Nemam pojma...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kada pročitam ovo...

2 Koričanima 2:11...

''Da nas ne prevari sotona; jer znamo šta on misli.''

Pojma nemam kako to oni znaju šta sotona misli...Akcenat je na onom...misli...

Da se možda nisu družili sa njim, da im možda sotona nije rekao šta misli...:dontunderstand:

Shvatih li dobro...Kada je zvezda Danica Lucifer onda gazi narode a kada je ista zvezda Danica Isus onda spašava narode...:whistling:

I kako to Lucifer kao zvezda Danica nosilac svetlosti, svetlonoša gazi narode ...objasni mi to...a da Isus kao nosilac svetlosti spašava narode...

Bilo bi mi shvatljivo da je Lucifer kao zvezda Danica...nosilac tame...a što je malo nemoguće u smislu metafričnog značenja zvezde Danice...

- - - - - - - - - -

A šta ću kada nisam dospeo do onog nivoa da imam neke glasove u glavi i da tako lično komuniciram s njim ...pa moram tumačiti sam...

A kako tebi Bog tumači svoju reč...drži ti neke skraćene kurseve tumačenja...:hahaha1:

Masta ti radi Prekomerno, utice na psihu, pazi kako tumacis, :kafa:

- - - - - - - - - -

Kada pročitam ovo...

Da se možda nisu družili sa njim, da im možda sotona nije rekao šta misli...:dontunderstand:

2 I Gospod reče Sotoni: Od kuda ideš? A Sotona odgovori Gospodu i reče: Prohodih zemlju i obilazih.

2 I Gospod reče Sotoni: Od kuda ideš? A Sotona odgovori Gospodu i reče: Prohodih zemlju i obilazih.

To si pstavio ispod ovog mog posta...

Kada pročitam ovo...

Pa bih te zamolio da mi objasniš kakve li to veze ima stih koji si postavio sa onim pitanjem u mom postu...

Zašto pišeš bez razmišljanja samo da bi ispunio neku besmislenu normu koju si zacrtao samom sebi da se pojaviš na gomili tema u malom vremeskom razmaku...

Glasniče, verovatno si slučajno propustio da mi nešta kažeš u vezi sa ovim...

Da li je moguće da ti nisi čuo za najpoznatije adventističke autoritete na Loma Linda univerzitetu...

Naravno da je moguce, zasto bih morao da cujem za njih???

Pa i ti sic cuo, sto otkucas na Gugl ili slicno i nadjes.

Postoje razni kreacionisti i slicno.

Ali oni nemaju takav nastup da su opsanost za Evolucioniste jer imaju neki svoj nastup u odredjenim granicama i najcesce su indirketni.

Ono sto je radio Hovind, je direktna borba i tako treba.

- - - - - - - - - -

Kada tvoj brat po adventističkoj veri nakon ovog mog posta...

postavi gomilu pamfleta a započne sa ovim...

pa ...ovde...

pa neumorno i ...ovde...

to onda Glasniče nije nikakav kontekst u vezi sa nekim dogovorima izmedju Adventista i Pape i onom zlatnom medaljom uručenoj Papi od strane Adventista, već je to spamovanje teme a u funkciji zatrpavanja istine koju tvoj brat SDG i ti ne želite prihvatiti.

Nisi ukapirao. Ne govorim o celokupnom kontekstu, vec o kontekstu Biblisjkog teksta koji upravo citira.

A sto se tice ove tvoje teme, to je savstara, nema niakvog pravca ili konetsta.

Danas pocnes ovo, sutra ono itd...

A trazis neki konetst i kao drzanje nekog pravca ne bi bio spam?

Koji pravac?

Kada pročitam ovo...

A ko treba da ti ovde da ti odgovori na ovo?

Obicno ni jedan vernik osim Plp jer u ovim pokusjaima nema ni malo ozbiljnosti.

Dodje ateista i onda iziokrente smisao recenoga i na osnovu toga, ismjete i popljujete veru hriscana i njihovog Boga, i tako uvek iznova i to vam se dozvoljava na ovom mestu?

Nerazumem u cemu je tu zadovoljstvo uvek iznova, pa dosadilo bi vec svakome?

