- писање о хепатитису Ц.

И мислим да је сасвим ок то што си налетео на ову екипу овде која те је ''испрескакала'' јер верујем да ти је након тога само лакше, не теже. С обзиром да су ти разбили илузије о преносу хепатитиса Ц. ;)[/QUOTE

Pa sad da mi je lakse.....ma bice sta bude,pozz!

Ja se ne razumem,pa sam samo stavio ono sto sam nasao,mada takvo nesto i treba da postoji,ne moze se davati vise krv koja nije proverena,pa su zato do sada napravili nesto sto detektuje virus u krvi nakon nekog kratkog vremena,pozz!!!

Хех, знаш како су они у заводу аналзирали крв на ХИВ, хепатитисе и сл. ?
До пре пар година су умели да помешају од више давалаца исте крвне групе крв и да одатле узму узорак за проверу. Па ако захвате крв са хив-ом на цд4 лимфоциту, супер, ако не захвате, шта да се ради. :confused:

Нама је лично професор Делић причао да ако нам некад не дај Боже буде трабала крв за трансфузију, прво јуримо сроднике да дају крв, па пријатеље, а као последњу солуцију да примимо крв из завода за трнафузију.

Ужас!
Дакле, тако је било некад (пре 5-6 година), а како је сад, не знам.

Хех, знаш како су они у заводу аналзирали крв на ХИВ, хепатитисе и сл. ?
До пре пар година су умели да помешају од више давалаца исте крвне групе крв и да одатле узму узорак за проверу. Па ако захвате крв са хив-ом на цд4 лимфоциту, супер, ако не захвате, шта да се ради. :confused:

Нама је лично професор Делић причао да ако нам некад не дај Боже буде трабала крв за трансфузију, прво јуримо сроднике да дају крв, па пријатеље, а као последњу солуцију да примимо крв из завода за трнафузију.

Ужас!
Дакле, тако је било некад (пре 5-6 година), а како је сад, не знам.

Ovo je strasno, ja sam primila transfuziju prilikom porodjaja 2003 i tada se zarazila. Odmah su mi i Delic i Nozic rekli da je to najverovatniji nacin prenosa, mada naravno da ne moze niko da garantuje kako se zarazio. Posle odredjenog vremena covek prestane o tome i da razmislja jer nije vise relevantno, desilo se i gotovo. Sta reci, koga kriviti u ovoj ludoj zemlji. I onda ti isto to zdravstvo koje radi tako nesavesno jedva odobri terapiju! Iskreno mislim da je ista situacija sa transfuzijama i dan danas. Primiti krv je ooogromna lutrija, ruski rulet. A i sa zubarima je problem jer NIKO u ovoj zemlji ne sterilise instrumente kako treba. Zubari su svesni da su rizicna grupa ali nista se tu ne menja. Mislim da je strasno sto od cele ekipe koja je trenutno na forumu jedino nas dve tri trenutno primamo terapiju. Ovo je bolest koja treba da se leci jer je infektivna a kod nas se smanjuje broj terapija koje pokriva RZZO.

Ono sto je uplaseni napisao, to nisam ni cula ni znala, moguce naravno da se to radi na vma, samo ne kapiram zasto mi svi radimo pcr u klinickom centru. U svakom slucaju hvala ti na trudu i sve sto nadjes zanimljivo ti postuj jer nikad ne znas kome moze da bude od koristi.

У суштини, крвљу и крвним дериватима је једино и доказано да се преноси хепатитис Ц.
Све остало је у домену- можда да, можда не.

Знам за зубаре, мада и они су у тој ''чудњикавој'' категорији.

Sta reci, koga kriviti u ovoj ludoj zemlji.

gotovo isto je i svuda po svetu i po mnogo, kao naprednijim državama..ameri kukaju da ako ne plate debelo, od njihvoh soc. osiguranja ni osmeh, Kanada je nešto bolja, a i jedni idrugi se dan danas inficiraju trnsfuzijama, po zubarima...naravno, lekarima je najlakše da zvanično krive samo drogu i salone za tetovaže..pre nekog vremena mi je stigao mail da su med. sestre u Las Vegasu u kontakt sa virusom dovele nkoliko stotina hiljada ljudi koristeći ponovo već upotrebljene instrumente/igle itd..onako nabrzaka neadekvatno sterilisane...bilo hapšenja, tuže se mnogi dan danas...koliko ih je zaista zaraženo nije mi poznato ali očigledno je bilo zataškavanja, jer bismo to gledali na TV-u....izvor je pouzdan...znači skoro isti slučaj svuda, ne vredi lupati glavu..
Delić bar sve lepo kaže i lepo razgovara sa pacijentom, bez obzira iz koje je kategorije, tako reći...zato i jesam kod njega, samo zbog tog odnosa lekar-pacijent, toga nema mnogo..

