Nemam pojma...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Stihovi se ticu zivota pre vecnoga,a u buducim generacijama, a kada ce biti, mi to ne znamo.U vecnom zivotu, cemo biti kao andjeli, nema jela, nema pica, nema bolesti, nema zenidbe nit udaje, i prica je zavrsena.

Sada si me utepao u pojam....:hahaha1:

Nema ništa...
Pa u čemu će se uživati...
Koja je onda svrha tog i takvog večnog života...:dontunderstand:

Sada si me utepao u pojam....:hahaha1:

Nema ništa...
Koja je onda svrha tog i takvog večnog života...:dontunderstand:

Luka 20,
34 I odgovarajući Isus reče im: Deca ovog sveta žene se i udaju;
35 A koji se udostoje dobiti onaj svet i vaskrsenje iz mrtvih niti će se ženiti ni udavati;
36 Jer više ne mogu umreti; jer su kao anđeli; i sinovi su Božiji kad su sinovi vaskrsenja.

Otkr. 7, 9 Po tom videh, i gle, narod mnogi, kog ne može niko izbrojati, od svakog jezika i kolena i naroda i plemena, stajaše pred prestolom i pred Jagnjetom, obučen u haljine bele, i palme u rukama njihovim.

Otkr. 21, 4 I Bog će otrti svaku suzu od očiju njihovih, i smrti neće biti više, ni plača, ni vike, ni bolesti neće biti više; jer prvo prođe.

Otkr. 19, 6 I čuh kao glas naroda mnogog, i kao glas voda mnogih, i kao glas gromova jakih, koji govore: Aliluja! Jer caruje Gospod Bog Svedržitelj.

Otkr. 22, 5 I noći tamo neće biti, i neće potrebovati videla od žiška, ni videla sunčanog, jer će ih obasjavati Gospod Bog, i carovaće va vek veka.

Na zemlji ovoj covek je Materija, u Vecnom zivotu Duh,a ovo dvoje spaja Dusa, koju Bog udahnjuje.
Pa ti vidi sad, sto ti valja ciniti.

U vecnom zivotu, cemo biti kao andjeli, nema jela, nema pica, nema bolesti, nema zenidbe nit udaje, i prica je zavrsena.

A sto u mnozini?

Na koga se to odnosi jos, onako malo sam radoznao pa me zanima?

Takodje me zanima i sto mislis da ces bas ti ici u taj vecni zivot, mislim, po cemu si ti to zasluzio a mi nevernici nismo?

Ako je samo zato sto si VEROVAO, e onda ce mi biti zadovoljstvo da budem u paklu jer odbijam da verujem jer me zanima iskljucivo znanje. :)

A sto u mnozini?

Na koga se to odnosi jos, onako malo sam radoznao pa me zanima?

Takodje me zanima i sto mislis da ces bas ti ici u taj vecni zivot, mislim, po cemu si ti to zasluzio a mi nevernici nismo?

Ako je samo zato sto si VEROVAO, e onda ce mi biti zadovoljstvo da budem u paklu jer odbijam da verujem jer me zanima iskljucivo znanje. :)

A gde ti mene vidis ovde?Citirao sam Otkrivenje, Isus je javio sud za sve ljude,a ti izaberi, tvoja sloboda .Ja verujem u Boziju rec,a ako sam gresan sudice mi se, ima ko misli o tome.

Na zemlji ovoj covek je Materija, u Vecnom zivotu Duh,a ovo dvoje spaja Dusa, koju Bog udahnjuje.

E ovo nije tacno. Ovo je jedno od Branhamovih netacnih ucenja zbog nerazumevanja Biblijskog teksta. Kao andjeli ce biti u smislu da se nece vise zeniti. Medjutim i dalje ce biti u svojim telima, samo kao na pocetku. Besmrtnim preobrazenim telima.

E ovo nije tacno. Ovo je jedno od Branhamovih netacnih ucenja zbog nerazumevanja Biblijskog teksta. Kao andjeli ce biti u smislu da se nece vise zeniti. Medjutim i dalje ce biti u svojim telima, samo kao na pocetku. Besmrtnim preobrazenim telima.