Nacin kako si postavio pitanje nikako ne goovri o tome da vec odavno ucestvujes u diskusijama religije, vec kao da si juce poceo.

Pa na ovo pitanje bi vec trebao da znas i sam odgovor.

A kako apsotoli ne bi znali sta sotona misli, kada imamo Biblijske izvestaje o tome, ko je on, sta je on, kako deluje, sta hoce i koji su mu ciljevi.

Sam Isus je javio to apostolima, Pavle je imao vise nego dovoljno informacija.

Joh 8:42 A Isus im reče: Kad bi Bog bio vaš Otac, ljubili biste mene; jer ja od Boga izidjoh i dodjoh; jer ne dodjoh sam od sebe, nego me On posla.
Joh 8:43 Zašto ne razumete govor moj? Jer ne možete reči moje da slušate.
Joh 8:44 Vaš je otac djavo; i slasti oca svog hoćete da činite: on je krvnik ljudski od početka, i ne stoji na istini; jer nema istine u njemu; kad govori laž, svoje govori: jer je laža i otac laži.
Joh 8:45 A meni ne verujete, jer ja istinu govorim.
Joh 8:46 Koji me od vas kori za greh? Ako li istinu govorim, zašto mi vi ne verujete?
Joh 8:47 Ko je od Boga reči Božije sluša; zato vi ne slušate, jer niste od Boga.

Misao sotone je da unisti coveka i njegov zivot i njegov odnos sa Bogom.

Ne bira metodu i sredstva i nacin.

Prica o Jovu nam pokazuje da on ima ogranicenja, i da mora da se drzi i nekih pravila, jer bi nas inace sve unistio davno.

On ima svoja prava koja mu daju ljudi na zemlji, izabravsi da slede njegov put.

To je ono sto mu daje odredjena prava ovde na zemlji...

Da kazemo metaforicki, Ima predjeni cenzus...

Partija koja ne predje cenzus, nema nikakva prava koja bi imala nekog znacaja ili politickog dejstva vlasti na primer...
A ko nekoj partiji daje tu moc?
Pa njihovi biraci, ljudi.

Tako ljudi daju sotoni pravo delovanja na ovoj zemlji...

Na slican nacin mi odlucjemo da li ce mo omoguciti Bogu mesanje u nas zivot i anse spasenje ili ne.

Poslednja izmena:
Jedino s čim se Hovind bori jeste novac koji uzima ovcama, pa ne zna gde će s njim...prodavanje magle je biznis za vjek vjekova...

Govoris samo iz zlonamernosti jer ti drugo i ne preostaje.
Hovind ima pravo da zaradjuje za ono sto radi.
U sjedinjenim drzavama za misionski rad se ne placa porez.
I zato ga nije platio.
Medjutim kada treba da te uklone, izmisle nekako i taj porez kao sto smo i videlu tu masineriju u hagu.
Tamo ju osudjujete a ovde opravdavate?
To je licemesrtvo po potrebi...
A svako licemrstvo, svako zlo je bumerang.

Poslednja izmena:
Cvrle ne budi naivan nego Pogledaj ovaj dokumentarni film... 
i reci sam, da li postoji zavera u obrazovnim ustanovama protiv STVORITELJA neba i zemlje, ili ne postoji.

Fim govori o potiskivanju akademske slobode i nametanju jednoumlja od strane vodećih figura u naučnom svijetu. Mnogi sjajni profesori sa svetski poznatih univerziteta su na surov način izbačeni sa posla, zato što su u svojim radovima promovisali ideju inteligentnog dizajna, uprkos tome što su jasnim dokazima i argumentima to potvrđivali. Tu su i intervjui sa njima i sa drugim naučnicima koji imaju iste stavove, kao i sa vodećim evolucionistima. Film takođe pokazuje vezu darvinizma sa nacizmom, komunizmom, eugenikom i abortusom.

I zato ga nije platio.
Medjutim kada treba da te uklone, izmisle nekako i taj porez kao sto smo i videlu tu masineriju u hagu.