gotovo isto je i svuda po svetu i po mnogo, kao naprednijim državama..ameri kukaju da ako ne plate debelo, od njihvoh soc. osiguranja ni osmeh, Kanada je nešto bolja, a i jedni idrugi se dan danas inficiraju trnsfuzijama, po zubarima...naravno, lekarima je najlakše da zvanično krive samo drogu i salone za tetovaže..pre nekog vremena mi je stigao mail da su med. sestre u Las Vegasu u kontakt sa virusom dovele nkoliko stotina hiljada ljudi koristeći ponovo već upotrebljene instrumente/igle itd..onako nabrzaka neadekvatno sterilisane...bilo hapšenja, tuže se mnogi dan danas...koliko ih je zaista zaraženo nije mi poznato ali očigledno je bilo zataškavanja, jer bismo to gledali na TV-u....izvor je pouzdan...znači skoro isti slučaj svuda, ne vredi lupati glavu..
Delić bar sve lepo kaže i lepo razgovara sa pacijentom, bez obzira iz koje je kategorije, tako reći...zato i jesam kod njega, samo zbog tog odnosa lekar-pacijent, toga nema mnogo..

I tu si u pravu, znam coveka koji je isao u Ameriku na operaciju srca i vratio se sa hepatitisom c, 2001 god. Inace je stariji covek ima nekoliko stentova i prelezao 3 infarkta, i onda hep c, lecio se kod delica ali nije uspeo pa je pio srebrnu vodu i izlecio se. To je barem njegova prica, davao je i intervjue za domace medije, posto je javna licnost, kada sam saznala za njega isla sam da se upoznam sa njim. Preneo mi je iskustvo sa interferonom, pa srebrnom vodom, delic naravno kada je cuo da on pije srebrnu vodu popljuvao ga je i rekao da se tako nikada nece izleciti.

A za delica, slazem se, jako je fin i veliki strucnjak, samo vec sam pisala, mene je otkacio pa sam otisla kod drugog lekara. Delic mi je rekao nesto u stilu nije vama nista, to je neprogresivno, nema ostecenja jetre, idite kuci. To mi je bilo neprihvatljivo jer sam imala simptome hep c pa nisam mog;la da prihvatim da mi nije nista.

Meni je na 34 pegu hg bio 68, crvena 1,6 bela već se ne sećam, mislio sam da sam gotov.

I ja sam to pomislila par puta, ali ozbiljno. Uzasan osecaj!! Vise ne razmisljas ni o hepatitisu, to je negde u pozadini nego samo da izvuces zivu glavu.

Koliko ti je trebalo da se izvuces iz tog stanja i da se povratis u normalan zivot, ako se secas, seti se molim te!

pa srebrnom vodom, delic naravno kada je cuo da on pije srebrnu vodu popljuvao ga je i rekao da se tako nikada nece izleciti..

EEE da i ja pio srebrnu vodu i,,, nisam poplaveo, mada bih verovatno poplaveo da sam rekao Deliću za to..xixi Bilo bi kao Ša si pio??? Aj kući...a todoxin mi je popljuvao...samo ne i rezultate ;-))....Ovo daj bože da se nastavi ovako....mada već mislim da sam uklet ni bog niđavo ma neće..;-))

Koliko ti je trebalo da se izvuces iz tog stanja i da se povratis u normalan zivot, ako se secas, seti se molim te!

Brzo sam se oporavio fizički, za mesec-dva, a nakon toga i psiha se vratila u normalu, naime da pojasnim, ako dođe do relapsa to se dogodi u 99 % slučaja između 6 i 8 nedelja nakon prestanka terapije, a to se oseti i te kako.
Čak su predlagali stručnjaci po svetu da se onaj treći završni PCR radi nakon 3 a ne 6 meseci da pacijenti ne bi izludeli čekajući.

Brzo sam se oporavio fizički, za mesec-dva, a nakon toga i psiha se vratila u normalu, naime da pojasnim, ako dođe do relapsa to se dogodi u 99 % slučaja između 6 i 8 nedelja nakon prestanka terapije, a to se oseti i te kako.
Čak su predlagali stručnjaci po svetu da se onaj treći završni PCR radi nakon 3 a ne 6 meseci da pacijenti ne bi izludeli čekajući.

Kako mislis oseti se? Otkud znas da se oseti kad se tebi nije vratio? Ja koliko sam cula vidi se i po transaminazama vec posle, kako kazes 6-8 nedelja. Jesi uzimao neke preparate posle terapije?

Kako mislis oseti se? Otkud znas da se oseti kad se tebi nije vratio? Ja koliko sam cula vidi se i po transaminazama vec posle, kako kazes 6-8 nedelja. Jesi uzimao neke preparate posle terapije?

Znam ih nekoliko kojima se virus vratio nakon negativnog pcr po završetku terapije. Govorim o ljudima koji su nosioci virusa više decenija, vratio im se famozni umor, tamnija mokraća, problemi sa varenjem pa i povišen alt vrlo brzo po završetku terapije. Meni je bilo sve bolje i bolje, kontrola krvi na svake 4 nedelje, alt, ast ggt i bilirubin miruju kako kaže g. dr Delić, tako da sam znao da sam i dalje negativan.
Nisam ništa uzimao, apetit mi se vratio odmah, kao i kg.

