Нepatitis C

Moze pomoc, mrzi me sve da citam. Gde u Novom Sadu da se testiram na hepatits. Student sam. Po mogutstvu sto brze da dobijem rezultate.

Не знам где можеш да се тестираш у НС-у, али знам да резултате не можеш да добијеш брже него други.
Доказивање вируса је процес који траје више дана. Тако да ти једино остаје да се наоружаш стрпљењем.

Cao ljudi evo da vam se javim,primila sam 38-mi pegazis i podnosim ga nekako.Nisam napustila posao radim i dalje i jos uvek sama putujem svake srede busom iz Bora na terapiju i to je za sada ono najteze u celoj prici.Vrucinu mnogo lose podnosim.Malo me zezala stitna zlezda pa se sad to prati naredna 3 meseca zbog tih hormona.Imala sam povremeno gusenja ali nista strasno.Pozdrav svim jakim ljudima koji su na pegazisu :ok:

A kad ce meni da odobre terapiju? - Kad je budem platila. Nego, nesto sam cula da ce od septembra biti jeftinije, kao. Posto su vec sad nesto snizavali lekove za Hep B, bilo na TVu. Lovim sarene laze na sve strane :)

Cao ljudi evo da vam se javim,primila sam 38-mi pegazis i podnosim ga nekako.Nisam napustila posao radim i dalje i jos uvek sama putujem svake srede busom iz Bora na terapiju i to je za sada ono najteze u celoj prici.Vrucinu mnogo lose podnosim.Malo me zezala stitna zlezda pa se sad to prati naredna 3 meseca zbog tih hormona.Imala sam povremeno gusenja ali nista strasno.Pozdrav svim jakim ljudima koji su na pegazisu :ok:

Bravo Danijela svaka cast najvaznije je da si dobila terapiju,mogu da zamislim kako ti je na ovakvoj vrucini ejjj iz Bora za Bg,neverovatno ali svaka cast kako izdrzavas,guraj napred drzim fige i javi se kad stignes:)

Pozdrav svima,

Čitam postove unazad i upalešnog u uplašenuuu, ja sam onda pretravljen :)

Pa da pocnem.
Moj kontakt sa ovom bolešću počinje 2005 godine kada mojoj majci konstatuju hepatitis C, ona je išla na hemodijalizu pa je to manje više visoka rizična grupa.
2008 godine je moja tada jednogodišnja ćerka ogrebala moju majku na licu. Zanima me kolike su šanse da se zarazila? Takođe me zanima da li je moguće da ona tri godine nema nikakve simptome.
I isto bih voleo da znam koliko virus egzistira van organizma, na četkici, brijaču ili eventualno pod noktima u mom slučaju.

hvala svima koji se potrude da odgovore.
Bolesnima puno sreće u izlečenju!

Pozdrav!

Prvo ovako,
Dobar Vam dan svima, imam malo muke sa postovima, posto posaljem 6 odgovora a pojavi se jedan, pa tako evo me i trci put na ovu temu.

Moj dodir sa Hepatitisom C je takav sto je moja majka imala taj virus. Ona je osoba koja je dugo godina išla na hemodijalizu.
Kao blagi hipohondar imam par pitanja.

1. Da li je test na HCV antitela pouzdan, ja sam ga radio i ispao je negativan, jesam li miran?
2. Moja cerkica, pre tri godine je ogrebala moju majku po licu. Da li je moguće da se inficirala? Da li je moguće da tri godine nema nikakve simtome?
3. KOliko dugo virus opstaje van organizma, na četkici brijacu ili pak pod noknitma?

Hvala svima koji se potrude da odgovore.
Bolesnima puno sreće i snage u ozdravljenju.

Rale

Pozdrav svima,

Čitam postove unazad i upalešnog u uplašenuuu, ja sam onda pretravljen :)

Pa da pocnem.
Moj kontakt sa ovom bolešću počinje 2005 godine kada mojoj majci konstatuju hepatitis C, ona je išla na hemodijalizu pa je to manje više visoka rizična grupa.
2008 godine je moja tada jednogodišnja ćerka ogrebala moju majku na licu. Zanima me kolike su šanse da se zarazila? Takođe me zanima da li je moguće da ona tri godine nema nikakve simptome.
I isto bih voleo da znam koliko virus egzistira van organizma, na četkici, brijaču ili eventualno pod noktima u mom slučaju.

hvala svima koji se potrude da odgovore.
Bolesnima puno sreće u izlečenju!