Hrist govori sadukejima da se žena neće ponovo udavati (kao u njihovoj priči sedam puta) jer neće niko umirati i zato su kao anđeli (koji očigledno ne umiru, već i dalje nastavljaju da žive).

Brak posle vaskrsenja

Postoje dva suprotna mišljenja u pogledu postojanja braka posle vaskrsenja:

1) braka posle Hristovog drugog dolaska neće biti, pa tako neće biti ni dece; i
2) brak će postojati kroz celu večnost, a samim tim i rađanje dece na Novoj Zemlji.

Pogledajte šta o braku posle vaskrsenja kažu 10 zapovesti, Adam i Eva, vizije proroka Isaije i Jeremije, iskušenja koja imamo, posvećenje, Sotonina pobuna, anđeli, Noje, Potop, dan odmora i naš lični identitet. Zamislite svet bez dece, setite se kakav karakter ima Bog, i odgovor će biti jasan.

Poslednja izmena:
NOVO NEBO - NOVA ZEMLJA - NOVI JERUSALIM

Još samo malo...

(ovaj život će proći brzo)

Isa 65:17 Jer, gle, ja ću stvoriti nova nebesa i novu zemlju, i šta je pre bilo neće se pominjati niti će na um dolaziti.

&

Rev 21:4 I Bog će otrti svaku suzu od očiju njihovih,i smrti neće biti više, ni plača, ni vike, ni bolesti neće biti više; jer prvo prođe.
Rev 21:5 I reče Onaj što seđaše na prestolu: Evo sve novo tvorim. I reče mi: Napiši, jer su ove reči istinite i verne.

Šta će biti sa vernim Hristovim sledbenicima?

Rev 7:9 Po tom videh, i gle, narod mnogi, kog ne može niko izbrojati, od svakog jezika i kolena i naroda i plemena, stajaše pred prestolom i pred Jagnjetom, obučen u haljine bele, i palme u rukama njihovim.
Rev 7:10 I povikaše glasom velikim govoreći: Spasenje Bogu našem, koji sedi na prestolu, i Jagnjetu.

Svi oni će imati stan u Novom Jerusalimu...

...

...

Novi Jerusalim opisan u Starom zavetu

Isa 65:17 Jer, gle, ja ću stvoriti nova nebesa i novu zemlju, i šta je pre bilo neće se pominjati niti će na um dolaziti.
Isa 65:18 Nego se radujte i veselite se doveka radi onog što ću ja stvoriti; jer gle, ja ću stvoriti Jerusalim da bude veselje i narod njegov da bude radost.
Isa 65:19 I ja ću se veseliti radi Jerusalima, i radovaću se radi naroda svog, i neće se više čuti u njemu plač ni jauk.
Isa 65:20 Neće više biti onde malog deteta ni starca koji ne bi navršio dana svojih; jer će dete umirati od sto godina, a grešnik od sto godina biće proklet.
Isa 65:21 I oni će graditi kuće i sedeće u njima; i sadiće vinograde i ješće rod njihov.
Isa 65:22 Neće oni graditi a drugi se naseliti, neće saditi a drugi jesti, jer će dani narodu mom biti kao dani drvetu, i izabranicima će mojim ovetšati dela ruku njihovih.

U gradu će spaseni imati stan, ali na Novoj zemlji će graditi kuće i živeti u njima sa svojom porodicom.

Takođe će spaseni posećivati sve svetove!