Znam ih nekoliko kojima se virus vratio nakon negativnog pcr po završetku terapije. Govorim o ljudima koji su nosioci virusa više decenija, vratio im se famozni umor, tamnija mokraća, problemi sa varenjem pa i povišen alt vrlo brzo po završetku terapije. Meni je bilo sve bolje i bolje, kontrola krvi na svake 4 nedelje, alt, ast ggt i bilirubin miruju kako kaže g. dr Delić, tako da sam znao da sam i dalje negativan.
Nisam ništa uzimao, apetit mi se vratio odmah, kao i kg.

Vec me hvata nervoza, ja ne znam kako cu to da izdrzim!

Vec me hvata nervoza, ja ne znam kako cu to da izdrzim!

Pravo da ti kažem bio sam u tako lošem stanju da mi je bilo potpuno svejedno šta će biti. Alt mi je sve vreme terapije bio između 9 i 15 pa sam pretpostavio da virusa više nema i da će sve biti u redu.Ali to opet ništa ne znači za nekog drugog, slučajeva ima raznih, svaki je za sebe.

Trustno1: Ako si kod g. dr Delića veruj mi on prisustvuje svakoj sednici komisije i tačno zna ko je dobio terapiju a ko ne, a mislim i da vodi glavnu reč o tome ko će je pre dobiti od koga. Tako njega za gušu.
Nemoj se puno opterećivati sa time, terapija će doći kad tad, ovo je jedna spora, spora bolest koja ti neće mnogo naškoditi godinama pod uslovom da vodiš zdrav život da ne ponavljam šta se pod time podrazumeva

banuo sam jednom pre par meseci, ali su mi rekli da cu putem telgrama dobiti obavestenje.

oticicu ovih dana jos jednom. nije mi Delic lekar, vec Brmbolic ili tako nesto, ali cu juriti da se prebacim.

zdrav zivot? ma poceo sam opet da cirkam pivo. vise mi se sve sku.... cekanje i sve ostalo. ali evo, obecavam da necu vise !

Moj partner ima hronicni hepatitis C.Ne znamo kako ga je dobio, ja sam odmah dala krv na analizu i ja sada nemam. Da li postoji mogucnost da se to kasnije pojavi i kod mene, posto pre saznanja nismo koristili kondom? On je sada na infektivnoj klinici ali za sada nema nikakvu terapiju, ima neko zutilo i hoce da samo prate da vide od cega se to pojavilo.On ima neku alergiju i uzasan svrab, nezna kako da se oslobodi tog svraba,a ne dobija nikakve lekove.Ako neko ima slicno iskustvo molim da mi odgovori kako moze da izleci taj svrab. Napominjem da nije imao nikakve siptome sem te uzasne alergije.

Sveti kamenu прочитај уназад десетак страна. :)
Писали су људи који имају и твој проблем.
Што се тиче свраба и жутила то је управо последица хроничног запаљења јетре. А свраб настаје због повишеног билирубина у крви.
Твом партнеру ће сигурно дати неку терапију како би му то ублажили.
А пренос сексуалним путем је могућ у јако малом проценту, до 0,5%. ;)

Sveti kamenu прочитај уназад десетак страна. :)
Писали су људи који имају и твој проблем.
Што се тиче свраба и жутила то је управо последица хроничног запаљења јетре. А свраб настаје због повишеног билирубина у крви.
Твом партнеру ће сигурно дати неку терапију како би му то ублажили.
А пренос сексуалним путем је могућ у јако малом проценту, до 0,5%. ;)

JA VERUJEM SOFIJI!!!:worth:

pozz svima, da imam hepatiti C znam vec dve godine, juce sam primio trecu vakcinu,krvna slika mi je ok tako da sam primo punu dozu vakcine,i ribavirin 3+0+3,od nus pojava jedino osetim ponekad bol u misicima i to je to!interesuju me iskustva ljudi koji su imali genotip 4 koji imam i ja i 5000000 kopija virusa imam,bez fibroze...doktor mi kaze da se genotip 4 retko pojavljuje tako da nemaju bas jasnu statistiku o njemu...

pozz svima, da imam hepatiti C znam vec dve godine, juce sam primio trecu vakcinu,krvna slika mi je ok tako da sam primo punu dozu vakcine,i ribavirin 3+0+3,od nus pojava jedino osetim ponekad bol u misicima i to je to!interesuju me iskustva ljudi koji su imali genotip 4 koji imam i ja i 5000000 kopija virusa imam,bez fibroze...doktor mi kaze da se genotip 4 retko pojavljuje tako da nemaju bas jasnu statistiku o njemu...

Znaš kako kažu, gen 1 i 4 terapija 1 god, prolaz nešto preko 60 %, gen 2 i 3 terapija 6 meseci, prolaz nešto preko 80 %. :D

ne znam danas sam video u kutiji od kopegazusa na papiru na kojem su napisane nus pojave i sastav leka i ima statistika lecenja po genotipima i pise za genotip 4 48 nedelja 82%. kako god bitno je da ima nade...

Back