O, ti pričaš o Kentu Hovindu? Ja mislio o Eriku Hovindu...ima tih Hovinda prevaranata, oće čovek da ih pomeša :mrgreen:

i reci sam, da li postoji zavera u obrazovnim ustanovama protiv STVORITELJA neba i zemlje, ili ne postoji.

Da bi postavio to pitanje, prvo trebaš da pokažeš da taj stvoritelj o kojem pričaš postoji, da nije apstraktni neodređeni pojam, koji uglavnom služi da opiše neznanje. Tek onda tvoje pitanje može imati smisao.
Kreacionisti nisu načnici, kao ni astrolozi, već šarlatani koji koriste ljudsko neznanje da parazitiraju na njima, i isisavaju iz svojih žrtava novac. Nema 'jasnih' argumenata svi ti kvaziargumenti su najobičnije gluposti i sve jedan od tih argumenata je potopljen. Darvinizam je izmišljen termin kreacionista koji oni koriste kao pežorativni izraz. Dokumentarac koji si pokazao, plaćen je novcem naivaca poput tebe, kako bi vas držao u 'liniji', da slučajno ne poverujete da je evolucija tačna...Pa barem je u Americi ta praksa toliko očigledna iz naše perspektive, da je to bolno koliko je providna...

Jasno je da je dokumentarac urađen u holivudskom stilu, bez trunke objektivnosti. Ne ostavlja te da razmišljaš, već te namerno tera da praviš mišljenje kako postoji neka grupa naučnika koja je protiv njih, a ne da oni zapravo pokušavaju da uguraju Adama i Evu u nauku.

Poslednja izmena:
I zato ga nije platio.

Nemaš ti blagog pojma kako funkcioniše poreski sistem u Americi i šta sve podleže istom...

A šta to on radi i tako zaradjuje...Da li možeš shvatiti da je on vlasnik Creation Science Evangelism ministry...

Vlasnik Glaniče...i da preko svoje uprošćeno kazano privatne firme zaradjuje neki novac ...a to podleže nekom porezu. A da ti ne pričam o onom što bi se podvelo pod...''pranje love'' jer je to za tebe ...špansko selo...

Fim govori o potiskivanju akademske slobode i nametanju jednoumlja od strane vodećih figura u naučnom svijetu. Mnogi sjajni profesori sa svetski poznatih univerziteta su na surov način izbačeni sa posla, zato što su u svojim radovima promovisali ideju inteligentnog dizajna, uprkos tome što su jasnim dokazima i argumentima to potvrđivali. Tu su i intervjui sa njima i sa drugim naučnicima koji imaju iste stavove, kao i sa vodećim evolucionistima. Film takođe pokazuje vezu darvinizma sa nacizmom, komunizmom, eugenikom i abortusom.

[/SIZE][/I][/B]

I mani me više tih prevaranata i jednog i drugog...kao i celokupne ''kreacionističke'' ekipe...

I zato ga nije platio.

Neverovatna je ta umetnost samoobmane, jbt ti si to doveo do umetničkog nivoa.

Mene nazivaš zlonamernim, koji ti ukazujem da te neko koristi kao ovcu da bi iscedio pare iz tebe, zato što nemaš znanje koje on ima, a on je dobrica, jer je divna njegova magla koju ti prodaje i kojom se samoobmanjuješ i zapljuskuješ, dok on ne plaća porez na svoje radnike i kebaju ga na tome. I onda kreće teorija zavere gde čak i Hag izjednačavaš sa kriminalnim ponašanjem ovog čoveka, koji je želeo da zadrži svaku paru isćeđenu od ovaca, milioni su mu bili malo, pa je radnike plaćao na ruke, na crno, samo da ne bi platio porez.

Zaista, ja sve i da hoću ovako nešto da smislim za novac, ne bih mogao.
A ti to radiš džabe.
Maestralno, nemam reči kojim bih ti se podsmehnuo na ovakvoj grandioznoj umetnosti samoobmane.

Zamisli kada bi astrolozi tražili da se uvede čas astrologije, ili čas gledanja u šolju...i naučnici se pobune. Gušenje akademske slobode, nametanje jednoumlja, jel?
Samo zato što imaš pravo na mišljenje, ne znači da imaš pravo nametanja mišljenja drugima.
Škola nije nametanje mišljenja, već učenje onom znanju do kojeg je celokupno čovečanstvo radom a ne verovanjem, došlo.