(imaćemo priliku da govorimo o svom iskustvu... ličnom iskustvu koje smo proživeli)

Novi Jerusalim opisan u Novom zavetu

Rev 21:1 I videh nebo novo i zemlju novu; jer prvo nebo i prva zemlja prođoše, i mora više nema.
Rev 21:2 I ja Jovan videh grad sveti, Jerusalim nov, gde silazi od Boga s neba, pripravljen kao nevesta ukrašena mužu svom.
Rev 21:3 I čuh glas veliki s neba gde govori: Evo skinije Božije među ljudima, i živeće s njima, i oni će biti narod Njegov, i sam Bog biće s njima Bog njihov.
Rev 21:4 I Bog će otrti svaku suzu od očiju njihovih, i smrti neće biti više, ni plača, ni vike, ni bolesti neće biti više; jer prvo prođe.
Rev 21:5 I reče Onaj što seđaše na prestolu: Evo sve novo tvorim. I reče mi: Napiši, jer su ove reči istinite i verne.
Rev 21:6 I reče mi: Svrši se. Ja sam Alfa i Omega, Početak i Svršetak. Ja ću žednome dati iz izvora vode žive za badava.
Rev 21:7 Koji pobedi, dobiće sve, i biću mu Bog, i on će biti moj sin.
Rev 21:8 A strašljivima i nevernima i poganima i krvnicima, i kurvarima, i vračarima, i idolopoklonicima, i svima lažama, njima je deo u jezeru što gori ognjem i sumporom; koje je smrt druga.
Rev 21:9 I dođe k meni jedan od sedam anđela koji imahu sedam čaša napunjenih sedam zala poslednjih, i reče mi govoreći: Hodi da ti pokažem nevestu, Jagnjetovu ženu.
Rev 21:10 I odvede me u duhu na goru veliku i visoku, i pokaza mi grad veliki, sveti Jerusalim, gde silazi s neba od Boga,
Rev 21:11 I imaše slavu Božiju; i svetlost njegova beše kao dragi kamen, kao kamen jaspis svetli,
Rev 21:12 I imaše zid veliki i visok, i imaše dvanaestora vrata, i na vratima dvanaest anđela, i imena napisana, koja su imena dvanaest kolena Izrailjevih.
Rev 21:13 Od istoka vrata troja, i od severa vrata troja, od juga vrata troja, i od zapada vrata troja.
Rev 21:14 I zid gradski imaše dvanaest temelja, i na njima imena dvanaest apostola Jagnjetovih.
Rev 21:15 I onaj što govoraše sa mnom, imaše trsku zlatnu da izmeri grad i vrata njegova i zidove njegove.
Rev 21:16 I grad na četiri ugla stoji, i dužina je njegova tolika kolika i širina. I izmeri grad trskom na dvanaest hiljada potrkališta: dužina i širina i visina jednaka je.
Rev 21:17 I razmeri zid njegov na sto i četrdeset i četiri lakta, po meri čovečijoj, koja je anđelova.
Rev 21:18 I beše građa zidova njegova jaspis, i grad zlato čisto, kao čisto staklo.
Rev 21:19 I temelji zidova gradskih behu ukrašeni svakim dragim kamenjem: prvi temelj beše jaspis, drugi safir, treći halkidon, četvrti smaragd,
Rev 21:20 Peti sardoniks, šesti sard, sedmi hrisolit, osmi viril, deveti topaz, deseti hrisopras, jedanaesti jakint, dvanaesti ametist.
Rev 21:21 I dvanaest vrata, dvanaest zrna bisera: svaka vrata behu od jednog zrna bisera: i ulice gradske behu zlato čisto, kao staklo presvetlo.
Rev 21:22 I crkve ne videh u njemu: jer je njemu crkva Gospod Bog Svedržitelj, i Jagnje.
Rev 21:23 I grad ne potrebuje ni sunce ni mesec da svetle u njemu; jer ga slava Božija prosvetli, i žižak je njegov Jagnje.
Rev 21:24 I narodi koji su spaseni hodiće u videlu njegovom, i carevi zemaljski doneće slavu i čast svoju u njega.
Rev 21:25 I vrata njegova neće se zatvarati danju, jer onde noći neće biti.
Rev 21:26 I doneće slavu i čast neznabožaca u njega.
Rev 21:27 I neće u njega ući ništa pogano, i što čini mrzost i laž, nego samo koji su napisani u životnoj knjizi Jagnjeta.