Pozdrav!

Prvo ovako,
Dobar Vam dan svima, imam malo muke sa postovima, posto posaljem 6 odgovora a pojavi se jedan, pa tako evo me i trci put na ovu temu.

Moj dodir sa Hepatitisom C je takav sto je moja majka imala taj virus. Ona je osoba koja je dugo godina išla na hemodijalizu.
Kao blagi hipohondar imam par pitanja.

1. Da li je test na HCV antitela pouzdan, ja sam ga radio i ispao je negativan, jesam li miran?
2. Moja cerkica, pre tri godine je ogrebala moju majku po licu. Da li je moguće da se inficirala? Da li je moguće da tri godine nema nikakve simtome?
3. KOliko dugo virus opstaje van organizma, na četkici brijacu ili pak pod noknitma?

Hvala svima koji se potrude da odgovore.
Bolesnima puno sreće i snage u ozdravljenju.

Rale

Рале, прво пошто си се тек улоговао, да би ти се прве поруке виделе на форуму потребно је да их надлежни модератор одобро. ;) Дакле, сад се виде.

Што се твојих питања тиче:
1. Миран си ;)
2. дете није могло тако да се зарази
3. вирус кратко живи, колико тачно кратко још увек се научници споре, али најчешће помињана цифра је до 24 сата живота има ван организма. Међутим овај вирус је се практично преноси једино преко крви и крвних деривата, често се у анамнези јавља одлазак код зубара као евентуално место где се особа заразила. Пренос сексуалним путем у домену статистичке грешке.

zdravo,

lijecim se vec 3 mjeseca. imam genotip 1 i sad trebe da uradim PCR. od kada sam pocela sa terapijom pocela sam da gubim apetit i sad gotovo nista ne mogu da jedem. od polovine maja izgubila sam nekih18kg. Da li mi neko moze podijeliti slicno iskustvo? hvala

zdravo,

lijecim se vec 3 mjeseca. imam genotip 1 i sad trebe da uradim PCR. od kada sam pocela sa terapijom pocela sam da gubim apetit i sad gotovo nista ne mogu da jedem. od polovine maja izgubila sam nekih18kg. Da li mi neko moze podijeliti slicno iskustvo? hvala

Bas dosta,nemam iskustva sa tim ali ne znam sta na to kazu lekari i da li svi ljudi na terapije izgube toliko kilograma,potrudi se da jedes na silu ne znam sta drugo uz neke vitamine ili tako nesto,volela bih da se ljudi jave i kazu nam da li je toliko gubljenje u tezini uvek prrisutno,pozdrav

zdravo,

Ništa neobično, neko izgubi malo, neko puno, ja sam izgubio 15 kg, to je izgleda posledica ribavirina. Mora na silu, nema druge, a naročito hrana za popravak krvne slike.

ZDRAVO
I ja sam jedna koja je na terapiju evo vec zavrsavam so 4 mesec,ja za sada nisam nesto smrsala apetita nemam koj zna sta ali trudim se sto cesce u toku dana da pojedem nesto.nije lako,evo bas danas sam primila 17 po redu i mogu da vam kazem da krvnata slika mi je lose sto se tice na crvenih krvni kletki i hemoglobinot.ako si izgubila malahija79 toliko kila kako si sa tvojom krvnom slikom.evo pozdravjam vas puno svima

Ovo je jedan deo iz teksta o Hcv:
Iako je virus izolovan iz sline, sjemena i drugih ne-krvnih tekućina kod dijela pacijenata, izolacija virusa iz nosnog sekreta do sada nije uspjela.
Pa me zanima sta znaci ovo kod dela pacijenata,da li u slini,spermi itd postoji virus kod nekih pacijenata a kod nekih ne i da li se pouzdano i sa sigurnoscu moze tvrditi da u tim telesnim tecnostima virus ne postoji?

A da i ovo:
Ne postoji jasno određen način da se spreči prenos hepatitisa C sa majke na dete.
Sta to znaci da svaka zena obolela od Hcv uvek prenese virus i na dete,to mi logicno proizilazi iz ovoga?

deltoid: Teška pitanja.