Poslednja izmena:
To si pstavio ispod ovog mog posta...

Pa bih te zamolio da mi objasniš kakve li to veze ima stih koji si postavio sa onim pitanjem u mom postu...

Zašto pišeš bez razmišljanja samo da bi ispunio neku besmislenu normu koju si zacrtao samom sebi da se pojaviš na gomili tema u malom vremeskom razmaku...

Tvoj problem je sto ti ne mozes da shvatis Asocijaciju, i zasto je to tako.Kada god ti se objasni ti ces naci , jos sijaset razloga i toj prici nema kraja.
Ovo sto sm postavio, odnosi se na to da Lucifer zna Dobro sta radi i cime se bavi, i zasto je to tako.Da proucavas Boziju rec u pravom kontekst i ti bi shvatio, ali je tvoj Cilj druge prirode, i zato imamo Maratonsko "nadmudrivanje " sa tvoje strane,a mene i dalje zanima , zasto to radis, ?

A ko treba da ti ovde da ti odgovori na ovo?
Obicno ni jedan vernik osim Plp jer u ovim pokusjaima nema ni malo ozbiljnosti.
U vezi sa ...

pitanje nije bilo namenjeno nikom lično. A nije ni bitno ko će odgovoriti i da li će iko i odgovoriti. Ima ono da ponekad izostajanje odgvora biva najboljim odgovorom.

A kako apsotoli ne bi znali sta sotona misli, kada imamo Biblijske izvestaje o tome, ko je on, sta je on, kako deluje, sta hoce i koji su mu ciljevi.
Sam Isus je javio to apostolima, Pavle je imao vise nego dovoljno informacija.

Joh 8:44 Vaš je otac djavo; i slasti oca svog hoćete da činite: on je krvnik ljudski od početka, i ne stoji na istini; jer nema istine u njemu; kad govori laž, svoje govori: jer je laža i otac laži.
Joh 8:45 A meni ne verujete, jer ja istinu govorim.

I to je to. Isus nije ništa rekao o tome šta sotona misli. Isus je predočio samo svoje mišljenje o sotoni kao laži i ocu laži. U tom stihu ne vidim da piše ono...šta sotona misli. Govoriti o nečijoj nameri i nečijoj misli nije jedno te isto. A fazon je Glasniče u tome, da svemu onom što se učini prethodi namera da se to nešta učini a ta namera obično nije ono što obično mislimo da jeste. No da te ne smaram sa tako nekim stvarima.

A Isus je mogao pretpostavljati kakve namere ima sotona ali nije mogao znati kakve misli ima...A to tim više jer su bilo čije misli na neki uzročni način povezane sa nečim što se oseća. Da ti uprostim...uvek možeš imati misli o onom šta osečaš...ali...ne možeš uvek osećati ono što misliš.

Dakle, mene je zaintrigiralo ono...znamo šta misli...Da je napisano...znamo šta su mu namere...zvučalo bi skroz drugačije. I ne bi mi bilo zanimljivo za priču.

I naravno to su stvari izvan mogučnosti tvog shvatanja pa ne bih o tome...detaljnije...

I da se vratim na ono Jovan 8:44-45. i da te pitam...

Kakvo je to znanje u smislu onog ..znamo šta on misli ...kada se zasniva na...verovanju u nečiju tvrdnju ..bez dokaza naravno...

Vidis Jarihonac. Stvar nikako niej komplikovana i teksa.

Ali znajuci te vec, jer vec dugo diskutujemo, znam tvoje namere.
To jest sta hoces, sta mislis po svim ovim pitanjima i sta je tvoj cilj.
Znam i da hoces sve da zakukuljis i zamomuljis da izgleda daleko teze, komplikovanije nego sto jeste.,

Tako apsotoli govore o spasenju coveka i naravno da misle o tim namerama i planu sotone.
Oni znaju sta on misli po tome.
Niako ne znaci da oni znaju svaku nejgovu misao.
Nisu oni bog.
To samo bog zna.
Pa to se podrauzumeva i ti kao vec duzi poznavaoc Biblije, bi to trebao da znas, zar ne?