Rev 22:1 I pokaza mi čistu reku vode života, bistru kao kristal, koja izlažaše od prestola Božijeg i Jagnjetovog.
Rev 22:2 Nasred ulica njegovih i s obe strane reke drvo života, koje rađa dvanaest rodova dajući svakog meseca svoj rod; i lišće od drveta beše za isceljivanje narodima.
Rev 22:3 I više neće biti nikakve prokletinje; i presto Božji i Jagnjetov biće u njemu; i sluge Njegove posluživaće Ga.
Rev 22:4 I gledaće lice Njegovo, i ime Njegovo biće na čelima njihovim.
Rev 22:5 I noći tamo neće biti, i neće potrebovati videla od žiška, ni videla sunčanog, jer će ih obasjavati Gospod Bog, i carovaće va vek veka.
Rev 22:6 I reče mi: Ovo su reči verne i istinite, i Gospod Bog svetih proroka posla anđela svog da pokaže slugama svojim šta će biti skoro.
Rev 22:7 Evo ću doći skoro: Blago onome koji drži reči proroštva knjige ove.
Rev 22:8 I ja Jovan videh ovo i čuh; i kad čuh i videh, padoh da se poklonim na noge anđela koji mi ovo pokaza.
Rev 22:9 I reče mi: Gle, nemoj, jer sam i ja sluga kao i ti i braća tvoja proroci i oni koji drže reči proroštva knjige ove. Bogu se pokloni.
Rev 22:10 I reče mi: Ne zapečaćavaj reči proroštva knjige ove; jer je vreme blizu.
Rev 22:11 Ko čini nepravdu, neka čini još nepravdu; i ko je pogan, neka se još pogani; i ko je pravedan, neka još čini pravdu; i ko je svet neka se još sveti.
Rev 22:12 I evo ću doći skoro, i plata moja sa mnom, da dam svakome po delima njegovim.
Rev 22:13 Ja sam Alfa i Omega, Početak i Svršetak, Prvi i Poslednji.
Rev 22:14 Blago onome koji tvori zapovesti Njegove, da im bude vlast na drvo života, i da uđu na vrata u grad.
Rev 22:15 A napolju su psi i vračari i kurvari i krvnici i idolopoklonici i svaki koji ljubi i čini laž.
Rev 22:16 Ja Isus poslah anđela svog da vam ovo posvedoči u crkvama. Ja sam koren i rod Davidov, i sjajna zvezda Danica.
Rev 22:17 I Duh i nevesta govore: Dođi. I koji čuje neka govori: Dođi. I ko je žedan neka dođe, i ko hoće neka uzme vodu života za badava.
Rev 22:18 Jer svedočim svakome koji čuje reči proroštva knjige ove; ako ko dometne ovome, Bog će nametnuti na njega zla napisana u knjizi ovoj;
Rev 22:19 I ako ko oduzme od reči knjige proroštva ovog, Bog će oduzeti njegov deo od knjige života, i od grada svetog, i od onog što je napisano u knjizi ovoj.
Rev 22:20 Govori Onaj koji svedoči ovo: Da, doći ću skoro! Amin. Da, dođi, Gospode Isuse.
Rev 22:21 Blagodat Gospoda našeg Isusa Hrista sa svima vama. Amin.

Poslednja izmena:
Luka 20,
34 I odgovarajući Isus reče im: Deca ovog sveta žene se i udaju;
35 A koji se udostoje dobiti onaj svet i vaskrsenje iz mrtvih niti će se ženiti ni udavati;
36 Jer više ne mogu umreti; jer su kao anđeli; i sinovi su Božiji kad su sinovi vaskrsenja.

Otkr. 7, 9 Po tom videh, i gle, narod mnogi, kog ne može niko izbrojati, od svakog jezika i kolena i naroda i plemena, stajaše pred prestolom i pred Jagnjetom, obučen u haljine bele, i palme u rukama njihovim.

Otkr. 21, 4 I Bog će otrti svaku suzu od očiju njihovih, i smrti neće biti više, ni plača, ni vike, ni bolesti neće biti više; jer prvo prođe.