Što se tiče gubitka težine, ja sam jeo na silu, ali mi ništa nije pomoglo, ribavirin a i peg me je bukvalno razbio, nakon 3 meseca terapije čak mi je kuhinjska aroma izazivala gađenje, pa i ono što sam mogao da jedem bilo je aposlutno bez začina.
Mislim da ovaj podatak o prisustvu hcv u telesnim tečnostima osim krvi nije baš uobičajen, moguće da ima i takvih slučajeva, kod hiv sigurno.
Na ova pitanja verovatno ni lekari nemaju odgovor. Mnogo je ljudi zaraženo i kod nas i u svetu, teško da su sve uspeli detaljno da analiziraju vezano za prisustvo virusa, prenos i ostalo.

deltoid: Teška pitanja.

Što se tiče gubitka težine, ja sam jeo na silu, ali mi ništa nije pomoglo, ribavirin a i peg me je bukvalno razbio, nakon 3 meseca terapije čak mi je kuhinjska aroma izazivala gađenje, pa i ono što sam mogao da jedem bilo je aposlutno bez začina.
Mislim da ovaj podatak o prisustvu hcv u telesnim tečnostima osim krvi nije baš uobičajen, moguće da ima i takvih slučajeva, kod hiv sigurno.
Na ova pitanja verovatno ni lekari nemaju odgovor. Mnogo je ljudi zaraženo i kod nas i u svetu, teško da su sve uspeli detaljno da analiziraju vezano za prisustvo virusa, prenos i ostalo.

Da li si zavrsio terapiju i kako je prosla, koliko si kg izgubio,i da si razgovarao sa lekarima u vezi nekih vitamina koji bi ti pomogli?

Hog.Posle vise nego uspesne terapije dali smes da popijes pivo ili bilo koji alkohol,i da jedes sve ono sto nisi smeo.pozdrav

g. dr Delić reče zadnji put na kontroli od sada normalna ishrana, ali ja ne bih da se zezam sa alkoholom barem još jedno par godina, ne jedem masno ne pijem alkohol i gazirano i to je to, a posle ću da vidim. Koliko sam uspeo da saznam, za jetru posle svega, dobra je kafa i vitamin D.

Da li bi neko od vas koji ste dobili terapiju mogao da mi kaže koliko otprilike primaju ljudi od koliko prijavljenih? Onaj moj drugar što treba da konkuriše načuo je da je procenat onih kojima je RZZO odobrio terapiju veoma, veoma mali...

Ovo je jedan deo iz teksta o Hcv:
Iako je virus izolovan iz sline, sjemena i drugih ne-krvnih tekućina kod dijela pacijenata, izolacija virusa iz nosnog sekreta do sada nije uspjela.
Pa me zanima sta znaci ovo kod dela pacijenata,da li u slini,spermi itd postoji virus kod nekih pacijenata a kod nekih ne i da li se pouzdano i sa sigurnoscu moze tvrditi da u tim telesnim tecnostima virus ne postoji?
Причали смо већ о овоме. ;)
Ако сексуалним путем не може да се преноси тј. преноси се у око 0,5% случајева, шта мислиш колики је проценат са слином? :)

A da i ovo:
Ne postoji jasno određen način da se spreči prenos hepatitisa C sa majke na dete.
Sta to znaci da svaka zena obolela od Hcv uvek prenese virus i na dete,to mi logicno proizilazi iz ovoga?
Не значи. Жене оболеле тј. заражене не преносе увек, чак веома ретко, вирус на дете. Ретко се дешава чак и код хив оболелих.

Grupa francuskih naučnika razvila je eksperimentalnu vakcinu protiv hepatitisa C, prenela je danas agencija Rojters.

Ta vakcina bi trebalo da postane prvo efikasno sredstvo u sprečavanju hepatitisa C koji može da izazove hronična oboljenja i razne vrste raka.

Dosad nije proizvedena nikakva preventivna vakcina protiv hepatitisa C, ali neke farmaceutske kompanije rade na terapeutskim vakcinama protiv te bolesti namenjene pacijentima koji su njome već zahvaćeni.

Nova vakcina je ispitana s uspehom na miševima i majmunima, ali još nije na ljudima. Ispitivanja su pokazala da ona podstiče jaku reakciju određenih "neutralizujućih" antitela u organizmu koja su uspela da suzbiju različite varijante virusa hepatitisa C, objavili su francuski naučnici.

Vlasnik komercijalnih (prodajnih) prava na vakcinu je mlada francuska kompanija "Epiksis" koju trenutno kupuje američka biotehnološka kompanija čiji identitet nije objavljen.

Izvor www.blic.rs

Back