Ali kako bi zakukuljio i zamumuljio onda?

Idi spavaj prodaces sutra manje ako si umoran...

Tvoj problem je sto ti ne mozes da shvatis Asocijaciju, i zasto je to tako.Kada god ti se objasni ti ces naci , jos sijaset razloga i toj prici nema kraja.

O kakvoj to asocijaciji pričaš u vezi sa ovim...

Šta li to tvoj stih asocira u vezi sa onim...jer znamo šta on misli...I čuj...asocira...da li je to ne Branhamov izraz za ono...kontekst...:whistling:

Ovo sto sm postavio, odnosi se na to da Lucifer zna Dobro sta radi i cime se bavi, i zasto je to tako.Da proucavas Boziju rec u pravom kontekst i ti bi shvatio, ali je tvoj Cilj druge prirode, i zato imamo Maratonsko "nadmudrivanje " sa tvoje strane,a mene i dalje zanima , zasto to radis, ?

Au......Znači u vezi stiha koji si postavio...

vidi se šta Lucifer radi i čime se bavi...

A šta je to radio...došao kod Boga da bi se sa njim dogovorio kako će kušati Jova...A zašto li mu je Bog ne samo dopustio da to čini, već ga je zadužio da to učini...I kako je zlo što je sotona činio kada je lično Bog insistirao na tome...Nešto mi se čini da je Biblija malo preteška za tebe i da ti ta asociranja nekako ne idu...

Vidis Jarihonac. Stvar nikako niej komplikovana i teksa.

Ma da sve je jednostavno..Biblija tumači samu sebe ali...na jedan način Adventistima, na drugi način Jehovini svedocima, darugačije pravoslavnima malo drugačije rimokatolicima i...tako...

Ali znajuci te vec, jer vec dugo diskutujemo, znam tvoje namere.
To jest sta hoces, sta mislis po svim ovim pitanjima i sta je tvoj cilj.
Znam i da hoces sve da zakukuljis i zamomuljis da izgleda daleko teze, komplikovanije nego sto jeste.,
NIje valjda da sam ja zakukuljio da Biblija tumači samu sebe ...na različite načine...

Idi spavaj prodaces sutra manje ako si umoran...
Izgleda da ću imati kako se ono kaže...neplačeni dan...jer najavljuju susnežicu i sneg sa padom temperature.

Кент Хонвид је у затвору зато што није платио неке порезе на донације. Ту је испао мало наиван, иначе овако је одличан предавач, иако се не слажем са религијом коју он заговара.

Кент Хонвид је у затвору зато што није платио неке порезе на донације. Ту је испао мало наиван, иначе овако је одличан предавач, иако се не слажем са религијом коју он заговара.

Nije plačao poprilično poreskih obaveza pa i one da kažem najsitnije kao porez na plate svojih radnika pa im je plate izdavao ono...u kešu na ruke...a što je u Americi krivično delo utaje poreza. A sva njegova video predavanja je naplačivao baš onako domačinski. A na to se takodje plaća porez. A u vezi sa tako nekim stvarima ima naznačeno ....ovde...

A zanimljiv je lik i delo Honvidovo...Soju doktorsku disertaciju je započeo ovako...

"Hello, my name is Kent Hovind. I am a creation/science evangelist. I live in Pensacola, Florida. I have been a high school science teacher since 1976. I've been very active in the creation/evolution controversy for quite some time."

A da mi neko ne bi rekao da lažem...predočavam ...dokaz...

A ta ''stručna'' doktorska disertacija biva u savršenom saglasju sa činjenicom da kreacionizam unapred zna odgovore tako da pitanja i sve kreacionističke teorije podredjuje odgovorima. Nema šansi da kreacionizam a posebno Hovind prihvati bilo kakav dokaz obične nauke koji je u protivrečju sa biblijom. Kreacionizam i egzistira kao kvazi nauka u funkciji dokazivanja biblije a i obrnuto jer biblija dokazuje kreacionizam. A kada božija reč nešta dokazuje onda to mora da je tako.

I tako...kada pročitam ovo...

Marko 4:39...