Otkr. 19, 6 I čuh kao glas naroda mnogog, i kao glas voda mnogih, i kao glas gromova jakih, koji govore: Aliluja! Jer caruje Gospod Bog Svedržitelj.

Otkr. 22, 5 I noći tamo neće biti, i neće potrebovati videla od žiška, ni videla sunčanog, jer će ih obasjavati Gospod Bog, i carovaće va vek veka.

U vezi sa onim tvojim...

U vecnom zivotu, cemo biti kao andjeli, nema jela, nema pica, nema bolesti, nema zenidbe nit udaje, i prica je zavrsena.

pitah te ovako...

Koja je onda svrha tog i takvog večnog života..

A ti mi napisa nešta što blage veze sa pitanjem nema...

tvoj i moj zivot ce brzo proci ali zivot na zemlji moze da traje jos milion godina..:)

Svi vidimo da se znaci vremena ispunjavaju!

USA je postala druga zver iz Otkrivenja 13. glave i nameće jednoumlje Rimo-Katoličke crkve (prve zveri) celom svetu.

Možemo da vidimo da se sve religije polako ali sigurno poklanjaju papskoj instituciji, videli smo da su čak i mnoge protestantske crkve to učinile.

Mi ćemo videti da će doći i do uspostavljanja nedeljnog zakona u svim državam sveta i to je apsolutni znak kraja!

Ubrzo nakon izglasavanja nedeljnog zakona u svim državama sveta, događaji na svetu iće će jedan za drugim kao domino efekat!

Poslednja izmena:
Svi vidimo da se znaci vremena ispunjavaju!

USA je postala druga zver iz Otkrivenja 13. glave i nameće jednoumlje Rimo-Katoličke crkve (prve zveri) celom svetu.

Možemo da vidimo da se sve religije polako ali sigurno poklanjaju papskoj instituciji. Videli smo da su čak i mnoge protestantske crkve to učinile.

Mi ćemo videti da će doći i do uspostavljanja nedeljnog zakona u svim državam sveta i to je apsolutni znak kraja!

Ubrzo nakon izglasavanja nedeljnog zakona u svim državama sveta, događaji na svetu iće će jedan za drugim kao domino efekat!

moze i sutra da bude a moze i za milion godina..ali pazi..u nedelju..ne u subotu..:D

I šta Vi preduzimate ako može doći sutra? Da li se ponašate u skladu sa Vašim uverenjem? Ili...

Mat 24:42 Stražite dakle, jer ne znate u koji će čas doći Gospod vaš.
Mat 24:43 Ali ovo znajte: kad bi znao domaćin u koje će vreme doći lupež, čuvao bi i ne bi dao potkopati kuću svoju.
Mat 24:44 Zato i vi budite gotovi; jer u koji čas ne mislite doći će Sin čovečiji.
Mat 24:45 Ko je dakle taj verni i mudri sluga kog je postavio gospodar njegov nad svojim domašnjima da im daje hranu na obrok?
Mat 24:46 Blago tom sluzi kog došavši gospodar njegov nađe da izvršuje tako.
Mat 24:47 Zaista vam kažem: postaviće ga nad svim imanjem svojim.
Mat 24:48 Ako li taj rđavi sluga reče u srcu svom: Neće moj gospodar još zadugo doći;
Mat 24:49 I počne biti svoje drugare, i jesti i piti s pijanicama;
Mat 24:50 Doći će gospodar tog sluge u dan u koji se ne nada, i u čas kad ne misli.
Mat 24:51 I raseći će ga napola, i daće mu platu kao i licemerima; onde će biti plač i škrgut zuba.

Poslednja izmena:
Hrist govori sadukejima da se žena neće ponovo udavati (kao u njihovoj priči sedam puta) jer neće niko umirati i zato su kao anđeli (koji očigledno ne umiru, već i dalje nastavljaju da žive).

Brak posle vaskrsenja

Postoje dva suprotna mišljenja u pogledu postojanja braka posle vaskrsenja:

1) braka posle Hristovog drugog dolaska neće biti, pa tako neće biti ni dece; i
2) brak će postojati kroz celu večnost, a samim tim i rađanje dece na Novoj Zemlji.

Pogledajte šta o braku posle vaskrsenja kažu 10 zapovesti, Adam i Eva, vizije proroka Isaije i Jeremije, iskušenja koja imamo, posvećenje, Sotonina pobuna, anđeli, Noje, Potop, dan odmora i naš lični identitet. Zamislite svet bez dece, setite se kakav karakter ima Bog, i odgovor će biti jasan.

Na novoj zemlji ne znaci da sadasnji supruznici nece biti zajedno. verujem da ce biti.

Ali oni se po mom misljenju nece vise razmnozavati.

Zasto?

Kada su ljudi i zivotinje dobile zapovest i blagoslov da se mnoze, receno im je dokle ce to ici:

1.Mo 1:28 I blagoslovi ih Bog, i reče im Bog: Radjajte se i množite se, i napunite zemlju, i vladajte njom, i budite gospodari od riba morskih i od ptica nebeskih i od svih zveri što se miče po zemlji.

1.Mo 9:1 I Bog blagoslovi Noja i sinove njegove, i reče im; radjajte se i množite se i napunite zemlju;

1.Mo 1:22 I blagoslovi ih Bog govoreći: Radjajte se i množite se, i napunite vodu po morima, i ptice neka se množe na zemlji.

Znaci kada bi napunili zemlju, na neki nacin bi doslo do prestanka mnozenja po mom mislenju.

Kada covek ostari, on prestaje da se mnozi.

On nema vise potrebu za time.

Tako na neki nacin bi verovatno neki genteski mehanizam ucinio da razmnozavanje na zemlji prestane.

Kada covek ostari i vise nema potrebu za razmnozavanjem, on ne gubi svoj indetitet i ne prestaje da bude musko ili ne prepoznatljiv.

On i dalje ostaje muskarac i zena kao drug mu je potrebna vise nego ikada.
Pa tako nerazmnozavanje ne utice na inditet.

Posle vaskrsenja ne mora da znaci da ce ljudi biti bespolni, sto ne verujem, vec da ce to biti, ali se nece vise razmnozavati.

Roditelji ce i dalje biti roditelji svoje dece jer su ih oni rodili ne nekid rugi.

Moja predpostavka je da ce zemlja posle vaskrsenja biti puna ljudi jer ce spasenih iz svih vekova biti kao peska morskog i da zbog toga vise nece biti potrebe razmnozavanja.

Ali zajednica muza i zene ce biti i dalje, samo ne razmnozavanje...

Cisto moje razmisljanje, mada se nisam ozbiljno pozabavio ovim pitanjem, nije me toliko zanimalo.

Poslednja izmena:
Joh 14:2 Mnogi su stanovi u kući Oca mog. A da nije tako, kazao bih vam; idem da vam pripravim mesto.
Joh 14:3 I kad otidem i pripravim vam mesto, opet ću doći, i uzeću vas k sebi da i vi budete gde sam ja.

Isus Hrist

Zašto bi Bog uskratio roditeljstvo onim ljudima koji su na ovoj planeti uskraćeni bili za druga prema sebi?

Zar verni ljudi koji su čitavog života stradali zbog Boga neće moći da grade, sade, žene se, imaju decu...

ako Pavle i dalje ne bude hteo da ima ženu ko ga može naterati! Ali, zar ne bi bio red da i Pavle ima napokon odmor od problema i neprekidnog truda...