''I ustavši zapreti vetru, i reče moru: Ćuti, prestani. I utoli vetar, i postade tišina velika.''

nemam pojma kako je to Isus rečima zapretio vetru...a vetar shvatio pretnju i utolio iz momenta...Kako li je to more razumelo ono Isusovo ...čuti, prestani...i naravno more učutalo...

A možda je Isus i ono kada je hodao po vodi, vodi zapretio ...nemoj slučajno da potonem jer ću svu da te ognjem isparim...a voda onako uplašena držaše ga na svojoj površini...

Hajde da čujem neku priču tipa o snazi vere u smislu onog ...ako verujete i brda ćete pomerati...

I tako...Isus svima onima koji ga veruju dade moć...

Marko 16:17-18...

''A znaci onima koji veruju biće ovi: imenom mojim izgoniće đavole; govoriće novim jezicima;Uzimaće zmije u ruke, ako i smrtno šta popiju, neće im nauditi; na bolesnike metaće ruke, i ozdravljaće.''

A kako ovde ima vernika koji svom snagom duše svoje veruju u Isusa, baš me interesuje da li ima jedan jedini koji može popiti neki otrov a da mu ne naudi...

I čemu onda sve bolnice ovog sveta i svi doktori u njima kada ima toliko vernika koji mogu izlečiti sve bolesne samo tako što će ruke svoje na bolesne metnuti...

I baš me interesuje kako li to biblija samu sebe tumači u vezi tih stihova...Biće da je to napisano onako koliko da lepo zvuči ali da to nije baš tako...A da, kada u tako nešta ne mogu da poverujem mora da sam...satanista...

Neću biti iznenadjen izostajanjem odgovora...naravno iz razumljivih razloga...

Dobro si to zapazio.

Prema novozavetnim spisima, tacnije u Delima Apostolskim je izmedjuostalog opisano kako su apostoli cinili mnoga cuda, kako su lecili bolesne, ozivljavali mrtve, itd.

Ako uzmemo to u obzir i jos dodamo Isusovu recenicu da ce svako ko veruje u boga ciniti i veca cuda od njega i sve to lepo ubacimo u savremeni kontekst, imamo veliko pravo da pitamo vernike sta se desava sa njihovom verom?

Takodje, i da ih podstaknemo na razmisljanje da se zapitaju da li je Isus pogresio sto je verovao u svoje izabrane ili je slagao jer ja nesto ne vidim da se vernici proslavljaju u dizanju mrtvih, da lece bolesne, itd...

Evo šta nam Bog objavljuje o samom sebi...

Exo 34:6 Jer prolazeći Gospod ispred njega vikaše: Gospod, Gospod, Bog milostiv, žalostiv, spor na gnev i obilan milosrđem i istinom.
Exo 34:7 Koji čuva milost hiljadama, prašta bezakonja i nepravde i grehe, koji ne pravda krivoga, i pohodi grehe otačke na sinovima i na unucima do trećeg i četvrtog kolena.

Poslednja izmena:
II BOŽJA ZAPOVEST

Exo 20:4 Ne gradi sebi lik rezani niti kakvu sliku od onog što je gore na nebu, ili dole na zemlji, ili u vodi, ispod zemlje.
Exo 20:5 Nemoj im se klanjati niti im služiti, jer sam ja Gospod Bog tvoj, Bog revnitelj, koji pohodim grehe otačke na sinovima do trećeg i do četvrtog koljena, onih koji mrze na mene;
Exo 20:6 A činim milost na hiljadama onih koji me ljube i čuvaju zapovesti moje.

KJV
Exo 20:4 Thou shalt not make unto thee any graven image, or any likeness of any thing that is in heaven above, or that is in the earth beneath, or that is in the water under the earth:
Exo 20:5 Thou shalt not bow down thyself to them, nor serve them: for I the LORD thy God am a jealous God, visiting the iniquity of the fathers upon the children unto the third and fourth generation of them that hate me;
Exo 20:6 And shewing mercy unto thousands of them that love me, and keep my commandments.

=

POKAZUJE MILOST NA HILJADU GENERACIJA ONIH KOJI VOLE BOGA I KOJI DRŽE NJEGOVE ZAPOVESTI.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back