2Co 11:23 Jesu li sluge Hristove? (Ne govorim po mudrosti) ja sam još više. Više sam se trudio, više sam boja podneo, više puta sam bio u tamnici, mnogo puta sam dolazio do straha smrtnog;
2Co 11:24 Od Jevreja primio sam pet puta četrdeset manje jedan udarac;
2Co 11:25 Triput sam bio šiban, jednom su kamenje bacali na me, tri puta se lađa sa mnom razbijala, noć i dan proveo sam u dubini morskoj.
2Co 11:26 Mnogo puta sam putovao, bio sam u strahu na vodama, u strahu od hajduka, u strahu od rodbine, u strahu od neznabožaca, u strahu u gradovima, u strahu u pustinji, u strahu na moru, u strahu među lažnom braćom;
2Co 11:27 U trudu i poslu, u mnogom nespavanju, u gladovanju i žeđi, u mnogom pošćenju, u zimi i golotinji;
2Co 11:28 Osim što je spolja, navaljivanje ljudi svaki dan, i briga za sve crkve.
2Co 11:29 Ko oslabi, i ja da ne oslabim? Ko se sablazni, i ja da se ne raspalim?

Apostol Pavle je izabrao da u mukotrpnom radu dragovoljno strada za Hrista iz zahvalnosti prema milosti koju mu je ukazana!

On sam govori da ima slobodu da se ženi, ali da je potrebnije za druge ljude da i dalje nastavi da živi sam jer je bio neverovatno progonjen i nijedna žena ne bi izdržala takav život!

1Co 9:1 Nisam li ja apostol? Nisam li sam svoj? Ne videh li ja Isusa Hrista, Gospoda našeg? Niste li vi delo moje u Gospodu?
1Co 9:2 Ako drugima i nisam apostol, ali vama jesam, jer ste vi pečat mog apostolstva u Gospodu.
1Co 9:3 Moj odgovor onima koji me uspitaju ovo je:
1Co 9:4 Eda li nemamo vlasti jesti i piti?
1Co 9:5 Eda li nemamo vlasti sestru ženu voditi, kao i ostali apostoli, i braća Gospodnja, i Kifa?
1Co 9:6 Ili jedan ja i Varnava nemamo vlasti ovo činiti?

Sam Pavle govori da ima sva prava da bude oženjen, pa ipak on je izabrao da ostane sam, pa je čak to i preporučivao svima koji imaju samokontrolu nad sobom (1. Korinćanima 7. glava)...

... ali ovi saveti su se odnosili na probleme koje ljudi doživljaju na ovom svetu, a ne u savršenim uslovima.

P.S. Pročitajte celo poglavlje!

Poslednja izmena:
Joh 14:2 Mnogi su stanovi u kući Oca mog. A da nije tako, kazao bih vam; idem da vam pripravim mesto.
Joh 14:3 I kad otidem i pripravim vam mesto, opet ću doći, i uzeću vas k sebi da i vi budete gde sam ja.

Isus Hrist

Zašto bi Bog uskratio roditeljstvo onim ljudima koji su na ovoj planeti uskraćeni bili za druga prema sebi?

Neki ce biti tamo spaseni ciji roditelji nece biti tamo ili roditelji cija deca nece biti tamo.

Mislim da ce se takvi spojiti kao da su roditelji i deca.
Pa zato mislim da nece.

Muz cija zene nece biti spasena ili zena ciji muz nece biti spasen, bice po mom mislenju spojeni.

Ne da bi se razmnozavali, vec zato sto je coveku potreban drug...

To po meni nece biti kao ovozemlajski klasican brak, vec zajednica dva bica koja vole jedno drugo bez da se razmnozavaju...

Mt 12:47 I neko Mu reče: Evo mati Tvoja i braća Tvoja stoje na polju, radi su da govore s Tobom.
Mt 12:48 A On odgovori i reče onome što Mu kaza: Ko je mati moja, i ko su braća moja?
Mt 12:49 I pruživši ruku svoju na učenike svoje reče: Eto mati moja i braća moja. Jer ko izvršuje volju Oca mog koji je na nebesima, onaj je brat moj i sestra i mati.

Ali potrebno je da ispitam ovaj svoj stav u buducnosti...

Poslednja izmena:
Šta je problem braka na Novoj zemlji? Nije li u raju Bog uspostavio brak? Zašto bi se brak ukinuo?

Pa nema potrebe da se zene, jer su vec ozenjeni na zemlji.

I kada Isus kaze da se tamo nece zeniti, onda mislim da nece.

Oni koji su sada bracni par, sigurno nece biti razdvojeni na novoj zemlji.

To samo nece biti ovozemalsjki klasican brak vec partnerstvo.

Coveku ce biti potrebna zena i obrnuto, ali ne zbog seksa.

Po mom mislenju.

Jer kada su pitali Isusa, cija ce ona zena biti tamo, posto je bila sa sedmoricom udata, to jest sa kime ce ona imati seks tamo.

Isus im kaze da se nece tamo zeniti, mislim da im na taj nacin samo kaze, nece se zeniti, da misli da nece imati odnos kao andjeli sto nemaju...

Dok zajednica izmedju zene i muza ostaje...

Poslednja izmena:
Bog je stvorio brak kada je stvarao ovu zemlju.

Mnogi ljudi nisu imali prilike da se ožene i bio bi red da mogu i oni da imaju porodicu, dom, decu...

sve ono što ti imaš a mnogi nemaju.

I to je Bog obećao da će ponovo uspostaviti stvaranjem novog neba* i nove zemlje!

*Novo nebo - Pobuna je započeta prvo na nebu (svemiru) i svi možemo da vidimo da postoji degradacija koja treba da se ispravi novim stvaranjem!

Poslednja izmena:
Bog je stvorio brak kada je stvarao ovu zemlju.

Mnogi ljudi nisu imali prilike da se ožene i bio bi red da mogu i oni da imaju porodicu, dom, decu...

sve ono što ti imaš a mnogi nemaju.

I to je Bog obećao da će ponovo uspostaviti stvaranjem Novog Neba (jer pobuna je započeta u prvo svemiru) i Nove Zemlje!

Pa kada bi se zemlja napunila, mislim da onda ne bi vise imali decu, ali ce imati partnera...

Jer je zemlja puna...

A nekada bi se napunila...

Mislim da mi danas pravimo razliku na zemlji.
Nama su nasa deca najvaznija, dok u porvobitnom stanju bi nam sva deca bila kao da su nasa, u smislu vrednosti i vaznosti.

Kao sto Isus kaze, svi su moja braca i majka koji cine Bozju volju. Isto ih dozivljavam i vrednujem.,..

Poslednja izmena:
Kada je Hrist ulazio u neko selo i lečio ljude, On je tamo ostajao sve dok nije izlečio i poslednjeg bolesnika! Nikome nije rekao...

NEMA VIŠE!

Isus Hrist

Kada je Hrist ulazio u neko selo i lečio ljude, On je tamo ostajao sve dok nije izlečio i poslednjeg bolesnika! Nikome nije rekao...

NEMA VIŠE!

Isus Hrist

Markus 10:29 A Isus odgovarajući reče: Zaista vam kažem: nema nikoga koji je ostavio kuću, ili braću, ili sestre, ili oca, ili mater, ili ženu, ili decu, ili zemlju, mene radi i jevandjelja radi,
Markus 10:30 A da neće primiti sad u ovo vreme sto puta onoliko kuća, i braće, i sestara, i otaca, i matera, i dece, i zemlje, u progonjenju, a na onom svetu život večni.
Markus 10:31 Ali će mnogi prvi biti poslednji, i poslednji prvi.

Istina je da se verni ljudi spajaju vezama ljubavi... ali to nije dokaz da se ukida brak i rađanje!

Mnogi hrišćani kroz istoriju žrtvovali su svoj život radi propovedanja jevanđelja i imali su radost bliske zajednice sa braćom, sestrama, očevima (ljudima koji su im bili kao očevi), majkama (ženama koje su postupale kao prave majke), a isto tako mogli su da budu blagoslov mnogoj deci..

SVE TO U PROGONSTVU

Ali, progonstvo će prestati na novoj zemlji... i neko će hteti da napravi kuću i poželeće da ima druga prema sebi, baš kao što si ti imao druga prema sebi na ovoj zemlji.

I sada odjednom apostol Pavle ne sme da ima dom i u domu druga prema sebi. Zašto? Ako postoji razlog ukidanja braka za apostola Pavla, koji to razlog može biti?

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back